..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Vildan Sevil




14 Eylül 2012
Eyvah!.. Postmodern Tanrýça Angelina Yine Geldi. Ateþ ve Kan Kokusu Mudur Burnumu Yakan?..  
Kapalý kapýlarýn ardýnda dönen dolaplarý, biz faniler göremiyoruz; ancak deneyimlerimizle, satýr arasý okumalarýmýzla, gözlemlerimizle ve günü yaþarken baþýmýza ne çoraplar örüldüðünü/geçirildiðini fark edebiliyoruz. (Ediyor muyuz acaba?)

Vildan Sevil


Ateþ ve kan kokusu mudur burnumu yakan?... Ve biz... Sen, ben, o... Ateþin dumanlarý arþa yükselmeden henüz, etnik, dinsel, mezhepsel ayrýmlarla çatýþacak, kýsýr ideolojik tartýþmalarla boðuþup duracak mýyýz?... Ýzin verecek miyiz çocuklarýmýzýn kan gölünde boðulmasýna?... Ýzin verecek miyiz topraklarýmýzýn ekmek diler gibi dilimlenmesine ve yok edilmesine?... Hem de gözümüzün içine baka baka, postmodern tanrýlar ve tanrýçalar ölüme çaðýrýrken bizleri?...


:AGAE:
Geçen yýl yazdýðým, “Postmodern Tanrýça Angelina” baþlýklý yazýmda, bu müthiþ(!) ziyaretin arka planýna bakmaya, kimi öngörülerde bulunmaya çalýþmýþtým.

Angelina Jolie yine ziyaretimize geldi. Ürdün ve Lübnan’daki sýðýnmacý ziyaretlerinin hemen ardýndan ülkemize de geldi.


Geçen yýl, Suriyeli mülteciler için konteyner kent henüz kurulmamýþtý.Bu yýl emre amade. Her türlü konforu içeren bir kent ki insanýn mülteci olasý geliyor.

Öyle bir konukseverlik ki, hastanede doktorlarýmýz onlara öncelik tanýyor ve yedi saat bekletildiði için bir kadýn düþük yapýyor.(http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/suriyeli-multeciler-alevi-doktorlara-tahammul-edemiyor-haberi-59505)

Geçen yýl, mülteci bir çocuðun baþýný okþamýþtý Angelina. Bu yýl, konteyner kentteki bir baþka çocuðun evine konuk oldu, sohbet etti. Çocuðun anlattýklarý karþýsýnda öyle
duygulandý ki, güzelim gözlerinden ýrmaklar taþtý. Çocuk ve ailesi onu çok sevdi.

Sonra yine, karþýsýnda mest olmuþ yetkililerden bilgi aldý. Hele bakan Ýdris Naim Þahin, belki de yaþamýnda hiç böyle sermest, hiç böyle mutlu olmamýþtý. Ben, fotoðraflarýn yalancýsýyým. Kýnadýðýmý sanmayýn, yurdumun hangi erkeði bu postmodern tanrýça karþýsýnda böyle dize gelmez ki?

Tanrýça, geçen yýl gördükleriyle kýyaslayarak ''Þimdi ondan on kat daha fazla sýðýnmacý var. Çok minnettarýz. Bugün çok sayýda aileyle ve çocukla da görüþtüm. Aileler ve çocuklar da Türk halkýna ve Türk hükümetine ayný þekilde minnettarlar. Çok duygusallar ve Suriye'de yaþananlardan dolayý büyük endiþe duyuyorlar, Suriye'de kalan aileleri ve arkadaþlarýný merak ediyorlar.''
Bir soru üzerine ise Jolie, ''Türk hükümeti büyük cömertlik göstererek bu olaðanüstü kampý kurmuþ. Gerçekten çok etkileyici. Guterres'in söylediði gibi hepimiz ülkelerinden kaçmak zorunda kalan ailelerin barýndýrýlmasý için bu þartlarda kamplar olmasýný umut ediyoruz. Hiçbir yerde bunun gibi bir kamp görmedim'' diye konuþtu. BM'ye ait ciplerle konvoy halinde konteyner kente gelen heyet, 4 saatlik ziyaretin ardýndan Islahiye'deki çadýr kente geçti. (http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=365116)

Tanrýça, þu fani Suriyeli kadýnlarla bir an için eþitlenip halý tezgâhýnýn baþýna bile geçti ve Suriyeli mülteci kadýnlarýn da kalplerini fethetti.

Basýna kapalý yapýlan resmi temaslarýnda, yine basýna(!) yapýlan açýklamalardan anladýðýmýza göre "Sýðýnmacýlara sýnýr kapýlarýný kapatmayýn" dediði ve sýðýnmacýlarla ilgili yasalarýn görüþüldüðü öðrenildi.

Kapalý kapýlarýn ardýnda dönen dolaplarý, biz faniler göremiyoruz; ancak deneyimlerimizle, satýr arasý okumalarýmýzla, gözlemlerimizle ve günü yaþarken baþýmýza ne çoraplar örüldüðünü/geçirildiðini fark edebiliyoruz. (Ediyor muyuz acaba?)

