..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En büyük mutluluk ve en büyük sýkýntý anlarýnda sanatçýya gereksinme duyarýz. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Kâmuran Esen




22 Haziran 2003
Aðýr Misafir  
Böyle misafir dostlar baþýna.

Kâmuran Esen


Ýnanýn cumhurbaþkaný evimize gelseydi, bu ilgiyi hayatta göremezdi.


:GFIF:



Geçenlerde, bir hafta boyunca yatýda misafirimiz vardý. Misafir deyip geçmeyin, öyle bildiðiniz misafirlerden deðildi. Zor memnun olan, ev halkýný ayaðýnda döndüren, nazlý, müþkülpesent biri. Sizin anlayacaðýnýz aðýr bir misafir.

Bir hafta boyunca, ayaðýnda döndüm durdum. Yalnýz ben mi? Eþim de benimle beraber koþuþturup durdu . Ama iyi oldu ona. Misafir geldiðinde, hiç kalkmazdý yerinden. Sanki misafirle yarýþ edermiþ gibi, misafirle birlikte kendine de hizmet ettirirdi. Bu aðýr misafir Hanya’yý Konya’yý gösterdi eþime. Kendisine bir güzel hizmet ettirdi. Böylece eþim anlamýþ oldu, misafire nasýl hizmet edilirmiþ. Bir akþam bile, “ Kâmuran ! Benim yeþil çayýmý yap.” diyemedi. Ohhh!......” Deli deliyi görünce, sopasýný býrakýrmýþ.” Derler ya, aynen öyle iþte.

Kýsacasý, bu aðýr misafiri aðýrlayacaðýz diye karý koca at gibi koþtuk bir hafta boyunca. Bir de ilk kez yatýya gelmiþti bize. Akþam veya gündüz gelip gece döndüðü çok oldu da, böylesi ilk kez oluyor. O nedenle ne yedirip ne içireceðimizi þaþýrdýk. Ýnanýn cumhurbaþkaný evimize gelseydi, bu ilgiyi hayatta göremezdi. Çok sevindik geldiðine ama, açýkçasý eþim de ben de çok yorulduk.

Yok þu yemeði sever onu yapayým, yok þu çorbayý sever onu piþireyim diye; günümün en güzel zamanlarýný mutfakta geçirdim. Ýzleyeceðimiz tv kanalýný bile, misafirimizin zevkine göre seçtik. Zaten kumanda onda. Dakika baþý zýrt- pýrt kanal deðiþtiriyor. Onun sevdiði þarkýlarý ve þarkýcýlarý izledik bir hafta. Sayesinde, haftanýn liste baþý olan parçalarýndan haberdar olduk, yeni sanatçýlar keþfettik. Mübarek o, hepsini biliyor. Sevdiði þarký baþlayýnca, tepinip duruyor, salonda dört dönüyor onsekizlik delikanlý gibi. Bu yaþta, müziðe bu kadar ilgi duymasý, doðrusu çok þaþýrtýcý.Ne müzik meraklýsý bir insan.

Salonda, oturmasý için kimselere vermediðim koltuðumu bile, bu aðýr misafire tahsis ettim. Arkasýna, yanlarýna yumuþak yastýklar yerleþtirdim. Kendimse, sandalye tepsinde tünedim, tavuklar gibi. Gözüm hep üstünde. Bir þey emrederse hemen verebilmek için. Beyefendi memnun kalsýn diye neredeyse karþýsýnda tek ayak üstünde duracaðým. Geliyor portakal sularý, gidiyor muz, kiraz, elma gibi meyveler.Yesin, içsin diye gözünün içine bakýyoruz. Hani, memnun kalmazsa falan diye.

Yattýðý odanýn þeklini bile deðiþtirdik. Yataðýna ýþýk vurursa, uyuyamazmýþ – ne desem bilmem ki – sadrazam. Perdeye raðmen odaya vuran sokak lâmbasýnýn ýþýðýndan hazretlerini korumak için, kanepeyi odanýn en ücra köþesine çektik. Çok az ve beyaz ýþýk veren gece lâmbasýnda uyurmuþ kendileri. Evimizde gece lâmbasý falan yok. Telâþlandýk. Neyse ki, yanýnda varmýþ gece lâmbasý. Neymiþ efendim, yalnýzca o gece lâmbasýnýn ýþýðý altýnda uyumaya alýþmýþmýþ. Ayrýca, uyuduktan sonra, evin herhangi bir odasýnda çýt olsa, uyanýrmýþ. Mübarek sanki altý aylýk bebek.

