..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hulki Can Duru




19 Temmuz 2012
Kendi Kendine Düþen Uçak  
"Ýþini bilmeyen çavuþlar..."

Hulki Can Duru


Beklenmedik bir kriz için önceden bir hazýrlýðýnýz yoksa, kriz yönetimi yapamýyor, riskleri kestiremiyor, gereken önlemleri alamýyor, dýþ siyaseti bilmiyor, emrinizdekileri yönlendiremiyor üstüne üstlük bir de çeliþkili açýklamalarla ortalýðý birbirine katýyorsanýz…


:AGBI:
22 Haziran 2012 günü düþen askeri uçakla ilgili son açýklamalar kaza olasýlýðýný gündeme getirdi. Zira uçak kalýntýlarýnda herhangi bir mühimmat veya patlama izine rastlanmamýþ. Resmi açýklamada þöyle deniyor:

“Arama ve kurtarma faaliyeti sýrasýnda su yüzeyinden toplanan malzemeler, Jandarma Kriminal Daire Baþkanlýðýnca incelenmiþ ve tanzim edilen rapora göre; malzemeler üzerinde petrol türevi herhangi bir yangýn baþlatýcý ve hýzlandýrýcý madde profiline, organik ve inorganik patlayýcý madde artýðýna ve herhangi bir mühimmata ait olduðu deðerlendirilen bir bulguya rastlanmamýþtýr.”

Bir de þöyle bir açýklama var:

“22 Haziran 2012 tarihinde, uluslararasý hava sahasýnda, görev uçuþu yaparken, radar ve telsiz temasý kesilen ve müteakiben Suriye resmi makamlarýnca kendileri tarafýndan düþürüldüðü iddia edilen Hv.K.K.lýðýmýza ait RF-4 uçaðýmýz” ….
Daha önceki açýklamalarýnda ‘düþürülen uçak’ söylemini kullanan resmi makamlarýn bu kez ‘düþürüldüðü iddia edilen’ söylemini kullanmasý ve ‘mühimmat izine rastlanmadý’ sözleri uçaðýn düþürülmeyip pilotaj hatasý veya teknik arýza veya metal yorgunluðu sonucu düþmüþ olabileceði olasýlýðýnýn gündeme getirdi. E peki daha önce yapýlmýþ olan resmi açýklamalarýn hepsi yanlýþ mýydý? Yaksa dezenformasyon muydu? Daha önceki açýklamalardan bir seçki aþaðýda sunulmaktadýr:

22 Haziran 2012: Ýlgili kurumlarýmýzýn saðladýðý verilerin deðerlendirilmesi ve Suriye ile yürütülen ortak arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde elde edilen bilgiler neticesinde uçaðýn Suriye tarafýndan düþürüldüðü anlaþýlmýþtýr. (Baþbakanlýk resmi açýklamasý)

24 Haziran 2012: Uçaðýmýz uluslararasý karasularýnda vuruldu. Bir saldýrý söz konusu. (Dýþiþleri Bakaný)

25 Haziran 2012: Uçaðýmýz uluslararasý hava sahasýnda vurulmuþtur. Suriye’nin uçaðýmýzý kasýtlý olarak hedef aldýðý kesindir. Suriye tarafýndan hiçbir uyarý olmaksýzýn vurulmuþtur. “Uçaksavarlarla vuruldu” iddiasýnýn gerçeklerle alakasý yok. Lazer ya da ýsýya güdümlü füze ile vuruldu. (Baþbakan Yardýmcýsý BA)

26 Haziran 2012: 22 Haziran 2012 tarihinde Suriye’nin 13 deniz mili açýðýnda Doðu Akdeniz ’in uluslararasý hava sahasýnda bir F4 askeri uçaðýmýza saldýrý düzenlendi ve uçaðýmýz Lazkiye’nin 8 deniz mili açýklarýnda Suriye karasularýna düþtü. Bunun altýný çizerek söylüyorum, Suriye karasularýnda uçaðýmýz vurulmamýþtýr, uluslararasý sularda vurulmuþtur. Vurulduktan sonra Suriye sularýna düþmüþtür. (Baþbakan)

08 Temmuz 2012 Pazar: Þu ana kadar çýkan parçalarda yapýlan incelemelerde herhangi bir füze ve mermi izine rastlanmamýþtýr. (Milli Savunma Bakaný )

