..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabýnýn bir kopyasýný gönderdiðin için saðol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceðim. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Birkan ASKAN




16 Eylül 2003
Subject.. -> Bir düþe düþmek varsayalým (02)  
Ben..aslýnda..benden fazla sensin..

Birkan ASKAN


“Belki de sen özenle katlanmýþ bir mendil gibisindir Açýnca içinden yeni biçilmiþ çimen kokularý yükselen" Ben, dokunur dokunmaz kiraz dallarýna çiçekler açtýracak biriyimdir belki de..


:BIDD:
Yaþamak dersen..inadýna sevmek seni sevgili../özlemlerinden..

Ne anlatýr bu kelimeler benden daha fazla../Ben ne söyleyebilirim ki..zamansýz.. /Öylesine senim ki../Öylesine bensin ki../Okumak en önemlisi..yazýldýkça yüreði.. /ve paylaþmak deðilmidir ki sevda../Bahçelerinde filizlenen baharla../Baharlar gibi..Þimdi geçiyorum yüzünün kýyýlarýndan..içimde zemheri bir gece../Hayallerle bu kýrýk dümende..rotasýz ilerleyerek gözlerinden../geçiyorum þimdi../yüzünde çoðalan düþlerinden../Yaþamak dersen..inadýna yaþamak bu sevgili../Ýnadýna duymak sesini.. Sesinden seslenmek uzaklara../Kilometresiz..ve seyir defterinde not düþtüðüm bir yalnýzlýk../

Bu yalnýzlýk, /Deðil asla, /Bu durgun bakýþ, /Küskün gecede.. /Dilim varmaz söylemeye, /Rüzgarýn yüzüne, /Çevirerek baþýmý, /Kayboluþum sende, /Böyle yaralý.. /Uzaklaþtýkça kýyýdan, /Korkarým, /Kapanmasýn diye gözlerin, /Eskiyen her cümlede.../..seni seviyorum demek yetmeyecek bu aþk’a../senden daha fazla../..


Dokunuþlar kalmýþ..gecenin defterinde../özleten birþeyler var bizi..

Ben var ya ben../Ben bu kelimelerden gözlerine dokunan..ben../yokluðun deðerini sýcaklýðýnla dokuyan ben../Ben..aslýnda..benden fazla sensin../Nasýl düþerse düþlerine özlemek ve dokunmak../Nasýl gelirse içinden öpmek..öpebilmek../dahasý inadýna../anlatamýyorum desem yeridir..yeri neresidir../unutalým..

/Çünkü içimdeki aþk..sana özlemdir.../.. Bugün bitiyor koskoca bir sene../ve ne kadar çabuk alýþtýk birbirimize../herþeyi belki tam anlatamadýk ama..herþeyi kýsaca bölüþtük ve paylaþtýk../belki dahasý var ötesinde../Dahasý dokunmaya cesaret edemediðim ellerinde..sýcaklýðýmý býrakmak../öpülesi gözlerinden aþk’ý haykýrmak.. /ama sessizce../ama olanca gücümle../’Seni seviyorum’ diyebilmek.. /..çok mu uzak özlemler..bu dokunmalar ve dokunuþlar gecenin defterinde../çok mu dalgalý denizler../varýlmayacak gibi hiçbir kýyýya../Yoo hayýr..beklemekten geçer özlemler..beklemekse sonsuzluk..

/Özlemler kendini özletmekten daha çok.. /Daha çok..seni çok seviyorum demekten geçer aþk.. /Aþk özlenmekten. Bütün kuytu yaralarýmýn sancýsý var gecelerde þimdi.. /Güçsüzlüðüm deðil asla çaresizlik../Ulaþýlamamazlýk mý demek buna../ Sýcak bir gülüþün getirisine býrakýlan bekletilerde../sanýrým hayat daha gamsýz düþündürmekten.. bu uzaklýðý yakýn etmek var belki de.. /daha yaklaþtýkça tenim tenine.. /Utanan akþamsefalarý.. /Utanan su yüzlü çocuk..bakýþlarýnda../.. yeni bir sabahýn ilk ýþýklarý..


