..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamým boyunca, ondan birþey öðrenemeyeceðim kadar cahil bir adamla karþýlaþmadým. -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Hulki Can Duru




13 Ekim 2012
2012 Nobel Barýþ Ödülü Avrupa Birliðine Verildi!  
Tencere dibin kara, seninki benden kara!

Hulki Can Duru


Bu soytarýlýða en baþta Avrupalýlar þaþýrdý. Hatta bazý çevrelerde bu ilk önce þaka gibi algýlandý. Harýl harýl silah üreten, el altýndan terörizme destek veren, dünyadaki bütün kirli oyunlarýn planlayýcýsý ve ekonomik olarak batmakta olan böyle bir kuruluþa barýþa katkýlarýndan(!) dolayý ödül verilir mi? AB üyesi bir çok ülke Ortadoðu, Balkanlar, Afrika ve dünyanýn bir çok bölgesinde savaþlara kalkýþmadý mý, ölümlere yol açmadý mý?


:AFDF:
Kuþkusuz, bu tamamen AB’nin prestijini kurtarmaya yönelik siyasal bir karardýr. Ama bunun böyle yapýlmasýyla çok önemli bir gerçek bir kez daha su yüzüne çýkmýþ oldu: Öyle ki, “Pamuk Vakasý”nda olduðu gibi, Nobel Ödüllerinin her alanda saygýnlýðýný yitirdiði ve yitirmekte olduðu bir kere daha tescil edilmiþ oldu. Avrupa Komisyonu Baþkaný Jose Manuel Barroso’nun, Nobel Barýþ Ödülü ile ilgili itiraf gibi açýklamasý þöyle:

“AB’nin dünyanýn en büyük kalkýnma ve insancýl yardým saðlayýcýsý olmasýndan gurur duyuyoruz. Birlik ayný zamanda, iklim deðiþikliðine karþý gezegenimizi savunmak ve küresel düzeyde kamu mallarýný korumak için büyük gayret sarf etmektedir. Nobel Komitesi’nin ödülü bize, zor zamanlar geçiren AB’nin tüm dünya için bir esin kaynaðý olmaya devam ettiðini ve uluslararasý kamuoyunun daha güçlü bir AB’ye ihtiyaç duyduðunu gösteriyor.”

Peki Avrupa ve dünya yurttaþlarý sizle gurur duyuyor mu acaba ey Barroso? “En büyük kalkýnmayý” ve “insancýl yardýmý” siz saðladýysanýz niye ekonomik krizden sapýr sapýr dökülüyorsunuz? Her yeri atom santrallarýyla doldurup ondan sonra “iklim deðiþikliðine karþý gezegeni savunmak” size kaldýysa yandý gülüm keten helvasý! Siz ancak, “küresel düzeyde kamu mallarýný korumak için büyük gayret sarf etmeye”, insanlarý aðýr vergiler ve düþük ücretlerle ezmeye, cebinizi doldurmaya devam edersiniz.

Ödülün tutarý açýklanmadý ama o para Avrupa Birliðini kurtarmaya yetmez. Olsa olsa ancak politikacýlara çerez olur. Avrupalý üst düzey devlet adamlarýnýn yýllýk net kazançlarý USD 100.000-175.000 arasýnda deðiþiyor, hepsinin tuzu kuru, sýrtý pek, karný tok. Tabi ki harcýrahlar, yan ödemeler ve örtülü ödenekler hariç. Þimdi merak etmeyin yakýnda þunu da yapacaklar: Bu ücret farkýný giderecekler. E sözde sýnýrlar kalkýyor, tek devlet oluyorlar ya… Bu palavralarý Avrupalý yutmaz! Sadece bu sene Fransýz otomotiv sektöründe 8.000 iþçi iþten çýkarýldý. 11 Ekim 2012 de binlerce emekli hayat pahalýlýðý, aðýr vergiler ve düþük ücrete karþý eyleme geçti, Paris’te protesto gösterisinde bulundu.

