..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Osman AKTAÞ
Osman AKTAÞ - Sanal Þiirler,Öyküler
Site Ýçi Arama:


Deneme
  Hapý Yutmak (Osman AKTAÞ) 6 Þubat 2008 Toplum 

Bir düþünün “hapý yutmak” deðimini, ne kadar korkunç bir þey ifade ediyor. Bizi umarsýzlýkta en uç noktaya ulaþtýrýyor. Geriye dönüþü yok. Peki, hiç düþündünüz mü? Hapý yutmak bu kadar korkunç ise, ya hap ne hissediyor yutulurken? Acaba kim daha þanslý, yutan mý, yutulan mý?

  Bir Tutkudur Þiir (Osman AKTAÞ) 6 Þubat 2008 Sanat 

Bir tutkudur þiir. Apayrý bir yaþama biçimi… Hayallerle yaþar insan; köþklerde saraylarda yaþadýðý gibi. Yaðmur, kar, tabiat, deniz, bazen iþkence, bazen mutluluktur insan için. Yüreðinin derinliðindeki duygularýn ifadesidir þiir.

  Köþebent (Osman AKTAÞ) 19 Þubat 2008 Yüzleþme 

Bu þehir yaman bir düþ olan hayatýmýn yansýyýþý olarak kalsýn istiyorum. Bu sokaklar, küçük olaylarý büyük yaþamanýn bir sancýsý. Küçük bulutlar büyük gökyüzünü nasýl etkilerse iþte öyle. Bulutsu bir yaþamýn bir insan üzerinde býraktýðý izler…

  "Sevme Sanatý" (Osman AKTAÞ) 25 Temmuz 2019 Sevgi ve Aþk 

Sevmek bir merhamet deðil, bir sanattýr ve bunun bir karþýlýðý yoktur. Herkes hissettiði kadarýný görür, hissettiði kadarýný yaþar. Kimine göre bir erdem olur, kimine göre salaklýk...

  Aþk da Bir Feraset Olmalý (Osman AKTAÞ) 13 Kasým 2019 Sevgi ve Aþk 

Bugün bir arkadaþýmla dertleþtik de, içindeki kaný kustu bir nebze. Ben de çok etkilendim. Paylaþýp paylaþmamakta bir an kararsýz kaldým, ama sanýrým mutluluklar kadar, mutsuzluklar da paylaþýlmalý.

  Hasar Tespit Raporu (Osman AKTAÞ) 15 Kasým 2019 Sevgi ve Aþk 

Nazým bir vatan þairiydi. Piraye ve Vera vatanýn iki ucu. Ben de bir vatan þairiyim; "Vataným Sensin" yaban gülüm.

  Sevgi Ya da Aþk Algýsý (Osman AKTAÞ) 6 Eylül 2020 Sevgi ve Nefret 

Kppss 2020 sýnavýnda sorulan bir soru metni: "Sevgiyi muhteþem bir iyilikle, yücelikle birlikte düþünmek gibi evrensel bir hatamýz var. Oysa bencil bencilce sever, zalim zalimce. Mori Morisso'nýn da dediði gibi sevgi asla sevenden daha iyi deðildir."

  Eros'a Rekabet (Osman AKTAÞ) 12 Eylül 2020 Sevgi ve Aþk 

"Ne güzel þey hatýrlamak seni, ölüm ve zafer haberleri içinden, hapiste ve yaþým kýrký geçmiþ iken…"

  Bir Ýþgalin Eþkâli (Osman AKTAÞ) 12 Eylül 2020 Sevgi ve Aþk 

Ýzmir kurtuldu iþgalden. Bütün Ýzmir ve Ýzmirlilere kutlu olsun. Benim iþgalim sürüyor hâlâ. Beni iþgal eden komutan ne güzel komutan…

  "Korkma Sönmez... "" Þairi (Osman AKTAÞ) 27 Aralýk 2020 Yazarlar ve Þairler 

Birilerinden bir aný dinlerken hep, "Ben ...ken " diye baþlayan ve sürüp giden cümleler... Ne güzel olurdu bir þairden bir yazardan aný dinlemek... Ben de aynýný kullanacaðým. Ben ilkokula baþladýðýmda ilk kez Ýstiklal Marþý’yla tanýþtým. Herkes kýpýrdamadan duruyordu. Sanki ufukta bir zaferi görüyormuþçasýna baþlar dik ve maðrur, gözler sevinçli ve çakmak çakmak... Büyük bir iþi baþarmanýn huzur ve sevincini yaþýyorduk bütün okulca.

  Mahmur Bakýþlara Akif Göstermek (Osman AKTAÞ) 12 Mart 2021 Yazarlar ve Þairler 

Akif bir sýzý gibi Tanzimat'ta bir devrim baþlatan lütuf aslýnda. Aslýnda yanlýþýn, riyanýn, yalanýn, zulmün ve ahlaksýzlýðýn karþýsýndaki bir volkan Akif.

  Kendimle Empati Kurmak (Osman AKTAÞ) 4 Nisan 2021 Sevgi ve Aþk 

Düþünüyorum da, boþa telaþlanmýþ, boþa yanmýþ, boþa çaba sarf etmiþim yýllar yýlý. Hep ayný noktadayým. Kazancým sadece daha fazla keder edinmek olmuþ.

  Bugün 23 Nisan (Osman AKTAÞ) 28 Nisan 2021 Unutulamayan Dönemler 

23 Nisan; bir ulusun kurtuluþ kararýnýn alýndýðý gün. 23 Nisan; bir kahramanýn ulus için hayatýndan vazgeçtiði gün.

  Aþkýn Tarifi (Osman AKTAÞ) 23 Aðustos 2021 Sevgi ve Aþk 

Aþk, karanlýk bir dehlizde kendine koþmaktýr; hem birliktesin, hem yetiþemediðin birisin.

  Temel (Siz Ýç) Güdü (Osman AKTAÞ) 5 Eylül 2021 Sevgi ve Aþk 

Biz bülbülü hep gül dalýna yakýþtýrýr, ötüþünü de göksel sözlere benzetiriz. Ruhumuzu okþar bu birliktelik. Bülbülün ötüþü ile gülün kokusundaki o mistik ahenk, sanki sevgililerin sarýlmasýndan duyulan haz olur doldurur içimizi.

  Sarý Gelin (Osman AKTAÞ) 5 Þubat 2022 Sevgi ve Aþk 

Sarý gelin ne Erzurum çarþý pazar geziyor, ne elinde divit kalem dertlere derman yazýyor. Âþýklara dert yazýyor Sarý Gelin.

  Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk (Osman AKTAÞ) 13 Kasým 2022 Sevgi ve Aþk 

"Gerçekten sevebiliyor mu insanlar birbirini? Aþktan söz etmiyorum. Çünkü aþkýn inanca, iliþkiye, söze, saza ihtiyacý yok. Aþk çýlgýnlarýn ve delilerin meþrebi. Bize göre deðil aþk, bizi çoktan terk etti."

 

 



"...
Demir döver gibi dövüyorum turna seslerini babasýna sývanan çocuklar için akþam ne anlama gelir, bilir misin uzayýp giden düþler coðrafyasýnda.
..."



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 13:39:43