..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapýsý deðil bu kapý. / Nasýlsan öyle gel. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Kâmuran Esen




14 Mayýs 2003
Sen Bir Garip Çingenesin / Nene Gerek Gümüþ Zurna !  
Aný mý öykü mü, bilemiyorum yani.......

Kâmuran Esen


Acaba yayýnevleri ile nasýl anlaþma yapýlýr? Onlarýn anlaþma yaptýklarý þair ve yazarlarýn özellikleri nelerdir? Yenilere neden hiç þans tanýnmaz? Ýllâ ki ünlülerin mi kitaplarý yayýmlanýr?


:HHHG:
Birkaç gün önce bir þiir kitabý geçti elime. Daha doðrusu Ýstanbul’ da oturan kardeþim getirdi. Arada bir yapar bunu. Getirir yeni çýkan kitaplarý, gözüme gözüme sokar. Yine öyle yaptý densiz ! ” Abla; sen þiiri seversin, sana bir þiir kitabý daha getirdim, yeni çýktý.” dedi. Çok bozuldum.

Yeni çýkan þiir kitaplarýndan haberdar oldukça hep böyle bozulurum. Çünkü ben þiirlerimi kitap haline getirmek için uzun zamandýr uðraþ veriyorum, olmuyor. Yeni þiir kitaplarý çýkýyor, benim þiirlerim ise satýlmayan ürünler gibi tezgâhta bekliyor; hatta tezgâh altýnda. Bozulmamýn nedeni iþte bu. " Kelin yanýnda kabak anýlmaz." demiþler. Kardeþimin yaptýðý neye benziyor, biliyor musunuz ? Evde kalmýþ, yaþlanmýþ bir kýza, zýrt- pýrt düðün davetiyesi vermeye benziyor. “ Sen evde kaldýn, bir türlü koca bulamadýn ama, bak kýzlar evleniyor. ” dermiþ gibi.

Bozulduðumu belli etmemeye çalýþtým tabi. Yarým aðýz teþekkür ettim..... Kitap, tv’deki ünlülerden birine ait. Allah bir kez “ Yürü ya kulum ! ” demeye görsün; hem þarkýcý, hem sunucu, hem film yýldýzý, hem þair olabilirsin. Yalnýz, bana “ Yürü ! ” diyen yok.

Yepyeni, pýrýl pýrýl bir kitap; mis gibi de kokuyor. Þairin fotoðrafý var kitap kapaðýnda. Kýskandým açýkçasý. Gözlerimi kapattým, þairin isminin yerine Kâmuran Esen yazdým; fotoðraf karesine de kendi fotoðrafýmý yerleþtirdim; çok güzel oldu. ” Denizi yakamazsam, cýzlatýrým ya ! ” dedim kendi kendime...... Ýçimde bir kýpýrdanma , yüreðimde bir sýcaklýk hissettim, hayalim sanki gerçekmiþ gibi. Derken silkindim, kendime geldim. Allahtan, kurduðum hayalleri kimse görmüyor; yoksa sakýz olacaðým aðýzlarda.

Akþamdan sonra baþladým þiir kitabýný okumaya. Bir - iki saatte bitiriverdim, çekirdek yer gibi. Ne olduðunu anlamadým bile. Kitap mý okudum, boþ gözlerle camdan mý baktým, bilmiyorum..... Kitap bittiðinde, kitaptaki þiirlerden bir dize bile kalmamýþtý aklýmda.

Okurken de hiçbir þiirin hiçbir dizesinde tüylerim ürpermedi, içim sýzlamadý, yüreðim coþmadý. Sanki þiir okumamýþtým da, iþte öylesine sýradan bir þey yapmýþtým. Hayret ! Aklýmda hiç ama hiçbir þey yok kitaba ait. Yürümek gibi, esnemek gibi; öylesine sýradan bir iþ yapmýþ gibiydim. Nasýl anlatsam bilmem ki ! Hani tabak tabak patlamýþ mýsýr yersiniz; bittiðinde bir þey anlamazsýnýz ya, aynen öyle. Mýsýr bitmiþtir ama, aðzýnýzda ne mýsýr tadý kalmýþtýr ne karnýnýzda tokluk hissi vardýr. O tabak tabak mýsýrý yiyen sanki siz deðilsiniz gibi.

