..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zaman dostluðu güçlendirir, aþký zayýflatýr. -La Bruyere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Yunus Emre Coþan




13 Aðustos 2008
Rektör Umut Verdi  
Yunus Emre Coþan
DaðSes Gazetesi Yazýlarý


:BBJC:
Telefonun diðer ucundaki ses kendinden emindi: “Buyurun benim Mete Cengiz…” “Hayýrlý olsun hocam rektörlüðünüz,” dedim. Kendimi tanýttým. “Bizim bir dergimiz var: Kozalak isminde sizinle söyleþi yapmak istiyoruz. Dað Yöresi üniversitelileri yani Ünidað olarak” diye ekledim. “Evet, biliyorum, duydum sizi” demesi þaþýrttý. Ve ardýndan: “ilk olarak sizin o tarafa geleceðim, okullarýn çok eksiði var…”

Önümüzdeki hafta için sözleþtik, iletiþime geçip söyleþi için buluþacaðýz. Bu kadarýný da beklemiyordum doðrusu. Biraz telaþesi vardý, koltuðu yeni devralmýþtý. Yurtkuran hocanýn gidiþi ‘Uludað Üniversitesi bizim yöreyi unutur mu’ düþüncelerini ayyuka çýkarmýþken Mete hoca Hýzýr gibi yetiþti. “Sizin oralara geleceðim” demesi ne kadar da bize yakýn bir cümleydi. “Hasretle bekliyoruz,” dedim.

Sýzlayan yüreðimize bir parça olsun umut aþýladý. Uludað Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz yöredeki eðitim ivmesinin iyileþtirilerek arttýrýlmasýndan yana.

Yöreye açýlan okullar yeni doðmuþ bebek misali her türlü bakýma muhtaç. Her þeyi istiyorlar ama mýzmýzlanmadan. Yörenin ‘devletten aðlayarak bir þey istememe’ özelliðini okullarýmýz da kazandý. O yüzdendir ki Mete Cengiz bakýma ve ilgiye muhtaç okullardan iþe baþlayacak.

Yeni Rektör idealindeki öðretim elemanlarýný ve üniversiteyi þöyle tanýmlýyor: Öðretim elemaný, bir bilim adamý olduðu kadar, iyi bir konuþmacý, yazar, eðitimci ve bir sanatçýda bulunmasý gereken yaratýcýlýk ve heyecana sahip olan kiþidir.

Karþýt düþüncelerin nasýl doðru olabileceði ve bu doðrultuda nasýl saygý gösterilebileceðinin öðrenildiði bir üniversite olarak tanýmlýyor. Ýnsaný ön planda tutan, hukukun üstünlüðüne ve adalete inanan, yenilikçi bilim ve araþtýrma politikalarýna dayanan, çaðdaþ ve evrensel Uludað Üniversitesi’ni birlikte oluþturmak için yola çýktý. Ýnþallah bu düþüncelerinde tahmin ettiðinden daha çok baþarýlý olur ve bizler de kendisinin yardýmcýsý oluruz.

Mete Cengiz Kalp ve Damar Cerrahisi profesörü… Yani damarlara anjiyo yapanlardan... Dileriz ki ve ümidimiz o dur ki: Daðýn týkanan eðitim yollarýna da anjiyo yapabilsin. Ýþinin ehli olan birinden bunu istemek çok bir þey istemek olmasa gerek.

Dað-Der, Ünidað ve Piknik

16 Aðustos Cumartesi Günü derneðimiz Dað-Der üniversitelilere bir piknik düzenliyor. Pikniðe katýlmak isteyen üniversiteliler www.unidag.net adresinden piknik detaylarýna ulaþabilirler ayrýca sorusu olan sitedeki forum aracýlýðý ile sorabilir.

23-24 Aðustos tarihlerinde ise Keles Kocayayla’da 2 gün 1 gece konaklamalý Ünidað Kampý yapýlmasý planlanmakta. Cumartesi gecesi gelecekler Pazar günü pikniðe katýlacak misafirleri de aðýrlayacak. Bursa gençliðinden de misafirlerimiz olacak. Türküler söylenip oyunlar oynanacak. Bunun için Ünidað tertip komitesi çalýþmalarýný sürdürüyor.

Editörlüðünü yürüttüðüm Kozalak Kültür Dergisi’nde okur mektuplarý köþesinde ya da diðer bölümlerde yer almak isterseniz unidag@gmail.com adresinden e-posta ile iletiþime geçebilirsiniz.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
ve Kozalak...
Bursa'yý Sevmek Bursa'yý Bilmek Midir?
Kanas - Der'den Anlamlý Kutlama
Þenlikler, Hayýrlar, Bizler
Dað'ýn Asfaltsýz Yollarý
Uludað'dan Þenlik Geçti

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Jandarma Ne Ýþe Yarar?
Çabalayan Adam Niyazi Çapa
Arabasý Dört Teker
Termik Santrale Nereden Bakmalý?
Sadað Kanyonu
Mustafa Þahin ile Yeniden
Kampus Kent Keles
Kepler Düþ'erken
Ýrfan Baþkan'ýn Eðitim Iþýðý
Kpss Gençliði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dedeme [Þiir]
Beþinci Yalnýzlýk [Þiir]
Þiþe Kýran Kýz [Þiir]
Geleceðe Mektup Yazmak [Eleþtiri]
Ýnsaný Yücelt ki Devlet Yücelsin [Eleþtiri]
Kocayayla Sahipsiz mi? [Eleþtiri]
Suya Sabuna Dokunmamak [Eleþtiri]
Peynir Yiyen Polis [Eleþtiri]
Ýþgüzar Öðretmen [Eleþtiri]


Yunus Emre Coþan kimdir?

Hayatýn öðrenciliði, öðremciliðin bir hayat olmasý asýl hayata karþý bir bakýþ. . hayatýn biteceði yerden hayata baþlamak. . Keles'ten Bursa'ya Bursa'dan Ýzmir'e kývrýlarak ettiðim yolculuklarýn tadý yok 3-5 þeritli yollarda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet, Can Yücel, Cemal Süreya, Sunay Akýn


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yunus Emre Coþan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.