..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanýrým fazla uzun oldu, çünkü daha kýsa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik > Saadet Toksöz




8 Mart 2015
Kadýnlar Günü!  
Saadet Toksöz
Bu yazýyý 2011 yýlýnda yazmýþým... Bugün yaþadýklarýmýza bakýnca düzelmek bir yana, daha da vahþileþmiþ insanoðlu...


:AGAD:


"Dünya Kadýnlar Günü" diye bir gün..
Bugünün kadýnlara faydasý nedir?
Bilinmez.
Maksat muhabbet olsun!

Bir kz çocuðu dünyaya getiriyorsunuz; ona gözünüz gibi bakýp, pamuklar içinde büyütüp, yetiþtiriyorsunuz. Sonra "seviyorum" adý altýnda adamýn biri gelip alýyor.
Seviyorum dediði, kendini sevmek…
Sevdiði dediði kadýna hizmetçi gözüyle bakýyor. Kendisini yýkayacak, paklayacak, yemeðini yapacak, çocuklarý büyütecek, bütün bunlarýn yaný sýra gidip, para kazanacak, gece olunca da kocasýnýn keyiflerini yapacak. Üstüne üstlük "gözünün üstünde kaþýn var" diyerek bir de sopa atan kocasýndan dayak yiyecek. Üzülmesinler diye yaþadýðý sýkýntýlarý ailesiyle de paylaþamayan kadýn, yýllarca süren bu aðýr iþçiliðine devam edecek. Bu arada koca dýþarýda gönlünü eðlendirecek. Kadýn bu duruma itiraz edip, ayrýlmaya karar verirse, kocasý tarafýndan çocuklarý önünde öldürülecek.
Niye? Ayrýlmak isteyen kadýn namussuz kadýndýr.

"Dünya kadýnlar günü" diye bir gün..

Bugünün kadýnlara faydasý nedir?
Bilinmez.
Maksat muhabbet olsun!

Ýnsanýn deðer görmediði toplumlarda kadýn olmak ayrýca sefil bir durumdur. Hele de biraz eli yüzü düzgünse, ceza gibi.. Her þeyden önce bir insan olduðunu kimseye anlatamaz. Kadýn kimliði, insan kimliðini ortadan kaldýrýr. O artýk sadece bir cinsel objedir.

Bizim toplumumuzda erkeklerin en önem verdikleri þey namustur. Bunun için cinayet bile iþlenir. Namus kavramý sadece kadýnýn bacak arasýnda sýkýþmýþ olduðundan, erkeklerin namuslu olmak bir dertleri yoktur. Erkeðin namusu da kadýnýn bacak arasýndadýr. Namusa bu kadar düþkün erkeklerimizin en büyük keyfi, baþkasýnýn karýsýný, kýzýný, bacýsýný bir köþeye kýstýrýp, cinsel ihtiyaçlarýný gidermektir. Bunu erkek olmanýn bir gereði olduðunu düþündüklerinden, bu konuda bütün erkekler birbirlerini destekler. Ancak, ayný þekilde baþka bir erkek, kendi ailesindeki bir kadýna yaklaþtýðýnda, o adamý vurmak yerine kadýný vururlar. Kendilerine hak olan, baþkasýna deðildir. Niye? Çünkü kendi namusuna dokundurtmaz.

Ahlaklý olmak kadýna verilmiþ zorunlu bir görevdir. Sanki kadýn doðuþtan ahlaksýzdýr da, böyle misyonla görevlendirilmiþtir. Erkek de bu görevin bekçiliðini yaparken, baþka kadýnlarý her türlü ahlaksýzlýða teþvik eder. Yanlarýnda çalýþtýrdýklarý kadýnlara hayat kadýný muamelesi yaparlar. Evlerinde ise, çok iyi aile babasýdýrlar. Eðitim düzeyi en yüksek olan kiþilerde bile bu eðilim görülmektedir. Bu durumun cehaletle ilgisi yoktur. Geri kalmýþ toplumlarda erkek olmayý sadece kadýnla yatmaktan ibaret sayan ahlaksýz bir toplum anlayýþýnýn ortaya çýkardýðý sahtekarlýk durumudur.

Hele de dincilerin içinde bu durum daha da vahimdir. Dýþarda her türlül ahlaksýzlýðýn mimarý olan adam, evde ahlak zabýtasý kesilir. Efendiler ve köleleri þeklinde olþuturulan aile yapýsý, kadýný deðil insan, kadýn sýfatýnda bile tutmaz.
Kadýn sýðýnma evlerini ziyaret ettiniz mi hiç?

