..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Bilim Kurgu > Tuna M. Yaþar




26 Mart 2019
Dünya Taþýnýyor 6  
Dünyanýn Ve Ýnsanlarýn Kulukse Gezegenine Taþýnmasý

Tuna M. Yaþar


Roman bu ya insan inanýrsa dünya denen yer küre bile taþýnýr. Arþimet'in dediði gibi "Bana bir dayanak noktasý verin. Dünya'yý yerinden oynatayým."


:ABCG:
Hiyeroglif harf insaný kendine çeker ve bakaný hayallere daldýrýrdý. Ýnsanlarýn yaþayýþ tarzlarýna acýya, sevince, hüzne nüfuz etmiþ harfler bunlarý nereden kilitleyip getirdiðini, gizleyen tarafý insaný çaðlar boyu hep peþine takmýþtý. Ama bu bilinmeyenin derinliklerinde daha da gizli olan ateþ haritaydý. Haritayý okuyan ise bir an durup hiyeroglifin yalnýz býrakmayan esrarýna kendini salardý.

Neydi bu bilmece, hiyeroglifin kendisi mi yoksa onun ýþýðýnýn devamýmýydý. Elbet devam eden katmerlenir ve bu da ancak düþüncenin o ýþýðýn akmasýna aracýlýk etmesiydi. Bin yýl önce çizilmiþ bir þeklin sahibini az önce terk etmiþ gibi esrarlý oluþu her insanýn isteyeceði þeydi. Onu ancak Selami ve Fikri anlayabilirdi. Onlarýn kutsal ýþýkla ilgili öðretileri sahiplenmeleri ve bunu yaþamlarýnda uygulamalarý ne kadar haklý olduklarýný fornox birliði ortaya çýkarýyordu. Zamanla veya çok uzak bir gelecekte Kulukse insaný da bundan haberdar olacaktý. Çünkü uzayýn neresinde olursa olsun yaþam taþýyan bir galakside bir gezegende geliþme hep kutsal ýþýkla oluyordu. Teknolojileri de buna endeksliydi.

Selami yazýtlara bir süre daha baktý. Hiyerogliflerin anlamýný çözmeye uðraþtý. Baþarýlýda oldu. Hiyeroglifler bu bölgedeki bir medeniyetten bahsediyordu. Arayon isimli bir medeniyetti.Uygarlýðýn zirvesini yaþamýþ Arayon milletinin yaþamý tarýma ve bilime dayalýydý. Hastalýklarýn olmadýðý, yoksulluk nedir bilmeyen ve komþu devletlerle hiç savaþmayan bir milletti bu. Savaþmayan bu milletin elbet askerleri de vardý. Ama uyguladýklarý politikalar sayesinde askerler savaþmaya hiç ihtiyaç duymamýþlardý.

Selami daha sonraki metinlerde çok ilginç þeyler okumaya baþladý. Arayon milletinin bu gezegene dünyadan geldiði yazýyordu. Geliþ öykülerinde birkaç bini geçmeyen kavim insaný tanrýya çok dua etmiþ kendilerinin Dilmun isimli cennetine gideceklerine inanmýþlardý. Bayramlarý olan nevruzda büyük þölenler tertip ediyorlardý. Yüzlerce küçük baþ hayvaný kurban ediyorlardý. Kanlarý ile boydan boya kýrmýzý renge bulanan keþiþler ise dua ayinleri ile tanrýya yakarýyorlardý. Tanrýnýn iþi baþka bir nevruz bayramýnda ortaya çýkmýþtý.

Kral Lugulbanda þölenleri büyük bir ateþ yakarak baþlatmýþtý. O sýralar anlaþamadýðý komþu devletin kralýný da çaðýrmýþtý. Komþu kralýn topraklarý Arayonlarý topraðý olan Mezopotamya'nýn güneyindeydi. Kralýn ismi Marduk'tu Kendisine gösterilen þaþaaya hayran kalan kral Marduk iki devlet arasýndaki anlaþmazlýðý çözmek için 'mati' isimli anlaþmayý imzalamýþlardý.

Öðleye doðru iki kral halkýn arasýndayken gökyüzünde büyük ýþýk hüzmeleri meydana gelmiþti. Halk ve iki kral ne olduðunu anlayamadan ýþýk hüzmeleri yere inmiþti. Ve arayon halký bin yýllardýr ettikleri duanýn kabul olduðunu anladýlar.

Yere inen ýþýk hüzmeleri ýþýðýný yitiripdev uçan dairelere dönüþtü.Dairelerin birinden çýkan iri, siyah gözlü yaratýkLugulbanda'nýn yanýna gelip

"Bizler düþman deðiliz. Siz arayon halkýný cennete götürmeye geldik." Demiþti.

Lugulbanda þölenleri durdurmuþ ve hakýnýn cennete gitmek için hazýrlýk yapmasýný istemiþti. Lugulbanda konuþtuðugökten gelen yaratýðý sarayýna davet etmiþti. Marduk ve Lugulbanda karþýlarýna alýp oturduklaarý iri gözlü yaratýðý dinlemiþlerdi. O kainatýn bütün sýrlarýný bir bir anlatýp ortaya dökmüþtü. Ve elindeki kitabý gelecekte arayon topraklarýnýn mirasçýsý olan Marduk'a vermiþti.

"Bu kitap sana bir ödül. Kainatýn tüm sýrlarýný içeriyor. Biz arayonlarý çok dua ettiði için seçtik. Þayet sen Marduk halkýn birlik içinde bin yýl yaþarsa sizleri de götüreceðiz. Ne mutlu gidenlere."

Lugulbanda sormuþtu. Bizler Dilmun cennetine gideceðimize inandýk hep. Dilmun cenneti parlak bir yermiþ. Güneþi yokmuþ. Parlaklýðý kendindenmiþ. Anlat bize. Orada daha neler var?"

Ýri gözlü yaratýk "Benim adým Setuna. Ben hep doðrularý söylerim. Gideceðimiz cennetin ismi Soran P2. Orada düþmanlarýnýz olmayacak. Üstelik gezegen parlak deðil. Bir güneþi var."

Lugulbanda "Özlediðimiz yer cennette olamasa oraya gitmeye karar verdik. Geleceðimizigüven içinde yaþamak için gitmekte kararlýyýz. Bize ne yapacaðýmýzý söyle. "

Setuna dýþarýdaki uçan daireleri kastederek "Þimdi bütün halkýn güneþ kayýklarýmýza binecek. Yolculuk biraz uzun geçecek. Önce uzaya çýkacaðýz. Sonra birkaç gün boþlukta gideceðiz. Geçit kapýsý denen yerden girip Korap isimliyýldýza ulaþacaðýz."

