..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zamaný gelen bir düþüncenin gücüne hiçbir ordu karþý koyamaz. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý > Tuna M. Yaþar




6 Aðustos 2020
Savaþ Traiði 8  
Ticari Savaþlar

Tuna M. Yaþar


Bahtiyar baðýrýyordu. “Ey Amerika ey Amerika silleyi ilk vuran biz oluruz. Gerisini sen düþün.” Bütün kameralar zum olmuþtu ona. Bahtiyar’ýn sözleri bir baþlangýca aitti, gerilim ve dönülmez adýmlara. Silah sesi duyuldu. Suriye tarafýndan sýkýlan birkaç el silah YPG den kaynaklýydý. Kameralar o yöne döndü. Az sonra Türk tanklarý birer birer sýnýrý aþtýlar. Kalabalýk heyecanlýydý , bu müthiþ manzara seyredenlerin bir tarihe tanýklýðýydý. O ara ne konuþan oldu ne hareket eden.


:AAJF:

Arsuz “Þefim biz sadýk elemanlarýnýz gelirken bütün þüphelerden arýndýk. Hatta Cilvegözü’nde iki gün geçirdik. Bu üzerimizde ki heyecaný atmak içindi. Biliyorsun savaþ trafiði bütün hýzýyla devam ediyor. Ýstihbaratçýlar cirit atýyor. Kontrollerden sorunsuz geçmemiz için bu iki günlük beklememiz þarttý. Antakya Valisinin kesin emrini iþittik. Sýnýrdan geçen þüpheli biri ikinci bir emre kadar salýnmýyormuþ. Biz bu emirden çok korktuk ve parasýz pulsuz sýnýrdan giriþ yaptýk. Allah’tan benzinimiz yeterliydi de buraya kadar gelebildik. Deðilse aracýmýz lök gibi yol kenarýnda duracak ipin ucunu bulmalarý an meselesi olacaktý.”

Burhan “Tamam tamam anladýk. Bir de ben size yeni yerim için izah vereyim. Burasý damgalý bir yer. Burayý meþhur eden Uður Dündar ne iyi etmiþte meþhur etmiþ. Siz bilmezsiniz, burasý yetmiþlerde, gizli bir kovukta üniversiteli pazarlandýðý bir yerdi. Yetiþkin kýzlar utanmaz arsýz erkeklere pazarlanýyordu. Buradan bir sinek uçtu ve Uður Dündar’ýn burnuna kondu. Ýþte her þey o zaman deðiþti. Ve gelelim tercihimi neden buraya yaptýðýma. Hiç kimse zihinlerde harabe olmuþ bir haberi kale almaz ve bu meþhur yer geçmiþteki enerjisiyle bize harika bir paralellik yapar. Yani biz de suçluyuz burasý da vukuatlý bir yer, eksi eksiyi iteklediði gibi bizim durumumuzdakiler için vazgeçilmez.”

Arsuz “Þefim çok güzel bir yere deðindin. Biz genellikle suçu suç olsun diye iþlemeyiz. Gerçi bununda bir getirisi var. Tabi ki yakalanmazsan. Bu amatörlerin iþi. Bizler profesyonelleriz.

Burhan “Böyle þeylere kapalýyýz. Bizim iþleyeceðimiz suçlar belli. Yüz kýzartýcý þeylere bulaþmak amatörce. Seks ticareti yapmak kolay ama kazanmak konusunda yetersiz. Ek iþlere ihtiyaç duydurur. Bu da bizim konsantrasyonumuzu bozar. Henüz Türkiye de yeniyiz. Bu millete kendimizi sevdirmeli, yüzümüz kýzarmamalý. Ve bir daha bundan bahsetme.”

Arsuz sus pus oldu. Adeta bu söz üzerine eridi. Sanki kendisini yüz kýzartýcý suç iþlemiþ kadar etkiledi.Bunu üzerinden atmak için hiçbir þey yapamadý.

Burhan “Ne o, düþünüyorsun. Yüz kýzartýcý þeylerden bahsetmek bile hatta düþünmek bile hatalý. Sanma ki dünyamýzda bütün insanlar temiz. Yetmiþinden yirmisine kadar hiçbir insan masum deðil. Bu çitayý biraz deðiþtirelim. Yetmiþinden otuzuna hatta kýrkýna yapalým. Ne de olsa insan milleti zaaflarýyla ancak bu yaþta olgunlaþýyor. Yani adamýn iþi gücü var, gençliðinden çýkamamýþ. Ve bu kategoride ki genç denilen kesim kendi halinde yüz kýzartýcý bir suç iþliyorsa yani, kendi büyük düþündüðü uygun olmayansa, bunlar, yüzlerinden tanýnýr ama bunlar bu iþi alýþkanlýk hale getirmedilerse, bu yüz kýsa zamanda eski haline döner. Peki ne yapalým, kýrk yaþýndasýn, yaþýtýn insanlar evli, yirmili yaþlarýndakiler de uygun deðil. Sana derim ki yap ta kurtul, biz de kurtulalým. Shakespeare'vari dersem öl de kurtul derim.”

Arsuz “Gerçekten mahçup ettin beni. Bir daha mý aðzýmý açmam bu konuda. Ben bekarým ve olgun evlenmemiþ kýzlarý düþünürüm. O da daldan dala konmak þeklinde deðil. Gençliðimden beri düþündüðüm bir kýz var. Onu düþünüyorum.”

Burhan “Bu düþünceden vazgeç. Çünkü o kýz evlenmiþ olabilir. Kendine yeni bir eþ seç.”

