..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Kâmuran Esen




31 Aralýk 2009
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 15  
"Derviþin fikri, neyse, zikri de o olur."

Kâmuran Esen


Tam bir paranoyak olduk.


:BFGA:
Dün gece bir rüya gördüm hayýrdýr inþallah. Hiç hayra alamet deðil ama, yine de “ hayýrdýr ” diyelim ki hayýr olsun.

Rüyamda; ölmekten, öldürülmekten, kaçýrýlmaktan çok korkuyormuþum. Hani ünlü birisi olsam “ suikast ” tan korkacaðým. Sýradan bir vatandaþ olduðum için “ suikast ” tan deðil, bir cinayete kurban gitmekten korkuyormuþum.

Herkesten þüpheleniyorum ama herkesten. Askeri, sivili, esnafý, memuru , herkes bana düþman; benden ne istiyorlar, anlamýyorum diye nöbetler geçiriyorum.

Örneðin, karþý komþumuz…..Komþumuzun, evime bakan penceresinin perdesi sürekli açýk duruyormuþ. Oradan beni izliyorlar, her an bana tabancayla ateþ edebilirler diye gece - gündüz uyuyamýyorum.

Bir akþam, yakýn komþum beni gecenin on’unda kahve içmeye davet ediyor. Ne kadar þüpheli bir davranýþ. O saatte kahve mi içilir ? Sanýrým bana bir tuzak kuracak gecenin yarýsýnda diye teklifini reddediyorum.

Telefonumdaki “ numara yok ” ibareli aramalar da neyin nesi diye korkuyorum ayrýca. Hem de sabaha karþý….Uykuda olup olmadýðýmý, ya da telefon sesine uyanýp uyanmayacaðýmý kontrol ediyorlar galiba .Bu kiþiler, kesin hýrsýz diyorum. Kapýma güvenlik kamerasý koymaya, kapýma üç- beþ kilit taktýrmaya karar veriyorum.

Yüzünü bile seçemediðim bir arkadaþa uðruyorum ayaküstü. Böööyle sisler arasýnda bir ev. Beni yaka paça içeri alýyor. Tünel gibi koridordan geçip, salona giriyoruz. Evde kimse yok. Hani beni öldürmeye kalksa, tanýklýk yapacak kedi bile yok. Arkadaþým bana sigara ikram ediyor ayýptýr söylemesi…Beni kanser edip öldürmek istiyor. Bir fýrsatýný bulup kaçýyorum evinden. Kendisi hakkýnda savcýlýða suç duyurusunda bulunmaya karar veriyorum.

Rüyamda, sigara tiryakisiymiþim - yine söylemesi ayýp- . Damadým bir akþam akþam, bir paket sigara istediðim halde 3 paket sigara getiriyor bana. ” Çok iç, çabuk öl.” demek istiyor. Oysa ben ona ne kadar güveniyordum. Kendisi hakkýnda yanýldýðýmý anlayýp, hüngür hüngür aðlýyorum. Rüya bu ya, gözlerimin akan musluklarýný bir türlü kapatamýyorum. Vanayý kapatmak aklýma gelmiyor. Evimi sel basýyor sonunda.

En sevdiðim arkadaþým bile bana düþmanmýþ. Ýkide bir telefonda iktidar partisi hakkýnda atýp tutuyormuþ. Beni konuþturup konuþturup, sesimi banda alýp savcýlýða suç duyurunda bulunmak istiyor galiba. Ne galibasý caným, kesin öyle. Bu ajan arkadaþýmla bütün baðlarýmý koparmaya karar veriyorum.

Derken, baþka bir arkadaþým geliyor güya kahve içmeye. Kahveyi yapýp kendisine ikram etmek için salona girdiðimde, aðzý kýmýldýyor arkadaþýmýn. Sakýz çiðniyormuþ gibi yapýyor ama , inanmýyorum.Gizli bir belgeyi yutmaya çalýþýyordu ben görmeyeyim diye. Ayrýca, ikide bir saçlarýný kulak arkasý yapýyor, bir yandan da hýrkasýnýn yakasýný çekiþtiriyordu. Bu þüpheli davranýþýna bir anlam veremiyorum. Acaba kim gönderdi bunu ?

Rüya bu ya, saçmalýk dolu. Pazardaki portakalcým bile bana tuzak kuruyormuþ. Bir hafta “ Þeker gibi tatlý bunlar. ” diyerek turþu gibi ekþi portakal vermiþ bana Az daha midem delinecekti. Ýki hafta kendisinden deðil, yanýndaki portakalcýdan alýþ- veriþ yaptým diye intikam almak istedi benden diye düþünüyorum. Mide kanamasýndan öleyim diye ekþi portakal verdi bana. Kendisini kime þikâyet edeceðimi bilemiyorum.

Hava kararmak üzere….Evimin penceresinden bir bakýyorum, ne görüyorum dersiniz ? Eski bir araba, evimin bulunduðu sokaða giriyor, sonra geri geri gidiyor. Bir daha bir daha. Tam üç kez tekrarlandý bu gidiþ- geliþ. Üstelik araba geri geri giderken, birkaç kiþi ittiriyordu. Bu araba neden evimin önüne geldi, neden geri gitti? Çok telâþlanýyorum. Bu, bir çete iþi olmalý. Molotof kokteyli mi atacaklar, n’apacaklar ? Zaten, arabaya dayananlarýn kýlýðýný hiç beðenmiyorum. Kot pantolonun üstüne, turuncu bir kazak giymiþti içlerinden biri. Tam bir provokatör rengi yani. Ýçlerinde en genç görünümlü olan delikanlýnýn iki kulaðýnda da karpuz gibi kocaman küpe vardý. Ne yaptýklarýný sorduðumda ise; utanmadan, “ Arabanýn aküsü bitmiþti abla, o nedenle dayandýk arabaya.” gibi yalan uyduruyorlar. Hemen polise haber veriyorum. Gelen polisler de sýrýtýyorlar bana. Ýþbirlikçiler diye baðýrýyorum avaz avaz.

Komplolarýn ardý arkasý kesilmiyor bir türlü. Aradan az bir zaman geçiyor , bu kez bir kamyon duruyor evimin önünde. Þoför kamyonu kenara çekip gidiyor…Bir bakýyorum, kamyonun plakasý, ismimin baþ harfiyle baþlýyor. Birileri tarafýndan, özel olarak gönderildiðini hemen anlýyorum. Plaka numarasý da 316 . Olamaz ! Benim ortaokul numaram yani. Mesaj veriliyor birilerine. Ve o birileri beni öldürmek mi istiyor, kaçýrmak mý istiyor, anlayamýyorum.

Hemen telefonu alýyorum elime, 155’ i arýyorum.” Ýmdaaaaaaaaaaaaat ! Kurtarýn beniiiiiii ! “ diye baðýrma sesime uyanýyorum, bir bakýyorum sýcacýk yataðýmdayým.

Neden böyle saçma sapan rüyalar gördüðüme bir türlü anlam veremiyorum. Siz bir anlam verebildiniz mi?















Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 14
Chp'nin Tandoðan'daki Grup Toplantýsýný Görmezden Gelen Medya
Bu Yazýmýn Müsebbibi Ablamdýr
Fatma Nine'nin Günlüðü - 10
Fatma Nine"nin Günlüðü – 11
Fatma Nine'nin Günlüðü - 12
Yaþadýðýmýz ve Alýþtýðýmýz Garip Olaylar - 2

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Atatürk'ü Anlatabilmek
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.