Hiyeroglif yazý burada bitiyordu. Selami bir kavmin serüvenini okuduðu için mutluydu. Gezengende gördüðü ilkel insanlara þimdi daha çok ýsýnmýþtý. Ayný soydan gelmenin bir yakýnlýðýydý bu. Selami bir süre daha maðarada dolaþtý. Enerjisi kutsal ýþýk olan cihazlarý uzun uzadýya inceledi. Sonra aklýna maymun adamlar geldi. Onlar maðaraya girdiklerinde hiçbir þey yapamamýþlardý. Kutsal ýþýðý bilmedikleri için cihazlarý çalýþtýramamýþlar ve maðarayý ele geçirememiþlerdi.

Selami arayon uygarlýðýnýn ne kadar ileri gittiklerini þimdi daha iyi anlayabiliyordu. Maðara boydan boya esrar doluydu. Bu onlarýn eseriydi. Selami bir süre düþündü. "Peki gezegendeki ilkel insanlar neyin nesiydi. Ve o ileri gitmiþ arayon uygarlýðý nereye gitmiþti. Yoksa mutasyona uðrayýp iri gözlü uzaylýlar mý olmuþtu. Soran P2 'deki ilkel insanlar niye ilerlememiþlerdi. Yoksa uzaylý yaratýklar insanlarý ilkelliðe mi hapsetmiþlerdi. Onlarýn arayon halký olma ihtimali zayýf gibi görünüyordu. Ama ayný soydan olduklarý ortadaydý.

Selami bunu öðrenmek için ne iþe yaradýðýný bildiði parlak bir yüzeyin önünde durdu. Elini kare þeklindeki butona koydu. Parlak yüzey çalýþmaya baþladý. Selami ekrana bir süre baktý. Ýnsan, hayvan, doða görüntüleri vardý. Sesli bir þekilde ekrana Soran P2'deki ilkel insanlarý sordu. Cevap hemen geldi. Ekran sesli þekilde ilkel insanlarýn dünyadaki Samu uygarlýðýndan geldiðini ve savaþçý olduklarýný öylüyordu. Ve ceza olarakta fornox birliðiinsanlarý ilkelliðe hapsetmiþti.

Selami bu sefer arayon halkýný sordu. Ekranda hemen cevap geldi. Arayon halký yine dünyadaki gibi birlik ve barýþ içinde hep tanrýya dua etmiþler þölenlerle bunu pekiþtirmiþlerdi. Günlük hayatlarýndaçok çalýþkan, doðruluk dürüstlük içinde olmuþlardý. Fornox birliðide arayon kavmini yüceltmek için aralarýna almýþ onlara iki seçenek sunmuþlardý. Ya gerçekten cennete gidecekler veya cenneti vücutlarýnda yaþamak için mutasyona uðrayýp iri siyah gözlü uzaylýlara dönüþeceklerdi. Arayon halký ikinci seçeneði seçipmutasyona uðramýþlardý. Ve kendilerine benzeyen uzaylýlarla yaþamak için 'Tesla' isimli gezegene göçmüþlerdi.

Selami onlarýn uzunca binlerce yýl yaþadýðýný biliyordu. Onlar ne hastalýk çekiyor ne sýkýntý çekiyordu. Yaþamlarý salt gerçeklerdi. Hep kutsal ýþýk üzerine yaþarlardý. Çupakapraya dönüþtüðünde nasýl da heyecan içinde olduðunu þimdi daha iyi anlýyordu. Bir yolunu bulup Ýri gözlü uzaylýlara dönüþmeyi çok sitiyordu. Ama mutasyona uðramak için önce mutasyon kabinini bulmak gerekiyordu. Ona 'ramea' deniyordu. Bu maðarada da onu bulmak kolay olmayacaktý. Maðaranýn odalarý birbirine baðlý ama kapýlarý kapalýydý. Herbirini açmak için þifrelerle uðraþmasý gerekiyordu.Þifreler kutsal ýþýk dozu ve renkleriydi. Selami bunlarý uygun miktarda kullanabilirse kapýlarý kolayca açacaktý.

Selami ne kadar uðraþsa da maðaranýn bir tek kapýsýný açamadý. Maðarada sanki duvardaki yazýtlarýn görülmesine izin verilmiþ gibiydi. Anlaþýlan maymun adamlarda bu yüzden burayý terk etmiþlerdi.

Selami "kutsal ýþýðý dozunda rengini ise tonunda kullandým. Belki de kapýlarda baþka bir þifre parametrsi var."

Fikri "bu tür kapýlar ancak sürekli denemelerle açýlýr. Bizim yapacaðýmýz defalarca denemek. Sen sadece kapýya kutsal ýþýk akýþýný düþündün. Baþka bir þey düþünsek belki açýlýr. "

Selami "Daha baþka ne düþünebiliriz ki Anlaþýlan kapý kimliðimizi tanýmadý. Belki de bu yüzden açýlmadý. Ýri gözlü yaratýk olsa o da benim gibi düþünecek kapýyý öyle açacak. Belki o uzaylý arayonlar daha ileri gidip kapýyý açmadan içeriye siterilize bir þekilde giriyorlar."

Fikri "O tekniðe ulaþmalarý elbet yabana atýlmaz. Dediðin þekilde içeriye kapýsýz giriyorlarsa bu kapý neyin nesi?"

Selami "Artýk burayý terk edelim. Burasý tekin yer deðil. Maymun adamlara hiç belli olmaz. Çýkar gelirler."

Selami'nin kolundaki cihaz sinyal almaya baþladý. Açýp baktý. Gezegendeki ilkel insanlar arasýnda kavgaya benzer bir savaþý gördüler.

Selami "Her þeyi doðasýnda býrakmak lazým. Bu ilkel insanlara medeniyeti öðretmek o kadar gereksiz ki giriþtiðim iþin yanlýþlýðýný anlýyorum. Gördüðüm þu on on beþ kiþi kalabalýðýn birbirine sopa ile vurmasý medeniyeti hemen unutturur."

Fikri "Ýlkel insanlarýn rýzký iþte böyle ortaya çýkýyor. Birbirlerine vurarak kazanan diðerinin elindeki yiyeceði alýyor. Onunla doymadýysa karýlarýna kýzlarýna ortak oluyor. Medeniyet ilkelliði birkaç günde hatta birkaç yüzyýl, bilemedin birkaç bin sene ortadan kaldýramýyor. Medeniyet her þeyden önce ekmek gibi su gibi ihtiyaç olmalý. Týpký birkaç çarkýn dengeli bir þekilde birbirini döndürmesi gibi. Gök yüzündeki güneþin ýþýðý deðil insanýn içindeki ýþýðýn yaralý gönülleri iyileþtireceði bilinmeli. Zaten insanoðlunun geliþmesi doðadan deðil iç dünyasýndan gelerek oldu."