Arsuz “Haklýsýn, bu aklýma hiç gelmedi. Belki bu Türkiye’den biri olabilir. Ama diyalog kurabileceðim bir kýzý zor bulurum. Yaþým otuz, yaþýtlarým evli ve bir genç kýz için fazla büyüðüm.”

Burhan “Tamam anlaþýldý. Sözlerim bir kulaðýndan girmiþ öbür taraftan çýkmýþ. Bu durumda karþý cinsle temasýn tamamen arýzalý. Seni en yakýn çöpçatana göndereceðim. Seni umumi bir yere daldýrýp çýkaracaðým. Çünkü benim gibi ölmeyi bilmiyorsun. Bak bana hiç dertleniyor muyum. Yalnýzca vicdanýmýn izin verdiði þeyleri yapýyorum. Diðerleri beni ilgilendirmez. Onlar yaptýysa düþünce aleminde ki insanlardan utansýnlar vesselam.” Dedi ekledi. “Telefonda bana Kilis’li birini fidye için kaçýrdýðýný söylemiþtin, ne yaptýn?”

Arsuz “Adamýn adý Bahtiyar, yurdunu biliyoruz. Emir verirsen ailesinden birini kaçýrabiliriz.”

Burhan “Kaçýrmasý kolay, yalnýz düþündüðüm daha güzel bir þey var. Burada bu iþi de býrakýyoruz.. Yeni bir iþ kuracaðýz. Suçtan damgalý bizler tuðla fabrikasý satýn alacaðýz. Ben satýþ ilanýný gördüðüm an iþte bu dedim. Görüþmemizi tamamladýk. Yarýn para ve devir iþlerini tamamlayacaðýz. Fabrika Karaaðaç Ýskenderun’da. Ve sýký dur suçsuz yapamayacaðýmýz için orayý mülteci iþçilerle dolduracaðým. Tabi ki suç bunun neresinde diyeceksin. Düþün, suçdozer biri iþçinin yiyeceðinden, mesaisinden kýsarsa ne olur. Ben onlarý öyle bir çalýþtýracaðým ki Türkiye’yi vatanlarý gibi sevmeyecekler.”

Arsuz “Þefim sen öyle bir adamsýn ki yüreðime su serptin. Ben senden daha aðýrýný beklemem zaten.” Dedi ekledi. “Peki biz elemanlarýn ne iþ yapacak?”

Burhan “Fabrika benim olduðu için sizi kayýracaðýmý zannetmeyin. Harçlýklarýnýzý muntazam yine alacaksýnýz. Suç iþlemeden duramayan bizler için planlý ve programlý suçlar gerekir. Bu da bizim buralarda köklerimizi paraya doðru uzatmamýz demek. Öncelikle tuðla fabrikamýzda bir müddet iþçi gibi çalýþýn. Piyasaya tam vakýf olduðumuzda bir soygun ayarlayacaðým. Bunu siz yapmayacaksýnýz. Yeni devþireceðim elemanlara yaptýracaðým. Siz sadece oturup izleyeceksiniz.”

Arsuz “Gerçekten damlasý kesilmeyen bir pýnarýz. Zannedersem anlýyorum seni. Türkiye’ye alýþmak için dayak yiyen deðil dayak atan olacaðýz. Ya Türk polisine yakalanýrsak?”

Burhan “Çok profesyonel yapacaðýz. Soygunu zevk için yapacaðýmýz için geride hiç iz býrakmamamýz olasý.”

Arsuz “Bu ne demek oluyor anlamadým. Yani tonton bir soyguncu mu olacaðýz. Kimliðimizi korumak bu kadar zor mu?”

Burhan “Yabancý bir yerde yaþýyorsan her þey güllük gülistanlýktýr. Ve suç iþlediðinde bunun farkýna bile varmazsýn. Soygundan kastým böyle bir þey. Yani yavaþ yavaþ normale döneceðiz. Týpký diðer Suriyeliler gibi.”

Arsuz “Tuðla fabrikasý iþçileri kafama takýldý. Suriyeli iþçiler dikkat çekmeyecek mi.Kendileri ile konuþanlara rýzkýmýzdan kesti demeyecekler mi?”

Burhan “Fabrikanýn patronu onlarýn kulaðýný hemen çeker. ‘Ya çalýþýrsýn ya senin yerine birini bulurum’ der.Anlayacaðýn defteri açmakta kapatmakta benim elimde.”

Tuna M. Yaþar



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yeraltý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Savaþ Trafiði 2
Savaþ Trafiði 1
Savaþ Trafiði 3
Savaþ Trafiði 6
Savaþ Trafiði 4
Savaþ Trafiði 5
Savaþ Trafiði 7

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Reptilian 1
Reptilian 2
Reptilian 3
Reptilian 4
Reptilian 5
Aðaçlara Fýsýldayan Adam
Çizikler
Cehennemde Toplantý
Delibaþ Cumhuriyeti
Ruhu Yarattýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masa [Þiir]
Göbeklitepe 5 [Roman]
Göbeklitepe 4 [Roman]
Göbeklitepe 3 [Roman]
Göbeklitepe 2 [Roman]
Göbeklitepe 1 [Roman]
Çok Eskiden 9 [Roman]
Çok Eskiden 8 [Roman]
Çok Eskiden 4 [Roman]
Çok Eskiden 6 [Roman]


Tuna M. Yaþar kimdir?

Voltaire


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tuna M. Yaþar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.