Kadýn sýðýnma evlerini ziyaret ettiðiniz zaman, dinlediðiniz hikayeler insanýn kanýný donduracak niteliktedir. 15 - 16 yaþýndaki kýzlarýn birinci dereceden yakýnlarý tarafýndan yýllarca tecavüz edildiðini, hatta hamile kaldýðý için evden kaçtýklarýný, bir aþiret reisinin karýsý beþ parasýz, ölüm korkusuyla odasýndan dýþarý çýkamadýðýný, kocasýnýn iþkenceleri yüzünden duyma ya da görme rahatsýzlýklarý yaþayan ve çocuklarý tarafýndan öldürüleceði korkusuyla yaþayan kadýnlarý dinlediðiniz zaman, böyle vahþi bir milletle ayný topraklara ait insan olmanýn tiksindirici duygusu içinde, kendi dünyanýza ayný hýzla geri dönüþ yapamýyorsunuz.

Dün gece Okan Bayülgen'in programinda cinsellik konusu iþleniyordu. Konuyla ilgili bir sürü akademisyen halký aydýnlatýcý bilgiler sundular. Programa baðlanan bir çok kadýn orgazm olamamaktan yakýnýyordu. Programý izlerken, kaç tane kadýn yatakta mutsuz olduðunu kocasýna söyleyebilir ki? diye düþündüm. Býrakýn eðitim seviyesi düþük bir erkeðe, bunu çok eðitimli adama bile dile getiremezsiniz. Niye? Çünkü kabul etmez. Bütün erkekler bu konuda kendilerini çok üstün niteliklerde görür. Oysa ki, kadýnlara sorsalar, ne kadar beceriksiz olduklarýný öðrenmiþ olacaklar. Hiç bir erkek bu gerçekle yüzleþebilecek cesarete sahip deðil maalesef.. Sonra da kadýnlarýn cinsel soðukluðundan yakýnýr dururlar. Kendi iktidarsýzlýðý yüzünden gerdek gecesi bakire deðil diye ailesinin evine gönderilen yada öldürülen kadýnlar var bu ülkede.. Ya da hayatý boyunca doðru dürüst cinsel hayatý olmamýþ, sadece üremek için kullanýlmýþ, kadýnlar var. Çünkü, çocuk iktidarýn en önemli göstergesidir. Hatta bir çok biseksüel erkeðin kamufle aracýdýr.

Kadýnýn hayvan muamelesi gördüðü bu ülkede her sene "Dünya kadýnlar günü" kutlanýr. Büyük bir sahtekarlýkla kadýnlarýn yüceliðinden bahsedilir. Yine bunu yapan, evindeki kadýna yaþama hakký tanýmayan, yanýnda çalýþan kadýnlarý taciz eden takým elbiseler içinde gezen ahlaklý, çok iyi aile babalarýdýr.

"Dünya kadýnlar günü" ymüþ!

Kutluyorlar!

Maksat muhabbet olsun!

SAADET TOKSÖZ



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kime Güvenip, Kime Ýnanacaðýz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kim Bilir? [Þiir]
Uzaklarda Bir Adam Sevdim [Þiir]
Aþk Deðil, Düello... [Þiir]
Tadýmlýk Sevgiler [Þiir]
Silahý Aþk Olanlar [Þiir]
Aþk Umuttan Doðar, Umutsuzluktan Ölür [Þiir]
Narsist [Þiir]
Bugün Günlerden Hanýmeli... [Þiir]
Müptelayým [Þiir]
Anlaþamýyoruz [Deneme]


Saadet Toksöz kimdir?

Bireysel özgürlüðün, toplumsal özgürlüðe dönüþtürülmesine ve vatandaþlýk bilincinin, sorumluluðunun geliþtirilmesine katký saðlamak amacýyla gösterilen çabalarýn tümü, beni konuya dahil etmektedir.

Etkilendiði Yazarlar:
Edebiyatý sadece sanat icra etmek için deðil, ayný zamanda üretici ve aydýn yönünü toplumu uyarmak ve yönlendirme konusunda kullanan ve kendini bu konuda sorumlu hisseden bütün kiþiler ilgi alaným içindedir.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Saadet Toksöz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.