Zemheri’de kanat çýrpan sýcaklýk../Ben böylemiydim.. yoksa sonradan mý oldum.. /Bilemedim../Akýp giden ömür gibi bir þeydim belki de../kendi halimde../daha sýcak../mevsimsiz../belki de bu yüzden.. ya da kendi yüzümden çýktým yollara../ Yüzüm olmayan duvarlara dönerek sýrtýmý.. belki de sen.. daha çok ben.. /daha çok paylaþan.. daha çok öðreten../bana býrakmayan.. kendimi.. /sürekli yanýnda taþýyan..Ne demiþim ben de.. anlaþýlmamýþ bu yaným../sol yaným.. /sende daha çok..Olmaktan korktuðum..

Böyledir yalnýzlýðý uzaklýðýn, /Beklemesiz, /Kanat söken kuþlarýn, /Yorgunluðu ölümden, /Bundan belki de, /Suskunluðu, /Kabul etmeyiþim, /Giderken dudaklarý aþkýn, /Þarap tadýnda, /Kelimesiz..


-> subject
“Belki de sen özenle katlanmýþ bir mendil gibisindir Açýnca içinden yeni biçilmiþ çimen kokularý yükselen" Ben, dokunur dokunmaz kiraz dallarýna çiçekler açtýracak biriyimdir belki de.. bilmem ki sendeki ben neyim? yaz sende bana...neyim sende... seni seviyorum tatlý güzellik...sende sev beni.. ama ben daha çok...

Su yüzlü çocuk..çok benimsedim bu kelimelerini../Her ne kadar sen ayparçasý olsanda../Su yüzlü çocuðun yüreðinde ne kadar yer ediyorsun sen../Su yüzlü çocuk önce seni seviyor../kaldý ki görmeden seni..dokunmadan..acele etmeden ve yaþayabildiðince.. daha çok yaþýyor seni../..Öyle bir çocuk ki..sakladýðý yanlarýnýný buluyor sesinde../sesinde daha bir çocuk mu oluyor nedense../Ne o kadar uzak bu düþler.. ne o kadar eriþilmez../Birgün karþýna geçipte../Ben ki o kelimelerin sahibi, yüzüm yüzünde þimdi../Tutulursa dili diye korkularý olan../ama sýcaklýðýna karþý içindeki buzul kentlerin yýkýlýþýný kendi eleriyle hazýrlayan../belki çok utangaç dokunuþlardan.. bakýþlardan daha masum../Kiraz dallarýna tomurcuk kalan../ Bahar kokusunda aþk arayan../ama yürekten..paylaþan../ve sen..yüreðinde fýrtýnalar kopartan../sesinle bütün kýyýlarýmý dalgalara boðan../anlatýlmazlýk../.. dahasý var elbette../döndüðünce dilim../ve gözlerim kaldýkça zamanla../gözlerin..
Gözlerimin yerine geçmeyeceðini bilsemde..alev alev..bu suskunluk..


Düþüncelerinde asýlý kalmak..ama yürekten ne demek istediðini..anlýyorum daha çok../kelimeler cebimde benim../masamda..aklýmda../ama dilimden çekiyorum sanýrým..kelimesizliðimi../ne demek geçerse içinden ve düþlerinden..saklama benden../anlat anlatabildiðince../paylaþ benimle..zaten senin gözlerin anlatýyor herþeyi../aynada saklanan yüzümden../..Seni öpüyorum../Sen öpme..Ben öpüyorum../

Önce gözlerimi çizdi beyaza yokluðun, /Çürüyen boynumda diþ izlerin, /Akýp gittiði sanrýlara, /kavimsiz.. /Öylece kalmam sandýðýn kadar, /Dudaklarýmda zýrhlanmýþ bir sabýrsýzlýk, /Yükünü boþaltýyorum hayatýn, /Sayýklayan bir düþ içinde, /Puslu bir sabahtan.. /Yol alýrken içimdeki ayrýlýk, /Nereye bensiz../..daha nasýl anlatýr yalnýzlýðým aþk’ý..ve paylaþýlmayý düþündükçe../Seni seviyorum dedikçe../..Sen sevme../Yarým kalmayalým...


Tutup götürüyorsun beni../dilediðince../ ve öyle bir sessizlik içinde.. /kimsesizce.. /aklýna gelen herþey oluyorum o anda../ezberim olmasa da þiir okuyorum sana cebimden çýkarýp../bilirsin ceplerimde kelimeler../ve senin gözlerinde sözcükler.. /..Tenimin kokusunu çekiyor bu suskunluk../ola ki..defne yapraðý../ya da fesleðen../belki de karanfil mi desek.. utangaç dudaklardan.. /..Nasýl ben olmak istersen..öyle olmalýsýn../Ve ben nasýl sen olmak istersem..sen gibi../usul usul, ama unutulmayacak gibi../..bir beden olamayacaðýz..özlemekten baþka..