Selami "Artýk bir daha Soran P2'ye gelmemiz doðru olmaz. Baksana dünyaya gittik peþimizden maymun adamlarý getirdik. Maðaranýn kapýlarýný açsaydýk kim bilir ne tür olaylara sebep olacaktýk. Henüz deðiþtiremediðimiz gezegeni ilkelliði ile baþ baþa býrakmak en iyisi. Bence bu maðara geleceðin ýþýðýný taþýyor.Kainatýn tüm sýrlarý orada. Oradan dýþarýya sýzacak her bilgi bizim gezegene vereceðimiz zarar ile ayný boyda. Artýk biz ölsekte geleceðimiz yine kuluksede. Ýnananlar için cennet cehennem orada. Hayal edenler için ölüp yeniden doðmak yinede orada."

Selami ve Fikri barakalarýna gelmiþti. Ýçeriye girdiler. Selami "Ne dersin ýþýnlama geçidini yok edelim mi. Bir daha kimse gelmesin buraya. Biz de geri dönmeyelim."

Fikri "Geçidi yok etmek akýllýca olmaz. Canýmýz sýkýlýr tekrar gelmek isteriz buraya. Bir geçidi inþa etmek hem pahalý hem zor."

Selami "Bizi biz yapan bu geçitdir diyorsun öyle mi. Dediðin gibi olsun."

Geçidi çalýþtýrdýlar. Tam gideceklerinde dýþarýdan içeriye yoðun bir ýþýk akýþý oldu. Selami ve fikri dýþarýya çýktý. Bir anda hareketsiz bir þekilde yere kapandýlar. Gök yüzündeki ýþýk cümbüþü daha da yoðunlaþtý. Ýki arkadaþýn yerle baðlantýsý kesildi. Yukarýya doðru çekilmeye baþladýlar. Bir uçan daire görünüyordu. Altýndaki kapaða yaklaþtýlar. Ýçeriye alýndýlar. Uçan dairenin içinde bir süre hareketsiz kaldýlar. Ýri gözlü yaratýk elindeki cihazý onlarýn üzerine tuttu. Cihazdan kýzýl ýþýk çýkýyordu. Selami ve Fikri kendine geldi.

Uçan dairenin içinde sanki mavi duman dolu gibi ýþýk akýyordu. Duman denemezdi ama ortada akýp duran bir þey vardý. Akan ýþýðýn içinde küçük beyaz ýþýk saçan zerrecikleri vardý. O zerrecikler Selami ve Fikri'nin üzerine akýyordu. Ýri gözlü yaratýklar onlara bakýyordu.

Elinde cihaz tutan yaratýk konuþmaya baþladý. "Siz iki insanoðlu sizi tanýyoruz. Kutsal ýþýðý kullanmayý bildiðiniz için sizi seçtik.Biz iri gözlü yaratýklar Orion takým yýldýzý canlýlarýyýz. Ve ikinizin yardýmý ile dünyadaki ölüleri dirilteceðiz. Onlarý bu gezegene getireceðiz. Sizlerin yardýmý þöyledir. Birlikte dünyaya gideceðiz. Sizi orada indireceðiz. Þu an içinize girmekte olan ýþýk zerrecikleri orada sizi ýþýða dönüþtürecek.gezegenin her yanýný sizler sayesinde ýþýk kaplayacak."

Selami "Bizleri nasýl eski halimize dönüþtüreceksiniz. Vücudumuz dünyanýn dört bir yanýna daðýlýnca onlarý bir araya toplamak zor olmayacak mý. Çünkü bir miktarda olsa vücudumuzdan dýþarýda kalanlar olacak. Ölü diriltmeye gelince bunlarý siz söylüyorsunuz. Sizler gibi üstün zekalý yaratýklar bunu baþaracaðýndan eminim."

Ýri gözlü yaratýk "Elbette ölüleri diriltiriz. Sizin bilmediðimiz sýrrýmýz var. Bunu öðrenmenizde sakýnca olduðu için söylemiyoruz. Sizin ýþýk olmanýza gelince yer yüzündeki ölüleri bu sayede mayalayýp ayaða kaldýracaksýnýz. Bütün ölüler dirilince sizin etrafýnýzda toplanmaya baþlayacaklar. Bu sayede onlarý alýp götürmek kolay olacak."

Selami "Sizler ne yiyip içersiniz.Nelerden hoþlanýr nelere kýzarsýnýz. Bakýyorum sizler sakin aðýr baþlý hiç kýzmayan tiplersiniz. Kendiniz hakkýnda biraz anlatsanýz diyorum."

Yaratýk "Bizler cihazýmýzýn boþluktan ürettiði tisolat isimli yiyeceði yeriz. Baþka yemek yemeyiz. Yiyeceðimiz beyazdýr. Þeker içerir. Biz hiç kýzmayýz. Yalnýz insanlar üzerinde görünmeyen bir þekilde yargýya varýrýz onlarý yönetiriz. Bildiðiniz gibi çok uzun yaþarýz. Bin yaþýna gelenlerimiz ölümsüzlüðe ulaþýr. Biz ölümsüzlüðümüzü kutsal ýþýktan alýrýz. Liderimiz Apantasis'e zihinsel yönde baðlanýp ondan kutsal ýþýk alýrýz. Orion takým yýldýzýnýn bir gezegeninde yaþarýz.Bu gezegeni de yaþanýr hale biz getirdik. Soran P2 gezegeni bundan yüz milyonlarca yýl evvel sýcak bir gezegendi. Atmosferi yoktu. Haliyle gezegende ne yaþam ne su vardý. Bizler esir enerji sayesinde Soran P2 gezegenine atmosferi getirdik. Sonra su sonra yaþamý getirdik. Ayný þeyi dünyaya da yapardýk. Ama dünyanýn sonu yavaþ yavaþ gelmekte. Þöyle ki güneþ yýldýzý birkaç bin sene daha yaþayacak. Sonra güneþ patlayacak. Siz insanlara deðer veriyoruz.Siz insanlarýn atasýný biz yarattýk. Tanrý bize izin verdi. Adem'e tanrýnýn ruhunu üfledik ve canlandýrdýk."

Selami "Biz insanoðullarý neden sizler gibi deðiliz. Yoksa sizler daha önceden yaratýldýðýnýz için mi. Biz insanlarýn ancak bir cihaz icat ederek ileri gidebileceðimizi sanýyoruz. Oysa sizlerin uygarlýðýnda bunlar aþýlmýþ durumda. Teknolojiye hiç ihtiyacýnýz yok. Her þeyi kutsal ýþýkla hallediyorsunuz."

