..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsandaki gerçek güzelliði ancak yaþlandýkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Dünya > Taner SARGIN




11 Aðustos 2011
Suriye Hususunu Doðru Deðerlendirmek.  
'Hitler'in Ýmamlarý'

Taner SARGIN


Gelelim esas konuya. Geçmiþte Muhammet El hüseyni'yi kullanan güçler bu gün Arap devletlerini karýþtýrmak ve de denetimi altýna almak için kimleri kullanýyor?


:BGHE:
Günümüzde Arap devletlerinde yaþanan karýþýklýklarý anlamak için geçmiþi bilmek gerekir diyorum. O dönemleri çok iyi bilen yazar ve tarihçiler bu günleri iyi anlamamýz için bize ýþýk tutuyor. Cengiz Özakýncý, Hitler'in imamlarý baþlýklý yazýsýndan özet vermek istiyorum. Ýsteyen tamamýný araþtýrýp okuyabilir.

Hitler'in Ýmamlarý:
'' Kudüs Müftüsü olarak anýlanMuhammed Emin el Hüseyni (1895-1974) Kahire'de El-Ezher üniversitesinde bir yýl kadar Ýslam Hukuku okumuþ; 1913 'te 18 yaþlarýnda Mekke'ye gidip hacý olmuþ, Ýstanbul'da öðrenimini sürdürürken I. Dünya Savaþý patlak verince topçu subayý olarak Ýzmir'de görev yapmýþtý.

Kasým 1916'da, savaþ sürerken '"hastalýk" bahanesiyle Osmanlý ordusundaki görevini býrakýp Kudüs'e yerleþen Hüseyni, birden bire "iyileþerek", Ýngiliz uydusu Þerif Hüseyin'in Osmanlý'ya karþý ilan ettiði Cihad'a katýlarak Ýngiliz ordusuna hizmet etmeye baþlamýþ, Ýngiliz iþbirlikçisi Emir Faysal'ýn ordusuna asker toplamýþ ve Ýngilizlerin safýnda Osmanlý'ya karþý savaþmýþtý.

1917'de Filistin'i ellerine geçirip orada bir Manda yönetimi kuran Ýngilizler, Hacý Emin El-Hüseyni'yi Ýngiliz iþgal ordusunda görevlendirmiþlerdi. 1921'de Kudüs'te Ýngiliz yönetimi altýnda yapýlan müftülük seçimlerine aday olarak katýlan Hüseyni en az oyu almasýna karþýn, Ýngiliz yönetimi bu seçimi geçersiz sayýp kendi adamlarý olan Hüseyni'yi Kudüs Müftüsü olarak atamýþlardý. 1931'de Kudüs'te Ýngilizlerin güdümünde bir "Ýslam Kongresi" toplayan Hüseyni, yazýþmalarda "Yüksek Ýslam Konseyi Baþkaný" ve Ýngiliz yönetimin kendisine verdiði "Kutsal Topraklarýn Müftüsü" Unvanlarýný kullanýyordu.

Irak, Suriye ve Filistin bölgesinde Ýngilizlerle Fransýzlar arasýnda egemenlik çekiþmesi doruða týrmanmýþ, Yahudilerin Filistin'de Ýsrail devleti kurma çalýþmalarý hýzlanmýþ ve Hüseyni Ýngilizlerden uzaklaþýp Fransýzlarla iþbirliðine yönelmiþti. 1939'da etkinliklerini Fransýz yetkililerin kollamasý altýnda yürütmekteyken II. Dünya Savaþý patlamýþ ve Hüseyni, Fransýzlardan uzaklaþarak Yahudi karþýtý bir çizgi izleyen Almanya'yla baðlantý kurmuþtu.

Mayýs 1941'de Müslüman Araplarý eski efendileri Ýngiltere'ye karþý Almanya'nýn safýnda savaþa çaðýrarak Cihad ilan eden Hüseyni, dört gün sonra Ýngiliz ordusu Irak'ý iþgal edince, önce Ýran ve Türkiye üzerinden Ýtalya'ya gidecek, Hitler'in faþist yoldaþý Mussolini ile görüþmeler yapacak ve oradan Almanya'ya geçecekti.

Müslümanlar arasýnda Hitler yandaþlýðý uyandýrmak üzere yayýnlara baþlayan Hüseyni, her gün Alman radyosunda konuþarak Balkanlarda yaþayan Müslümanlarý Hitler'in komutasý altýnda Ýslam Cihadý'na çaðýrýyordu. Çaðýrýlanýn Kudüs Müftüsü olarak yapan Hüseyni'nin yayýnlarý Balkanlardaki Müslümanlar üzerinde oldukça etkili olmuþ, genç Müslümanlar silah altýna girerek Müslüman Nazi Bölükleri oluþturmuþlardý.