O uyuyunca, çaresiz biz de yataða girmek zorunda kaldýk, gürültü yapmayalým diye. Tavuk gibi saat on’da, onbirde yatýlmaz ki ! Ama biz yattýk, misafir hatýrýna.Yýllardýr, yatakta edecek iki lâf bulamayan eþim ve ben, bir hafta boyunca bülbül kesildik. Erken yatýnca bir türlü uyku tutmadý, o nedenle konuþtuk durduk. Meðer birbirimize söyleyecek ne çok sözümüz varmýþ. Hani filmlerde olur ya; karý koca yataða girerler, tatlý tatlý konuþurlar, iþte aynen öyle.

Ayrýca , bu aðýr misafir, biraz yeme özürlü gibi. Ne gibisi caným, resmen yeme özürlü. Onu yemez bunu yemez, onu sevmez bunu sevmez. Tevekkeli dal gibi vücudu. Kot pantolon ve oduncu gömleði de giydi mi erkek güzeli olup çýkýyor. Sabahlarý kahvaltý etmez, çorba içermiþ hazret. Bir de sert peynir severmiþ. Rafadan yumurtasý tam üç dakika piþecekmiþ. Kazara eksik veya fazla piþirirsen yemezmiþ. Öyle alýþmýþmýþ. Annesi mi zamanýnda bunu böyle alýþtýrmýþ bilmiyorum ki.

Elim ayaðýma dolanýyor, piþirdiðimi beðenmeyecek, yemeyecek diye. Bir yandan da eþim iyice þaþýrtýyor beni. Konuðumuzu memnun edelim diye, ha bire emirler yaðdýrýyor bana; þunu getir, bunu getir, þunu yap, bunu yap diye. Neymiþ efendim, her sabah üç - dört çeþit çorba yapacakmýþým beyefendinin kalkmasýna. O da hangisini beðenirse, hangisini arzu ederse onu içecekmiþ. Sanki burasý beþ yýldýzlý otel.Yani neredeyse kýzacaðým artýk. Çok sevdiðim biri ama, bu kadar naz da fazla artýk.

Sizin anlayacaðýnýz; aðýr misafiri oyalayacaðýz, dinlendireceðiz, eðlendireceðiz diye yapmadýðýmýz þaklabanlýklar kalmadý. Evde caný sýkýlýyor. Gezmeye çok meraklý. Eþim alýyor onu , parklara, bahçelere götürüyor. Nereye götürsün baþka ! Küçücük kasabamýzda aðýr misafirimizi götürecek doðru dürüst bir yer mi var ! Yok ki diskotek falan, götürelim . Zaten gittiði yerde de hemen sýkýlýyor. Bir gün, otel olarak kullanýlan bir konaða götürdü eþim.Yarým saat sonra geldiler. Meyve suyunu içer içmez, tutturmuþ “ gidelim ” diye.

Derken bir hafta sonra aðýr misafirimiz gitti. O gidince, elimiz kolumuz boþalmýþ, aðýr yükten kurtulmuþ gibi oldu. Sonra da sýkýlmaya baþladýk. Meðer bizi ne kadar meþgul ediyormuþ ve meðer ona ne kadar alýþmýþýz.

Yatma vakti gelince eþim dedi ki : ” Çocuðu anne sütünden ayýralým diye, annesinden de ayýrdýk bir hafta. Þimdi bize alýþtý, o nedenle gece uyanýnca bizi aramasýn, “ Dedeeeee, anneanneeeeee ! ” diye tutturmasýn.

Ertesi sabah erkenden kýzým aradý. ” Anneciðim ! Enes dün gece çok güzel uyudu. Gece bir ara uyandý ama, beni hiç emmek istemedi. Memeyi býraktý artýk. Ýyi ki bir haftalýðýna size býrakmýþýz. Yoruldunuz ama, sayenizde memeden ayrýldý.” Dedi.

Aðýr misafirimiz olan onbeþ aylýk torunum Enes, artýk annesini emmiyor. Daha da mý emecek! Neredeyse birbuçuk yaþýna giriyor. Eþþek kadar oldu kerata. Doðduðu günki hali gözümün önüne gelince, þimdi kendisini askere gidecek kadar büyümüþ görüyorum.

