..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevmek bir baþkasýnýn yaþamýný yaþamaktýr. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Tayyibe Atay




31 Ekim 2021
Revizyon  
Tayyibe Atay
oh beh!..kurtulduk!.:)


:EBI:
revizyon!..

kim ne anlar bu kelimeden bilemem ama, benim anladýðým þey deðiþimdir...

o halde deðiþelim biraz beh!.

eee...ben bayaðý deðiþtim!.nereden anlýyorum; resimlere bakýyorum!.gerçi ilk resmim, ilkokul diplomasýna yapýþandýr; öncesi kayýp!..kayýp olan o yýllarým hakkýnda hiç bir belge yok!..hatta, nüfus kaðýdýma kayýtlý doðum tarihim bile gerçek deðil...anama sordum, yaylaya çýkarken iki aylýktýn dedi...yaylaya ne zaman çýkýlýr dedim, mayýs baþý dedi. mayýsýn kaçýydý dedim, bir sürrü sayý söyledi!..bu durumda, bir türlü hesaplayamadým ne zaman doðduðumu!..ama olsun, doðmuþ olmaktan mutluyum gene de!..nasýlsa dünya cenkhane!. dünya cenkhane olunca ben de cengaver oluyorum ya; bazý savaþlarý kazanamamýþ olmaktan dolayý üzülüyorum!..mesela aþk savaþýný!..ne zaman aþka doðru kýlýç sallasam, bir bakýyorum aþk tüymüþ karþýmdan!.salla o yana, salla bu yana kýlýcý; sonuç yok!..þimdi diyeceksiniz ki; ne çok aþk þiiri yazýyorsun ama, onlar nedir? hemen yanýt vereyim; yalandýr!..madem yalandýr, aþka da revizyon gereklidir!..

o halde, vazgeçtim aþk þiiri yazmaktan, aþkýn heykelini yapacaðým dermiþim!..

al iþte sana, baþka bir yalan!.yahu, ben bu yalana nasýl alýþtým, anlayamadým gitti!.sanki yalan kursu açýlmýþ, ben kursa katýlmýþým!.kurs hocasý kimdir, kadýn mýdýr, yoksa erkek mi, onu bile hatýrlamýyorum...hem kursa katýldýðýma dair sertfikam falan da yok!.eðer olsaydý, inanýn daha çok, daha büyük, daha þah yalanlar söylerdim!..yalanlarýma inanacak bir yýðýn insan bile bulurdum!..

hay þu dilimi sarýca arý soksun!.bir revizyon dedim, neler anlattým...

gelelim revizyona:

hani dedim ki, deðiþmek gerek, deðiþtirmek gerek!.neleri mi, bozuk giden þeyleri tabii!..mesela bizim evin ekonomisi hiç iyi deðil. bir türlü dengeleyemiyoruz bütçeyi!..durmadan açýk veriyoruz!.defter defter hesaplar yapýyoruz, bir türlü denk düþüremiyoruz gelir ile gideri!.en iyisi mi dedik, bir muhasebeci bulalým...düþündük, taþýndýk bir isimde buluþtuk!..adam bayaðý iyi yapýyormuþ iþini; çok kiþiden duyduk!..internet sayfasýndan telefonunu bulup, aradýk,konuþtuk!.tamam dedi; maaþlarýnýzý bana teslim edeceksiniz,ben bütçenizi ayarlarým!.oh be dedik, hesap yapmaktan kurtulduk!..

muhasebeci olarak bizim milli tombiþ Mehmet Aydýn’a verdik görevi!..maliyemiz düzeldi!..

ne düzelmek ama!.evde ne hak kaldý, ne hukuk!.adam beni yemeye, ben onu yemeye kalkýþtýk, bu sefer!.her gün kavga, her gün al gülüm, ver gülüm!.neredeyse mahkeme kapýsýna düþeceðiz!.huzur falan kalmadý yani!.bu durumda bir revizyona daha baþvurmak gerekir diye düþündük!..þöyle aramýzý bulacak birisine!..koþtuk yine internet baþýna; aradýðýmýz kiþiyi bulduk!

kim mi efendim!..ah iþte onu söylemeyeceðim!..sadece bir ipucu vereceðim:

Alet Çakýlý!..

yetti mi, hý!..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Pes Yani
Gerçeðe Aykýrý Ýþler
Þimdi Efendim
Çeþitleme Aþk
Oy Anam Oy
Baþý Örtük Eþek
Ispanak
Seçimin Þeyleri
Kabarttým Küfür Sözlüðümü
Kabarttým Küfür Sözlüðümü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Kundak [Þiir]
Damlacýklar 2 [Þiir]
Aylan’a [Þiir]
Damlacýklar 1 2 3 4 5 [Þiir]
Yalana Bak Hele [Þiir]
Ýntihar [Þiir]
Damlacýk 11 - 12 - 13 - 14 - 15 [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.