..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Tarihsel Roman > Necmettin Yalcinkaya




21 Haziran 2015
Hoþ Geldin Yazýn Dünyasýna Iþkýn!  
ýþkýn,elbistan,maraþ

Necmettin Yalcinkaya


Sevgili Ýsmail Güner’in, “IÞKIN” Romaný Ozan yayýncýlýktan çýktý. Yazar Güneþ Ülkesini –Elbistan Ovasý ve Nurhak Daðý’nýn etekleri- doðup büyüdüðü, acýlarýn ve sevinçlerin yeþerdiði topraklarý anlatýr.


:CECA:
Kitabýn giriþinde Aleviliðe farklý bir perspektifle bakýyor. Saf ve arý bir Aleviliktir bahsettiði. Ýnsan odaklýdýr. Komünal yaþam vardýr. 72 millete ayný gözle bakmak vardýr. Yoksula, kadýna, yetime saygý vardýr.

Nurhak eteklerinde yaþayanlarýn yavaþ yavaþ yerlerini, yurtlarýný terk ederek Maraþ’a, Gecekondu Mahallesine yerleþmelerini ve bununla birlikte çözülmenin de baþladýðýný iþaretler. Etrafýndaki olaylar çok hýzlý geliþir. Kendisi de bu cereyana kapýlýr. Yoksuldur diðerleri gibi. Hasta babasýný, acýlý anne ve kýz kardeþlerini býrakýr gurbete çýkar. Yaþamýn zorluðu sýrtýna binmiþtir bir kere, bu da yetmezmiþ gibi koca koca halýlarý sýrtýna alýr diyar diyar dolaþýr. Karadeniz sahillerinde baðrýþlarý yankýlanýr. Aslýnda “Halýcý!” diye baðýrýrken, bir yaný isyandýr hep.

Bir sabah uyandýðýnda kardeþi Deniz’in gerillaya katýldýðýný duyar. Köyler sürekli abluka altýndadýr, baský vardýr, þiddet vardýr, devletin yumruðu hep köylülerin üzerine inmektedir. Buna karþý durmanýn tek yolu vardýr: O da daða çýkmaktýr. Sinanlar gibi… Zaten Pir Sultan “Ferman padiþahýnsa daðlar bizimdir.” Dememiþ miydi?

Sýklýkla gelir gider yaþadýðý topraklara. Sonra gerillayla tanýþýr. Destek verir onlara. Aranýr duruma düþer. Kýrýlgandýr, kendisine haksýzlýk yapýldýðýný düþünerek küser. Yurtdýþýna çýkmanýn yolunu arar. Yunan sýnýrýnda yakalanýr, para cezasýyla kurtulur. Bunu aranmadýðýna yorar. Sonra pasaport almak için baþvuruda bulununca yakalanýr. Ýþkence ve cezaeviyle tanýþýr. Cezaevinde çýkýnca kendini boþlukta hisseder. Tekrar yurtdýþý sevdasý depreþir. Finike'den bir tekne ile Yunan adasýna kaçar. Oradan Lavrion kampýna. Orada yaþadýðý sýkýntýlarý, gazete çalýþmalarýný anlatýr. Bir süre orada Yunanca çýkan bir dergiyi satar. Sonra bir pasaport ayarlanýr, gemiye biner ama geri çevrilir. Ama yýlmaz tekrar dener, bu kez biner. Ver elini Ýtalya. Oradan da abisinin yardýmýyla Ýsviçre’ye geçer. Kurtuldum, nefes aldým derken, hayatý zehir ederler ona. Duygu ve düþünceleri yurtsuz olan mülteci yaþamý içinde bocalar. Ama yýlmaz, mücadele eder. Sonra niþanlýsýný getirir memleketten. Onunla sorunlar yaþar, evlilik öncesi kâbuslar yaþar. Birçok örgüt ile sorun yaþar. Evlenir sonunda, cebinde beþ parasý yoktur, Avrupa’nýn beþiði Ýsviçre gibi yaþam kalitesi yüksek bir yerde çaresiz kalýr. Ama üstesinden gelir yine de. Yaþadýðý tüm bu olumsuzluklarý kitabýnda abartýya kaçmadan, süslemeden, yalýn ve akýcý bir dille, tüm çýplaklýðýyla anlatmaktan asla gocunmaz. Bu roman bir tanýk, bir tarih, bir toplumsal bellek ayný zamanda. Romaný okuyup bitirdiðinizde, yüreðinizde müthiþ bir acý, öfke ve bir burkulma hissedeceksiniz, ama umut da vardýr. Ve yine içinizde Nurhaklara gitme isteði artacaktýr.

Hoþ geldin yazýn dünyasýna IÞKIN. Bin selam olsun Ýsmail Güner’e…

22.06.2015 Yazar Necmettin YALÇINKAYA / Herisau




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sýrtýmýzdaki Çizik Çarpý
Anamdan Ýnciler Kitabý Hakkýnda

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Yaným Eksik Kalýr [Þiir]
Alýp Getirmeli Seni Bana [Þiir]
Göðü Kucaklamak [Þiir]
Ýnadým Ýnad Ýþte... [Þiir]
Susturamam [Þiir]
Sana Koþarken [Þiir]
Yapayalnýz Bir Baþýma [Þiir]
Resmine Baktýkça [Þiir]
Bu Gece... [Þiir]
Sýrasý Mýydý? [Þiir]


Necmettin Yalcinkaya kimdir?

1960Sarýkamýþ doðumlu. 1977-78 Ýzmir Namýk Kemal Lisesi Edebiyat mezunu. Ozan Yayýncýlýktan 12 Eylül’de Çok Güldük Netekim! Mendil Sen Kokuyordu ve Stres Bileziði ve On Çocuktuk Aný/Öykü. Çeþitli dergi ve sitelerde öykü, þiir yazarlýðý. Ayrýca Edebiyatbahcesi. net sitesinin kurucu emekçisiyim. Yürüyüþ, sinema, tiyatro ve olta balýkçýlýðý hobilerim var. Yazmayý ve okumayý seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Tolstoy,Ahmed Arif, Nazim hikmet, Cengiz aymatov,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Necmettin Yalcinkaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.