..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bütün sanatlarda insaný þaþýrtan bir yan vardýr. -Alain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Hulki Can Duru




18 Ekim 2013
Özel Mezarlýklar: Kârlý Bir Yatýrým Kapýsý!  
"Benim kabrimi yerde aramayýn! O gönüllerdedir!" Mevlana

Hulki Can Duru


Çevre ve Þehircilik Bakanlýðýnýn bu yeni yatýrým hamlesiyle iþ ve istihdam kapýsý açýlacaðý, iþsizliðin önleneceði, mezar fiyatlarýnýn düþeceði, dar gelirli vatandaþlarla kampanya ile taksit ve faizsiz krediyle mezar edinebilme olanaðý saðlanacaðý umuluyor.


:BAFH:
Büyük kentlerde mezarlýk fiyatlarý 10 binden baþlayýp 50 bin TL ye kadar çýkýyor! Haberin var mý vatandaþ? Otomobil fiyatýna mezarlýk var! AKP hükümeti imar yasasýnda yaptýðý yeni düzenleme ile devasa özel mezarlýklar kurulmasýnýn önünü açýyor. Hatta apartman tipi katlý mezarlýklar, özel krematoryumlar bile gündeme gelebilecek. Böylece, giriþken vatandaþlarýmýz þirketler kurarak bu mezarlýklarý iþletebilecek. Bununla birlikte morg, soðuk hava depolarý, kefen bezi, musalla taþý ve lahit kapaðý yapýmý gibi yan sanayiler de geliþecek! Örneðin “Ýslam Gömü ve Mezarlýk Ýþlemleri A.Þ.” adýyla kurulacak bir þirkette Gömü Ýþlemleri Umum Müdürü, Müdür Yardýmcýlarý, Muhasebe, Finansman Müdürleri, Þefler, Þef Yardýmcýlarý olacak. Ne kadar heyecan verici deðil mi? Sonra bu þirket borsaya kote olarak Ýslami usüllere göre iþlem de yapabilecek tabi ki!

Hatta bu baðlamda gusül ve ölü yýkama yöntemlerinin mahremiyeti ve fazileti, pamuk týkama teknikleri, cenaze defin hizmetleri, cenaze nakil prosedürleri, kabir azabýndan korunma yollarýný ilmi ve Ýslami yönden öðretecek Ýslam Gömü ve Mezarlýklar Anabilim Dalý Fakültelerinin açýlmasý da yerinde olacaktýr!

Çevre ve Þehircilik Bakanlýðýnýn bu yeni yatýrým hamlesiyle iþ ve istihdam kapýsý açýlacaðý, iþsizliðin önleneceði, mezar fiyatlarýnýn düþeceði, dar gelirli vatandaþlarla kampanya ile taksit ve faizsiz krediyle mezar edinebilme olanaðý saðlanacaðý umuluyor. Böylece bundan böyle artýk kimse mezarsýz kalmayacak, herkese iþ, aþ ve mezar saðlanmýþ olacak !

Ýmdi, 1935 yýlýnda kurulmuþ, 380.847 m2lik araziye sahip Ýstanbul Zincirlikuyu Mezarlýðý, dünyanýn sayýlý büyük mezarlýklarýndan biridir. O tarihte yerleþim merkezi dýþýnda kurulmasýna raðmen kentin büyümesiyle apartmanlarýn ve gökdelenlerin ortasýnda sýkýþýp kalmýþtýr. Bir çok ünlü iþ adamý ve sanatçýnýn bulunduðu bu mezarlýkta yer olmayýp tamamen dolmuþ durumdadýr. Emlakçýlarýn ve rantiyelerin aðzýnýn suyunu akýtan bu deðerli arazide dev gökdelenlerin olmamasý ne kadar acý deðil mi? Peygamber ve mehdiliðini ilan etmeye ramak kalmýþ CHP baþkaný Kýlýçdaroðlu “ Ýstanbul’u da yýkacaðýz, hiç endiþeniz olmasýn” demedi mi? O halde tamam iþte: AKP ile kolkola, tez fetva çýka, emir verile, Zincirlikuyu Mezarlýðý yýkýla, kent dýþýna taþýna, yerine gökdelenler dikile ! Þaka bir yana... Dramatik ve hazin olan acý gerçek þu ki: Anlaþýlan Türkiye’de ölümler artacak, ölüm tacirliði ve mezarcýlýk en kârlý mesleklerden biri olacak.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karanlýk Günlere Doðru...
Marul, Yumurta ve Ampul

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz (2)
Mevlana'nýn Kimyasý
Cinsel Saldýrý Suçu ile Tecavüzden Yargýlananlarýn Hadým Edilmesi Yasa Tasarýsý
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz
Köpekliðin Aþký ve Varoþ Kültürü
Çaðdaþ Gericilik: Postmodernizm
Mevlana ve Ýslam
Dinin Ahlaksýzlýðý, Yahut, Ahlaksýzlýðýn Dini
Ka, Kar ve Kars
Haksýzlýða Kesinlikle Karþýyým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.