..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her gün yeniden doðmalý. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Zeynep Küçük




1 Nisan 2005
Ayrýk Otu ile Menekþe"nin Aþký  
Zeynep Küçük

Zeynep Küçük


Rüzgarlar menekþeden, ayrýk otuna doðru eserse menekþenin kokusunu getirirmiþ. Bu kokuyu derin derin içine çekermiþ ayrýk otu , yüreðinin yangýnýný söndürmek için. Eðer ayrýk otundan menekþeye doðru eserse bu seferde rüzgarla sevda mektuplarý, aþk þiirler


:DACB:

Taþlý tarlada yaþayan bir ayrýk otu varmýþ. Soðanlarla, sarýmsaklarla, yoncalarla, çayýrlarla arkadaþlýk edermiþ. Çok kalabalýk bir ailesi varmýþ. Her gün bir kardeþi daha doðarmýþ. Yaðmur sularýný çok severlermiþ. Ýlk önce onlar içermiþ. Bu yüzden dostlarý þalgam, havuç ve turpla tartýþtýklarý da olurmuþ.
Kocaman kocaman yapraklarý, uzun uzun kökleri olduðu halde toprak sahibi hiçbir iþe yaramadýklardan söz eder, onlarý hiç sevmezmiþ. Domates, biber, salatalýk fidelerini çapalarken ayrýk otunun akrabalarýný söker sonra onlarý çuvallara doldurarak götürürmüþ. Bu dönüþü olmayan bir gidiþmiþ. Helalleþerek ayrýlýrlarmýþ.
Günlerden bir gün ayrýk otu bir rüya görmüþ. Rüyasýnda gördüðü bu güzelliðe aþýk olmuþ. Günlerce yemeden içmeden kesilmiþ. Yapraklarý solmuþ. Arkadaþlarý hastalandý sanmýþ. “Bu dert beni öldürecek, en iyisi büyük babamla konuþmak. Belki bir çaresi vardýr.” Demiþ. Sonra en yaþlý ayrýk otuna aþkýný anlatmýþtý. Aþkýnýn adý menekþe imiþ. Köþkün bahçesinde yaþýyormuþ. Köþkün bahçývaný her gün suluyor, gözü gibi bakýyormuþ. Yanýnda arkadaþlarý lale, sümbül ve yediveren varmýþ. Köþkün sahibi bu çiçekleri çok severmiþ. Özel bir itina gösterirmiþ. Bir tekinin bile solmasýna izin vermezmiþ.
Gelelim ayrýk otuna büyük ayrýk otu torunun derdini dinlemiþ dinlemesine ama bir derman bulamamýþ. Küçük ayrýk otunun sevgilisine kavuþmasýnýn imkaný yokmuþ. “Unut sen onu, baþka yolu yok.” Demiþ. Demesi kolay ama yapmasý zor. Gönlüne ferman dinletememiþ, unutamamýþ sevdasýný ayrýk otu . “Menekþem” derde, baþka bir þey demez olmuþ. Sevdasýnýn hasretiyle köklerini salmýþ. Salmýþ taaaa köþkün duvarlarýna kadar. Lakin o kale suru gibi duvarlarý aþmak imkansýzmýþ. “Olsun , yanýna yaklaþtým ya bir duvarýn ne önemi var. Bende gönül gözü ile görürüm sevdiðimi” demiþ ayrýk otu.
Rüzgarlar menekþeden, ayrýk otuna doðru eserse menekþenin kokusunu getirirmiþ. Bu kokuyu derin derin içine çekermiþ ayrýk otu , yüreðinin yangýnýný söndürmek için. Eðer ayrýk otundan menekþeye doðru eserse bu seferde rüzgarla sevda mektuplarý, aþk þiirleri gönderirmiþ. Gelen bu naðmeler o kadar içten, o kadar gönüldenmiþ ki menekþede aþýk olmuþ ayrýk otuna. Bu sevdalýlarýn göz yaþlarý yaðmurlara karýþmýþ, birbirlerine kavuþabilmek için. Gurbet Türküleri yakar olmuþlar.
Günlerde bir gün ayrýk otunu kuvvetli bir el tutmuþ. Topraktan sökmüþ almýþ. Bir çuvalýn içine týkýþtýrmýþ. Ayrýk otu ürkek ürkek, avazýnýn çýktýðý kadar baðýrmýþ. “Heeyyy… Ne oluyorrrrr… Býrakýn beni…. Sevdiðimden ayýrmayýn Allah aþkýna…” Ama feryadýný duyan olmamýþ. Menekþe ile vedalaþamamýþ bile. Kýsa bir yolculuktan sonra büyük baþ bir hayvanýn deðirmeninde öðütülmüþ.
Menekþe iþe kara kar yastaymýþ. Artýk sevdiðinden haber alamýyormuþ. Rüzgar artýk sevdiðinden mektuplar, þiirler getirmiyormuþ. Gönderdiði selamlarý ise “Yok, bulamadým, iletemedim.” Diyerek geri getiriyormuþ.
Menekþenin yüreciði kor olmuþ. Sevgilisini kaybetmenin acýsýyla günden güne solmuþ. Yüreðinin yangýný bedenini de sarmýþ. Artýk çiçek açmaz olmuþ. Hayata küsmüþ, yapraklarý bir bir gazel olmaya baþlamýþ. Istýrap dolu yýllar geçmiþ. Artýk menekþe can çekiþiyor, ölüm döþeðinde yatýyormuþ.
Bu hali gören bahçývan menekþenin haline üzülmüþ. Ona gübre vermeye karar vermiþ. Menekþenin topraðýna yeni aldýðý gübreyi atmýþ bahçývan. O da nesi! Aþkýn sesi!.. Menekþe iki günde iyileþmiþ. Ýyileþmekle de kalmamýþ, Yeþil yeþil yapraklar açmýþ. Döl vermiþ. Tomurcuk üzerine tomurcuk… Rengarenk, desen desen, küçüklü büyüklü yaprak niyetine çiçek açmýþ. Bu duruma köþk sahibi de þaþýrmýþ. Menekþeyi bu hale getiren týlsýmý merak etmiþ. Menekþe tüm Bahçeye haykýrmýþ “AÞK”


