..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Uygarlýk, gereksiz gereksinimlerin, sonsuz sayýda artmasýdýr -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Hulki Can Duru




2 Temmuz 2013
G… Kýlý ve Siber Teröristler!  
Hulki Can Duru
Sürekli olarak gerici dinsel temalarla geviþ getirmeyi sürdüren AKP’nin, kent soylu burjuvalarý ve gerçek kentli bireyi temsil etmekten çok uzak olduðu açýktýr. Ýstedikleri kadar Versace'den, Dior’dan son moda elbiseleri giysinler, en lüks dört çekerlere kurulsunlar kentli ya da þehirli asla olamazlar.


:ADAF:

Gençlik ve halk AKP hükümetine öyle þiddetli bir þaplak atmýþtýr ki Osmanlý tokadý yanýnda sinek výzýltýsý kalmýþ, ateþi ve yankýsý dünyanýn dört bucaðýný yerinden oynatmýþtýr. Þaplaðýn þiddetiyle iktidar þallak mallak olsa da -muhalefet ve sendikalarýn pýsýrýklýðýný gördükten sonra- þokun korkusunu üzerinden çabucak atmýþ, kýsa sürede toparlanýp ardý ardýna jet mitingler düzenleyerek karþý ataða geçmiþtir.

AKP iktidardan hiçbir zaman gitmeyecekmiþ gibi tüm gücüyle örgütleniyor, polis sayýsýný arttýrýyor, biber gazý, plastik ve boyalý mermi ithalatýnda dünya þampiyonu olma yolunda, yeni tutukevleri inþa ediyor, tüm kanunlarý ve mevzuatý iþine geldiði þekilde deðiþtirmeyi sürdürüyor.

Halkýmýz, gençlerimiz, aydýnlarýmýz, sanatçýlarýmýz sahipsizdir. Hiçbir kurum, kiþi veya kuruluþ onlara sahip çýkmayý becerememiþtir. CHP, MHP, sendikalar ve akademik çevreler 31 Mayýs’ta baþlayan bu direniþi çözümlemede son derecede baþarýsýz olmuþ, iktidarýn göstermelik stepnesi olduklarýný kanýtlamýþlardýr. Zira, çevrecilik ile baþlayýp “hükümet istifa” sürecine dönüþen bu beklenmedik spontane baþkaldýrý ve direniþten hepsinin ödü patlamýþ, devletten bol keseden aldýklarý maaþ, dokunulmazlýklar, ayrýcalýklarý kaybetme korkusu yüreklerini aðýzlarýna getirmiþtir.

Sanal ortamda hýzla oluþan bu tepki daha sonra alanlara, parklara, sokaklara direniþ olarak yansýyor ve insanlar açýk hava toplantýlarýna, forumlara, tartýþmalara yöneliyor, o ilk prototiplerini Antik Yunan kent devletlerinde gördüðümüz “doðrudan demokrasi” örneðinde olduðu gibi. Eylemin merkezi kentlerdir. Direniþ burjuvaziye karþý deðil, ancak, takunyalý ileri tomakrasiye (!) karþýdýr. Dolayýsýyla bu direniþ ve kitle hareketini sýnýfsal bir baþkaldýrý olarak yorumlamak gerçekçi bir yaklaþým olamaz.

Gençlik, halk, üniversite ve lise öðrencileri, yazarlar, aydýnlar, sanatçýlar, bilim insanlarý, Birleþmiþ Milletler, Avrupa Birliði, Avrupa Parlamentosu, Uluslararasý Af Örgütü, NATO, dünya liderleri, Halk TV, Ulusal Kanal, Sözcü, Yurt, Aydýnlýk, Cumhuriyet gazeteleri, The Economist, Der Spiegel, BBC, Reuters, CNN, Twitter, Facebook hepsi iktidar tarafýndan hedef tahtasýna yerleþtirilmiþtir.

Duyulan korkunç korkunun hangi boyutlara ulaþtýðýný yetkililerce söylenen ve sürekli tekrarlanan kuyruklu yalanlardan anlýyoruz. Büyük korkular, büyük yalanlar üretiyor. Yalan yalana ekleniyor, yeni yalanlar doðuruyor. Güya bu büyük komplonun istihbaratýnýn çok önceden bilindiði ve beklendiði gülünç bir þekilde en yetkili aðýzlarca dillendirilmektedir.Öyle ki sosyal medyada paylaþým yapan, hükümeti tiye alan ve eleþtiren sýradan yurttaþlar yetkililerin gözünde neredeyse siber terörist ilan edilmiþtir! Ne yaparlarsa yapsýnlar artýk millet bunlara kanmýyor ve her söylem ve eylemlerini haklý ve yerinde görünseler bile kuþkuyla karþýlýyorlar.