Yaratýk "Bizler kutsal ýþýðýn esrarýnýn büyüklüðüne inandýðýmýz için teknolojiye ihtiyacýmýz olmuyor. Bizler kutsal ýþýk kullanýmýnda çok ileri gitmiþ bir uygarlýðýz. Henüz insanoðlu bunu keþfetmiþ deðil. Zamanla sizlerde ilerleyeceksiniz. Ta ki kutsal ýþýða teslim olana kadar."

Selami "Þu anki rotamýz neresi. Çünkü yýldýzlar arasý geçit kapýsýnýn tersine gidiyoruz. Dünyaya gitmek için sizin kullandýðýnýz yöntemi merak eder durumdayým."

Yaratýk "Sizin yaptýðýnýz geçit Soran P2 gezegeninin güneyinde. Bizimki kuzeyde. Bilmelisin biz insanoðlunun görünür kaderine müdahale etmeyiz. O yüzden kendimizi gizlemeliyiz."

Orion takým yýldýzýnda hazýrlýklar vardý. Beta x gezegeninin iri gözlü lideri talimatlar vereli bir ay olmuþtu. Talimatta dünyaya birkaç tane dev ýþýnlama geçit kapýsý yapýlacaktý. Diðer talimatta. Ýnsanlar dirilirken ruhlarýn ve cesetlerin birbirini bulmasý ve insanlarýn dirildiklerinde neler yapacaklarý bir bir verilmiþti. Ruhlarýn ve cesetlerin birbirlerini bulmasý için vusila isimli cihazlarý kullanacaklardý.

Vusila adedi bir hayli fazlaydý. Beta x gezegeninde bir milyar vusila vardý. Çalýþma pirensipleri farklýydý. Cihazýn içine giren iri gözlü yaratýk onu ýþýk haline gelerek çalýþtýrýyordu. Ve milyarlarca ruh ve beden bu sayede kendi ruhlarýný buluyordu. Diirilme ise manyetizma ile ýþýk haline gelecek olan Selami ve Fikri'nin oluþturacaðý atmosfer sayesinde olacaktý. Iþýk ile ýsýnan dünyada insanlarý mayalamada kolaylýk saðlayacak ve manyetizma ile çürümüþ bedenler ete kemiðe bürünecekti. Ve böylelikle Tevrat'ta, Ýncil'de, Kuran'da mahþer denen dirilme baþlayacaktý. Önce insanlar dirilecekti. Onu hayvanlar takip ediyordu. Dirilen hayvanlar için Samanyolu galaksisindeki birkaç gezegen yaþam gezegeni saðlayacaktý.

Beta x gezegeni o gün hareketli bir gün yaþýyordu. Gezegenin hava yolu trafiði azalmýþtý. Ýri gözlü yaratýklarýn kullandýðý uçan daireler gerekmedikçe hava trafiðine çýkmýyordu. Liderlerinden aldýklarý emir böyleydi. Kubbe þeklindeki evlerinde yaþayan iri gözlü yaratýklar harýl harýl çalýþýyordu. Kendilerine verilen vusila cihazlarýný kontrol ediyorlar onlarýn ayarlarýný yapýyorlardý.

Selami ve Fkri iri gözlü yaratýklarýn planýný kabul etti. Uzay boþluðunda hýzla ilerleyen uçan daire gittikçe ýþýnlama geçidine yaklaþýyordu. Onlarý takip eden fornox galaksisindeki tüm zeki yaratýklar dünya üzerindeki projeyi olduklarý yerden kimi ekranda, kimi zihinsel yöntemlle, kimi de daha geliþmiþ kristallerinden seyrediyordu. Iþýnlama geçidine bir iki saatte gelen uçan daire geçide girdi. Birkaç dakika solucak geçidinde ilerledikten sonra güneþ sisteminin en uzak köþesinden çýktý. Oradan dünyaya ulaþmalarý birkaç dakikalarýný aldý.

Dünya atmosferine gelmiþlerdi. Yaratýk Selami ve Fikri'ye ýþýk haline dönüþecekleri kabinleri gösterdi. "Bunlarýn içine girince hiç korkmayýn. Yataklarýnýzda nasýl uyuyorsanýz o þekilde hiç hissetmeden ýþýða dönüþeceksiniz. Dünyadayken kabinle baðlantýlý bir þekilde bir hafta ýþýk olarak dünyayý saracaksýnýz. Sonra yine hiç hissetmeden eski halinize geri döneceksiniz."

Sirius yýldýzýnda hazýrlýklar tamamlanmýþtý. Her bir yaratýkvusila kabinlerine girdi. Baþ lider yaratýk kendi odasýnda diðer yaratýklara konuþmaya baþladý. "Sizler sayesinde büyük günün gerçekleþeceði ana þahitlik edeceðiz. Hiç kimse dirilteceði kiþilerin dýþýna çýkmasýn. Vusilanýzý çalýþtýrýken benim emrim gelmeden iþini býrakmasýn. Kemikleri toprak olmuþ veya yanmýþ insanlarý sonraya býrakýn. Bu yoðunlukta onlarý dirilteceðiz diye vakit kaybetmeyin. Ey halkým dinler insanlarýn ahirette dirileceðine inanýr. Tevrat, Ýncil, Kuran hep bu günü beklemiþtir. Kitaplarda iyi ve kötü insanlarý tanrý tarafýndan yargýlanacaðý yazýlýdýr. Ýþte ben bu büyük gün için hazýrým. Ýnsanlarý yargýlayýp onlarý ya cehenneme ya cennete göndereceðim. Ýnandýðým tanrý bu yetkiyi bana vermiþtir. Sizlerle beraber dünyaya indiðimizde orada iki geçit olacak Biri güneþe atýlacak kötü insanlarýn geçidi. Diðeri ise malum Soran P2 gezegeni iyi insanlarýn gideceði yer olacak."

Lider yaratýk sözünü bitirince yaratýklar vusila cihazlarýnýn içine girdiler O an her bir yaratýk dünya ile baðlantýlý olarak ýþýða dönüþtü. Selami ve Fikri ýþýk olacaklarý kabine girdiler. Yaratýklar hazýrlýða giriþti. Kabinler çalýþtý. Uzay gemisinden dýþarýya býrakýldý. O an Selami ve Fikri ýþýða dönüþtü. Iþýk yeryüzünü yavaþ yavaþ kaplamaya baþladý. Yirmi dakika sonra bütün gezegeni kapladýlar.

