..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > cansu simsek




13 Mart 2006
Kadýnsý Yalnýzlýk, Erkeksi Direniþ... Ýkisi de Ayný Ufak Çocukta!  
Sýradan bir portre, deðmez..

cansu simsek


... Sadece kendini tatmin deðildi sorun. Sorun þuydu; Tahttan indirildi! Tahttan o kadar hýzlý düþtü ve caný o kadar çok yandý ki.. Tahtýn bu kadar yüksekte olduðunu farketmemiþti bile..


:BDBF:
Yalnýzlýðý çok garipti ..
Yorulmaktan zevk alýrdý, kim için yorulduðuna da hiç bakmadý. Birileri "Hey kýzým dikkat" dediðinde bakar gibi yaptý sadece.
Yorulmak o kadar keyif verdi ki! Ne kadar yorulduðunu hiç bil(e)medi. Hani iyi birþey yaptýðýnda akþam yataðýna yatarsýn ve bitkinliðin tatlý bir gülümsemeyle süslenir.. Hayýr hayýr, bu kadar derin hiç düþünmedi. O yorulsada yalnýz olmamayý seçti.

Kýz..
Aynada..
Ben diye düþündü gözyaþýný silersilmez. Ben miyim bu? Baktý. Kýsacýk sapsarý saçlarý hiç de güneþe benzemiyordu. Çocuk yalancýydý biliyordu ama herkes mi ayný "güneþ" yalanýný söylemiþti?
Gözleri yaþtan zaten bitmiþti. Etrafý kýpkýrmýzý omuþ bir çift mavi göz.. Yeþil.. Mavi.. Tekrar aðlýyordu, evet þuan yeþil..

Kýz ve çocuk olabilecek en alakasýz iki insandý. "Temiz bakýþlý pis insan" rolü çocuða o kadar oturmuþtu ki kýz "öðle yemeðindeki 4 bekâr, zeki, ateþli hatun" rolüne aslýnda hiç adapte olamadýðýný hissetti. Fakat garip tesadüflerdi onlarý bir araya getiren. En azýndan kýz bu savunmayý yapýyordu. Aðlýyordu çünkü onlar asýl olan deðildi. Bunu farketmiþti. Aðlýyordu çünkü anladý, her çift kendince en iyiydi.

Çocuk..
Bembeyaz teniydi bu kadar güzel yalan söylemesini saðlayan. O bembeyaz pürüzsüz teni-yada kýza pürüzsüz gelirdi-...
Yalanlarýna en büyük destekçi de o kocaman gözlerini örten kemik rengi gözlükleriydi.
"Ýyi bir insandý ama kötü bir sevgili! Kýrmamaya çalýþtýkça daha da batýran cinsten.." kýz onu böyle tanýmlardý. Bu tanýmýn bir zamanlar sevilmiþ her erkek için herhangi bir kadýn tarafýndan yapýlabilir olmasý eskiden onu ne kadar da mutlu ederdi!

Birlikteydiler. Dünya birzamanlar onlarýn etrafýnda dönerdi!! Yalandý bu!
Birlikteydiler. Geçmiþ maziydi artýk referans deðil! Ýþte buna bir tek kýz inandý.

Neden aðlardý kýz?
Tahtýna kesinkes baþkasý oturmuþtu artýk!
Ona neydi? Bilmiyordu ki. Zaten aynayla savaþýnda 1-0 yenik olmasýnýn sebebi de bu soruydu.
Þimdi çocuk geri dönse n'apardý? Red! Kadýn olmanýn verdiði gariplikle redderdi. Sadece kendini tatmin deðildi sorun. Sorun þuydu; Tahttan indirildi! Tahttan o kadar hýzlý düþtü ve caný o kadar çok yandý ki.. Tahtýn bu kadar yüksekte olduðunu farketmemiþti bile..


Çocuk iyi insandý. Çok sevildi. "Ýlgi istiyorum sadece ilgi" dediðinde kýz sevdi.
Bugün çocuðun ilgiyle ilgili düþüncelerimi deðiþti. Hmm kýz yeni kraliçeyi buna baðlamak istedi.

Kraliçe.. Yeni kraliçe..
Güzel ama silikti. Seviliyor olabilirdi. Sanki hiç sevilemez gibi gelirdi kýza. Belki de sadece çocukla öpüþürken gözüne çarpan "sýradan bir kraliçe(!)" olduðundan..

Kýzýn yerindeydi. Koca sandalyede çocuða sarýldý. Eski kraliçe kýzý düþünmediler bile. Neden? Çünkü o geçmiþti, çocuk geçmiþe mazi derdi. Zaten çocuk ne derse kýz buna evet demeye hükümlüydü. (("Evet demeye alýþmýþ kadýnlar" portresi tam burada))

Belli ki kýzýn(yada kýzlarýn) caný bu mazi meselesine bu kadar çok yanýyordu. O(nlar) varolmak istiyordu ama kraliçe(ler) birþeyleri çoktan maziye göm(dür)müþtü bile.

"Maziye gömmek .. Kimbilir kimleri yolladýk da haberimiz yok kaç kiþiyi "kýz" ettik, kaç kere "kraliçe" olduk." diye düþündü kýz.. Sonra farketti kýz, kraliçe, gözyaþý .. Herþey deðiþirdi de "Çocuk" hep aynýydý; o hiç deðiþmezdi!! Gözümün içine bakýp gülmezse aslýnda çocuk yok!!





.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ..
Gönderen: Meryem Uçar / Ýzmir/Türkiye
4 Nisan 2006
birçok þeyi, bir çýrpýda güzel anlatmýþsýnýz.. tebrikler

:: zirveden dibe vurmuþluðun öyküsü..
Gönderen: nihan köse / Kocaeli/Türkiye
24 Mart 2006
mutlulukla baþlamýyo mu zaten herþey?ya da biz öyle zannediyoruz en azýndan..ardýndan yalanlar,onu takiben gözyaþlarý ve büyük bir çöküþ dönemi..kolay kolay toparlanamayacaðýmýz türden... aþklar neden hep tam zirvede olduumuzu sandýýmýz zamanlarda birden dibe vuruyo bizleri?!!bu sorunun cevabýný hiçbir zaman öörenemeyeceðiz büyük ihtimalle..ama yinede inatla sormaya devam etmiyomuyuz.. herþeyi ne kdr da güsel annatmýþsýn cnm, böyle devam et tebrikler..=)

:: Öðrenilmiþ ÇARESÝZLÝK(LER)
Gönderen: burcu turkoglu / Ankara/Türk ve Caicos Adalarý
15 Mart 2006
Nedense hep farkýndalýklarla dðeil öðrenilmiþ çaresizliklerimizle yaþarýz!! Belki dünyaya haykýrmak istediðimiz en önemli þeylerden biridir boðazýmýza oturmuþ bu koca düðüm ama en önemlisi bu koca düðümün üstüne yutkunabilmek ve acýsada hissettiklerini anlatabilmek. Sen caným arkadaþým bunu baþardýn bi kiþiyede olsa olaylara farklý açýdan bakmayý öðrettin. Tebrik ediyorum seni ve çok seviyorum.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kafka'nýn Sorgusu (Tepkisel, Kitlesel) [Eleþtiri]


cansu simsek kimdir?

Hep Hal Borland umudu!!("Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor") . . Fakat hep "Salieri Kompleksi" . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © cansu simsek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.