..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendi görüþlerim var -saðlam görüþler-, yine de her zaman onlara katýlmýyorum. -G. Bush
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Kâmuran Esen




24 Aralýk 2004
Farzederek Yaþayamazsýn  
Hayat, farzetmek deðil; gerçektir gerçek!

Kâmuran Esen


Yaþamdan bir kesit......


:IBGH:


Yarý uyur yarý uyanýk geçirdiði gecenin sabahýnda, iki kiþilik yatakta açtý gözlerini yeni güne. Tek baþýna.......Göz alabildiðine uzanan ovada yalnýz yaþayan bir aðaç gibiydi. Büzülmüþtü koca karyolanýn kenarýna. Öyle bir büzülmüþtü ki, bomboþ bir çekmecenin köþesine sýkýþmýþ ince bir gömlek düðmesine benziyordu.Ya da, içi çoktan boþaltýlmýþ kavanozun dibinde kalmýþ kýrýk bir pirinç tanesine... Yattýðý pozisyonda kalkmýþtý, demek ki gece boyunca hiç kýpýrdamamýþtý. Sað tarafýna yatmýþtý. Sol yanýnýn boþ olduðunu bildiði için hiç o tarafa bakmýyor, sað tarafýndan kalkýyordu yataktan. Yine öyle yaptý. Bakmadý ama, aylardýr hiç baþ konmayan ikinci yastýðýn öylece duruyor olduðunu bilmek, içini burkmuþtu.

Salona çýktý. Salon çok büyük göründü gözüne. Üzerine bol gelen bir giysi gibiydi, dönüp duruyordu üzerinde.Banyoya gitti, lavaboya yöneldi. Solgun, avurtlarý çökmüþ bir yüzle gözgöze geldi aynada. Günler önce çýkarýp lavaboya koyduðu sabun hâlâ yarý bile olmamýþtý. ” Hýýýýýým! ” dedi.....” Demek ki küçücük sabun, bir kiþiye bir ay dayanýyor.......Hiç birþeyi bitiremiyorum tek baþýma."... Soðuk suyu yüzüne çarpýp ferahlamak istedi ama nafile!

Muftaða girip buzdolabýný açtý. Yalnýz kaldýðýndan bu yana, her zaman yiyecekleri sýðdýramadýðý dolabýn yarýsý boþtu. Yarým kilogramlýk sebzeler, küçük bað halindeki yeþillikler; dolabýn bir köþesine adeta büzülmüþlerdi.Yarým kilogram taze fasulye, bir o kadar domates, yine yarým kilo ýspanak. “ Benim içim yaþam, artýk yarým kilogramlýk,” diye düþündü.

Düz ve küçük bir tabaða üç zeytin, küçük bir dilim peynir , ince bir dilim ekmek koydu. Portakal suyu hazýrlamalýydý kendine. Þu çay içmeme alýþkanlýðý, sýkýntý veriyordu kahvaltý saatlerinde. ” Boþ ver portakal suyunu,” dedi. Büyükçe bir bardaða su doldurdu. Kahvaltý tabaðýný, bardaðý mutfaktaki masaya usulca býraktý. Boðazý düðüm düðüm, bir sandalyeyi çekip oturdu. Lokmalarý isteksiz isteksiz geveledi. Dili; fazla piþmiþ, hatta kurumuþ, üzeri yarýlmýþ ve bayatlaþmýþ bir kurabiye gibiydi. Aðzýnýn içinde döndükçe avurtlarýna, dudaklarýnýn iç kýsmýna batýyordu.Tabaðý, içindekileri bitiremeden mutfak setinin üzerine býraktý.

Salonun bir kenarýnda , ütülenecek birkaç parça çamaþýr duruyordu sepette. Þöyle bir baktý, hep kendisine ait çamaþýrlardý. Bir haftada biriken çamaþýr, sadece birkaç parçaydý. Bir zamanlar yýkamaya, ütülemeye yetiþemediði, ama artýk çamaþýr sepetinde hiç görmediði çamaþýrlarý ve onlarý giyeni düþündü....” Lânet olsun! ” diye söylendi.

