..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hüseyin Ýbiþ




2 Aralýk 2019
Korkularýn Esiri Olmayýn  
Hüseyin Ýbiþ
korkularýmýzýn hayatýmýzda bir ömür yer bulmasýný istediðimiz güzellikleri sonlandýrmasýna neden izin veriyoruz?


:FGI:
KORKULARIN ESÝRÝ OLMAYIN
Korkularýmýzýn hayatýmýzda bir ömür yer bulmasýný istediðimiz güzellikleri sonlandýrmasýna neden izin veriyoruz?
Evet Sevgili Dostlarým,
Ben bu yazýmý da korkularýn hayatýmýz üzerinde yarattýðý olumsuz etkiler üzerine kaleme almak istedim. Bu olumsuz etkilerin baþýnda ise yerli yersiz korkular gelmektedir. Hayatýmýzýn karanlýklara doðru yol almasýnda büyük etkisi olan korkulardan kendimizi kurtarabilmek için neler yapabiliriz düþüncesine sahip oldum ve sizlerle düþüncelerimi paylaþmak istedim.
Þunun bilinmesini isterim: Korkularýn hayatýmýzda bir ömür yer bulmasýný istediðimiz güzellikleri sonlandýrmasýna izin verilmemesi gerektiði kanaatimdir. Bahsetmekte olduðum sonlandýrmalar olduðu taktirde hayatýmýzýn sonsuza dek güzelliklerden yoksun kalacaðý aþikardýr.
Ýnsanlar unutmamalýdýr ki kendilerini huzursuzluklara sürükleme yoluna iten yersiz korkularý hayatlarýnda bulundurmaya devam etmeleri halinde ellerinde onlarý mutlu eden güzelliklerin son bulacaðýný hiçbir þekilde unutmamalarý lazým gelmektedir.
Hayatýmýzda yer almasýna izin vermekte olduðumuz korkularýn biz insanlar üzerinde yaratmakta olduðu olumsuz etkilerin nelere mal olacaðý hakkýnda sizleri birkaç örneklendirme ile bilgilendirmeye çalýþacaðým. Ýzlemekte olduðum hala devam eden bir tv dizisinden örneklendirmeler sunacaðým sizlere. Ýlk önce dizinin baþrolü olan iki kiþinin yersiz korkularý yüzünden kaybetmiþ olduklarý güzelliklerden sonra da diðer kahramanlarýn korkularý yüzünden baþ rol oyuncusunun canlandýrmakta olduðu kahramana verdiði zararlardan bahsedeceðim ve yersiz korkularýn insan hayatlarýndaki olumsuz etkilerin vermiþ olduðu kayýplarý görmenizi saðlamaya çalýþacaðým. Ben bu önemli bilgilendirmeyi siz deðerli okurlarýmýn sözünü etmekte olduðum korkularýn hayatýnýzda olumsuz etkiler býrakmasýna izin vermemeniz için yapýyorum.
Zorla güzelliðin olmayacaðýnýn bilinmesini istediðim için bu örneklendirmelere yer vermeyi uygun gördüm. Ýnsanlar üzerinde yaratmakta olduklarý korkularla olumsuz olan bir þeylerin olumlu olarak lehlerine döndüðüne de þahit olduðum için bunlarý sizlerle paylaþma gereði hissettim.
Ýzlediðim dizinin baþ kahramaný yýllar önce kaybetmiþ olduðu kardeþini aramaktadýr. Çalýþmakta olduðu teþkilatýn baþýndaki þahýs kardeþinin nerede neler yaptýðýný bilmektedir fakat bilmiyorum ayaðý ile adamdan kardeþini saklamaktadýr.Kardeþini yanýnda bulunduran þahýs bu adamýn oðlunu öldürterek kendi sonunu getirmektedir. Oðlunu öldürten mafya babasý ve adamlarýný bir kalemde hayattan silip süpürür. Yýllardýr aramakta olduðu kardeþi de baba olarak gördüðü adamýn katilini öldürmek üzere yemin eder ve katili aramaya baþlar. Bir gün iki kardeþin yolu bir mahallede kesiþir fakat ikisi de kardeþ olduklarýnýn farkýnda bile deðillerdir. Bahsetmiþ olduðum insanlarýn hayatlarýna bir þekilde dahil olan baþka bir kiþide bunlarýn her þeyini öðrenir, bu bilgilerle yapmadýðý kötülük býrakmaz. Dizinin esas oðlanýnýn aþýk olduðu kýzý kendine baðlayabilmek için bu kötülüklere baþvurmaktan geri kalmaz. Esas oðlanýn sevgilisinin babasý baþkahramanýn arabasýna bomba yerleþtirip oðlunun ölümüne sebep olmaktadýr. Bunu da kýzýn aþýk olduðu adam öðrendiði anda ölümünün elinden olacaðý korkusuna kapýlýr kýzý sevdiði adamdan uzaklaþtýrmanýn yollarýna baþvurur. Diðer þahýsta bu bilgileri ele geçirerek kýzý zorla kendisi ile evlenmeye ikna eder. Diðer bilgileri de amcasý sayesinde ele geçirerek herkes üzerinde ayrý korkular yaratmayý baþarýr ve istediði her þeyi elde etme yoluna girer. Bu yolun onun için hayýrlý olmayacaðýný hiç hesaba katmaz, oyunlarýný oynamaktan vazgeçmez. Düþünmediði bir þey vardýr: Korkunun ecele faydasý yoktur. Yani kýsacasý bu örneklendirmelerimde sizlere anlatmak istediðim bir tek þey var: Yersiz korkularý hayatýnýzda bulundurmamalý kendinizi uçurumlara itmemelisiniz. Bu korkulardan baþka birilerinin yararlanmasýna müsaade etmeniz halinde en büyük kötülüðü kendinize yapmýþ olursunuz. Hayatýnýzý alt üst etmesine izin verdiðiniz korkularý hayatýnýzýn en önemli köþesinde bulundurmakla sadece kendinize deðil sevdiklerinize de büyük zararlar vermiþ olursunuz. Hayatýnýzda korkuya deðil her daim cesarete yer vermeniz yapmanýz en doðru olanýdýr.
Hiçbir zaman korkularýn sizleri elinde oyuncak etmesine izin vermeyin. Akýllarýn bir köþesinde daima bulundurulmasý lazým gelen bir þey vardýr. Korkarak yaþamaya devam etmeniz halinde kaybetmeye mahkum kalýrsýnýz. Korkarak yaþamak insanýn yalanlar denizine düþüp o büyük denizde boðulmasýnýn da en büyük sebebidir. Cesareti elimizden sonsuza kadar býrakmayalým.
Hayatýmýz için en önemli olan þey hakkýmýzda vereceðimiz kararlar konusunda bir tek kendimiz söz sahibi olalým. Korkular yüzünden bir baþkasýnýn bizim hakkýmýzda kararlar almasýna izin vermeyelim.
Unutmayalým ki bir baþkasýnýn hayatýmýz hakkýnda vereceði kararlarý kabullenmek kiþiliðimizden feragat edip bir rüzgara kapýlarak oradan oraya savrulup yok olmaktýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Sadakatiniz Daim Olsun
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.