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Kutluyorum
Gönderen: Mehmet Atýlgan / Kýrþehir/Türkiye
13 Nisan 2005
Sevgili Zeynep Haným. Gerçekten çok güzel bir duygu yansýmasý. Yazýlarýnda sürekli bir geliþme olmasý sevindirici bir þey. Yazýn nefis bir seyir izlemiþ. Bana göre, keþke son bitiminde, menekþeye verilen gübrenin içinde bir ayrýk otu kökü veya tohumu olsaydý da, hem menekþenin iyileþme nedeni sevgilisi olsaydý; hem de mutlu bir final olsaydý. Tabi, benimkisi bir öneri. Kutluyor, baþarýlarýnýn devamýný diliyorum.

:: tebrikler
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
6 Nisan 2005
Sevgili Zeynep; Ýnsan yaþama sevinci veren, hayatý sevdiren, karamsarlýktam bir süreliðine de olsa alýp götüren öykünü severek okudum.......Hayata tutunmamýzý saðlayan en büyük güç kaynaðý SEVGÝ.......Sen bunu çok güzel iþlemiþsin...Tebrik eder, güzel yazýlarýnýn devamný dilerim........Sevgiyle kal...Kâmuran ESEN

:: Ayrýk Otu ile Menekþe"nin Aþký
Gönderen: gönül sevinç / türkiye/Türkiye
5 Nisan 2005
tebrikler güzel bir yazý

:: Bu hikayeyi kitaplýðýma ekledim..Niye?Bebeðim olun
Gönderen: Didem SEVÝNÇ / ÝSTANBUL/
5 Nisan 2005
Sevgili zeynep,anlattýðýn sevimli hikayede buram buram aþkýn kokusu daha ilk paragrafta geliyor zaten.Buram buram aþk koktu her taraf.Menekþenin kokusunu hissettim,o aþk olsa gerek. Yüreðine saðlýk. Keþke her ayrýk otu anlattýðýn kadar tatlý olsa!:)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýk Otu Ýle Menekþe Ayrýldý
Ayrýk Otu ile Menekþe"nin Mutluluðu

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çalýþ Aytekin Usta Çalýþ
Biz Seninle Ayrýlmaz Bir Dörtlüyüz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýstanbul - Kýrþehir Otobaný [Þiir]
Özledim Annem [Þiir]
Gel Kaðýt Kalem Dertleþelim [Þiir]
Býrak Beni Anne [Þiir]
Gelin, Kaynana - Kayýnbaba Geçimsizliðine Son [Deneme]
Köylüm [Deneme]
Karý - Koca Kavgasýna Son! [Deneme]
Eþinizin Kalbini Feth Edin [Deneme]
Müþteri Hizmetin En Ýyisine Layýktýr [Deneme]
Kuyruðun Önemi [Deneme]


Zeynep Küçük kimdir?

Okumayý ve yazmayý çok seviyorum. Sevdiklerim için zaman aramýyor, zaman üretiyorum. Bazen karanlýk geceleri aydýnlatýyor sevdiklerim. Bazen uykumu renklendiriyor. Bazen bir sözcük oluyor sevdiðim, Bazen de bitmiþ bir kalem. Bazen kýzgýn bir surat oluyor: "Çayým nerde kaldý?" diye baðýrýyor. Ama biz herþeye raðmen seviyoruz birbirimizi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazýda kendime ait birþeyler ararým. Özellikle; Ömer Seyfettin, Necip Fazýl, Doðan Cüceloðlu, Üstün Dökmen, Muhammet Bozdað, Halit Ertuðrul, Dr.Lynn Weiss, Ali Erkan Kavaklý, Hasan Yýlmaz


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Zeynep Küçük, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.