Derken, akþam boþaltmayý unuttuðu koca poþeti gördü. Eline alýp, mutfaða yöneldi. Bir gün önce almýþtý marketten. Poþetten; margarin paketinden biraz büyükçe üç tane saklama kabý, iki porsiyonluk yemeðin doldurabileceði büyüklükte iki çelik tencere, bir tane de oyuncak gibi küçük bir tava çýktý. ..” Þim’den sonra, böyle küçük kaplar gerekecek bana, “ diye iç geçirdi...” Tek kiþilik.”

O gideli beri, bir sessizlik vardý evde. Büyük bir coþkuyla çalan davullar , dönen deðirmenler susmuþtu sanki. Ýþte bu sessizlik ve yalnýzlýk, taþýmakta zorlandýðý bir yüktü omuzlarýnda. O yükü indirecek bir durak yoktu.Yalnýzlýðý, gidenin yokluðu; gelip yüreðine oturdu. Kara bir yýlan gibi çöreklendi. Yüreðinin, bir deðirmen taþýnýn altýnda kalmýþçasýna ezildiðini hissetti.....Ýçi öyle dardý ki ! Küçülmüþ küçülmüþ, incir çekirdeði kadar kalmýþtý.

O’nun yokluðuna, yalnýzlýða alýþmasý gerekiyordu. Ama nasýl? Düþündü düþündü, aklý sýra bir çözüm buldu. Dudaklarýna acý bir gülümseme kondurarak, þöyle dedi kendi kendine:

* Sabahlarý yalnýz uyandýðýnda; O’nun, erkenden kalkýp iþe gittiðini ya da bir iþ gezisine çýktýðýný farzedebilirsin.

* Tek baþýna kahvaltý ederken, O’nun sabah uykusundan henüz kalkmadýðýný farzedebilirsin.

* Ütülenecek çamaþýrlarýn sadece kendine ait olduðunu gördüðünde ise; yine en sona kendi çamaþýrlarým kalmýþ ütülenecek, diye farzedebilirsin.

* Akþam yemeðini yalnýz yerken; O, akþam yemeðini dýþarýda yiyecek, geç gelecek diye farzedebilirsin.

* Buzdolabýný neredeyse boþ gördüðünde ise; yine hafta sonu gelmiþ diye farzedebilirsin.

* Bir yolculuktan veya alýþveriþten döndüðünde ve evde seni bekleyen hiç kimse olmadýðýný gördüðünde; O’nun eve gelmesi için, vaktin henüz çok erken olduðunu farzedebilirsin.

Daha farzedecek þeyler bulmaya çalýþýrken, çalan telefonun sesiyle irkildi.Telefonda, henüz ikibuçuk yaþýndaki torunu kuþ gibi þakýyordu:

-“ Ananejiim! Efde miçin? Ben gelebiliy miyim?”.........Torununun sesiyle, yüzü aydýnlanýr gibi oldu. Farzetmek de neydi ! Ýþte gerçek buydu......Sevimli, dünya tatlýsý bir torun......Sýrtýný dayayacaðý bir duvar......Giden gitmiþti. Nasýlsa bir daha dönmeyecekti.....Olmayan þeyleri varmýþ gibi farzederek yaþayamazdý.

Telefonu kapattý. Kendi kendine acý gerçekleri baðýra baðýra hatýrlattý:

Evet, yalnýzsýn!
Yalnýz yaþayacaksýn!
O’nu; yok iþe gitti, yok iþ gezisine gitti diye farzedemezsin.
O artýk yok, bunu kabul et.
Gitti ve hiç gelmeyecek.
Hayat, farzetmek deðil; gerçektir gerçek!

Farkýnda olmadan O’nun en sevdiði þarkýnýn sözleri döküldü dudaklarýndan:

“ Dönülmez akþamýn ufkundayýz, vakit çok geç,
Bu son fasýldýr ey ömrüm, nasýl geçersen geç ! "


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: MUHTEÞEM
Gönderen: mehmet burak yüksel / /Türkiye
4 Eylül 2012
Harika bir kurgu yapmýþsýn seni tebrik ederim

:: merhabalar
Gönderen: Aysel AKSÜMER / , Türkiye
16 Þubat 2011
Çok güzeldi. Tebrik etmek istedim. Saygý ve selamlarýmý sunuyorum.

