..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > Duygu Biricik




5 Mart 2008
Küresel Ikýnma  
Duygu Biricik
Dünya Teyze


:BDJB:
Merhaba!!!Bu yazýda bir kadýnýn dramýný anlatacaðým sizlere. Fakat yazýnýn sonunda hastalýðýnýn tedavisi için gerekli parayý bulamadýðýný, hesap numarasýnýn bilmem kaç sýfýr on üç olduðunu, yardýmlarýnýzý beklediðini söylemeyeceðim. Biliniz…

Yaþýnýn kaç olduðunu henüz tam olarak bilen yok . Bazý tahminler yapýlabiliyor sadece. Gençliðinde henüz fotoðraf teknolojisi olmadýðý için önceden nasýldý neye benziyordu bilemiyorum. Son on yýllýk fotoðraflarýna baktýkça tipini Adile Naþit’e benzetiyorum ama þöyle göbekli sevimli ve kumral… Benden eskiler gözlerinin çocukluðunda masmavi olduðunu söylüyor zamanla yeþil de karýþmýþ mavisine. Kumral saçlarý var. Dýþtan bakýnca mavi, yeþil ve kahverengi hakim yani.

Adý Dünya’ymýþ. Annesi Güneþ ,babasý Evrenmiþ. Dokuz çocuklu bir ailenin üçüncü çocuðu olarak doðmuþ. Ablasý Venüs’le erkek kardeþi Mars’ýn evleri arasýnda otel büyüklüðünde bir pansiyon iþletiyormuþ. Ay isminde de bir oðlu varmýþ.

Pansiyonunun müþterisi hiç eksik olmazmýþ. Her gün kaydý bile tutulamayacak kadar çok insan girer çýkarmýþ. Allah vere yedi odalý pansiyon çok büyükmüþ de herkese yetiyormuþ. Bu odalarda zencisi ,beyazý, çekik gözlüsü ,doktoru, mühendisi, iþçisi, ev hanýmý, çocuðu ,yaþlýsý her çeþit insan kalýyormuþ. Hatta odalarýna bu çeþitlilikten dolayý Asya, Avrupa gibi isimler vermiþ. Burada her dil anadilmiþçesine konuþulurmuþ.

Bu teyze çok hümanistmiþ. Bir o kadar da hayvansevermiþ. Bazý odalarýn bazý bölümlerinde vahþi hayvanlar için yer yapmýþ ben diyeyim tarantula, siz deyin kaplumbaða her türlü hayvan da barýndýrýrmýþ.

Dünya Teyze’nin hayattaki en büyük keyfi bahçesiyle uðraþmakmýþ. Çeþit çeþit aðaçlarý, renk renk çiçekleri varmýþ. Müþterilerinin arýlarý Dünya Teyze’nin çiçeklerine konar, onlardan bal yaparmýþ, o da kiracýlarý bu baldan yiyecek de faydalanacak diye çok sevinirmiþ.

Pansiyona gelen bir kiracý ortalama yetmiþ sene kalýrmýþ bu kadýnda rahat rahat. Tabi bu sözüm herkes için geçerli deðil. Kimisi çok pahalý bulmuþ erkenden çekip gitmiþ müþterilerin, kimi yüz seneyi geçmiþ hala ayný yerdeymiþ. Dünya Teyze’nin pansiyonu tüm insanlara açýkmýþ.

Dünya Teyze müþterilerin memnuniyetinin her daim saðlanmasýný iþ felsefesi haline getirse de her zaman adil de olamýyormuþ. Kimi odalarda petrol akarmýþ musluklardan, kimi odalarda su… Bazý odalarý çok þýkmýþ. Diðer kiracýlar bu þýk odalarý ellerinde birer tabak yiyecekle ziyarete gidermiþ bazý mevsimlerde buna da turizm diyorlarmýþ. Avrupa odasýnýn antika mobilyalarý, Asya odasýnýn egzotik dekorasyonu ,Amerika’nýn da misafirlerine sunduðu imkanlar meþhurmuþ mesela… Afrikada da fakir bir aile kalýyormuþ…

Gel zaman git zaman bu kiracýlar Dünya Teyze’ye zarar vermeye baþlamýþlar. 4x4 jeepler üretmiþ pansiyonun havasýný kirletmiþler, kapalý yerlerde sigaralar içmiþler, sularý boþa harcamýþlar, deodorantlar kullanýp Dünya Teyze’nin cildine zarar vermiþler. Hormonlu gýdalar yedirip kadýný kanser etmiþler. Orman yangýnlarý çýkarýp kel býrakmýþlar. Odalarda tadilat iznini abartýp her yerine gökdelenler dikmiþler. Çiçeklerini kopartýp, çimlerine basmýþlar. Onu çok incitmiþler, kýrmýþlar.

Artýk Dünya Teyze’nin de müþterilerinin de huzuru kalmamýþ. Zavallý kadýncaðýz bu duruma gelmesine öyle üzülmüþ, öyle üzülmüþ ki sonunda depresyona girmiþ. Günlerce gecelerce aðlamýþ. Çok aðlamýþ, daha çok aðlamýþ. Ýþte Dünya Teyze o günlerden beri susuzmuþ. Þimdi son çareyi içindeki buzlarý çözmekte bulmuþ. Küresel ýsýnma sorunu da böyle baþlamýþ. Eðer bir gün içinde suya çevirecek bir kalýp buzu kalmazsa Dünya Teyze yanacak ve ölecek. Müþterileri de pansiyonu terk etmek zorunda kalacak. Söyler misiniz o günden sonra biz yokken çocuklarýmýza kim bakacak?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýskançlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Boþ Bir Kaðýtla Neler Yapýlýr? [Deneme]
Güzellik Önerileri [Deneme]
Aþkýn Kimyasý [Bilimsel]
Gülücüðün Bilimi: Neden Güleriz? [Bilimsel]
Lekesiz Zihnin Sonsuz Iþýðý ve Propranolol [Bilimsel]
Tanrý Gördü Beni [Bilimsel]
Zeka Üzerine [Bilimsel]


Duygu Biricik kimdir?

Herkes yazar. "O" da yazar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Duygu Biricik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.