Dünyadaki manyetizma santralleri çalýþmaya baþladý. Ýlk dirilenler gözleri pörtlemiþ etrafa anlamsýz bakar þekildeydiler. Ne yapacaklarýný bilmiyorlardý. Onlara birilerinin bir þey söylemesi gerekiyordu. Henüz bunun zamaný deðildi. Her yerde topraklar çatlýyor ve açýlýyor. Ýçinden anadan üryan bir þekilde insanlar çýkýyordu. Kadýn ve erkek çocuk ve yaþlý kim, hep otuz üç yaþýnda diriliyorlardý. Dirilme iþlemi yirmi dört saatte bitti. Yaklaþýk yeryüzünde on milyar insan dirilmiþti. Sirius yýldýzýnýn lideri uçan gemilerle yeryüzüne indi. Onun için bir platform kuruldu. Lider yaratýk insanlarýn göremeyeceði bir þekilde perdenin arkasýna oturdu.

Ýlk yargýlanacak olan insaný yaratýklar çaðýrdý. Kalabalýðýn arasýndan ýþýnlanarak kürsünün önüne gelen insan konuþmaya baþladý. "Efendim ben dünyada çok iyi biriydim Kötüðüm azdýr. Ýstersenin günahlarýmý ve sevaplarýmý tartýn."

Pperdenin arkasýndan ses geldi. "Seni bir tek þey için affediyorum. Sabýrla yüzlerce kitap okuduðun ve etrafýna örnek olduðun için seni cennete koyuyorum."

Ýki yaratýk ifade veren insaný geçidin önüne getridi. Ardýndan "Yürü." Dediler. Ýlk geçide giren insan gözden kayboldu.

Yaratýk lider sorgu suali öyle çabuk yapýyordu ki dirilmiþ insanlar sýranýn kendilerine de çabuk geleceði için heyecan içindeydiler. Örtünün önüne baþka bir insan geldi. Adý Saddam Hüseyin'di. Ünlü Irak devlet baþkaný. Tanrý onuda affetti. Kalabalýðýn içinden sesler çýkmaya baþladý. Saddam Hüseyin'in affedilmesini istemiyorlardý. Ýtiraz edenlerden biri kürsünün önüne getirildi.

"Ey efendim o bir sürü insaný öldürdü. Onu affederseniz beni de affedin." Örtünün ardýndan "Senide affediyorum. Sende cennete gideceksin."

Cennete gidenler öyle çoktu ki Ýblis vücuda gelip kürsüye geldi. Perdenin ardýndan "Ey Ýblis seni baðýþlýyorum. Çünkü dünyada iken hep baðýþlanmayý umut ettin. Yalnýz cennete giremiyeceksin. Seni askerlerin ile beraber güneþe atacaðým."

Ýblis "Ey efendim hem beni baðýþlýyorsun hem ateþe atýyorsun. Bu nasýl iþtir."

Perdenin gerisinden "Evet seni baðýþladým. O yüzden güneþin soðuk yerlerinde ceza çekeceksin. Bu sana yeter."

Kötülerin bir çoðu güneþe atýlýyordu. Bunlarýn çoðu namuslu insanlardý. Tek suçlarý ailesine eziyet etmeleri ve israfý bol olan insanlardý. Dünya üzerindeki bir çok kürsüde insanlar yargýlandý. Cennet iiyilerle doldu cehennem ise kötülerle. Selami ve Fikri diriliþten sonra yine ete kemiðe büründüler. Vazifeleri bitmiþti. Ölümden dirilen insan olmadýklarý için þükrettiler. Canlý olduklarý için yargýlanmamýþlardý. Dirilen insanlarýn yargýlama iþi on iki saatte bitti.

Soran P2 cennetine en son Selami ve Fikri gitti. Gezegenin her yerini çýplak insanlar doldurmuþtu. Selami ve Fikri bir beklenti içindeydiler. Gezegenin her yerine ýþýk dolmasý gerekiyordu. Kutsal kitaplarda cennetin sýcak ve parlak olduðu yazýlýydý. Sirius yaratýklarý beklentileri yanýltmadýlar. Selami ve Fikri'nin önünde durduðu maðaranýn tepesinden gökyüzüne doðru ýþýk akmaya baþladý. Kýsa bir süre sonra ýþýk her yeri kapladý. Ýnsanlar artýk aç kalmýyordu. Iþýk sayesinde düþündükleri anda ellerinde yiyecekler oluþuyor onlarý yiyorlardý.

Fornox birliði her zamanki gezegen liderleri ile toplantýsýna karar aldý. Bunu üye gezegenlerine birer harberci ile iletiyordu. Haberciler fornox birliðinin merkezi olan pota gezegeninden gidiyordu. Pota gezegeninin yýlýzý yoktu. Gezegen kendinden aydýnlýktý. Binlerce yýl önce proje ile cennete dönüþtürülmüþtü. Gezegen kutsal bir yerdi. Bir çok geliþmekte olan zeka taþýyan canlýlarýn öldükten sonra gidileceðine inanýlan bir yerdi. Pota gezegeninden yaþama elveriþli gezegenlere gidiliyor orada hayvan ve zeka taþýyan canlýlar yaratýlýyordu.

Pota gezegenine her bir koldan gezegen liderleri yavaþ yavaþ geliyordu. Her bir liderin yüz ve vücut yapýlarý farklýydý. Kiminin yüzünde kocaman gözler vardý kiminin yüzü küçük, kiminin kafasý kocaman Her bir yaratýk üstün bir zeka taþýyordu. Temsil ettikleri gezegen halký da onlara benziyordu.

Pota gezegenine beþ ýþýk saati uzaklýktakiýþýnlanma geçidi birkaç dakikada bir içinden geçen uzay araçlarýna þahit oluyordu. Geçit kendinden kaynaklanan ýþýkla aydýnlanýyordu. Rotasýný þaþýran liderlere pota gezegeni güvenliði yardýmcý oluyordu. Araçlar arasý bilgi akýþýyla araçlar rotasýna giriyordu.

Selami tüm bunalrý klubesinde ekranýn karþýsýnda izliyordu. Geçitten geçen her bir liderin haberini yapan yaratýk onlar hakkýnda ve gezegenleri hakkýnda bilgi veriyordu. Liderlerin hiç biri konuþmuyordu. Seslerini gizliyorlardý. Yayýn yapan yaratýk bu sessizliðin, kendini izleyenleri sesten ve mesajdan gelecek olan odaklanmayý saðlamasýndan olduðunu söylüyordu. Sesizlik yapýlacak olan toplantýyý kutsallaþtýrýyordu. Ýnsan ýrkýnda sessizlik sabýrla ayný anlamda olduðu için onlar bunu daha iyi anlýyordu. Bu da Selami'yi daha da heyecanlandýrýyordu.