09 Temmuz 2012 Pazartesi: Bir füze görüntüsü yok. (Genelkurmay Ýletiþim Daire Baþkanlýðý)

09 Temmuz 2012 Pazartesi: Uçaðýmýz uluslararasý hava sahasýnda düþürüldü. (Genelkurmay Baþkaný )
E o zaman uçaðý Suriye düþürmedi mi? Peki, nasýl düþmüþ o zaman? Uçak kendi kendine mi düþmüþ? Metal yorgunluðu olabilir mi? O zaman Suriye'nin "yanlýþlýkla vurduk" iddiasýna inanalým mý, inanmayalým mý? Eðer uçaðýmýz vurulmadýysa o günden bugüne Suriye ile neden tepiþtik durduk?

NOT: Bundan sonrasýný artýk takip etmekten vazgeçtim. Çünkü sýkýldým. Bilen varsa açýklasýn.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Son ilmi izahatlar göre
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
7 Ekim 2012
Yetkililerce yapýlan son ilmi izahatlara göre þu neticeye sonuca ulaþýyoruz: Uçaðýmýzý düþüren aslýnda Suriye deðil, füze de deðil… Uçaðýn yanýndan geçmekte olan bilinemeyen bir cismin kendiliðinden havada patlamasý sonucu oluþan hava basýncýyla uçaðýn dengesini kaybederek sehven suya çakýlmasýdýr. Pilotlar uçaðýn dengesini koruyamamýþtýr :)

:: Varsayýmlar hk.
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
31 Temmuz 2012
Sn Özler'in gözlemi doðrudur. Gazete ve medya haberlerinden yola çýkarak bazý sonuçlara ulaþmaya çalýþmak saðlýklý bir yol deðildir. Çünkü, medya haberlerinin tarafsýzlýðý ve güvenilirliði tartýþmalýdýr.Dünya egemenlerinin istediði de zaten budur. Kamuoyunu karmakarýþýk bir haber bombardýmanýna tutarak ortalýðý toz duman içinde býrakmak, gerçekleri kamufle etmek ve bu toz duman içinde “malý götürmek” veya her türlü karanlýk iþi çevirmektir. Bizim aydýnlar olarak görevimiz bunlarý elimizden geldiði kadar sorgulamak ve irdelemektir.

:: Varsayýmlar Yetmez
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
26 Temmuz 2012
Ýntel ve AMD Ýþlemciler, ABD Savunma Bakanlýðýnýn piyasaya verilebilir (bizi rahatsýz ve tehdit etmez) müsaadesi sonrasý pazara sürülmüþtür. Yani askeriyenin elinde bulundurduðu teknoloji bizim anlayamayacaðýmýz kadar ileridedir. Onlar, iþlerine geldiði þekilde haber de yapar, rapor da. Demem þu ki; bu konular üzerine yeterli bilgiye sahip deðiliz. Her türlü beyan bir varsayýmdan öteye geçmez. Hele ki, bir gece içinde hazýrlanan gazete/medya haberlerinden yola çýkmaya çalýþýrsanýz. Saygýlarýmla.

:: Mesleki Ayýp
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
26 Temmuz 2012
Düþen ya da düþürülen uçaðýn ne þekilde düþtüðünü bilememek, en baþta ayýptýr. Bu olayýn baþýndan beri, tuhaflýklar dizi halinde... Ýlk açýklamanýn bizim kaynaklardan deðil de, ABD kaynaklarýndan gelmesi, sýranýn baþýnda yer alýyor.

:: Aynen...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
20 Temmuz 2012
Bu iþ yýlan hikayesine benziyor... Her iþte olduðu gibi bunu da yüzlerine gözlerine bulaþtýrdýlar. Bir dedikleri diðerini tutmuyor!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yumurta ve Sevgi
Heykel ve Put
Cenaze Hizmet Evleri

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnançlara Saygý Göstermek
Ýslam Coðrafyasýnda Kadýn Olmak
Neden Böyle Akýlsýzým? Neden Böyle Kötü Kitaplar Yazýyorum?
Dominodaki Son Taþ: Türkiye
Deli P… ile Çýlgýn T…"nin Kýssadan Hisseli Sergüzeþtleri
Yugoslavya Sendromu: Türkiye'yi Yok Etmek!
Þeker Bayramý Nereden Geliyor?
Türkiye Hristiyanbir Devlet Olsaydý...
Kuklalar ve Kuklacýlar
Çünkü Þifreyi Bilmiyorduk!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.