Hitler ordusunda "Hancar" (Hançer) adýyla anýlan Bosnalý Müslüman askerlerden oluþan birliklerin Hüseyni tarafýndan çizilen bir de bayraðý vardý. Bu bayrakta bir Gamalý Haç ve kýlýç sallayan bir el yer alýyordu.

Hitler'in Rusya'ya karþý açtýðý savaþ, kendi topraklarýnda hiç petrol bulunmayan Almanya'nýn Kafkas / Hazar petrollerine ulaþmasýný amaçlýyordu. En az Hitler ölçüsünde Rusya'nýn yýkýlmasýný isteyen Ýngiltere, Fransa ve Amerika da "Ortadoðu petrollerine el uzatmamasý ve Ortadoðu'yu iþgale yeltenmemesi koþuluyla" Almanya'yý gizli diplomasiyle Rusya'ya saldýrmaya kýþkýrtýp onu gizlice destekliyorlardý.

Týpký I. Dünya Savaþý'nda Almanya ile iþbirliði yapan Osmanlý, Alman Ýmparatoru II. Willhelm'i müslüman dünyaya "Gizli Müslüman Hacý Willhelm" diye tanýttýðý gibi; II. Dünya Savaþý'nda bu kez de Hitler'in gizli Müslüman olduðu yayýlmaya baþlamýþtý Ýslam dünyasýnda. Nasýl 1920'lerde hatasýný anlayan Mehmet Akif 1910'lu yýllarda dünya Müslümanlarýný Alman Ýmparatoru'nun buyruðuna sokmak için çabalamýþsa, 1930'lu,1940'lý yýllarda da Kudüs Müftüsü Hacý Emin El Hüseyni de Hitler baþarýlý olursa Filistin'de Yahudi sorunu kalmaz düþüncesiyle Hitler'le buluþmuþ, görüþmüþ, düþünce birliðine varmýþ, desteklemiþ; Nazi propaganda takýmýna katýlmýþ, Alman radyolarýndan Müslümanlara seslenerek tüm Arap dünyasýna Hitler'in komutasýnda savaþa katýlmalarý çaðýrýsýnda bulunmuþtu.

Hacý Emin El-Hüseyni'nin propaganda çalýþmalarý sonucu ilk adýmda Bosna, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Batý Trakya, vb. gibi Avrupa topraklarýnda yaþayan Müslümanlardan yaklaþýk yüzbin kiþi Hitler'i Ýslam'ýn kurtarýcýsý sayarak Nazi birliklerine katýlmýþtý. Hüseyni'nin Ortadoðu Araplarý'na yönelik propaganda çalýþmasý, "Hitler gelecek, Araplar Ýngiliz ve Yahudi boyunduruðundan kurtulacak" savýna dayanmýþ, Hitler'in Müslüman dostu ve kurtarýcýsý olduðu yargýsý beyinlere kazýnmýþtý.

Dünya Savaþý'nda Almanlarýn Türk Müslümanlarý, Ýngilizlerinse Arap Müslümanlarý kendi dünya egemenliði amaçlarý doðrultusunda cepheye sürüp savaþtýrma yöntemi, 20 yýl sonra Adolf Hitler tarafýndan kullanýlýrken, II. Wilhelm'le Adolf Hitler arasýndaki tek ayýrým, Hitler'in Hazar ve Sibirya petrollerini birincil önemde, Ortadoðu petrollerini ikincil önemde görerek, tüm gücüyle Sovyetlere saldýrýp, öncelikle Hazar ve Sibirya petrollerini ele geçirmeye yönelmesiydi. Bu durum, Ortadoðu petrollerine bulaþmamasý koþuluyla, Rusya'ya yönelik iþgal giriþiminin Amerika, Ýngiltere ve Fransa tarafýndan desteklendiði anlamýna geliyordu. Hitler'in Ortadoðu'da Müslüman Araplar'dan önce Balkanlar ve Kafkasya'da Müslüman Türkleri kendi yanma çekme çabasýnýn özü buydu.

Týpký 1914'te Osmanlý'yý Almanya'nýn yanýnda savaþa sokmak için 5 milyon altýn verildiði gibi, 5 Aralýk 1942'de Alman Dýþiþleri Bakanlýðý'ndan Türkiye Büyükelçisi Von Papen'e Türkiye'deki Alman dostlarýna daðýtýlmak üzere 5 milyon altýn Alman marký gönderilmiþ ve bu para Türkiye'de Alman yandaþlýðýný örgütlemekte kullanýlmýþtý.