Liderler açýk havada bir alanda toplandýlar. Dört bir yanlarýný sütunlar kaplamýþtý. Her bir sütunun üstünde yarým küre þeklinde mavi renkli cihaz vardý. Her türlü donatýlmýþ cihaz alana ýþýk akýþý saðlýyordu. Iþýklar birleþince hologram görüntüler oluþturuyordu. Þimdiye kadar sessiz kalmýþ gezegen liderlerinden biri oturduðu yerden kalktý. Taþ basamaklardan aþaðýya inip alanýn ortasýna geçti. Önündeki üç boyutlu hologramý çalýþtýrdý.

Ortaya bir gezegen görüntüsü çýktý. Görüntü gezegenin içine girdi. Ýnsan benzeri bir türün atlarla, mýzraklarla, kýlýçlarla savaþý ortaya çýktý. Gezegen liderleri vahþiliði izledikçe homurdanmaya baþladýlar. Sonra gezegen lideri hologramý kapattý. Konuþmaya baþladý

"Gördüðünüz gezegen benim sorumlu ollduðum Galat isimli gezegen. Onlar beni bilmeselerde uzaydan onlara hergün yardýmcý oluyorum. Onlarýn kültürü sadece savaþmak deðil bunun yanýnda yazýda çok ileriler. Geliþmiþ bir matbaa sistemine sahipler. Fornox birliðinden istediðim yazý ile uðraþan kitap çýkaran kendi dillerinde buna zoyat denilen bu yaratýklarý diðerlerinden ayýrmanýz. Ve bu yaratýklarýn izninizle ömürlerinin artýrýlmasý ve bunun yanýnda diðerlerince öldü sanýlan bu zoyutlarýn paralel boyut deðiþtirip hayatlarýný orada sürdürmeleri."

Toplantýyý yöneten iri gözlü uzaylý yaratýk hologramý çalýþtýrdý. Etrafa kýrmýzý bir ýþýk saçýldý. Liderler önlerine gelen mavi olumlu butona kýrmýzý olumsuz hologram butonlara bastýlar. Oylama yapýldý. Oylamada galat isimli gezegen liderine istediðini yapmasý için izin verildi. Toplantý bitmiþti. Diðer gezegen liderleri ne bir istekte bulundu ne de bir konuþma yaptý. Onlar için bir kiþi bile ayin tadýnda bir konuþma yapardý. Ve onlarda bu görevi kutsal bilip hayat gýdalarýný böyle alýrlardý.

Toplantý lideri konuþmaya baþladý. "Sayýn konuklarýmýz, buraya gelerek bir birlik oluþturdunuz. Halkaya dahil olan tüm liderlerimiz için bir eðlence tertip ettik. Þölenimize siz ve halkýnýz davetlisiniz. Þimdi yeni bir þey açýklýyorum. Önceden oylamasýný yaptýðýmýz kulukse gezegeni insanlarýný fornox birliðine kabul ettiðimizi tekrar ilan ediyorum. Buraya ilk defa gelen kulukse gezegeni lideri Afrasyab'ý huzurlarýnýza konuþmasý için davet ediyorum.

"Alkýþlar arasýnda Afrasyab alana indi. Konuþmaya baþladý. "Siz gezegenlerin deðerli liderleri, biz dünyalýlarý aranýza kabul ettiðiniz için sizlere müteþekkirim. Neslimiz Adem babamýzdan ve Havva anamýzdan beri vardýr. Medeniyetimiz þimdiye kadar fornox birliðinin üzerinde titizlikle durduðu insan DNA sý deðiþmezliðine hep saygýlý davranmýþtýr. Biz insan ýrkýný yaratan orion takým yýldýzý liderleri bizi uzayda kolladý koorudu. Savaþlarýmýza sabýr gösterdi. Dilerim ki o liderlerde aramýzda olsun. Ama onlar saman yolu birliðindeler. Ve bizi yaþanmasý zor olan sýcak gezegenimiz dünyadan alýp kulukseye getiren pota gezegeni liderine yeniden teþekkür ederim."

Toplantý lideri sözü tekrar aldý. "Biz fornox irliðiyiz. Bu bizim yaþam alanýmýz. Sizlerde deðerli üyelerimizsiniz. Henüz galaksiler arasý bir birlik oluþmadý. Bu da uzak mesafelerin zor aþýldýðý için. Fornox birliðinin ideali keþifler yaparak uzayýn dýþýna çýkmak ve orada yaþam alanlarý bulmaktýr. Bilim adamalarýmýz uzayýn dýþýný bin beþyüz yýl önce keþfetti. Ve uzayýn dýþýna çýkýlýnca gezegenlerin yýldýzlarýn galaksilerin bir elektronun içinde olduðu keþfedildi. Ve elektronun dýþýnýn bir aðaç yapraðý olduðu görüldü. Ýþte sonsuz evren böyle bir þey. Bizler teknolojimizi bu yönde ilerletiyoruz. Sizlerin bilgisine bunu yeniden sunmak benim heyecanýmdýr. Artýk þölenlere geçebiliriz."

Herkes toplantý alanýný yavaþ yavaþ terkediyordu. Liderler baþka bir boþ alana geçiyorlardý. Müzik çalmaya baþladý. Bir orgtan ses geliyordu. Davetlilerin caný ne çekiyorsa bir anda ellerinde oluþuyordu. Kimi pasta yiyordu kimi meyve. Gök yüzünde ýþýk gösterisi vardý. Davet edilen liderlerin halký alaný dolduruyordu. Kalabalýk gittikçe arttý.

Selami barakadaki geçit kapýsýna geldi. Geçidi çalýþtýrdý. Ardýndan içine girdi. Karþý taraftan evine geldiði zaman Gönül'e sordu. "Pora gezegeninde þölen var. Bizlerde davetliyiz. Haberin var mýydý?"

Gönül "Haberim yoktu. Televiizyonu birkaç gündür izlemiyorum. Ýzlesemde boyutlar arasý yayýnlarý izliyorum. Gezegenler arasý yayýn ilgimi çekmiyor hiç."

Selami "Ben þimdi pota gezegenine gideceðim. Sende gelecek misin?"

Gönül "Gelmek isterim ama oraya nasýl gideceðiz?"

Selami"Þehir merkezinde geçit kapýsý var. Aradan gideriz. Þimdi orasý kalabalýktýr. Orasý pota gezegenine gidecekle doludur. Sýraya girmemiz gerekir."