Bakmayýn þikâyet ediyormuþum gibi yazdýðýma; böyle aðýr misafir dostlar baþýna.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Harikasýnýz !
Gönderen: OLCAY AYDIN / Ýstanbul/Türkiye
16 Eylül 2007
Böyle aðýr misafire can kurban. Sn.Kamuran Esen, yazýnýzý büyük bir keyifle okudum. Aðýr misafirinize tüm sevdikleriyle saðlýk, mutluluklar diliyorum.

:: harikasýnýz
Gönderen: Çilem yatarkalkmaz / Ankara/Türkiye
13 Ocak 2007
yeni katýldým aranýza ve harkasýnýz bede birþeyler karalýyorum þimdi sizi okuyunca bunlaýn karalama olduðunu grdüm ama inanýn ilham verdiniz. Sizi tanýdýðýma ve okuduðuma çok sevindim iyi çalýþmalr

:: Bu filmi seyrettim ben :)
Gönderen: Mustafa SAVAÞ / Ankara/Türkiye
22 Ocak 2006
Merhaba Kâmuran Haným, çok izleyip de hiç usanmadýðým, her seferinde gülmemi tutamadýðým Türk filmleri gibiydi yazýnýz. Ben bu filmi o kadar çok izledim ki! Yalnýz benim izlediklerimde baþrol oyuncusu bir bayandý. Nazlý mý nazlý, sormayýn gitsin... Kendi anne babamý tanýyamadým desem yeridir. Hoþ, beni seyreden biri olsa o da beni tanýyamazdý herhalde ama o baþka! Bizim misafir daha bir sýk gelir saðolsun. Ama dediðiniz gibi; Dostla baþýna!

:: :)
Gönderen: Derya Çölkesen / Ankara/Türkiye
6 Ocak 2006
Bu þekilde sonuçlanacaðýný hiç tahmin etmezdim. Çok güzeldi gerçekten. Tebrik ederim :)

:: Harika bir anlatým, güzel bir aný...
Gönderen: Mehmet Atýlgan / Kýrþehir/Türkiye
26 Mart 2005
Elinize, yüreðinize, beyninize saðlýk Kâmuran Haným. Tüm yazýlarýnýzda olduðu gibi yine yaþamýn bir kesitini tüm çýplaklýðýyla, duruluðuyla ve tüm samimiyetinizle kaleme almýþýnýz. Çok Çok kutluyorum. Sevgiyle kalýn...

:: Böyle ev sahibine can kurban
Gönderen: Mehmet Atýlgan / Kýrþehir/Türkiye
26 Mart 2005
Böyle ev sahibini bulsak da biz de konuk olsak. 1 hafta deðil, birkaç saat bile yeter... Mükemmel bir ev sahibi, misafir öyküsü... Tebrikler... Tebrikler...

:: YUREGINE, KALEMINE SAGLIK ABLACIGIM
Gönderen: Murat / Ýstanbul/Türkiye
12 Þubat 2005
Yüreðinize, kaleminize saðlýk. Ne de güzel anlatmýþsýnýz bebekliði. Ýnsan doðuyor ama öyle doðduðu gibi kalamýyor ne yazýk ki. Sizin sayenizde, bebekliðimi anýmsadým. Anneannemlerin evinde geçirdiðim çocukluk yýllarýmý ve onlarýn beni ilkokul yýllarýmýn sonuna kadar ne zahmetlerle; ama severek büyüttüklerini anýmsadým. Teþekkürler Kamuran Abla! ( Affýnýza sýðýnarak böyle diyorum, umarým bir sakýncasý yoktur ) Ayrýca, yazdýðým öykülerime teveccüh gösterip, yapmýþ olduðunuz yapýcý eleþtirileriniz için de teþekkür ederim...Enes’i benim için yanaklarýndan öpün. Saðlýcakla Kalýn...

:: Selam yüreðinize..
Gönderen: Uður Deniz ÜLKEGÜL / Karabük/Türkiye
27 Aralýk 2004
Çok hoþtu...Benimde büyük oðlumun adý Enes..Eh bizim ki biraz büyüdü..On Bir yaþýna bastý..Ama hala on bir aylýk gibi görünüyor gözüme... Çocuklarýn en sevdiðim yaný ne biliyor musunuz Kamuran haným...En kirli hallerinde bile..Hani eli yüzü çamur içinde eve gelirler ya bazen..O görüntülerinde bile, büyüklerden daha temiz görünüyorlar..Keþke çocukluðumuza dönebilecek kadar güçlü olabilseydik..Sevgiyle kalýn..

