..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Edibe Toðaç




6 Þubat 2019
Yaþam Sarmalý  
Edibe Toðaç
Hayatta bir þeyleri elde etmenin hiç bir anlamý yoktu, çünkü korkunç bir sýfýrý barýndýrýyordu yaþam içinde.


:ABJF:
Bocalýyoruz artýk, yaþam sarmalýnda dolandýkça dolanýyoruz. Beden yaþlanýyor, ve yaþlandýkça daha da aðýrlaþýyor, daha da katý bir hal alýyordu. Þayet bir kaç gün içerisinde öleceðimi bilseydim, satýrlarým ne doðrultuda ilerlerdi kimbilir,fakat bunu görmek istiyordum þimdi . Eðer bir kaç gün içerisinde öleceðimi bilseydim, söyleyeceðim þeyler yaþantýmla eþdeðer olurdu muhtemelen. Fakülteler bitirmek, göstermelik diplomalar kazanmak yýllarýmý ezberletilmiþ döngüde heba etmek zorunda deðildim, fakat bilgiye aþýk olmalý ve ruhumuzun potansiyelinin bizi ulaþtýrabileceði zirve noktaya kadar gitmesinide en baþta kendimiz bilmeliyiz.Çünkü cehaletin insaný korkunç bir hale soktuðunu ve yeryüzüne ateþler saldýðýnýda çok iyi biliyorum. Ýnsanlarýn aþk dedikleri bana göre ciddi bir hastalýk olan þeye gelince, yerini sevginin almasýný , insaný beklentisiz sevmenin aklý ve ruhu çok daha iyi bir halde tutabileceðindende eminim. Kapým kendimi bildim bileli aþk iliþkilerine kapalý. Nedenine gelince. Bir erkeðin ruhuma, duygularýma odaklanmayacaðýndan, daha doðrusu odaklanamayacaðýndanda pekala eminim. Öyleyse sadece güzelliðim için ve kendini tatmin etmek için beni isteyen bir varlýðý neden kabul edeyim hayatýma. Bakýþ açým bu kadar net olarak ortadayken üstelik. Ben bedenlerin deðil, duygularýn, ruhlarýn seviþmesinden, kaynaþmasýndan, anlaþmasýndan yanayýmdýr daha çok. Ama günümüz insanlarý bu düþüncelerin çok dýþýnda, çoðuna delice gelecektir eminim düþünce tarzým. Çünkü onlara göre tutturulmasý gereken tek yol belli, çoðunluðun yüzyýllardýr tutturduðu yoldur bu . Bir insaný sevmek, bir insaný düþünmek, gecesiyle, gündüzüyle kalbinin en güzel yerinde muhafaza etmek. Yaþadýðý þehri sevmek, geçtiði yollardan gitmek, kimlere gülümsediðini görmek, kimlerin onu üzdüðünü bilmek, var olduðu için Tanrý'ya þükretmek, sizin aþk dediðiniz içinde duygu olmayan bayaðýlaþmýþ cinsellik ve menfaat iliþkisinden çok daha kutsaldýr. Hal böyle olunca uyumsuz bir ruh olarak birbirinin aynýsý olmuþ diðer insanlarýn arasýnda sýrýtýyordum .Ama bu yinede düþüncelerimi ve mantýðýmý deðiþtirmeye yetmiyordu, kendimi kandýrmayý denesem bile ruhumdaki gerçeklerim her zaman çok daha baskýndý . Emin olduðum bir þey vardý, o'da saf sevgi yeryüzündeki en deðerli þeydi. Þu sýralar bir boþluk yada doluluk emin olamadýðým bir ruh halinin içindeyim. Ne kendimi isteyerek tam anlamýyla okumalara, nede yazmayalara verebiliyorum. Kaldý ki bu yazým bile aylar sonra yazýlmýþ oluyordu.

Yýllardýr yabancýydým yeryüzüne, hayatta bir þeyleri elde etmenin hiç bir anlamý yoktu, çünkü korkunç bir sýfýrý barýndýrýyordu yaþam içinde.

Benim tek sýkýntým yine kendim idim .Beni yoran, beni boðan fakat ayný zamanda da bana derin bilinci aþýlayan yine kendi gerçeklerimdi...


-Denemeler-

Yazan -Edibe Toðaç



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Savrulmasýný Beklemekteyim...
Tek Bir Aþk
Týkanma Evresi...
Ruhum ve Kalbimle!
Sevgiyle Kuþat Bizi
Birgün Dünyayý Keþfedebilmek Dileðiyle!
Þaþýyorum Gülmelerimize Üstelik Aðlanacak Halimiz Dururken Öylece...
Baþlangýca 'Yani Senin Yanýna'...
Hayýr Hiç Sanmýyorum...
Kasaba!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Acý Bir Bekleyiþ
Anne'ye Mektuplar
Hiç Bir Þey Geçmiyordu
Ölümün Olduðu Yer...
Yontulma Evresindeyiz...
Amacým Bilmek Çünkü Bilirsem Daha Az Hayal Kýrýklýðýna Uðrarým!
Kalben Körler...
Çocuk Düþlerim...
ve Aslýnda Hepimiz Kalabalýklarda Yüzen Yalnýz Çoðunluklarýzdýr...
Bulmayý Umduðunuz Düþleriniz Sahi Kaldýmý Yanýnýzda...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Amacý Olmalý Ýnsanýn! [Þiir]
Her Gün Ölüyorum Aralarýnda [Þiir]
O Gün Bugündür Ýþte [Þiir]
Sen Beni Unutsanda Ben Seni Unutmam! [Þiir]
Parçalansa Kelimeler [Þiir]
Layýk Deðilsin [Þiir]
Biraz Sana Biraz da Ölüme Hasret [Þiir]
Yüreðinde Yer Yok Bana [Þiir]
Bana Sorarsanýz [Þiir]
Umutsuz Bir Aþk [Þiir]


Edibe Toðaç kimdir?

Naçizane yazan-Minimalist Þair. . . Edibe Toðaç http://sayfamdakalancumleler. blogspot. com. tr/

Etkilendiði Yazarlar:
Susan Sontag, Ýngeborg Bachmann,Montaigne,Dostoyevski,Henry David Throe, Tolstoy,Gogol,Albert Camus,Paul Auster,Susanna Tamaro,Paulo Coelho,Tezer Özlü vb...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Edibe Toðaç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.