..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öylesine ciddiye alacaksýn ki yaþamayý, yetmiþinde bile mesela zeytin dikeceksin. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Tezler > osman demircan




31 Ocak 2014
Evrim Vardýr; Teorisi Yanlýþtýr  
osman demircan
Evrim vardýr; teorisi yanlýþtýr. Hayat suda baþlamýþtýr; ama canlýlar sudan karaya geçiþ yapmamýþtýr. Sudan çýkan canlýlar ilk önce havaya ardýndan topraða ve en son olarak da topraðýn altýna geçiþ yapmýþtýr. Peki evrim bitmiþ midir? Kesinlikle hayýr. Topraðýn altýndan tekrar suya geçiþ olmadýðýna göre öyleyse... Öyleyse topraðýn altýndan baþka bir boyuta geçilerek evrim tamamlanacaktýr.


:AIBE:
Evrim vardýr; teorisi yanlýþtýr. Hayat suda baþlamýþtýr; ama canlýlar sudan karaya geçiþ yapmamýþtýr. Sudan çýkan canlýlar ilk önce havaya ardýndan topraða ve en son olarak da topraðýn altýna geçiþ yapmýþtýr. Peki evrim bitmiþ midir? Kesinlikle hayýr. Topraðýn altýndan tekrar suya geçiþ olmadýðýna göre öyleyse... Öyleyse topraðýn altýndan baþka bir boyuta geçilerek evrim tamamlanacaktýr. Bir organizma sudan çýkýp amfibi bir canlý olmamýþtýr. Týpký yusufçuk böceði gibi uçmaya baþlamýþtýr. Ardýndan evrimleþerek sadece karada yaþamaya uygun olmaya baþlamýþtýr. Ve sonrasýnda daha da evrimleþerek topraðýn altýna inmiþtir. Çünkü en zoru topraðýn altýnda yaþamaktýr. Ve evrim en zor koþullara uymaya doðru sirayet eder. Ýnsan þu an topraðýn üzerindedir. Peki topraðýn altýna ne vakit girer? Tabi ki ölünce. Peki ölmek yok olmak mýdýr? Ölmek yok olmak olmadýðýna göre organizma olarak var olmaya devam edecektir; ama evrimleþerek. Çünkü en zor yerdedir: Topraðýn altýndadýr. Ýnsanýn topraðýn altýndan bir ot, bir diken olarak tekrar var olmasý evrime aykýrýdýr. O vakit akla þu geliyor: Ýnsan topraðýn altýndan baþka bir boyuta geçerek evrimini tamamlayacaktýr. Sonuç itibariyle hayatta tamlýk yoktur; ama hayat tamamýna ermek ister. Ýnsan da tamamlanmýþ bir canlý deðildir. Eksiði çoktur. Evrimini bitirmesi gerekir tamamlanmasý için. Ýnsanýn tamama ermesi ölüm sonrasýnda evrimine devam etmesiyle olur. Ve ölüm insanýn son evrimini baþlatýr, yeni bir boyuta insaný sokarak. Ýnsan yeni bir boyuta geçerek asýl anlamýný böylece bulur. Týpký bir buðdayýn önce filizlenmesi, akabinde boylanmasý, yeþermesi ve baþaklanmasý ve sonrasýnda da kurup ölmesinin ardýndan tohumlanmasý gibi insanýn da ölüm hali tohumlanmasý müteakip filizlenmesi içindir. Evrim vardýr; teorisi yanlýþtýr. Ölümü yok olmak kabul edersek zaten evrimin de anlamý yoktur. Evrim topraðýn altýna girmek, Yaradanýn denizine geçiþ yapmaktýr.
Kýsaca tohum havadan topraða, topraktan yer altýna, yer altýndan yer üstüne giderek bir seyir ister. Yani saat yönünün tersine hareket eder. Ayný þekilde kertenkele yýlana dönüþür; yýlan kertenkeleye dönüþmez. Ve ayrýca deve kuþu, penguen havadan karaya doðru bir dönüþüm gerçekleþmiþtir. Demek o ki; sudan havaya, havadan karaya, karadan yer altýna doðru hayat döngüsü iþler. Evrim budur.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tezler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Þiiri'nde Özgünlük

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ekmek Parasý
Ýslami Sosyalizm
Ermeni Türkleri
Teoman ve Elif Þafak
Þiir Nasýl Olmalý
Hiç Þüphesiz ki Gazeteciden Terörist Olmaz; Ama Ajan Olur
Seni Saraya Götürsem Aðýl Nerede Dersin
Ama Sen Bir Çocuðun Topusun Hala Dünya
Sokrates
Ýntihar Eden Birinin Ardýndan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Yanlýzlýk Çinlidir [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.