Hitler'i besleyip, palazlandýrýp, Rusya'ya karþý savaþa süren Amerika'nýn daha sonra onu diktatör ilan ederek Almanya'ya saldýrmasý ve iþgal etmesi, günümüz insaný için anlaþýlmaz bir durum deðil; bunun örneklerini içerisinde yaþadýðýmýz dönemde gördük.

Humeyni devrimiyle Ýran'dan kovulan Amerika, her türlü silahla donattýðý Saddam'ý tam sekiz yýl boyunca Ýran'a saldýrttý, sonra da onu diktatör ilan ederek Irak'ý iþgal etti. Rusya'ya karþý Usame Bin Ladin'i yýllarca destekleyen Amerika, sonra onu en büyük terörist ilan ederek yok etmeye yöneldi. Hitler'in baþýna gelen neyse, Saddam'ýn ve Usame Bin Ladin'in baþýna gelen de oydu.

Tarih, dýþ güçlerin kýþkýrtmasýyla dünyanýn ya da herhangi bir bölgenin egemenliðine soyunacaklar için derslerle dolu.

Hitler'in Dünya Ýmparatorluðu düþlerini önce kýþkýrtýp sonra öldüren Amerika, hemen ardýndan Osmanlý Ýmparatorluðu'nu diriltme düþlerikurduracaktý Türkiye'ye...

Hitler'in Müftüsü Hacý Emin El Hüseyni, Hitler yok edildikten sonra, Rusya'ya karþý Amerikan hizmetine girip, "Müslüman Kardeþler" örgütünün temellerini atacak ve "Ýslam Birliði Konferanslarý" örgütlemekle meþgul olacaktý.''


Karýþýklýk bu gün burnumuzun dibine kadar geldi. Suriye'ye müdahale söz konusu. Baþbakan bu akþam dýþ iþleri bakanýyla görüþtüðünü Esat'ýn baský rejimine son vereceðini açýkladý. Irak'a müdahale konusu da önemli idi. Meclisimizden Irak'a müdahale konusunda karar çýkmasa da bir þekilde limanlarýmýz kullanýldý. Ýskenderun limanýnda týr þoförleri ellerindeki anahtarlar alýnarak yüklenen 50 týr içinde ne vardý ve kimlere ulaþtýrýldý? 1990 daki birinci körfez krizinde amerikanýn terk ettiði silahlar kimler eliyle kimlere ulaþtýrýldý? Müdahaleden sonra Kürt milliyetçi hareketi niye güç kazandý. Hangi nato silahlarýna ulaþtý?

Ýkinci Irak müdahalesinde Ýncirlik üssünden bazý iddialara göre beþ bin sorti yapýldý. Bu izinler nasýl alýndý? Sonuçta A ya da B planýyla egemen güçler istedikleri sonuca ulaþtýlar. bir buçuk milyon müslüman Türk katledildi. Onur kýrýcý davranýþlar ve hakaretler de cabasý.

Konuyu daðýtmadan þimdi hata yapmamak adýna doðru tespitler yapýlmasý gerektiðini düþünüyorum. Irak iþgali hususunda izlediðimiz politika bize her yönden itibar kaybettirdi. Ne iç iþlerinde ne dýþ iþlerinde doðru bir politika belirleyemiyor iktidar. Bu arada belirtelim ki ülkemizde gelmiþ geçmiþ tüm dýþ iþleri bakanlarýný araþtýrýrsanýz Yahudi baðlantýlarýna ulaþýrsýnýz.

Irak iþgali sonucunda 'kürdistan' hayalinde bir adým atýldý. dolayýsýyla bu taþeron hayalin gerçek sahibi büyük israil hayali konusunda bir adým atýldý. Tamamlanmasý gereken aradaki parça Suriye hedefte. Emperyalizm savaþlar ile nefes alýr. savaþ anlýk bir tüketim ve yýkým oladuðundan yakýlýp yýkýlan bölgelerde ihaleleri yine uluslar ötesi þirketler alýr ve bazý yalaka köpeklerine çok küçük rakamlarla verir. Bizde bunlardan çok var. Bu taþeronluðu kimin yaptýðýný bilen biliyor. Hem burasý madalyonun bir yüzü. Peki, emperyalist ekonomi niye krize girer bunu kimler tetikler? Federal rezervi kuran bu uðurda amerikan baþkanlarýndan Kenedi'yi öldüren aileler. Amerika'da merkez bankasý yoktur, dolarý bu aileler basýp abd ye satar. Abd dünyaya satar. Baþkan Kenedi'nin amacý para basma yetkisini tekrar devletin denetimine kazandýrmaktý. Bu uluslar ötesi tröstlerin kontrolünde kriz yaratýlýyor. Uzatmayalým iþte bu güçler geçmiþte Yukarýda Cengiz Özakýncý'nýn yazýsýna konu ettiði Hitleri finanse etmiþtir.

