..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlýk bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Nesrin Göçtürk kaya




17 Haziran 2009
Ýnsan Kýlýðýnda Bir Hayvansýn!  
Nesrin Göçtürk kaya
Ülkemizde ve dünyada yaþanan enses iliþkiler içinde bilhassa küçük çocuklarýn ruh saðlýðý bozulmakta... Son yýllarda sýkça söz edilen bebek-çocuk istismarlarý, tacizler, tecavüzler bir anne olarak beni de son derece yaralamakta. Yüreðimdeki öfkeyi ve isyaný dile getirmek için bu konuyla ilgili kurgulayýp yazdýðým bu denememi paylaþmak istedim. "Hayvan sözünü kullandýðým için rahatsýz olup "hayvanlara hakaret" olarak görüþ belirtenlere "Ýnsan yaratýlmýþlarýn en üstünüdür. Hayvanlarý hepimiz seviyoruz ama bir hayvan asla bir insanýn yerini alamaz, alýyorsa o insan yaradýlýþ özelliðini, insanî deðerlerini kaybetmiþ demektir"diyorum... Saygýlarýmla


:AIDF:
Henüz beþ yýl olmuþtu nefes almaya baþlayalý… Beþ yýl olmuþtu ciðerlerime oksijen dolalý ve beþ yýl olmuþtu annemin karnýndan çýkýp dünyaya taþýnalý…
Yani, henüz bebektim, ihtiyaçlarýmý tek baþýna gideremeyen, üzerine dökmeden su bile içemeyen… Yani henüz, iyi ile kötüyü ayýrt edemeyen… Yani bebektim iþte, cennet kokusunu teninde gizleyen…

Evimize gelen herkese sevgi ile gülümserdim, beni çaðýrdýklarýnda koþup yanlarýna giderdim ve onlarýn yüzünü belleðime iþlerdim… Onlar amcamdý! Onlar dayýmdý! Onlar aðabeyimdi! Böyle tanýttýlar bana onlarý, böyle sevmiþtim “kanýný taþýdýðým” bu adamlarý!
Beþ yaþýndaydým… Erkekle kadýný o kýsacýk zamanda ayýramazdým ki! Ben kimden çekineceðimi, kime nasýl davranacaðýmý kavrayamazdým ki!
Sadece “insan” ve “hayvan” diye ayýrabiliyordum tüm canlýlarý… O yaþlarda anlayamazdým insanlarýn da bazen hayvanlaþtýklarýný!

Beþ yaþýndaydým… Seni de o yýllarda tanýdým. Bizden biriydin, bu nedenle evimize rahatlýkla girer-çýkardýn! Her geliþinde bana ya çikolata ya da gofret alýrdýn… Severdin beni, öper okþardýn… Ben hep senin dokunuþlarýný “sevgi” sanýrdým! Týpký annemin öptüðü gibi… Babamýn sevdiði gibi… Nereden bilirdim ki senin aklýndan geçen kötü fikirleri!

Annemle babam da severdi seni. Babam senin adýn geçtiðinde: “Yabancý deðil, o bizim akrabamýz, ayný kandanýz” derdi. Demek ki akraba olmak, ayný kaný taþýmak “iyi” bir þeydi! “Yabancý” ise “kötü” demekti!

Annem “o gün” çarþýya gitti! Giderken beni de sana “emanet” etti. Annem de anlamamýþ demek ki aklýndan geçirdiðin kötü fikirlerini! “O gün” çýðlýklarýmý avucunla kapattýn! Bebek masumiyetimi ve… Cennet kokan tenimi ve… Henüz oluþmamýþ hayallerimi ve… Yarýnlarýmý, anýlarýmý, sevdalarýmý, insanlýðýmý ve… Tüm yaþamýmý… Acýmadan daraðacýna astýn! Çocuksu düþlerimin hepsini iðrenç kâbuslara sattýn! Canýmý yaktýn… Yüreðimi kanattýn… Ben beþ yaþýndaydým! Sen bana dünyada cehennemi yaþattýn…