:: muhteþem
Gönderen: bolattas / Ankara/Türkiye
22 Mart 2008
basarýlarýný devamýný dýlýyorum çok güzel yazýlar yazýyorsun sana hayatýnda mutluluklar dilerim.

:: ....
Gönderen: elifsu su / Ankara/Türkiye
4 Haziran 2007
yarým kilogramlýk hayat çok yüreðime dokundu.tüm yazýlarýnýzý severek okuyorum ama bu çok baþkaydý,sevgiler sunuyorum

:: ELLERÝNÝZE SAÐLIK!
Gönderen: mehtap kocamaz / Uþak/Türkiye
26 Nisan 2007
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BÝR HÝKAYEYDÝ...BÜTÜN HÝKAYELERÝNÝZÝ BEÐENÝYLE OKUYORUM...ÝYÝ GÜNLER...

:: Tebikler!
Gönderen: Hilâl Özgül / Ankara/Türkiye
16 Nisan 2007
Hep söylerim, hep söyleyeceðim!Yazmakta yaþamak kadar kolay olsaydý keþke. Her zaman ki gibi yine mükemmeldi. Kalemine saðlýk üstad, yüreðine saðlýk...

:: ay ýsýgý
Gönderen: aytekin aydýn / Bolu/Türkiye
6 Þubat 2007
gercek býr yasam yada hayal sanký.. nedýr ýký kol dugmesýnýn býr araya gelmesý gýbý hayat bazen yalnýz yasamayý oburune benzer olan kol dugmesýný arar gýbý yasmak..aramaktan ve hayal etmekten korkmayý.gercekten ama gercekten hayat ay ýsýgýnda beklemeye deger..saygýyla ellerýnýzden operým kamuran hanýmm...

:: ÜZÜLMEYÝN
Gönderen: Derya Köse / Ýstanbul/Türkiye
31 Aðustos 2006
ÇOK GÜZEL HÝKAYELERÝNÝZ VAR. ILIK HÝKAYELER... VE ÜZÜLMEYÝN GÝDENLER SADECE BÝZDEN BÝRAZ ÖNCE GÝDENLERDÝR. ELBET KAVUÞACAÐIZ...

:: Farzederek yaþayamazsýn
Gönderen: Taki Akkuþ / Ýstanbul/Türkiye
16 Aðustos 2006
Sevgili Kamuran, Yaþam zaten yalnýzlýk, bu arada önemli olan acýyý,sevgiyi birleþtirip ortak sevgiye dönüþtürmektir. Torununuz telefon edince sevindiðiniz gibi... Seni kutlarým, kalýn saðlýcakla.

:: Saygýlarýmla,
Gönderen: gürcan erbaþ / Ýstanbul/Türkiye
28 Haziran 2006
Herkes bir güzel söylemiþ. Ben nokta koymayý yeðliyorum. Usuma Özdemir Asaf geliyor. "Yalnýzlý paylaþýlmaz, Paylaþýlsa Yalnýzlýk olmaz." Saygýlarýmla.

:: yansýz yalnýzlýk...
Gönderen: Ý.ALAÝTTÝN BÝLGEN / Ýstanbul/Türkiye
5 Mart 2006
Kamuran haným, Yalnýzlýðý yazmak zordur. Siz zoru baþarmýþsýnýz. 'Yenilik' adýna 'Ýyiliklerin' silip süpürüldüðü bu dönemde 'iyiye' baðlýlýðýnýzla ayýrt ediliyorsunuz. Kutlarým. I.A.BÝLGEN

:: Merhaba *,)
Gönderen: rabia ülger / Çanakkale/Türkiye
7 Þubat 2006
Ben genelde uzun yazýlarý okumaktan sýkýlýrým.Ama yazýnýzý sýkýlmadan ve yarýda býrakmadan okumayý baþardým.Çok güzel bir yazý...

