..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Soyut > Selin Araç




17 Nisan 2012
Doruk Noktasý  
Selin Araç
Bahar geldi, ýlýk rüzgarlar getirdi, mutluluðun baþlangýcýnda.. " Hadi gel! " dedi, götüreceðim hayatýn kaynaklarýna.. Ýlgilenmedi. Sonbaharý merak etti, içinden geçirdi: Sancý nedir? Neden vardýr? Onu hatýrladý. Üzmüþtü. Kendi üzüldüðü için. Bir karþýlýk gibi. Doðruldu bulunduðu yerde, yapmadýðný yapmýþtý. Zihninde kendini kýzdýran kelimeler uçuþtu. Anladým dedi, bir parça hatalýydým. Daha çok anlatmalýydým neyin ne olduðunu.. Sormalýydým hislerini, taçlanmalýydý, elinden tutup götürmeliydi gençliðin arzulu ellerine..


:BDCD:
Gözlerini açabildi. Sarýmsý renkler gördü ve birkaç insan.. Ýstese de istemese de geldi, dünyanýn koynuna..

Ýlgiyi aradý, kalbi küçüktü belki yaþamý büyük olacaktý. Ýlerledi bir ritm duygusu içinde.. Sesini duyanlar, duygularýný anlayanlar oldu. Sonrasýný bilmiyordu, belki de ilgilenmiyordu.

Bahar geldi, ýlýk rüzgarlar getirdi, mutluluðun baþlangýcýnda.. " Hadi gel! " dedi, götüreceðim hayatýn kaynaklarýna.. Ýlgilenmedi. Sonbaharý merak etti, içinden geçirdi: Sancý nedir? Neden vardýr?

Onu hatýrladý. Üzmüþtü. Kendi üzüldüðü için. Bir karþýlýk gibi. Doðruldu bulunduðu yerde, yapmadýðný yapmýþtý. Zihninde kendini kýzdýran kelimeler uçuþtu. Anladým dedi, bir parça hatalýydým. Daha çok anlatmalýydým neyin ne olduðunu.. Sormalýydým hislerini, taçlanmalýydý, elinden tutup götürmeliydi gençliðin arzulu ellerine..

Kuru bir ilerleyiþ neye yarardý ki? Ýstediðin manalý bir hatýrlanýþ olmalýydý. O zaman da inanmayacaktý aslýnda, küskün bir tavýr belirlerdi gidiþatýn rengini..

Gülümsemek istedi, en azýndan huzursuzluk azalsýn, yeniden keyifli anlara dönebilmek adýna.. Gülümseyince otomatik olarak o hale dönüþürüm diyordu inanarak. Sevince bahardan kalma günleri, neþeli hali gözlerine doldu. " Ne güzel !" dedi, seçimdir aslýnda þimdiki yerin, seçimdir bedenini saracak ellerin..


Zaman ilerledi, ortalardaydý çakýldýðýn yer.. " Akýl " dedi, onsuz hayat neye yarar. Sesin duyulurken, ruhun yenilenirken.. Eskiyi anýp, þu aný damarlarýnda dolaþtýrýp, sonrasýna özlemle, sýcak bir kalpten daha güzel ne var !


Yol ikiye ayrýlýr. Hep o yönü istersin diðeri ise aklýna takýlýr. Ýnsan merak eder belki de sonunu.. Etmiyorsa da olanlara kapýlýr. Damlalar birikir içinde, dalgalanýr, içerisinde yüzersin, sevinç ve acý birbirine karýþýr. Nerde olduðuna indirgersin hayallerini ama hayaller yol, yer bilmez sadece kurulur ve oluþur. O yüzden gerçek deðildir ama sonunda gerçeðe dönüþür.


Yaþlý bir bakýþ, bilge bir düþünce yumaðýna dönüþür. Öðrenmem gerekenler bitmedi der, hayat yetmedi, yeniden olmalý, doyamadan gidici mi olunmalý..


Sorular yeniden doðuþ gibi yüklenir kimliðine.. Aradýðýný bulmuþ gibi olursun. Hakediliyorsa eðer heyecan dorukta, görmedikleri görmenin müthiþ algýsý belki dolar iliklerine..


Gülücükler kuþatýr yüzünü, oldu dersin, olmasý gereken.. Mutluluk için þart mý dersin.. Evet derse yüreðin, bulunduðun yer doruk noktasýdýr kalbinde sevginin..


Anladý. Hayaller yol, yer bilmez, gerçek deðildir ama sonunda gerçeðe dönüþür !.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn soyut kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dehliz
Güçlü Zamanlarýn Yorgun Yaratýcýsý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gizemli Yedi Canavar ve Büyük Savaþ!
Labirentteki Büyük Sýr!
Heyecanýn Sarsýlmaz Doruðu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gizli Sarmal [Deneme]
Renklerin Dansý [Deneme]
Umut Iþýðý [Deneme]
Devasa Hareket [Deneme]
Ezberinde Yedi Renk Dünya! [Deneme]
Yeni Dünya [Deneme]
Durgun Sulardaki Fazladan Bakýþ! [Deneme]
Durak [Deneme]
Stratejinin Gücü [Deneme]
Heyecanlý Kayboluþ! [Deneme]


Selin Araç kimdir?

Ýstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarým Fakültesi, Ýletiþim Sanatlarý, Halkla Ýliþkiler bölümünden mezunum. On seneden fazla zamandýr yazarlýk yapýyorum. Ýstanbul Kültür Üniversitesinin internet sitesi Kentometrede deneme yazarlýðý yaptým. . Seçtiðim konularý, psikoloji, kiþisel geliþim, felsefe, mizah ve edebi açýdan yorumladým. Ýnsana dair insaný tanýmaya, kendini tanýmaya ve anlamaya yönelik konular, baþarýlý, mutlu bir yaþama ulaþma yollarý, bireysel ve toplumsal sorunlarla ilgili yazýlar yazdým. Denemeler dýþýnda þiir yazarlýðý ve alanýnda baþarýlý ve tanýnmýþ kiþilerle çeþitli söyleþiler yaptým. Bir süre haber sitesinde köþe yazarlýðý, uzun süredir de blog yazarlýðý yapýyorum.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Selin Araç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.