Gönül "Geçide girmenin ücreti ne kadar. Çünkü insanlar bedava iþm yapmaz. Biliyorsun insanlarýn üzerinde tek kalan ilkellik herþeyi para ile yaptýrmak. Bu ilkelliði üzerimizden atarsak artýk herþey bedava olur."

Selami "Daha henüz o evreye ulaþmadýk. Bedava için ancak ricada bulunabiliyoruz. Bu da insanýn onurunu kýrýyor. Ýnsan dilenci yeriine konuluyor. Bunu herkesisn kabul etmesi mümkün deðil."

Beraberce evden çýktýlar. Bir taksi durdurdular. Taksi bir metre yokarýdan hareket etmeye baþladý. Taksinin ne bir motoru vardý ne de taksiden ses geliyordu. Araba anti yerçekim gücü ile çelýþýyordu.

Þoför "Nereye gideceksiniz?"

Selami "Þehir merkezine. Geçit binasýnýn olduðu yere."

Þoför "Zannedersem geç kaldýnýz. Size sýra zor gelir. Oradan geliyorum. Çok kalabalýk orasý."

Selami "Yapacak bir þey yok. Sýraya girip bekleyeceðiz."

Þoför "Þehirde neden bir tane geçit kapýsý var. Yazýk insanlara."

Selami "Zannedersem insanlarýn topluca gezegeni terk etmememsi için. Çoðu insan sýra beklemeden vazgeçip gezegeni terk etmiyor."

Yapraklarýn hýþýrdamasý gök yüzündeki ýþýðýn fazla oluþu Selami'yi daha tedirgin ediyordu. Þölene katýlmak için bu gezegene gelmesi zor olmamýþtý. Ama ortalýkta ne bir kalabalýk ne bir þölen vardý. Iþýnlama geçidine galiba bir þeyler olmuþtu. Rota bozulmuþ olabilirdi.

Bir ormandaydý ve yapayalnýz tek baþýna ilerliyordu. Bir aðaç kölgesi buldu. Aðacýn dibine oturdu. Ayaklarý uzanmýþ sýrtý aðaca yaslýydý. Aðaçlardan dökülmüþ yapraklar zemindeki topraklarý görünmez kýlmýþtý. Yapraklarýn arasýnda ordu halinde dolaþan karýncalar Selami'yi rahatsýz etmeye baþladý. Birkaç karýnca koluna çýkmýþ ve ýsýrmaya baþlamýþtý. Selami hýþýmla kolundaki karýncalarý eliyle savurdu. Hemen ayaða kalktý. Ormanda tekrar yürümeye baþladý.

Kulaðýna daha önce duymadýðý garip sesler geliyordu. Acý acý ve çýðlýk atan sesler daha yoðunlaþmaya baþladý. Selami sesleritakip ediyordu. Sesler hemen ileriden geliyordu. Ýnsan benzeri küçük boylarý olan canlýlarý gördü. Yakaladýklarý birhayvaný zaptetmeye çalýþýyorlar ve birkaç kiþide elinde kesici aletle hayvaný kurban ediyorlardý. Hayvan çýðlýk atmayý kesti sonra. Hýrýltýlarla son nefesini verdi.

Selami onlara görünmeden uzaklaþabileceðini sandý. Onlardan gizlenerek ilerliyordu ki vahþilerden biri onu gördü. Vahþi bir çýðlýk attý. Diðerleri ile Selami'nin peþine düþtüler. Selami yakalanmamak içinbüyük bir hýzla koþmaya baþladý. Yorulmuþtu. Yavaþladý. Ýki büklüm kaldý. Peþinden geliyorlardý. Büyük bir cesaretle karar verdi. Vahþilerden kaçmayacaktý. 'Keþke Gönül'ü dinleseydim' diye içinden geçirdi. Iþýnlanma geçiidinin güvenli olmadýðýný bildiði halde o geçide girmiþti. Baþýna gelenlerden fornox birliðini sorumlu tuttu. Onlar güvenemediði insanoðluna kendi gezegenlerinin tam rotasýný vermemiþlerdi.

Vahþiler hemen karþýsýnda belirdi. Ýkisi arkasýna geçti. Diðerleri önde. Selami'nin kollarýný tuttular. Saðlam sarmaþýkdallarý ile kollarýný baðladýlar. Ýçlerindn biri Selami'ye baðýrýp çaðýrýyordu. Bilmediði bir dili duyuyordu. Arkasýndan ittiler. Biri çalýlardan ördüðü tacý Selami'nin kafasýna geçirdi. Biri konuþtu. Sonra diðeri. Gülmeye baþladýlar. Kahkaha attýlar. Elinde çubuk olan Selami'nin kafasýna vurmaya baþladý. O çekildi baþka biri yanaþtý. Baðýrarakbiraz konuþtu. Sonra var gücü ile yüzüne tükürdü. Çýlldýrmýþormanýn içinde þakalarla devam eden grup yeþilve büyük bir çalýlýðýn içine girip gözden kayboldu.

Selami bir maðaranýn içindeydi. Ýçerisi aydýnlýktý. Maðaranýn derinlerinde olduðunu bildiði halde her yerde kýzýl bir aydýnlýðýn nasýl oluþtuðuna þaþýrýyordu. Ortada ne lamba vardý ne ýþýk yayacak bir cihaz. Vahþiler yakaladýklarý esirle birlikte liderlerinin huzuruna geldiler. Selami etrafýna bakýnca þaþkýnlýðýyine ortaya çýktý. Elektronik cihazlar verdý. Ýçinden garip görüntülerin oynadýðý ekranlar vardý. Selami'yi ite kaka bir kabinin içine soktular. Lider yanýna yaklaþtý. Selami'nin anlayacaðý türkçe bir þekilde konuþmaya baþladý.

"Seni bulduðumuza hiç memnun olmadým. Her tarafýn ahlaksýzlýk ve günah kokuyor. Eminim sen bunu bizlerede bulaþtýrýrsýn. Seni daha iyi tanýyabilmek için Bazý sorular soracaðým. Eðer doðru cevap verirsen bizden kurtulman daha kolay olacak. Eðer yalan söylersen seni kobay olarak deneylerde kullanacaðým. Seçim senin. Ýlk sorum þu. Sen hiç kavga ettin mi. Ettiysen sen mi haklýydýn karþýndaki mi?"

Selami "Vereceðim cevabýn size ne faydasý var bilmiyorum. Genliðimde çok kavga ettim. O zamanlar haklý mýydým deðil miydim hatýrlamýyorum. Çoðunda haklýydým."