:: Selam
Gönderen: asivemavi / ege/Türkiye
16 Ocak 2006
Hüzünler... Yitik kentler, sevdalar, gecikmiþ yýllar. Hep acý veriyor insana.Özlemekte beklemekte güzel. Farzetmekle kendimizi kandýrabiliriz belkide. Ama yaþam devam ediyor. Yaþamalý doyasýya zamaný.Sevdiklerimizle. Kamuran Haným yazýlarýnýzý çok beðendim. Asi&Mavi sizden bahsetmiþti. Cidden harika yazdýklarýnýz... Sevgiler Selen/Bursa

:: farzederek yaþamak...
Gönderen: asivemavi / ege/Türkiye
8 Ocak 2006
...yazýyý kaçýncý kez okuyorum bilmiyorum yine bam telimize, yine hüzüne vurmuþsun... bir gün çekip gideceklere hazýrlamak içinmi bizi?? ..."farzederek yaþamak" kanatýr mutlaka içini adamýn...ben bir evin önünde çokluca gece sefasý görmüþtüm... farzetki o gece sefasýydý kýraðýlarý çekip üzerine uykuya daldý...ikinci baharýnda uyanmak için...belkide var ikinci baharlar kimbilir?...farzet... güzel kal...

:: harikasýnýz!!!
Gönderen: Derya Çölkesen / Ankara/Türkiye
6 Ocak 2006
Ýnsanýn kendine bile söylemeye korktuðu yalnýzlýk korkusunu ne de güzel anlatmýþsýnýz. Ýnanýn okurken tüylerim diken diken oldu. Ne diyebilirim ki bundan baþka HARÝKASINIZ!!!

:: Müthiþsiniz, kutlarým!
Gönderen: Fatma Aksoy / Ankara/Türkiye
21 Temmuz 2005
Nefis anlatmýþsýnýz.

:: Yalnýzlýk Er Geç Yaþanacaktýr.
Gönderen: Mehmet OZSARAC / Gaziantep/Türkiye
2 Temmuz 2005
Yine bir klasik.Kamuran Haným a yakýþan, artýk okumadan muhakkak çok güzeldir,diye baþladýðým eserlerinden biri.Artýk,Ýzedebiyatta birazda yazar seçmeye baþladým.Ama,en ilginci Kamuran Hanýmýn çok mükemmel bir kiþilik analizcisi olmasý.Bazen,bir bebek,bazen bir yaþlý.Ýnanýlmaz. KUTLARIM....

:: Umarým...
Gönderen: Bahadýr Yurteri / Ýstanbul/Türkiye
22 Haziran 2005
Umarým, yalnýz kalmaya mecbur olduðum günlerde ayný cesaret ve inanç benim de ruhumda olur. Yazý mý?.. Her zamanki gibi hocam, muhteþem!

:: ..
Gönderen: Arzu Mumcu / Ýstanbul/Türkiye
8 Nisan 2005
Bazen gerçekleri kabullenmek çok zor ki bu gerçek ölüm ise bazen de imkansýz oluyor..evet hayat devam ediyor buna da bir diyeceðim yok ama kimi insanlar mesela sen Kamuran Abla ve mesela ben bu dönüþsüz gidiþe alýþamýyoruz..yazdýklarýn nasýl da gerçek duygular hiçbirinde yazýmsal sanatýn mübalasý yok hepsi derinden, samimi hisler..bazý insanlara bu yaþananlar bu anlatýlanlar hikaye gibi gelse de olay baþa gelince fark ediliyor..bizim de masadaki tabak kadar eksik bir yaþantýmýz var..özlemse gittikçe artýyor..yeni meþgaleler de olmasa (senin torun, benim çocuðum) halimiz nice olurdu acaba..seni seviyorum..yüreðime o ince hüzün bulaþtý bugün yine aðýr olacak..sevgiyle..

:: ACI VE TATLIYI BÝR TABAKTA YEMEKTÝR YAÞAM.
Gönderen: ayse candan / Ýstanbul/Türkiye
8 Nisan 2005
Yazýnýn ardýndan yapacak yorum bulamýyorum,sadece þuna emin olunki sizi karþýnýzda sevgi ile dinliyor ve yüregimde aðýrlýyorum,iyki varsýnýz SEVGÝLER.