Gelelim esas konuya. Geçmiþte Muhammet El hüseyni'yi kullanan güçler bu gün Arap devletlerini karýþtýrmak ve de denetimi altýna almak için kimleri kullanýyor? El hüseyni'nin temellerini attýðý Müslüman kardeþler örgütü bu gün kimin kontrolündedir? Suriye konusunda hata yapma lüksümüz yok. Irak müdahalesinin bize kaybettirdiklerinden daha fazlasýný kaybettirebilir. Amerika'nýn Irak'a ilk müdahalesinin dayanaðý ne idi? Irak'ýn Kuveyt'e Asker sokmasý. Peki neden asker soktu. Irak, Ýran ile savaþýrken Kuveyt sýnýrý aþýp Irak'ýn Ýki Petrol kuyusunu çalýþtýrýr. Bunu tazmini için Saddam Uluslararasý mahkemeye gider. Sonunda Aðabeyinden gelen sinyalden sonra Kuveyt'e girip Parasýný alýp çýkar. Yani bir hesabý var.

Peki bizim Suriye ile ne hesabýmýz var? Yýllarca bizi Parçalama eylemleri yapanlara yataklýk yaptý. Yani Aþaðý tükürsen sakal yukarý tükürsen býyýk. Bir zamanlar Saddam da Amerikanýn adamýydý. Ne güzel Ýran ile savaþýyordu. Misyonunu tamamladý ve...

Kuveyt bir zamanlar emperyalistlerin eli ile Irak'tan cetvelle ayrýldý. Hani bir zamanlar Saddam'ýn iç iþi olan Kuveyt...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Teþekkür ederim.
Gönderen: Taner SARGIN / , Türkiye
11 Aðustos 2011
Uyarýnýz için teþekkür ederim. Genelde güncel konularda yazmayý sevmem yaptýðýnýz tespitler yanlýþ çýkabilir. Ama bu konuda açýk olan bir çok detay var. En azýndan benim bu tür konularla ilgilendiðim ve araþtýrdýðým süre boyunca net olarak gördüðüm olaylar var. Bunlarýn yanýnda geçmiþte yaþanan olaylara ýþýk tutan yazar ve tarihçilerin bilgilerinden de yararlanma þansýmýz var. Doðru olan bu tip konularda yazarken acele davranmamaktýr. Evet, alelacele yazarken bir çok imla hatasý da ortaya çýkabiliyor. Dahasý yazým kurallarý konusunda iyi deðilim. Selam ve saygýlarýmla.

:: :)
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
11 Aðustos 2011
Güncel konulara ýþýk tutan yazýlar, düþündürerek okutuyor. Bir de yazým kurallarýna uyulsa... Saygýlar...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dondurulmuþ Ölüler
Yenidünya Düzeni Güçlerinin Günümüz Ýnsaný Üzerindeki Politikalarýný Gerçekleþtirme Araçlarý
Ayasofya Müzesinin Cami Olmasýnýn Arka Planýnda Neler Olabilir?
Yenidünya Düzeni Güçlerinin Politikalarýný Gerçekleþtirme Araçlarýndan Yeni Osmanlýcýlýk ve Anadolu Kültürünün Ötekileþtirilmesi
Singapur'da Çocuk Fahiþe, Afrikada Bir Çocuðun Ölümle Dansý
Ya Ezilip Bükülüp Koþullara Ayak Uyduracaksýn; Ya da Koþullarý Etkileyen Bir Deðer Olacaksýn.
Piraha Ýnsanýnýn Yaþam Tarzýndan Postmodern Yaþam Tarzýna Çaðdaþlýk Ýrdelemesi
Mutluluðun Kaynaðý Ýnsan Ýnsanýn Çeliþkisi Yabancýlaþma
Belgesel Yapmak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Git Kendinde Kaybol Arama Beni [Þiir]
Keþiþ Daðýnda Erguvan Kokusu [Þiir]
Müþküre [Þiir]
Topraktan Gelen Sesler [Þiir]
Ýçimde Bir Þiir Ölüyor [Þiir]
Yavaþ Yavaþ Ölürler Neruda"yý Nazým"ý Tanýmayanlar [Þiir]
Kayýp Þiirler Þehrinde Yitirdiklerim [Þiir]
Hava Kar Yaðýp Buz Kesiyor [Þiir]
Geceye Saçlarýndan Dökülenler [Þiir]
Filler ve Çimen (*) [Þiir]


Taner SARGIN kimdir?

Yakamozlarý yazmaktan çok, içine girmemin getirdiði duyguyu yazmayý tercih ederim.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Taner SARGIN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.