..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ama gene de dünya dönüyor! -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Akýmlar > Gökhan




20 Eylül 2022
Nihilizm ve Modern Kapitalizm  
Gökhan
Hayat boþ Tracy ve James'le coþ.


:ECI:

Çoktandýr nihilizmle ilgili bir çalýþma okuma isteðim vardý. Ýnternetten nihilizmle ilgili kýsa bir araþtýrma yaparken, Independent Türkçe sitesinde bir habere rastladým. Haberin baþlýðý:"Ýki ünlü felsefeciden yeni çalýþma:Nihilistler haklý, yaþamýn anlamý yok"

Haberin devamýnda "Britanya ve Avusturalya'dan iki filozof hazýrladýklarý ortak çalýþmada hayatýn gerçekten anlamsýz olduðu sonucuna varýldý. Ancak filozoflara göre bu durum, önemli bir tehdit veya sorun teþkil etmiyor." Haberde ABD'deki Connecticut Üniversitesi'nden araþtýrma profesörü Tracy Llanera ve Keele Üniversitesi'nde profesör olan James Tartaglia'yla birlikte Nihilizmin Savunmasý (A Defence of Nihilism) baþlýklý 70 sayfalýk bir çalýþmaya imza attýðýný belirtiyorlar.

Tracy Llanera'yý kendi internet sitesinden biraz inceledim. Ýki kitabýnýn reklamýný yaptýðýný gördüm. Bir tanesinin adý Nihilizmin Savunmasý. Bahsedilen araþtýrmayla ayný adý taþýyor. Araþtýrmadaki ayný isimle birlikte imza atmýþlar kitaba.

Hemen üyesi olduðum dijital platformdan bir kitap almak için kitabý yazar ismiyle arattým. Ama kitabý bulduðumda dudak uçuklatan fiyatý beni benden etti.

Haberin sonunda birde profesörler insanlarý bu felsefeye yönlendirmeliyiz diye görüþ bildirmiþler. Anlamý insanlarý bizim kitabý almaya yönlendirmeliyiz olmasýn. Nihilizmin savunmasýný okuyamadým ama iki profesörün kapitalizmi iyi özümsediklerini ve paranýn anlamýný iyi anladýklarýný söyleyebilirim.

Mademki para onlar için bu kadar anlamlý, yazdýklarý nihilistçe felsefenin ve söyledikleri "Hayatýn anlamý yok " cümlesinin benim için hiçbir anlamý kalmamýþtýr. Zira onlar kendileri için hayatýn anlamýný bulmuþlar:"PARA"


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ah param olsaydý
Gönderen: FATÝH TANER VURAL / , Türkiye
30 Eylül 2022
merhaba... ah param olsaydý bu kitaplarý alýp okurdum, araþtýrmdan , eserlerini okumadan bir kiþi ve eserleri hakkýnda peþin hükümlerle kararlar vermek bence çok yanlýþ bir tutumdur ve maalesef ben de bazanlarý bu hatalara düþüyorum, geçmiþ bir zaman bir islami sohbette sohbeti yapan abi, marx ýn kapitalini okudunuz mu dedi,yok dedik, hemen okuyun dedi, sanýrým bir ayet veya hadis vardý, düþmanlarýnýzýn silahlarýyla silahlanýn þeklinde, evet bugünün en önemli silahlarý bilim ve teknolojidir, misal dinsizlik akýmlarýna karþý araþtýrmalar yapmazsak, onlarýn savlarýný öðrenmezsek nasýl savunmalar geliþtirebiliriz, bu sebepten her müslüman özellikle dinsizlik konularýndaki kitaplarý vesair de okumalý, baþka dinleri de araþtýrmalý ki, kendi dinine karþý olabilecek olasý saldýrýlara cevap verebilecek kaapasiteye ulaþabilsin, bu özellikle bilimle uðraþan müslümanlar için temel bir elzemdir, nihilizm kitabýna o kadar yüksek parayý isteyen yazarlarýn kapitalizmi çok iyi anlamaalarý hususu beni de gülümsetti.. gökhancým bu yazarlara ulaþabilirsen ve bu yazýný gönderebilirsen acaba nasýl savunma getirecekler merak ettim doðrusu.. artýk günümüzde felsefe de zenginlerin tüketebildikleri bir meta olmuþ demek, ne diyelim,, müslüman ailelerde yetiþen çocuklar, kuraný ve islam alimlerinin kitaplarýna bakmayýp böyle kitaplara parayý basabiliyorlarsa ne diyelim, benim savunmam da hem islami kitaplarýn okunmasý, hem diðer dinlere ait kitaplarýn okunmasý ve hem de dinsizlik üzerine kitaplarýn okunmasý ve bunlardan alýnan bilgilerle bir karara varýlmasý, ama ne yapýlýyor, peþin hükümle islami kitaplar geriye itiliyor, sabit belli kaynaklardan beslenince de ortaya bu nesil çýkýyor iþte .. vesselam ...

:: MERHABA
Gönderen: FATÝH TANER VURAL / , Türkiye
23 Eylül 2022
MERHABA.. HAYATIN ANLAMI SADEECE ALLAH IN DOÐRU TANINMASIYLA GERÇEK DEÐERÝNÝ BULUR DÜÞÜNCESÝNDEYÝM.. öyle ki eðer insan bu dünyanýn Allahýn insanlýða bahþettiði bir hediye olduðunu görebilirse hayatýn gerçek anlamýna ulaþabilir kanaatindeyim, para , mal , makam, mevki vesair dünyadaki maddi menfaatleri hayatýn anlamý noktasýnda deðerlendirmek de iþin baþka kýsmý elbette, özellikle para ve mal olmadan da hayat devam etmiyor bu doðru ama , bunlarý hayatýn esas sebepleri bilip , tüm hayatýný bunlara göre kurarak, günah anlayýþýndan ahlak anlayýþýndan olmasý gerekenleri taþýmamak, iþte toplumumuzu þimdiki durumuna getirir ve durumumuz da hiç iyi deðil .. vesselama ...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsanýn Anlam Arayýþý
Kitap Tanýtýmý - 1
Nursena Yener

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çýkar Beni [Þiir]
Kalmak [Þiir]
Duvar Yazýlarý (Saçma) [Þiir]
Duvar Yazýlarý (Bitmesin) [Þiir]
Duvar Yazýlarý (Bir An Ýçin) [Þiir]
Iþýklarý Söndürün [Þiir]
Duvar Yazýlarý [Þiir]
Alfabe [Þiir]
- Ada - [Þiir]
- Oyun - [Þiir]


Gökhan kimdir?

Sessizliði mabed edinenlere selam olsun!. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Adalet Aðaoðlu,Ahmet Altan,Orhan Pamuk,Necip Fazýl Kýsakürek,Ataol Behramoðlu,Cezmi Ersöz,Atilla Ýlhan, Dücane Cündioðlu


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gökhan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.