..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Kent > Bulut




23 Temmuz 2010
Olaya Farklý Bakýþ  
Bulut
Baþýmýza gelen olaylarý nasýl deðerlendiririz? Hepimiz kendi açýmýzdan bakarýz, kendi kültürümüzle deðerlendiririz. Ýþte böyle bir yazý.


:AFFG:
KADIN

Dün gece çok sýcaktý hani þu Ýstanbul’un þu nemli, yapýþ yapýþ eden sýcaklarýndan biriydi. Gece yarýsý ansýzýn uyandým, ortalýk çok sessizdi. Buna raðmen odada yabancý bir görüntü sezinledim. Biri masamýn üstündeki çantamý karýþtýrýyor. Evdekilerden biri mi, kardeþim mi algýlayamýyorum bir an. Ne yapýyorsun gecenin bu saatinde orada? Ses yok, cevap vermiyor, fiþi prizden çektiði gibi laptopumu alýp kaçtý.
Hýrsýz bu, bir anda uyku ile uykusuzluk arasýnda bilincim yerine geldi. Bir çýðlýk atýyorum laptopumu býrak! diye. Gecenin sessizliðinde ben bile sesimden korkuyorum. Fýrlýyorum yerimden düþtüm peþine. Koridordan geçiyor, sokak kapýsý açýk, o önde ben arkada koþuyoruz. Apartman kapýsýna kadar koþuyorum, birden anlýyorum kaçýp gitti yakalayamam artýk onu. Geri döndüðümde kardeþim, annem, apartmandaki komþular herkes ayakta. Ne olduðunu geveleyerek anlatýyorum birden elimde küçük yastýðýmý fark ettim. Yan dairedeki yaþlý amca þaþkýn; kýzým delirdin mi hem de bir yastýkla hýrsýzýn peþinden gidilir mi? Ya dönüp sana bir þey yapsaydý. Haklý ama laptopumu mý aldý diyorum. Nasýl açýklarým o laptop benim için ne kadar önemli hele ki bu günlerde Dünyanýn bir ucuyla baðlantý kuruyorum ben onunla. Hem kaçan kovalanmaz mý? Tamam küçük yastýk biraz komik kaçýyor ama, iþte o anda bulabildiðim bu, sonuçta silahla girmiyoruz yataða.
Olan oldu, teselliler “cana gelmesin mala gelsin falan filan”. Ama o laptop benim canýmdý, diyemiyorum kimseye. Nasýl anlatayým ben bunu insanlara? Bütün umutlarým sanki onunla birlikte gitti. Haber bekliyordum ben ondan diyemiyorum. Bir de bir insanýn en korumasýz anýnda kurcalamasý bir de üstüne üstelik alýnýp götürmesi. Çok koyuyor insan. O laptopdaki hiç bir þey sana ait deðil artýk, resimler, yazdýklarýn, hazýrladýðýn onca sunumlar vs. Ah ah ne ayýp insanýn canýný böyle yakmak. Ne kötü bir þey þu hýrsýzlýk?

HIRSIZ

Ýstanbul’un pis sýcaklarýndan biri. Kankayla karar verdik bu gece iyi iþ olur diye. Millet zýbarmýþ yatýyordur þimdi leþ gibi, iyi vurgun olur bu gece. Þu kaç zamandýr yoklayýp durduðumuz apartmana dalýyoruz. Ýþte kolay lokma bir daire! Kanka gözcü, kýrýþacaðýz her þeyi, iþin aðýrlýðý benim üstümde ya, hadi neyse. Mallar hazýr, bir bilgisayar masanýn üzerinde, bir de cüzdan,bundan iyisi Þam’da kayýsý.
Karanlýkta bir gaco sesi ne yapýyorsun diye soruyor. Hayda nerden çýktý þimdi bu? Ne uykuymuþ karýdaki sanki kuþ, nasýl uyandý öyle. Ulan görmüyor musun hýrsýzýz iþte, bir de oturup sana ne yaptýðýmýzý anlatacaðýz, meslek sýrlarýmýzý vereceðiz. Kapýyorum bilgisayar zýmbýrtýsýný, kanka kapýda çakýyor olayý, o önde ben arkada baþlýyoruz kaçmaya. Karý ciyak ciyak baðýrýyor arkamdan “ver topumu” diye. Korkudan kafayý yedi galiba. Oldu anam, ben gece uyumamýþ, etmemiþim gelmiþim þurada üç beþ kuruþ kazanmaya, onu da sana geri verelim ha? Sanki altýnlarýný, elmaslarýný çalmýþýz karýnýn, o ne cazýrtý be. Hay da! bir de elinde kocaman bir þey odun muydu ne? Düþmüþ peþimize, yakalasa anam avratým olsun indirecek kafama. Millette kafayý yedi harbiden, bizden korkuya artýk odunla yataða giriyor Nedir ki, bu kadar? bokunu çýkardýlar iþin, sonunda bizde insan evladýyýz. Ulan hadi gördün sus kal olduðun yerde, bir þey deðil, zýmbalayacaðým, baþýmý derde sokacaðým.
Oh be ucuz atlattýk vakayý! Þimdi bu mallarý okutmak lazým. Kardeþim ne zor zanaat bu hýrsýzlýk, gece herkes uyurken tatlý tatlý döþeðinde, sen kalk, git, açýk kapý bul, karanlýkta çalýþ, sonrada tut elin gacosunun zýrýltýsýný dinle, tehlikeye atýl, bir de malýn pazarlamasýyla uðraþ. Ne anasýný sattýðýmýn iþ þu hýrsýzlýk!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bok Böceði ile Uður Böceði
Bir Kuþ Olsam
Küpemin Eþini Kaybettim
Ýki Öðretmen
Bez Bebek
Nereye Göndersem Ben Sizi
Aþk Bu Mu Acaba?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýçimdekilerle Hesaplaþmalar Bitmemiþ [Deneme]
Ýçimdekilerle Hesaplaþma [Deneme]


Bulut kimdir?

Toplumun gözünde baþarýlý bir insaným, bence deðil. Baþarýdan ne anladýðýnýza baðlý bu. Bunun yanýsýra temel özelliklerim Komiðim, içliyim, merhametliyim, inatcýyým.

Etkilendiði Yazarlar:
Ben okuduðum çoðu yazardan etkilendim, Ama etkilenmediklerim de oldu. Tolstoy, John Fowles, Yaþar Kemal'i çok severim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bulut, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.