..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Hiþyar Arýkan




29 Aralýk 2009
Annem Olsaydý Elimden Tutardý (1 )  
Hiþyar Arýkan
Metrodan indiðinde yaðmur hâlâ yaðýyordu. Þemsiyesini açtý ve küçük ama hýzlý adýmlarla yürümeye baþladý. Eve kadar on dakikalýk bir yürüme mesafesi vardý.


:BBGE:
Metrodan indiðinde yaðmur hâlâ yaðýyordu. Þemsiyesini açtý ve küçük ama hýzlý adýmlarla yürümeye baþladý. Eve kadar on dakikalýk bir yürüme mesafesi vardý.

Londra’daki yaðmurun ona göre hiçbir romantik yaný yoktu. Aslýnda romantizm gibi bir derdi de yoktu. Onun þu andaki tek derdi, eve vardýðýnda yemek ve televizyon faslýndan sonra odasýna çekilmek ve arkadaþýndan bin bir güçlükle elde ettiði kokaini burnuna çekmekti.

Anahtarýný çevirip kapýyý açtýðýnda iþlerin düþündüðü kadar kolay yürümeyeceðini anlamasý zor olmadý. Çünkü evde misafir vardý. Rüþtü Amca ve ailesiydi gelenler. Babasýnýn Ýstanbul’ da, birlikte minibüs þoförlüðü yaptýðý arkadaþýydý. Onlarýn bugün geleceði aslýnda birkaç gün önceden belliydi. Ama gün boyu bütün enerjisini kokaini temin etmek için harcadýðýndan, onun için sevimsiz olan bu ayrýntýyý atlamýþtý.

     “Kahretsin “ diye içinden geçirdi. Zoraki bir gülümsemeyle
     “Hoþ geldiniz” dedi.

     Üç yýldýr Londra’ da yaþýyorlardý. Sekiz yýl önce annesini meme kanserinden kaybettiðinde içinden büyük fýrtýnalar kopmamýþtý.

     Birincisi, annesi kanser gibi tedavisi uzun ve sonucu az çok kestirilebilen bir hastalýkla herkesi zamanla alýþtýrarak bu dünyadan göç etmiþti. Geç teþhis, kadýncaðýzýn sonunu kaçýnýlmaz hale getirmiþti.

      Ýkincisi de, annesiyle hiçbir zaman sempatik bir iliþkisi olmamýþtý. Daha lise sýralarýndayken, giydiði kýyafetten seçtiði arkadaþlarýna kadar her þeyine karýþmýþtý. Kardeþleri Serpil ve Tuncay, küçük olduklarýndan henüz annelerinin kontrol ve baský aðýna takýlmamýþlardý. Böyle bir þanslarý da hiç olmadý zaten.

     Birinde arkadaþlarýyla Taksim’ de bir bara gitmiþlerdi. Annesine, okuldan sonra arkadaþýna ders çalýþmaya gideceðini söylemiþ, annesi de sayýsýz soru ve tembihten sonra, yine de akþam dokuzu geçirmemek þartýyla ancak izin verebilmiþti. Annesinin izin vermesine neden olan da, arkadaþý Arzu’nun Baðcýlar’ da, kendilerine yakýn bir yerde oturuyor olmasýydý biraz.

     Okul çýkýþýnda eve gelip üstünü deðiþtirmiþ, annesini huylandýrmamak için de saçýna bir fýrça dahi vurmadan kendini dýþarý atmýþtý. Zaten oldum olasý makyajý ve süsü pek sevmezdi. Etek ve uzun elbise gibi kadýnsý giysilere de ilgi duymuyordu.

     Bir erkeðin saçýndan biraz daha uzun olan siyah kýsa saçlarý, beyaz teni ve minyon yüzüyle güzel bir kýz sayýlýrdý. Fiziksel takýntýlarý pek yoktu. Sadece göðüslerinin küçüklüðü onu bazen düþündürürdü. Evde yalnýz kaldýðý kimi zamanlar aynanýn karþýsýna geçer ve çýplak göðüslerini uzun uzun incelerdi. Biraz daha büyük olsalardý daha iyi olmaz mýydý diye içinden geçirirdi. Diðer kýzlarla mukayese etmese, böyle bir þeyi belki hiç aklýna getirmeyecekti. Erkeklerle iliþkileri, okul arkadaþlýðýnýn ötesine geçmiyordu.

     Erkekler ona; kaba, kýllý, kirli ve terli gelirdi hep. Bazen sýnýftayken, bir erkeðin ter kokusu burnuna çalýndýðýnda, tiksintiden kusacak gibi oluyordu. Erkeklerden duyduðu rahatsýzlýk, özellikle yaptýðý bir seçim deðildi. Bunu sorgulayacak düþünceye de henüz sahip olmamýþtý.

     Ta ki Taksim’ e gittikleri geceye kadar.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ....
Gönderen: NEDÝM ARGAN / , Türkiye
31 Aralýk 2009
Tebrikler, güzel bir baþlangýç olmuþ, devamýný merakla bekliyorum..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Annem Olsaydý Elimden Tutardý (3)
Annem Olsaydý Elimden Tutardý (2)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþamalý [Þiir]
Eylül Bakýþý [Þiir]
Ben O Deðilim [Þiir]
Dipsiz Kuyu [Þiir]
Uzak Hayallerden Yakýn Mesafeye [Öykü]
Kanser Hastalarýna Tavsiyeler [Deneme]
Üç Soysuz [Deneme]
Ýki Toplumsal Yara [Deneme]
Edebiyatýn Biçim ve Zaman Özgürlükçüleri [Deneme]
Ýnsan Olmak Utanç Vericidir Bazen [Deneme]


Hiþyar Arýkan kimdir?

Yýllardýr düþündüklerime þekil vermektir arzum. Baþarabilir miyim bilmiyorum ama buna kararlý olduðumu biliyorum. Hiç bir iz býrakmadan bu dünyadan çekip gitmek ne kadar acý bir þey. Ýz býrakanlarýn izini sürmektir niyetim.

Etkilendiði Yazarlar:
Ýrvin Yalom, Amin Maalouf, Ahmet Altan, Cezmi Ersöz, Ýhsan Oktay Anar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hiþyar Arýkan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.