Vahþilerin liderleri "Eðer doðru söylüyorsan seni serbest býrakacaðým. Senin doðru söylediðini anlayacaðýz." Lider ekranlarýnýn birinin yanýna gitti. Elini ekrana koydu sonra çekti. Ekranda çeþitli görüntüler meydana geliyordu. Görüntüler Selami ile ilgiliydi. Lider Selami'nin þimdiye kadar yaptýðý kavgalarý izliyordu. ,

Vahþi lider "Haksýz kavgalarýnýn çoðu kardeþin ile ilgili. Onu bir çok defa darp etmiþsin. Bu kavgalarýný baðýþlayabilirim. Ne de olsa reþit deðilsiniz. Ama gençliðinde okulda bir kýzý dövüyorsun. Bu neyin nesidir. Bunu affedemem Bunu anlat bana."

Selami durdu biraz düþündü. Sonra anlatmaya baþladý. "Okulun marþýný söylüyorduk. O kýz sürekli bana 'aptal' der dururdu. Hiç iliþkimiz olmadýðý halde bunu niye bana söylüyor anlamýyordum. Kýzýn pisikolojik rahatsýzlýðý da yoktu. O kýz bana döner büyük bir iþtahla 'aptal' derdi. Marþ söylerken yine aptal dedi. Dayanamadým yüzüne bir tokat attým. Kýz baðýrýp çaðýrmaya baþladý. Sonrasý malumöðretmen gelip bizi sözleriyle payladý."

Lider vahþi "Seni bu durumda serbest býrakamayýz. Fornox birliði ile bir anlaþmamýz var. Biz burada hatasýz bir toplum oluþturmaya çalýþýyoruz. Hatalý olanlarý bu cihazlarla tespit edip ona dersini veriyoruz. Sana gelirsek önce halkýmýzdan bakire bir kýzla evleneceksin. Ve burada bizim belirlediðimiz zamana kadar kusursuz olmayý öðreneceksin. Bunu sana yapýlacak haksýz davranýþlarla öðreneceksin. Kemale erince seni fornox birliðine rapor edeceðiz. Sonrasý serbetsin."

Lider el iþareti ile Selami'nin götürülmesini istedi. Vahþilerin eþliðinde maðaradan çýktýlar. Ormanda bir süre ilerlediler. Aðaçtan yapýlma bir kulubenin önünde durdular. Kulübenin etrafýnda irili ufaklý benzeri barakalar vardý. Kapýyý açýp Selami'yi içeriye iteklediler. Yarým saat geçmemiþti ki vahþilerden bir kadýn içeriye girdi. Kapý kapandý. Koro halinde dýþarýda vahþilerin sesi geliyordu. Galiba þarký söylüyorlardý. Kadýn süslenmiþti. Selami'ye anlamadýðý dilden bir þeyler söyledi. Sonra onu öpmeye baþladý.

Selami kendine vadedilen eþten memnundu. Týpký android Gönül gibi güzel ve alýmlýydý. Bu vahþi kadýnýn ilgisi onu þaþýrtmadý. Belliki günler öncesinden eþ olmak için hazýrdý. Vahþiler arasýnda bir grup evlenmeye sürpriz durumlarda eþ olarak sunulmaya hazýr kadýnlar olmalýydý. Vahþi de olsalar sosyal olduklarý ortaya çýkýyordu. Ama bir kadýný sorgusuz sualsiz bir erkeðin koynuna atmak henüz onlarýn medeni olmadýklarýný ortaya koyuyordu.

Gece yarýsýna doðru vahþi kadýn apar topar hazýrlanýp aðaçtan yapýlma kulübeden çýktý. Selami olacaklarý endiþe ile bekledi. Vahþi kadýnýn apansýz çýkýþý ile iliþkiyi diðerlerine ortak etmesi bekleyiþin sürpriz olmayacaðýný ortaya çýkarýyordu. Dýþarýdan kalabalýk bir grubun zýlgýt sesleri geldi. Hemen dýþarýda iki nöbetçi duruyordu. Ýkisi de vahþi kadýndý. Onlar barakanýn kapýsýný açýp Selami'yi dýþarýya çýkardýlar. Vahþiler onu kollarýndan tuttu. Yürümeye baþladýlar.

Bir aðacýn önünde durdular. Selami'nin ayaðýna ip baðladýlar. Ýpi bir daldan geçirip asýldýlar. Selami baþ aþaðý duruma geldi. Ardýndan kabilenin tüm bekar kýzlarý sýra ile Selami'yi öpmeye baþladý. Sýra erkeklere gelince onlar Selaminin sýrtýna vurmaya baþladý. Ardýndan onu aðaçta indirdiler. Ýçlerinden biri türkçe "Ýstersen beraber olduðun kadýnla bizlerle yaþayabilir veya evine gidebilirsin."

Selami "Tabi ki evime gideceðim. Ama bana sunduðunuz kadýný yanýma almayacaðým."

Vahþi "Kurallarýmýza göre beraber olduðun kadýný götürmek zorundasýn."

Selami "Pekiyi" diyerek kuralý kabul etti. Sordu "Sizin dünyanýza þölene katýlmak için geldim.Fornox birliðinin þöleniydi.Bu gezegenin yerlisi olduðunuza göre böyle bir þeyden haberiniz olmalý. Söyleyin bana bu þölen gezegenin neresinde?"

Vahþi kendi dilinde arkadaþlarýna seslendi. Az sonra bir elinde uçan kaykay ile geldi. Vahþi "Þöleni araman için sana iyi bir yardýmcý. Artýk bununla istediðin yere gidebilirsin."

Selami kaykaya bindi . Arkasýnda yeni eþi havalanarak oradan uzaklaþtýlar.

Tuna M. Yaþar




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dünya Taþýnýyor 3
Dünya Taþýnýyor 8
Dünya Taþýnýyor 7
Dünya Taþýnýyor 1
Dünya Taþýnýyor 2
Dünya Taþýnýyor 5
Dünya Taþýnýyor 9
Dünya Taþýnýyor 4

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Göbeklitepe 5
Göbeklitepe 4
Göbeklitepe 3
Göbeklitepe 2
Göbeklitepe 1
Çok Eskiden 9
Çok Eskiden 8
Çok Eskiden 4
Çok Eskiden 6
Çok Eskiden 5

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masa [Þiir]
Reptilian 1 [Öykü]
Reptilian 2 [Öykü]
Reptilian 3 [Öykü]
Reptilian 4 [Öykü]
Reptilian 5 [Öykü]
Savaþ Trafiði 2 [Öykü]
Savaþ Trafiði 1 [Öykü]
Savaþ Trafiði 3 [Öykü]
Aðaçlara Fýsýldayan Adam [Öykü]


Tuna M. Yaþar kimdir?

Voltaire


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tuna M. Yaþar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.