:: tþk
Gönderen: Nilay BOLATTAÞ / Yozgat/Türkiye
8 Nisan 2005
Merhaba Kamuran teyzeciðim ben Yozgat'tan Nilay öncelikle yazým hakkýndaki yorumunuzun beni çok mutlu ettiðini belirtmek isterim.Elimden geldiðince yazdýklarýnýzý takip etmeye çalýþýyorum ve etkileniyorum.Bizlere güzel bir örnek teþkil ediyorsunuz.Saygýlarýmý sunuyorum...

:: Hüzün...
Gönderen: zeynep küçük / kýrþehir/Türkiye
1 Nisan 2005
Sevgili Kamuran Abla, Yazýnýzý okurken boðazýmda bir þeyler düðüm düðüm oldu. Allah'tan ki yorumumu konuþarak bildirmek zorunda deðilim.Yoksa aðzým deðil, gözlerim konuþurdu. Madolyonun güzel yüzünde buluþmak dileðiyle... Saygýlarýmla...

:: Çok güzel
Gönderen: Evren ÝÇENER / Bursa/Türkiye
18 Mart 2005
Bu yazýyý ikinci kez okuyorum..Ve bu kez aðladým...Yüreðinize saðlýk.

:: yalnýzlýk.........
Gönderen: ömür perdahçýoðlu / Bolu/Türkiye
22 Þubat 2005
ne yazacagýmý hiç bilemiyorum ama yazmalýyým bir þeyler... insan bazen mutsuzluðunu ertelemek ihtiyacý hissediyor...ama belli bi zaman sonra çýð gibi birikerek kaldýrýlamayacak duruma geliyor..herþey çok zor ama bir gün hepimiz tek baþýna kalacagýz yada birilerini tek baþýna býrkacagýz...sizin ki çok erken oldu ama onu asla unutmayacagýz...önemli olan bu bence...bizi görüyor duyuyor ve belkide konuþuyor..önemli olan onun rüzgarla gönderdiði mesajlarý alabilmek...þimdi penceremi açtým rüzgarý dinliyorum..............

:: nasýlý?
Gönderen: arzu bengü / Ýstanbul/Türkiye
10 Þubat 2005
nasýl bu kadar güzel yazabiliyorsunuz merak ediyorum... bu kadar etkileyici,bu kadar iten,bu kadar dokunaklý... gerçekten harikasýnýz,tebrik ederim.

:: yalnizlik deyince..
Gönderen: inci cicekoglu / istanbul/Türkiye
7 Þubat 2005
yalnizligi boyle guzel anlatmasi,yalnizliga alismak kadar zor olmali.her zaman dinlemekten hoslandigim bir sarki vardir:"voice of the soul".sanirim bu muzigin yanina bir yazi ancak bu kadar yakisirdi.simdi "voice of the soul"u dinlerken eksik olan bir parcam kalmayacak..cok tesekkurler

:: bir de burdan
Gönderen: ÞENGÜL GÜLAÇTI / Kocaeli/Türkiye
7 Þubat 2005
YAZDIKLARINIZI OKUYUNCA YALNIZ GÜNLERÝM GELDÝ AKLIMA. SANIRIM FARKLI BÝR YALNIZLIKTI BENÝMKÝ. BEN GÝDENÝN YOKLUÐUNU DEÐÝL YALNIZLIÐIMIN KEYÝFLÝ OLDUÐUNU DUYUMSARDIM. DOLABIMDA VE HERYERDE SADECE BENÝM TERCÝHLERÝM VARDI. KAPIM KAPANDIÐINDAN SONRAKÝ BANA AÝT DÜNYA ÝÇÝN HEP ÞÜKRETTÝM. BELKÝ BÝR HASTALIKTI BÝLEMÝYORUM. AMA BÝR DE BU VAR DEMEKTEN KENDÝMÝ ALAMADIM. SAYGILARIMLA

:: Dört duvarin arasindan...
Gönderen: Sükran / Nürnberg/Almanya
23 Ocak 2005
Yazilarini okurken, kendimi seninle karsi karsiya sohbet ediyor gibi buluyorum sevgili ögretmenim. Insanin kendini buluvermesi de bir baska okutuyor yazilanlari... Nürnberg'ten sevgiler, saygilar...

