..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Roman yazmanýn üç kuralý vardýr. Ne yazýk kimse bu kurallarýn neler olduðunu bilmiyor. -Somerset Maugham
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Ruhbilim > Selin Araç




20 Nisan 2012
Ulaþýlan Düþünce  
Selin Araç
Parçalanan ve yeniden birleþtirilen, vadesi dolmuþ ya da yeni elde edilen.. Olmasý istenen, her karþýlaþmada içinde iz býrakan... "Ben bunu istiyorum" denilebilecekse, kendine kattýklarýn neler ise bunlar akla geliyor ister istemez. Bir huzursuzluk, endiþe, bunalým ve korku yaratan durumla yüzgöz olunduðunda daha önce kendine düþünce anlamýnda hangi sinyalleri verdiysen, yine onlar çýkýyor yoluna.. Baþka türlü bir çözüme inanmak ve ulaþmak zor oluyor. Alýþkanlýk vazgeçilmesi zor bir o kadar da bilindik bir durum.


:CAAH:

Parçalanan ve yeniden birleþtirilen, vadesi dolmuþ ya da yeni elde edilen.. Olmasý istenen, her karþýlaþmada içinde iz býrakan... "Ben bunu istiyorum" denilebilecekse, kendine kattýklarýn neler ise bunlar akla geliyor ister istemez.


Bir huzursuzluk, endiþe, bunalým ve korku yaratan durumla yüzgöz olunduðunda daha önce kendine düþünce anlamýnda hangi sinyalleri verdiysen, yine onlar çýkýyor yoluna.. Baþka türlü bir çözüme inanmak ve ulaþmak zor oluyor. Alýþkanlýk vazgeçilmesi zor bir o kadar da bilindik bir durum.


Olmasý gereken bir þey meydana geldiðinde eðer mutsuzluk, hayal kýrýklýðý yaratýyor ise bunu ortaya çýkaran algýlama ve nedenlerin dökümü yapýlabilir. Amaç ve hedefler, doðru ve istenilen yönde belirlendiðinde bunlara ulaþabilmeyi saðlayan yollar öngörülebilir.


"Bu beni üzüyor!" "Tahammül göstermekte zorlanýyorum!" diyorsak bir duruma ve çözümlemek mümkün görünmüyorsa, düþüncelerimizi inceleyebilir ve engelleyicileri adrarda ortaya dökebiliriz.


Yaþamýn amacý mutlu olmaksa eðer, kendi varlýðýna gereken özeni göstererek ve ileriki zaman için zihnini, ruhunu, bedenini besleyip, koruyup, yeni durumlara uyum saðlayarak çok yol katedilebilir.


O deðiþmeli ya da ben deðiþmeliyim türünden düþünceler ve bunlarýn gerçekleþmesi isteði, insanýn üzerinde stres yaratabiliyor. Deðiþimden ziyade uyum saðlamaya çalýþmak, kendinden yersiz bir enerji gidiþini engelleyebiliyor. Yaþamak; seçimler, algýlar, kararlar, mutluluk, deneyimler, yaklaþýmlar vb. üzerine kurulu ise bunlarý belirleyecek faktörler nelerdir konusu üzerinde düþünüp, yeniliklere açýk olunabilir.


Aklýnýza yaþadýðýnýz olumsuz bir olayý getirdiðinizde, onun baþka türlü gerçekleþemeyeceðini, dersler çýkarýlmasý gereken bir sonuç olduðunu, yeni, kullanýlmamýþ ve mutluluðu önünüze koyacak bir sürece neden olduðunu düþünmek, sorunlarýn fazla önemli olmadýðý, mücadele ve yeni yaþam biçimlerine aracý olduðunu gösterebiliyor.


Sorun olarak algýlanan þeylerin, öyle algýlandýðý için sorun olduðu ve olumlu deðerlendirme yapýldýðýnda bir geçiþ süreci saðladýðý farkedilebiliyor.


Mutlu olmak bir sonuç ise eðer, bunu saðlayan da insanýn kendisi... Uçsuz bucaksýz düþünce evreni, seni buraya taþýyor. Seçimler yönünü belirliyor ve yeni bir iklimde yaþatýyor.


Bu da bir sonuç ise!..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: geç okunmuþ bir yazý
Gönderen: Ahmet Odabaþ / , Türkiye
17 Nisan 2017
geciken benim. tekrar okuyacaðým. düþüncenin sýnýrý yok. mutlu da eder, hasta da...iyiyi ve doðruyu seçmek bize kalmýþ




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dehliz [Öykü]
Gizemli Yedi Canavar ve Büyük Savaþ! [Öykü]
Labirentteki Büyük Sýr! [Öykü]
Doruk Noktasý [Öykü]
Güçlü Zamanlarýn Yorgun Yaratýcýsý [Öykü]
Heyecanýn Sarsýlmaz Doruðu [Öykü]
Gizli Sarmal [Deneme]
Renklerin Dansý [Deneme]
Umut Iþýðý [Deneme]
Devasa Hareket [Deneme]


Selin Araç kimdir?

Ýstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarým Fakültesi, Ýletiþim Sanatlarý, Halkla Ýliþkiler bölümünden mezunum. On seneden fazla zamandýr yazarlýk yapýyorum. Ýstanbul Kültür Üniversitesinin internet sitesi Kentometrede deneme yazarlýðý yaptým. . Seçtiðim konularý, psikoloji, kiþisel geliþim, felsefe, mizah ve edebi açýdan yorumladým. Ýnsana dair insaný tanýmaya, kendini tanýmaya ve anlamaya yönelik konular, baþarýlý, mutlu bir yaþama ulaþma yollarý, bireysel ve toplumsal sorunlarla ilgili yazýlar yazdým. Denemeler dýþýnda þiir yazarlýðý ve alanýnda baþarýlý ve tanýnmýþ kiþilerle çeþitli söyleþiler yaptým. Bir süre haber sitesinde köþe yazarlýðý, uzun süredir de blog yazarlýðý yapýyorum.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Selin Araç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.