-> subject
..../..../..../..../..../..../..../..../..../..../ bilirim aralarýn hep ../../../../../../ bundan sonra bende ..../..../..../..../..../..../ çünkü ben daha çok.... ..../..../..../..../..../..../ hep.... daha daha çok..../..../..../..../..../..../....

Susuyorum sadece..ve tebessümlerimi gönderiyorum bu satýrlarýna../çünkü artýk gitgide dilsizleþiyorum sanýrým../bu kesmeler olmasa..olurmuydum ben../ve anlatabilir miydim acaba.. yüreðimi gerektiðince../bu susmalar olmasýn sende../ve biliyorum ki..sen öðreteceksin bana daha çok konuþmalarý../hep daha çok..ben isteyeceðim senden../gözlerini kapadýðýnda../içinde kanat çýrpan bütün kuþlarý../..

...

belkide aþklar beni anlamadý../aþk ben olamadý hiçbir zaman../baþkalarýnýn yanýsýra sana sahip olmam..senin yüreðinin güzelliðini elde edebilmem ne büyük mutluluktur benim için../ötesi olamaz../çünkü herkes herþeyi söyler aþk adýna../ amaçlý, amaçsýz herkes yaþar birilerini doyasýya../belki de acýmasýzca../ama aþk baþkadýr../aþk görmeden ve acele etmeden de yaþanýr../Bir iki mesajdan sonra seni görmem lazým demek deðil belki de../sana sarýlýp seni öpmem demek deðil.. /ben buradan da bunu yapýyorum../buradanda bunu yaptýðýmý sana bir nebze hissettirmeye çalýþýyorum.. /Kaldý ki..sarýlmak..öpüþmek,benim becerebileceðim bir þey olmasa gerek.. Ne kadar kolay söylenir oldu oysa hayatta.. /gerçek dýþýndan..yürekten doðmalý sevmek..sen al beni.. býraktýðýn yerde unut..

...

/karþý konulmaz anlarýn heyecanlandýrdýðý../ ve ben biraz daha bahsetmek istiyorum bizden../daha açýk../daha fazla../daha samimi sen demeye alýþtýðým gibi../ama mantýðýmý kaybetmeden ve olanca çocuksu olsam da, bir yaným..sol yaným..oldukça olgunca../Seni seviyorum../Seviyormuydum yoksa.. Yoksa..Ýsmin gibi bir güzelliðin var gözlerimin önünde..Durgun sularda sarýlan boynuma../ama güzellik deðil benim düþlediðim..her ne kadar geçsede adý bu dünyada../benim iþim sanýrým kendimle..böyle düþünenlerle../hangi güzellik almýþtýr saðlam bir yüreðin yerini.. /asla..bana çok özelsin ve güzelsin../bu güzelliðini sana kendi gözlerime baktýðýnda da gösterebilir gözlerim..gözlerim olmasa../olurmuydun bilemem..aynada gördüðüm hayata.. kaç kez göz yumdum..hep yanlýþ gidiþler.. hep yanlýþ..

....

Oldun../Tahmin ettiðim gibi../sessizce..kayboldun../Kayboldum.. Olmasý gerektiði gibi..Herþey yerli yerinde halen../Bize daha uzak..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: nida / ist
18 Eylül 2003
Biri kalkýp bana sorsa; "bu yukarýda yazýlanlarý benzet bir nesneye" Önce, þahitlik ederdim onlarýn canlý olduðuna... Ýlla ki benzetmekse, gönlün parmaklarýyla dokunmuþ bir el halýsýna, benzetirdim. Tebrikler. Þiir ve düz yazýnýn ahengi harika, gitar ve saz ayný içtenlikte aþký çalmakta. Saygýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýstasyon
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk
Yasal bir intihar
Omuzlarýmda binlerce kuþ çýðlýðý..
Bal köpüðü
Olmayan kýrlangýçlar mevsimi
Alabros traþlý çocuk
Subject.. -> Bir düþe düþmek varsayalým.. (01)
Düþlerim beni vurursa..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Öldümse senin için öldüm
Sen hayatýn bir ucundasýn
Assos kýyýlarýnda iki melek
Kendimi elde ettiðim gün
Ölümü sana yakýþtýramýyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.