Eyvah ki eyvah!... Küresel tanrýlarýn temsilcisi Tanrýça Angelina yine geldi.

Ateþ ve kan kokusu mudur burnumu yakan?...

Ve biz... Sen, ben, o... Ateþin dumanlarý arþa yükselmeden henüz, etnik, dinsel, mezhepsel ayrýmlarla çatýþacak, kýsýr ideolojik tartýþmalarla boðuþup duracak mýyýz?...
Ýzin verecek miyiz çocuklarýmýzýn kan gölünde boðulmasýna?...

Ýzin verecek miyiz topraklarýmýzýn ekmek diler gibi dilimlenmesine ve yok edilmesine?... Hem de gözümüzün içine baka baka, postmodern tanrýlar ve tanrýçalar ölüme çaðýrýrken bizleri?...

14.09.2012
Vildan Sevil

NOT: Konuyla ilgili, 24.06.2012 tarihli, “Post modern Tanrýça Angelina” baþlýklý ilk yazýmýn linki:

Postmodern Tanrýça Angelina
http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=100327




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Sanat
Gönderen: Mustafa Yener / , Türkiye
15 Eylül 2012
ABD'li bazý sanatçýlar nedense mülteci sorunlarý konusunda çok duyarlý. Bunlarýn Ortak özellikleri ise ABD hükümetinin politikalarýyla paralel düþünüyor olmalarý. Savaþ, kan, gözyaþý gelecek yerlere, önce ABD'li sanatçýlar geliyor. Savaþ sanatý dedikleri bu olsa gerek. Selamlar,/// Globalleþmenin psikolojik oyunlarýndan biri daha, sevgili Yener. Ýlginize teþekkürler, selamlar... (V.Sevil)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yine Tecavüze Uðradým!.. Yine Tecavüz Ettim!..
Kassandra'nýn Güncel Kehaneti
Kýrk Katýr mý, Kýrk Satýr mý? Mutluluk, Onur ve Bölünmek
Yoldaþ General Nereye?.. Daha Karpuz Keseceðdik Yahu...
Aman Allah'ým Ne Günlere Kaldýk!..
Tek Ýstekleri Konaklamak ve Doyunmaktý... Oysa...
Bir Seçim Kampanyasý Monologlarý Ya da Uzun Sözün Kýsasý
Hrant Cinayeti, Davasý ve Sorular... Sorular... Sorular...
Her 1 Mayýs'ta Yenilenmek
Birgün Ben, Belki Bir Sýðýrcýk Kolonisinin Ýçinde, Belki Yýldýzlarla Birlikte Göklerde…….

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýpek Nehir, 1 Mayýs, Vay Ýstanbul...
Okurun Sevinç Çýðlýðý ve Yazarýn, Kitabýn Çilesi
Sen Kaç Kere Doðdun Sevgili Okur?..
Konuðum Var: Cengiz Akýn, Post - Modern Edebiyatta "Zaman" Kavramý, Zaman - Bilinç Ýliþkimiz
Ant Olsun ve Þart Olsun ki Umursamayacaðým!.. Nerde Benim Þu Cýmbýzla Ayna?..
Poetika// Sanatsal Yaratý Üstüne Fikir Uçuþmalarý (Iv)
Ahhh Ýstanbul... Çekme Beni Böyle Kendine Kendine... Yorgunum...
Belleðim... Gaddar Belleðim Benim!.. Zalim Belleðim!..
Bir Dinazorun Bitmez Tükenmez Sorularý
Bir Kadýn, Sinsi Bir Þiddet ve Bir Yanýt

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Duruþma [Þiir]
Dedem Düþlerime Giriyor [Öykü]
Çocuklarýn Çýðlýðýndan Göklerin Týlsýmýna [Öykü]
Dolunayda Uyku Tutmaz [Öykü]
Ýlk Sosyalist Muhtar Fevzi Aðabey [Öykü]
Oy Madimak, Madimak!.. Sen Artýk Türkülerle Deðil, Ateþlerle Anýlmaktasýn [Öykü]
Düþselin Gerçeðinde, Gerçeðin Düþselliðinde [Öykü]
Ben Ölürken [Öykü]
Gece, Mehtap, Selene, Apollon ve Ben [Öykü]
Aþk"a Geldin, Hoþ Geldin!.. [Öykü]


Vildan Sevil kimdir?

Koþuþturmaktan yoruldu. Altmýþýndan sonra, çok yabancýsý olduðu teknolojiyle, sanal ortamda kalem oynatmaya kalktý. Ýletiþim kurmak, duygu, düþünce, birikim paylaþmak, genç kuþaklardan yeni þeyler öðrenmek istedi. Yazarlýk deneyimine burada adým attý. Ýþte böyle sýnýr tanýmaz bir "dinazor ". . . Baþarýr mý acaba ?

Etkilendiði Yazarlar:
Marx, Engels, Freud, Nietzsche, Adorno, Horkheimer, Foucault, Antik Grek, Rus , Fransýz yazýný, Amado, Marquez, Llosa, Asturias, Lübnanlý Amin Maalouf...Elbette Nazým, Aragon, Neruda ve nice ozan/þair...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Vildan Sevil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.