..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > serpil dilbaz




21 Ocak 2011
Sistem Seni Korusun  
serpil dilbaz
aklýnda tutanlardan mýsýn, yoksa bir yere yazýp onu kaybetmekten ya da çaldýrmaktan korkanlardan mý? ... korkmayýn o kadar güwenli bir sistemdeyiz ki, o muhteþem(!) sistem bizi kendimizden bile koruyor!


:AIBG:
aklýnda tutanlardan mýsýn, yoksa bir yere yazýp onu kaybetmekten ya da çaldýrmaktan korkanlardan mý?

internet site þifreleri, internet bankacýlýðý þifreleri, banka/kredi kartý þifreleri, mail þifreleri, falandý filandý derken bir anda sayfa boyu þifre oluþmuþ.

kendi yönetebildiklerimiz kolay. ayný þifreyi hepsine weriyorsun hatýrlama, karýþtýrma gibi dertlere paydos diyorsun ama þifreler de öyle kolay olmuyor be kardeþim!
4-5-6 rakam, 2-3 harf olacak. aman adýna benzemesin, aman doðum tarihinden olmasýn... hah dersin bu tamam. yok der tamam deðil zira þifre güwenli deðil??? haydaaa baþkasýný dene, biraz zihni sinir tohumlarý kaçýr þifrene þöylee hah sonunda sistemin istediði güwenli þifreye sahipsin amaaa onu hatýrlayacak hafýzaya sahip misin?

haydi onu da geçtik, bir yerlere kaydedip, kazýnana kadar hafýzaya kullandýn, amaaaa rahatsýz sistem periyodik olarak, þifre deðiþikliði istiyor. tabii güwenlik için(!) hoppalaaa!!! daha öncekilere de benzemeyecek, güwenli olacak, hem harf hem rakam olacak cak cek cak...

bu zamanda 5-6 banka kartý olan bir insan, hem kart þifresini, hem telefon bankacýlýðý þifresini, hem de internet bankacýlýðý þifresini bilmek zorunda. burada kolaylýk olabiliyor, kart ve telefon bankacýlýðý þifrelerini kendi içlerinde gruplayýp tek þifrede çözebiliyoruz ve de en güzeli 4 basamaklý sayýlar bunlar!!!

ama internet bankacýlýðýnda her bankanýn kendi süper zeki(!) sistemleri var. kullanýcý zorlansýn þeklinde hazýrlanmýþ!!! iþ bankasý ve ykb nin internet bankacýlýðý kiþinin zekasýna abuk subuk sözler sarfeden cinsten. üstelik internet bankacýlýðý þifren bloklandýðý zaman, daha beterinin eline düþüyorsun: telefon bankacýlýðý!!!!

orada bir müþteri temsilcisine ulaþmak kadar zor bi'þey daha ben bilmiyorum!!!! o müþteri temsilcisine güç bela ulaþýp, karþýdaki sesin "sizi þimdi sesli yanýt sistemine aktarýyorum" cümlesi beni hep aðlamaklý hale getirir. derim "nooolur aktarmayýn sizle yapalým iþlemi"(aslýnda resmen yalwarýrým:)). ama olmaz, o sisteme 3-4 kere baðlanýr, iþ seni boðarken çözmeye çalýþýrsýn. ayyyyy anlatýrken bile oksijensiz kaldým.

bir de hala internette türkçe karakter, espas ve büyük harf kullanmayý zorlayan(!) bir nüfus yoðunluðuna sahibiz, warýn onlarýn yaþadýklarýný siz düþünün...

walla sýrf internet bankacýlýðý kolay diye hsbc ile çalýþýyorum. yani para konusunda %'ler, avantajlar benim için ikinci planda kalýyor (milyon dolarlarým var da)

gelelim baþka konuya: diyorlar ki, internette herþeye kolay eriþim. ama illa üyelik isteniyor, e tabi üye olmak için de þifre!!!! dön baþa dönelim, yetmez yüz tur daha geçelim...
bu þifreleri de kendimize göre sistemize edebiliriz ama sýk sýk ziyaret etmediðimiz sitelerde yine hafýza dert oluyor.

tüm bu harf rakam fýrtýnasý yetmiyormuþ gibi bir de tc kimlik no'sunu ezbere bilen bazý androidler de war ayný hawayý soluduðumuz. sorun bende kabul ediyorum...

konuyu yine baðlayýwereyim de uzamasýn: korkmayýn o kadar güwenli bir sistemdeyiz ki, o muhteþem(!) sistem bizi kendimizden bile koruyor!

mutlu, saðlýklý, esen kalan þifreler herkese...

sistem seni korusun ewladým
lorem ipsum dolor



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýliþkiyle Cep Telefonu Ýliþkisi
Ýkibinon

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Algý Deðiþikliði
Yarýn Gece
Hayat Dersleri (5 Madde)
Kardan Gelenler...
Doðru - Gerçek ve Hiç

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþkýn Yaþý [Þiir]
Çocuk Kahkahasý [Þiir]
Özgürlük [Þiir]
Kapan [Þiir]
Bu Merak [Þiir]
Gülüþ Perdesi [Þiir]
Benzin [Þiir]
Yaðmamur [Þiir]
Çim Kokusu [Þiir]
Yeniden Hikayesi [Þiir]


serpil dilbaz kimdir?

HÝÇ OLMADI ÝDDÝAM “BEN ÇOK ÝYÝ YAZARIM” DÝYE ZATEN OLAMAZ DA. . . AMA ÞUNUN DÜÞÜNÜLMESÝNÝ ÇOK ÝSTERÝM OKUNAN HER KELÝMEDE, BÝR KIVILCIM OLSUN ÝÇLERDE VE GÖRÜLSÜN O AYDINLIKTA, ANLIK DA OLSA, KELÝMENÝN ARKASINDAKÝ ZEKA. . . MESELA :P HALA KORKUYORUM AÇIKLARDA. SU SENÝ KALDIRIR AMA KARIÞMAZ ÇIKARSA KARÞINA AZGIN BÝR KÖPEKBALIÐI. KÖRDÜR AMA BIRAKMAZ SENÝ KENDÝ SULARINA, HELE YABANCI OLDUÐUNU BÝR ANLARSA!!! TEHLÝKE SUYUN KENDÝSÝ DEÐÝL KENDÝSÝYLE GETÝRDÝKLERÝDÝR. . . KISACA DEMEK ÝSTEDÝÐÝM ÝÇÝNÝZ NE DÝYORSA ONU YAPIN. BEN DENÝYORUM, HEP DENEDÝM, KORKUYORUM AMA HALA DENÝYORUM. BEKLEMÝYORUM HÝÇ BÝR ÞEY, YAÞAMI ANLAMAYA ÇALIÞIYORUM. DÝYORUM KÝ: BÝR ÞEY VAR BÝLÝYORUM, BU BEKLENTÝSÝZ HAYATIMI ONA ATFEDÝYORUM. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © serpil dilbaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.