:: Enes'i mýncýrýn benim için:)
Gönderen: Mehmet / aydýn/nazilli
12 Aðustos 2003
Bir yandan þaþkýnlýk bir yandan imrenme yaþadým.Umarým bende bu günleri görürüm...Sevgiler Enes'e tabi size de...

:: Ýyi ki annem okumadý!
Gönderen: Gözde Kýlýç / Ankara
3 Temmuz 2003
Çok keyifli bir anlatým olmuþ, iþ yoðunluðunda ilaç gibi geldi. Zamanýn ne kadar çabuk geçtiðini anyabilmek için bebeklere bakmamýz gerekiyor demek ki. Enes ne zaman 1.5 oldu anlamadým. (Tabii bunu bir de annesine sormak lazým.)Torununuza olan sevginizi ve ondan aldýðýnýz keyfi ne kadar güzel yansýtýyorsunuz. Neyse ki annem bunu þimdi okuyamýyor. Kesin o da isterdi. Ellerinize ve yüreðinize saðlýk.

:: :)
Gönderen: Pýnar Þafak / Ýstanbul
2 Temmuz 2003
Böyle yazmaya devam ederseniz yakýnda buradaki herkes bir an önce torun sahibi olmak isteyecek. Sizin çizdiðiniz dünyayý seviyorum, elinize saðlýk.

:: kaç kez okudum bilmiyorum
Gönderen: Esin BURUNKAYA / Antalya
1 Temmuz 2003
Merhaba Kamuran teyze.Anlatýmýnýz ve konunun içeriði o kadar hoþki yazýyý kaç kez okudum bilmiyorum.Ellerinize saðlýk çok keyifli bir yazý olmuþ.Bu arada sizin yemekleriniz o kadar lezzetli oluyor ki insanýn beðenmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz bence.Ah þimdi üzerine tereyaði kýzartýp döktüðünüz o beyaz çorbadan olsada aðýz tadýyla içseydik.Her alanda olduðu gibi mutfaktada çok baþarýlýsýnýz.Sizi çok özledim.Herkese selam.Enes'e kucak dolusu sevgiler...

:: ENES' E SEVGÝLER...
Gönderen: SERKAN / ANKARA/TÜRKÝYE
26 Haziran 2003
yazýnýn ilk baþýný okurken inanamadým,bunlarý söyleyen Kamuran teyze olamaz dedim.Sizi tanýmama raðmen yazýnýn sonunu ancak sonlara doðru tahmin edebildim.tebrikler.bu konu anca bu kadar güzel ve çekici yazýlabilirdi herhal..

:: Elinize saðlýk
Gönderen: Demirhan Ocak / Böblingen/Almanya
24 Haziran 2003
Merhaba, Yazýnlarýnýz güzel ve çarpýcýlar süprizlere gebe yazmak ve bu gebeliði belli etmemek gibi güzel bir yetenðiniz var. elinmize yüreðinize saðlýk.

:: Aç Kapýyý Bezirgan Baþý:)))
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
23 Haziran 2003
Bunca anlatýlýr mý yani,misafirlere yapýlan ikramlar!..Yarýn evde ol emi!Ben geleceðim ve hafta kaçtý sahi!..Bir haftadan daha çok gün kalacaðým sende Kamuran!..Ona göre ha!..Kendine ve bana iyi bak emi!Tavuk göðsü isterim..Zaten borcun vardý,hatýrla!..Hasta olduðumda söz verdiðin halde yapmamýþtýn:)))))Selam ve sevgilerle..harikaydý!...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kiralýk Evin Þartlarý...........
Bir Boyama Kursu Öyküsü
Ölen Kim?
Kime Niyet Kime Kýsmet
Bunun Adý Ne?
Þampuan Reklâmý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Farzederek Yaþayamazsýn
Yanmayan Bir Ampulden Nasýl Mutlu Olunur
Bir Doðum Günü Öyküsü
Sen Bir Garip Çingenesin / Nene Gerek Gümüþ Zurna !
Çocukluðumdaki Çerçiciler Ve Düðünler
Kadýn Hastalýðý
Yaðmur , Güneþ , Rüzgâr ve Babam
Keltepe'nin Öyküsü
Eşeği Düğüne Çağırmışlar
Bir Memleketin Dönüþüm Hikâyesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.