Þimdi on beþ yýl geçti “o günün” üzerinden. Yaþadýklarýmý kimselere söyleyemedim ben... Korkudan mý, utançtan mý bilemem ama “o günden” sonra kimseyi sevemedim ben…
O günden sonra en büyük düþmaným oldu, o çok sevdiðim çikolata ve gofretler! Kanýný taþýsam da kimseye sokulmadým o günden sonra! Yýllardýr sevgiye dair çýkmadý aðzýmdan tek bir kelime! Erkek olduðu için nefret ettim babamdan bile…

Sen olmasaydýn, elma þekeri tadýnda çocukluðum olacaktý belki de… Sen olmasaydýn, sevdalý bir el tutacaktý þimdi ellerimi de… Yüreðimde büyüyecekti yarýnlara iþlediðim umutlar… Sen olmasaydýn, tertemiz kalacaktý çocukluðumdaki anýlar… Avuçlarýmla çýðlýklarýmý kapatýp aðlamayacaktým geceleri sabaha kadar… Sen olmasaydýn, inançlarým daha güçlü olacaktý ve dualarým semaya yükselip belki de Tanrý’ya ulaþacaktý!

Sen, Allahtan korkmayan, kullardan utanmayan, insan kýlýðýna girmiþ bir hayvansýn! Duygularýný kontrol edemeyecek kadar zavallýsýn! Sen, onbeþ yýldýr nefretimin ateþinde yanansýn! Her an yüreðimden taþan, yeryüzünde duyulmamýþ bir “ah” sýn! Dilerim beddualarým seni, ebediyete kadar cayýr cayýr yaksýn!

Nesrin Göçtürk Kaya

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Cesaretinizi kutlarým...
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
8 Temmuz 2009
Ýnsanlar iþkence görüyor, büyüdüklerinde iþkenceci oluyorlar. Ensest'e uðruyor, büyüdüklerinde aynýsýný baþkalarýna uyguluyorlar. Ormana karþý nasýl baðýrýrsanýz öyle yanký yapar. Yazýnýzda ki cesareti kutlarým. Lakin siz ormana karþý nasýl baðýracaksýnýz? Saygýlar.

:: vurdu beni yazýnýz..
Gönderen: Aysu / , Türkiye
2 Temmuz 2009
Bu sorun türkiye ve dünyada defalarca önümüze çýkýyor.Türkiyede yaklaþýk yüzde 30 aile içi gizli ensest sapýklýklar mevcut Çocuk yanýmýzla ilk baþlarda insan anlamýyor ama zamanla ruh bozumunun en aðýr vakalarýyla çocuk karþý karþýya kalabiliyor.Sorun ensest vakalarýnýn görünürlüklerini ortaya çýkarmaktan geçer ve tüm kurumlarla beraber sorunu tartýþmaktan geçer ve maðdura el uzatmak bozumlarý en kýsa zamanda tedavi etmekten geçer.Hukuk çalýþanlarýnýn eðitimcilerin psigologlarýn devreye girmesi gerekir,bilimsel önlemler bir an önce alýnmazsa bu sorun her zaman devam edecektir.Eðitim diyorum baþka bir þey diyemiyorum böyle içsel bir sorunu cesurca dile getirdiðiniz için teþekkürler .Bu sapýk hayvanlarýn bir an önce açýða çýkarýlýp ki bu konuþmaktan ve saklamamaktan geçer tedavi olmalarý gerekmektedir . Sevgilerimle nesrin




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýsyan! [Þiir]


Nesrin Göçtürk kaya kimdir?

Yaratýlaný severim yaratandan ötürü` felsefesi en deðerli ilkemdir. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Dürüst ve kiþilik sahibi insanlardan etkilenirim


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nesrin Göçtürk kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.