Ýþte bu nedenle þimdi sýra “Ergenekon” ya da “Balyoz” benzeri çakma bir “Gezinekon tertibi” baþlatarak bu siber teröristleri (!) tek tek yakalamaya gelmiþtir. Farkýndaysak dozu yavaþ yavaþ arttýrýlmakta olan büyük bir cadý avý baþlatýlmýþ bulunmaktadýr. Evlere baskýnlar düzenlenmekte, gözaltýlar, toplu tutuklamalar, para cezalarý, korkutma, yýldýrma, sindirme ve kiþileri hedef gösterme taktikleri hýzla uygulamaya konulmaktadýr.

Ancak, þurasý iyice bilinmelidir ki tüm bunlar boþa çýrpýnýþlardýr. Hitler, Mussolini, Çavuþesku, Kaddafi, Saddam gibi despotlarýn sonlarýný gördük. Sürekli olarak gerici dinsel temalarla geviþ getirmeyi sürdüren AKP’nin, kent soylu burjuvalarý ve gerçek kentli bireyi temsil etmekten çok uzak olduðu açýktýr. Ýstedikleri kadar Versace'den, Dior’dan son moda elbiseleri giysinler, en lüks dört çekerlere kurulsunlar kentli ya da þehirli asla olamazlar.


Hükümet, toplumun en cahil, en geri, en alt katmanlarýna, satýr ve çivili sopalarla vatandaþlara saldýran güruha sesleniyor, onlarýn sýrtýný sývazlýyor, onlarý kýþkýrtmaya çalýþýyor. Anayasa ve Türk Ceza Kanununa göre suç iþliyor. Umurunda deðil çünkü çýrpýndýkça batýyor.

AKP’ye inanan kitlenin ahlak ve terbiye seviyesinin ne kadar yüksek (!) olduðunu Kazlýçeþme'deki mitingde “Erdoðan’ýn g… kýlýyým” diyen kadýn olayýnda görmedik mi? Uç bir örnek olsa da inanarak ve coþkuyla söylenmiþ olan bu söylem önemli bir göstergedir. Býraksalar kimbilir daha neler söylecekti! Bu tür insan fukaralarýyla nasýl bir empati ve paylaþým yapýlabilir ki? AKP bunlarla mý “tarih yazacak” ? Ayaklarýn baþ olmasý, daha doðrusu köselenin baþ olmasý iþte aslýnda budur. Korkunç derecede acý ve gülünç olan gerçek de budur! Hala RTE’den medet umanlarýn dikkatine sunulur.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: .
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
7 Temmuz 2013
Güzel bir yazý, paylaþýyorum Hulki Bey.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð'un 14 Nisan 2009 Tarihli Deðerlendirme Konuþmasýnýn Eleþtirisi (I)
Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð'un 14 Nisan 2009 Tarihli Deðerlendirme Konuþmasýnýn Eleþtirisi (Iý)
Koçan Devrimi (!) ve Postmodern Saksofon Demokrasisi
Cahil, Kara Cahil, Zýrcahil…
Ordo Ab Chaos Stratejisi
"The Economist" Dergisine Mektup
Israel Delenda Est?
2012 Nobel Barýþ Ödülü Avrupa Birliðine Verildi!
Tarihin Çarklarýný Geriye Çevirmek
Terörü Çözme Süreci mi Dediniz?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz (2)
Mevlana'nýn Kimyasý
Cinsel Saldýrý Suçu ile Tecavüzden Yargýlananlarýn Hadým Edilmesi Yasa Tasarýsý
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz
Köpekliðin Aþký ve Varoþ Kültürü
Çaðdaþ Gericilik: Postmodernizm
Mevlana ve Ýslam
Dinin Ahlaksýzlýðý, Yahut, Ahlaksýzlýðýn Dini
Ka, Kar ve Kars
Haksýzlýða Kesinlikle Karþýyým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Albatros [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.