..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir kimse, neden oltasýný, içinde tek bir balýk olmadýðýný bildiði bir göle sarkýtýr? -Adalet Aðaoðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Karakterler Üzerine > Muna Genç




14 Mart 2007
Terapistin Olmadýðý Yerde  
Mektuplar

Muna Genç


Sabahlarý yorgun ve mutsuz uyanmanýza, günlük birikimler içinde neye dayandýðýnýzý kelimeye bile dökemiyor olmanýza, sadece gitmeye odaklansanýz bile bir köþe bulup kývrýlmanýza inat! Sizde oluþan, ama size ait olmayana inat...


:CCII:
Uzun zaman sonra, içi somut olan kelimelerle yazdýðýný görüyorum ben.
(V-I-E) sinemaya gittiklerinde bize kalan dakikalarda o konuþtuðun gibi gerçek. Neler yapmak isterken nerelerde sýkýþtýðýný görebiliyorum; ama görmek de, istememek de þekillendirmiyor olabilecekleri. Keþke bunlarý deðiþtirebilecek oranda bir maddiyatýmýz olsaydý. Olsaydý gönül rahat, kafa sadece yaratmalarda olur, endiþelerin kalmazdý. Uyanan yorgunluðun, çimdikleyen ruhun, sadece en çok kitap okumaya vakit ayýramadýðýndan þikâyetçi olabilirdi.

Biliyorum gitmenin sadece birtakým þeyleri, en azýndan dünya saati ve dünyevi unsurlara göre "erteleyici faktörü" olacak, ancak içinin sislerini, küllerini unutturmayacak.
Ama sen dOstum, o olursa; olmadý yine, "yeni bir baþlangýcýn" ile bu dünyaya hem kendi öznelliðinde, hem dünya nesnelliðinde tutunmuþ olacaksýn, evet belki zamanla fark edeceksin, ama oturacaksýn.

Dönüp bakmayý ancak 3–4 sene sonra aklýna getireceksin. Öyle bir hayat da isteyeceksin çünkü. Seni kurutmayan, sürekli nemli tutan bir hayat… Sana güveniyorum ben. Zor bir þey gibi görünen bu aþamalarýn, sadece seni SINIYOR unutma. Baþka etrafýnda kimseye küsme, kýzma da...
Onlar "bu sen"i bilmiyorlar çünkü, zira sen de bilmiyordun. Þimdi toparlanmak için beklerken, araþtýrmaya da devam et caným, ne kadar çok toz kaldýrýrsan o kadar çok parlar ellerindeki,
sonra istersen yüreðindeki.

Þunu hiç unutma; seni üzen, seni hayata çeliþtiren biri, "seni sevmeyi sevmiyor" demektir. Evet, seni seviyor olabilir, çocuk bile isteyebilir; ama seni sevmenin, senin ile yaþlanmanýn hayallerini bilmiyor demektir. Bu "seni ne kadar mutlu, evini ne kadar huzurlu" kýlacak bir ögeyse,
koy diþine yüreðini, yürü kýzým, derim.

Sen, senden alýþýlaný yapmaya o kadar hazýr ve bir o kadar kör-heves içindesin ki, bunu ancak "kendini dýþlayarak" bir sonraki seferde de baþarýlý olabiliyorsun.
Bugünlerde kendine dikkat etmenin ötesinde, o gerçek cevherleri, somutlaþtýracak kiþi veya mekânlar yaþamaný istiyorum. Ve biliyor musun, bunlara alýþmaný istiyorum.
Aynaya baktýðýn zaman gurur duymaný kendinle...
Seni seviyorum arkadaþým.
Kendini "SEN" olarak istediðin sürece, sevdiðimi de bilecek ama önce kendi deðerini yukarý çekeceksin.

Sevgimle ve saygýmlasýn...
Muna Genç T.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: güzel dostluklar
Gönderen: dilek / Antalya/Türkiye
13 Haziran 2007
Yazdýklarýnýzý Okuduktan sonra kendime yazýlmýþ gibi hissettim. Öyle sýcak öyle içten sýralanmýþ ki cümleler, sanki uzaklardaki bir dostumdan her zaman yanýmda olduðunu anlatan ve varlýðýný en derinlerde hissetmeme neden olan cümlelerdi yazýlanlar… Sanki beni tanýyor, yaþadýklarýmý biliyor gibiydiniz… Birden içimde anlamlandýramadýðým, tuhaf bir duygu belirdi. Yaþamýmda olup bitenleri tekrar gözden geçirme ihtiyacý hissettim. Ve ne acý ki, gerçek bir dosta sahip olmadýðýmý bir kez daha anladým. Çevremdeki insanlara bakýyorum da sadece iyi, mutlu ve baþarýlý günlerinde birbirlerinin yanýnda olmayý marifet olarak görüyorlar. Tabii bu da daha iyilerine teþvik etmek, destek olmak için deðil, ne yazýk ki…! Ve onlarca bunun adý da “Dostluk” hatta “Gerçek Dostluk” oluyor. Ne acý..! Neyse daha da uzatýp sizi sýkmak istemem. Söz konusu “Dosluk, Sevgi, Aþk…” kavramlarý olunca –ki benim için sadece bir kavramdan ibaret deðiller- söylenecek, anlatýlacak çok þey var bende… Sadece size tam da gerçek bir dostun varlýðýndan, var olabileceðinden ümidi kestiðim bir anda, -bana rastlamasa da- bir yerlerde güzel dostluklarýn var olduðunu ve yaþandýðýný bilmenin beni ne kadar mutlu ettiðini söylemek istedim. Saygý ve sevgilerimle… Dilek




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn karakterler üzerine kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Terapistin Olmadýðý Yerde VII
Terapistin Olmadýðý Yerde III

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bugün Bile Henüz Bugün...
Terapistin Olmadýðý Yerde IX

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Muhbirler Sayesinde Panzehir Bulundu II [Deneme]
Aþkýmýz, Büyüyünce de Büyüðüm Kalacak [Deneme]
Babam'dan Mektuplar [Deneme]
Saat 09: 04 (Dokuzu Dört Geçiyor) [Deneme]
Kuyruðu 5cm [Deneme]
Teþekkür Ederim [Eleþtiri]
Ne Demezsin... ! [Eleþtiri]
Eli Titremiþ Yazýda - An Sýzýsý [Ýnceleme]


Muna Genç kimdir?

Günlerden bu gün. . RüyalarýMý nihai kýlacak piyonu yemen için oynuyorum. artýk yemen tunus noktasýndasýn

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþam ile ölüm arasýnda bütün araþtýrmacý gazeteciler, yazarlar, ruhlar ve çocuklar ♪♪♫♫ ♫♫ ♪♪♫♪♪ ♪♫ ♫ ♫♪ arafta dublör arar mý?


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Muna Genç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.