..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Ay Iþýðý




7 Ocak 2019
Azmimiz Karanlýk Yollara Iþýk Olsun  
Ay Iþýðý
azmin hayatýmýzda nekadar önemli bir yeri olduðu bilgisine sahip miyiz?


:IAJ:
AZMÝMÝZ KARANLIK YOLLARA IÞIK OLSUN
Azmin hayatýmýzda önemli bir yere sahip olduðu bilgisine sahip miyiz?
Aslýnda çoðumuz bu bilgiye sahibiz ama azmetmek yerine bomboþ oturmayý , her þeyin bedavadan elimize düþmesini bekliyoruz. Yani, armut piþ aðzýma düþ diyoruz.
Dediðim gibi armut piþ aðzýma düþ deyip beklersek azmederek, bilek gücünü gösterenlerin hakkýný yemiþ olmaz mýyýz?
Azmedenlerin hakkýný yememek için azmimizle , gayretimizle çalýþarak kendi hakkýmýzý hayatýmýz boyunca helalinden yemeliyiz.Bu hayatta azmetmeden hiçbir baþarýya ulaþmamýz mümkün deðildir.Bir iþte baþarýya sahip olmak istiyorsak azimli ve kararlý olmalýyýz.Azmimiz ve kararlýlýðýmýzla karanlýk kafalara bir ýþýk yakýp bu karanlýklarýn kaybolmasýný saðlamalýyýz. Azmin gücü ile hiçbir zorluðun baþ edemeyeceðini, insanlarýn görmesine yardýmcý olmalý, insanlarý azimli, kararlý olmaya davet etmeliyiz.
Bizler azmedip çalýþmazsak yenilgiyi çok çabuk kabul etmiþ oluruz ve bu fýrsatçýlar için büyük bir sevinç olur. Hiç durmadan yolumuza devam edeceðiz ve kararlýlýðýmýzý fýrsatçýlara göstererek onlarýn sevinçlerini kursaklarýnda býrakacaðýz.
Deðerli okurlarým, sizlere azmin gücü ile kararlýlýkla nelerin baþarýldýðýný anlatmaya devam edeceðim. Baþta büyük Selçuklu hükümdarý Alparslan, Malazgirt Savaþý’nda Bizans imparatoru Romen Diojen karþýsýnda galip gelerek Anadolu’nun kapýlarýný Türklere açmýþtýr.
Bu azimliliðin en büyük örneklerinden bir tanesidir.
Osman Gazi, Osmanlý Devleti’nin kurucusu olmuþ ve Fatih Sultan Mehmet Ýstanbul’u fethederek Bizans devletine son verip çað açýp çað kapatmýþtýr.
Birinci Dünya ve Kurtuluþ Savaþlarýnda Türk askeri ve Türk halký büyük bir azim ve kararlýlýkla vatanlarýný savunmuþlardýr. Bunlar verebileceðimiz örneklerin en güzellerinden birkaçý.
Yani demek istediðim þudur deðerli okurlarým ; azmin elinden hiçbir güç kurtulamaz.
Azim ve kararlýlýk olmazsa hayatta hiçbir þey anlam bulmaz.
Ýlk önce kendimiz azmimizi ve kararlýlýðýmýzý gösterelim sonra da bizlerden sonrakilere azimli, kararlý olmanýn büyük bir güç olduðunu anlatma baþarýsýna ulaþalým.
Biraz da kendimizden yani biz engellilerden bahsedeyim. Ayný þekilde azmetmekten vazgeçmiyoruz ve gördüðümüz ilk zorlukta kaçmayýp aksine bu zorluðun üzerine giderek bertaraf edilmesi için en büyük çabayý gösteriyoruz.
Ben bir kör olarak sizlere azmedin diye atýp tutarsam, sonra da kendim zorluklarýn üzerine gitmeyip azimle çalýþmazsam sizlere bu yazýmla hitap etmemin hiçbir anlamý olmaz.
Baþta ben azimli ve kararlý olmalýyým ki sizlere de bir þeyler anlatmamýn bir anlamý olsun. Yani boþ atýp dolu tutma gayreti göstermeyeyim kendimi de boþu boþuna yormayayým.
Ben ilkokul hayatýmdan bu yana uðraþýyorum azimle , kararlýlýkla. Bu günüme gelebildim…. Bunda dostlarýmýn payý da büyük oldu. Bana engellerin bir çukur deðil bir basamak olduðunu gösteren bir dostum, ablam dediðim bir insan vardýr. Benim için onun deðeri kelimelerle ölçülmez. Memuriyetimin ilk anlarýndan bu yana beni hiç yalnýz býrakmayan bir abim vardýr. Hem amirim hem de bir abim oldu. Azmimi taktir edenlerden bir tanesi de odur. Þiir yazmaya baþladýðým sýralarda bana senden bir iþ çýkmaz demediler ve elimden tutup benim þiir yazma konusunda azmetmemi saðladýlar. Onlarýn kalbimde apayrý bir yeri vardýr. Ýkisi de lisede edebiyat öðretmenimdi. Ýkisine de ayrý ayrý teþekkür ederim beni yalnýz býrakmadýklarý için ve bana deðer verip azimli, kararlý bir insan olmama vesile olduklarý için.
Eþim de benim her zaman yanýmda oldu ve azimli, kararlý olup zorluklarla savaþarak bu savaþtan galip çýkmamý saðladý. Ona da yanýmda olduðu için sonsuz teþekkürler ederim .Ýyi ki var iyi ki hayatýmýn en önemli köþesinde yerini aldý.
Ben de öðrencilerime þunlarý söylüyorum her zaman:’’ Azminizin, kararlýlýðýnýzýn peþinden gidin ve çalýþýn ve bir engeli de sizler yok ederek insanlara faydalý olun. En büyük gücünüz olan azminizi kaybetmeyin. Her zaman sizlerden sonra gelenlere de azimli olmayý öðretin. Azimli ve kararlý olmaktan vazgeçmeyin.’’
Öðrencilerime ve siz deðerli okurlarýma her zaman söylediðim budur. Azim kalplerimizdeki en büyük güçtür.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Sadakatiniz Daim Olsun
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]


Ay Iþýðý kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ay Iþýðý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.