Kitabý evirdim, çevirdim, derken yayýnevinin e-posta adresini gördüm. Sonra yazdýðým þiirleri hatýrladým. Birden ayraným kabardý. Benim þiirlerim, okuduðum þiirlerden kötü deðil. “ Herkes kendini beðenmezse çatlarmýþ.” demeyin sakýn; gerçekten þiirlerim okuduklarýmdan daha kötü deðil. Hatta daha da iyi. Bu yayýnevi belki benim þiirlerimi de yayýmlar diye bir hayale kapýldým. Sýk sýk kapýlýrým zaten bu hayale. “ Karganýn gönlünden þahinlik geçermiþ.” ya, o hesap. Kaç kez reddedildim ama, hâlâ akýllanmadým. Yazdýklarým deðerlensin istiyorum çünkü. Yaz yaz koy kenara. Okuyucuya ulaþamadýktan sonra yazmanýn ne anlamý var ! “ Mekke’ye gitmiþsin, misk sürünmedikten sonra neye yarar! ” demiþler .

Hemen bir e-mail çektim yayýnevine. Bu yayýnevi, “ Hadi yollayýn bakalým, inceleriz.” falan der belki, belli mi olur ! Bir umutla, þiir dosyamla ilgilenip ilgilenmeyeceklerini sordum. Düz yazýlarýmdan zaten umudumu kestim de, belki þiirlerimi beðenirler diye düþündüm. izedebiyatta birkaç okurum , üç - beþ kütüphanede þiirlerim var diye kendimi þair falan mý sandým, nedir!..... “ Þalgam , kazana girince et oldum sanýr ; arap, ata binince bey oldum sanýr.” misali......Zaten biraz da izedebiyat dürtüp duruyor beni.

Ýki gün sonra yanýt geldi. Gelen yanýt, daha önce yazdýklarýmý reddeden yayýnevlerinin ifadelerine çok benziyordu: ” Ýlginize teþekkür ederiz. Anlaþma yaptýðýmýz þair ve yazarlarýn dýþýnda baþka yazar kabul etmiyoruz.”......Aldým mý aðzýmýn payýný ! “ Býldýrcýnýn beyliði, harmanlar kalkana kadarmýþ. ” derler ya; benim umudum da ancak iki gün sürdü.

O anda bir sürü soru geldi aklýma: Acaba yayýnevleri ile nasýl anlaþma yapýlýr? Onlarýn anlaþma yaptýklarý þair ve yazarlarýn özellikleri nelerdir? Yenilere neden hiç þans tanýnmaz? Ýllâ ki ünlülerin mi kitaplarý yayýmlanýr? Yeni yazarlara hiç þans verilmezse, bir ülkede nasýl olur da yeni yazar çýkar? Bir kitap dosyasý, okunmadan neden reddedilir?... Düþün bakalým düþün.

Ancak, aldýðým yanýta hiç üzülmedim. Gerçekten ! Çünkü reddedilmeye alýþtým. Bu ilk deðil ki ! OKUNMADAN reddedilmek artýk bana çok olaðan geliyor. Ama dakikalarca kendime kýzdým, söylendim. “ Eþeðini dövemeyen, semerini dövermiþ. ” ya, aynen öyle. Hýrsýmý kendimden çýkardým. Homurdandým durdum uzun süre.