Seçmen kitlesinin isteklerini dikkate almayan ve halktan kopuk bu birliðin halklarý ezmek ve ekonomik olarak köleleþtirmek için Amerikan patentli, güdümlü bir kuruluþ olduðu gayet net bir þekilde açýða çýkmýþtýr. Hümanizma, Avrupa deðerleri, bireysel haklar ve özgürlükler artýk AB devletlerinin umurunda deðildir. Nihai hedef yurttaþlarýn tasarruf yapmasýný olanaksýz hale getirerek, ellerindeki avuçlarýndaki evleri ve mallarý nakde dönüþtürmek ve bu nakit paraya el koymaktýr. Bunu da kredi kartlarý ve bol keseden çeþitli banka kredileri kullandýrmakla yapýyorlar. Borçlu kiþi, kredi borcunu ödeyemeyince elindeki malý mülkü kanun kuvvetiyle haczedilip satýlýyor, bu katma deðer en sonunda bürokratlarýn ve politikacýlarýn Ýsviçre bankalarýndaki hesaplarýna gidiyor. Siz hiç ekonomik sýkýntý çeken bir devlet adamý gördünüz mü?

Dünya egemenlerinin uyguladýðý bir ikinci taktik de, üretimde robot kullanarak otomasyonla insan iþgücüne olan talebi azaltmak, emekçi sýnýfýný, sendikalarý ve dünya nüfusunun büyük bir bölümünü savaþlarla eriterek dindar ve itaatkar koyun-insanlarla istedikleri þekilde dünyayý yönetebilmektir.

AB’nin ekonomi politikalarý yüzünden insanlar daha da fakirleþirken bu iþten en karlý çýkanlar bankalar, holdingler, sigorta þirketleri, politikacýlar ve devlet adamlarý olmuþtur. Sadece onlar ceplerini doldurmuþ, ekonomik kriz, sosyal mutsuzluk, ýrkçýlýk, yabancý düþmanlýðý ve þoven milliyetçilik hýzla týrmanýþa geçmiþtir.

Bugün Avrupa’da Nazi özentisi bir sürü dernek, kuruluþ ve siyasal parti faaliyete baþlamýþ durumdadýr. Eskiden yaptýklarý gibi duygularý sömürmek, ýrkçý ve milliyetçi yapýlanmalarla insanlarý birbirine kýrdýrmak için Avrupa devletleri aralarýnda gizlice anlaþmýþlardýr. ABD ile AB “dünya için bir esin kaynaðý deðil” dünyanýn karabasaný olmuþ durumdadýr. Dünyadaki her çirkin ve ölümcül tezgahýn arkasýnda ABD ve AB yönetimi vardýr.

(PS: Nobel ödülü almak için kýrýlýp dökülerek sýra bekleyen bizim medyatik yazar-çizer takýmýna tüyo veriyorum: Nobel ödülü almak istiyorsanýz yapacaðýnýz þey çok basit: Pamuk’un yolunu izleyin, “Türk” sözcüðünü aðzýnýza bir tek “Türkler soykýrým yapmýþtýr” demek için alýn, Atatürk’ü, Devrimleri ve orduyu karalayýn, Osmanlýyý yüceltin, Türkiye’nin irili ufaklý devletçiklere bölünmesi için çaba sarf edin. Hadeee anca gidersiniz…)


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Katýlýyorum
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
24 Ekim 2012
Sevgili Hulki Can; Yazdýklarýnýza tamamen katýlýyorum.Verdiðiniz tüyoyu okuyunca,ödül almaya aday çok siyasi var ülkemizde. Teþekkür ediyorum paylaþým için. Devamýný dilerim.

:: Doğru söze lâf yok
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
13 Ekim 2012
ama bahsettiğiniz sömürgeci büyük kuruluşların bunları tınladığı da yok. Saygılarımla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð'un 14 Nisan 2009 Tarihli Deðerlendirme Konuþmasýnýn Eleþtirisi (I)
Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð'un 14 Nisan 2009 Tarihli Deðerlendirme Konuþmasýnýn Eleþtirisi (Iý)
Koçan Devrimi (!) ve Postmodern Saksofon Demokrasisi
Cahil, Kara Cahil, Zýrcahil…
Ordo Ab Chaos Stratejisi
"The Economist" Dergisine Mektup
Israel Delenda Est?
Tarihin Çarklarýný Geriye Çevirmek
G… Kýlý ve Siber Teröristler!
Terörü Çözme Süreci mi Dediniz?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz (2)
Mevlana'nýn Kimyasý
Cinsel Saldýrý Suçu ile Tecavüzden Yargýlananlarýn Hadým Edilmesi Yasa Tasarýsý
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz
Köpekliðin Aþký ve Varoþ Kültürü
Çaðdaþ Gericilik: Postmodernizm
Mevlana ve Ýslam
Dinin Ahlaksýzlýðý, Yahut, Ahlaksýzlýðýn Dini
Ka, Kar ve Kars
Haksýzlýða Kesinlikle Karþýyým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.