:: Teþekkürler
Gönderen: kerem durmaz / Muðla/Türkiye
16 Ocak 2005
Pazar günleri hoþtur bilirsiniz, haftanýn yorgunluðunu atmak çabasýyla yeni yorgunluklara sürükleriz kendimizi. Pazar gününe yazýnýzla baþlamak çok hoþ oldu, nasýl anlatsam? Sade kahve tadýndaydý: Acý ama keyifli... Teþekkürler Kamuran haným teþekkürler

:: çok ama çok güzel :(
Gönderen: elif dökünlü / Sivas/Türkiye
12 Ocak 2005
kamuran teyze, yazýnýzý okurken göz yaþlarýmýzý tutamadýkS sakýn yalnýz olduðunuzu düþünmeyiniz uzakta bile olsak biz hep sizinleyiz... ELÝF DÖKÜNLÜ

:: Siz de öyle bir yürek var ki...
Gönderen: Burcu Yýldýzer / Ankara/Türkiye
30 Aralýk 2004
Gözyaþlarýmý tutamadým..Dayandým son paragrafa kadar..Baþýmý havaya kaldým ki o malum damla düþmesin diye; ama olmadý, tutamadým ve sol gözümden iki damla bana aldýrmadan kayýp gitti... Ben ne zaman sol gözümden gözyaþý döksem; içim sýzlamýþtýr..Ýlginçtir ama böyle.. Biliyor musunuz Kamurân Haným, siz de öyle bir yürek var ki yaþamanýza ve nefes almanýza sebep, bu bile herþeye meydan okumanýza yeter!! Sevgi ve ýþýk yüreðinizden ve yaþamýnýzdan eksik olasýn ablacýðým..

:: Yarým bardak su
Gönderen: Ayþe Keskin / Trabzon/Türkiye
28 Aralýk 2004
Neresinden bakarsak bakalým bardak üstüne, ister boþuna ister dolusuna yaþamak denen debdebe acýtýyor yinede .Kâmuran haným ibretle okudum. selam ve sevgiler :)

:: ...
Gönderen: Ýlke Ersoy / Ýstanbul/Türkiye
28 Aralýk 2004
Yine muhteþem bir kalemden yine inci gibi dökülen satýrlar; 'hayat' kadar gerçek ve dokunaklý. Yaþamak herþeye raðmen güzel olmalý sevgili öðretmenim; kimi zaman zor gelse de... Hepimiz vaktimiz saatimiz gelince çýkacaðýz o bilindik yolculuða. O zamana dek; yaþadýðýmýz dünyanýn hakkýný vermeye çalýþýyoruz, çünkü her zaman 'uðruna yaþanacak' bir þeyler vardýr. Çünkü her zaman bizim varlýðýmýza ihtiyaç duyacak 'sevgililerimiz' olacak hayatta, ama evlat, ama torun, ama bir can dost... Kucak dolusu sevgimle...

:: ...
Gönderen: Guvercin / Ankara/Türkiye
27 Aralýk 2004
Enes'i benim için de sevgiyle kucaklayýn. "Aðýr misafir" iniz yaþamýnýza ve gönlünüze mutluluk vermeye devam etsin. Kendinize iyi bakýn. Sevgi ve saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yanmayan Bir Ampulden Nasýl Mutlu Olunur
Bir Doðum Günü Öyküsü
Kadýn Hastalýðý
Kýr Gelinciði

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kiralýk Evin Þartlarý...........
Sen Bir Garip Çingenesin / Nene Gerek Gümüþ Zurna !
Bir Boyama Kursu Öyküsü
Aðýr Misafir
Çocukluðumdaki Çerçiciler Ve Düðünler
Yaðmur , Güneþ , Rüzgâr ve Babam
Keltepe'nin Öyküsü
Eşeği Düğüne Çağırmışlar
Bir Memleketin Dönüþüm Hikâyesi
Biz Üç Kardeþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.