“ Her - hýyarým var - diyene, ne diye tuz alýp seðirtirsin ! ” dedim.
“ Sen kim, tv’deki ünlü kim ! ” dedim.
“ Hani bir daha hiçbir yayýnevini rahatsýz etmeyecektin ! Hani yazdýklarýný yýrtýp atacaktýn ! Yalancý ! ......dedim.
Hatta kendime, “ Salak ! ” bile dedim. Yanýmda eþim olduðu için, o duymasýn diye yavaþça söyledim. Neyse ki tv izliyordu da homurdandýðýmý farketmedi.
“ Seni kim takar ! ” dedim.
“ Kitap satmaz, isim satar. Senin ismini tv’ de hiç duyan oldu mu? ” dedim. Daha baþka þeyler de dedim. Hatta kendime hakaretler savurdum. Hýrsýmý alamadým, devam ettim:
“ tv’de ünlenmiþ birinin þiirleri yayýmlandý diye, niye kendine pay çýkarýyorsun ki ! ” dedim.........” Bacaðýnda donun yok, baþýna ne diye fesleðen takmaya kalkýþýyorsun ! ” bile dedim. Derken eþim, baþýný tv’den bana çevirip; “ Bir þey mi dedin? ” dedi. “ Yooo ! Sana öyle gelmiþ.” dedim. Sesli mi söylendim kendime ne yaptým, bilmiyorum.

Sevgili okurlar ! Benim, bazý yazar ve þairlere özenip ikide bir yayýnevlerine baþvurmam neye benziyor, biliyor musunuz? Size sorduðuma bakmayýn, ben biliyorum yanýtýný. Hani bir atasözü var; ” At’a nal çakýldýðýný görmüþ, kurbaða da ayaðýný uzatmýþ.” diye, iþte o densiz kurbaðanýn yaptýðýna benziyor.........Cýk cýk cýk cýk ! Akýlsýz kadýn ! Hem demezler mi insana; “ Sen bir garip çingenesin, nene gerek gümüþ zurna ! ” diye?...... Derler derler. Ben de öyle dedim zaten.

Ah ! Keþke tv’de ünlü biri olsaydým.....Acaba o zaman þiirlerimi yayýmlarlar mýydý dersiniz?

Yayýnevleri, yeni yazarlarý bir türlü sevemediler. “ Sevilmeyenin sesi dangýldak, yürüyüþü zömbüldek gelir.” hesabý; o nedenle, yeni yazarlarýn yazdýklarýný da bir türlü sevemiyorlar. “ Türkiye’de yeni yazar yetiþmiyor. ” diyenler çok haklýlar. Çünkü yeni yazarlara fýrsat verilmiyor.

Kýsacasý siz siz olun, benim gibi boþ hayallere kapýlmayýn. Reddedileceðinizi bile bile – eðer ünlü biri deðilseniz - yayýnevlerine baþvurmayýn. internetteki þiir siteleriyle oyalanýn durun. Ýzedebiyat neyinize yetmiyor !.... Ama yine de siz bilirsiniz. Kimseye akýl vermek istemem. Zaten “ Kelin ilâcý olsa, önce kendi baþýna çalarmýþ.” Unutun gitsin söylediklerimi.

Bana müsaade........Artýk yazýmý bitireyim de bir yayýnevinin daha kapýsýný çalayým. Ayrýca, yazar veya þairlerle anlaþma yapmanýn yolunu da sorayým. “ Yine mi ? ” demeyin sakýn. Evet, yine. “ Pilâvdan dönenin kaþýðý kýrýlsýn.” Asla pes etmeyeceðim......Çünkü, yazdýklarým kitap haline gelmeden ölürsem ( Allah gecinden versin.), gözlerim açýk gidecek, ona yanarým.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Dertlerimiz hep ayný
Gönderen: Ahmet Yemenici / , Türkiye
4 Ocak 2015
Sayýn Kamuran Haným; bu yazdýklarýnýzý bir solukta okudum. Bir akarsu gibi akýcý üslubunuzu çok beðendim. Amatör yazarlar kategorisinde görünen bizlerin yazýlarý(þiir,öykü,roman vs.) basým evlerinin kâr amacý güden çýkarlarý nedeniyle ikinci, hatta üçüncü plâna itiliyor. Ne yazýk ki durum bu... Mücadeleyi elden býrakmayýp öyle veya böyle yazdýklarýmýzýn okurlarla buluþmasý için sizin gayretkeþliðinizi göstermek gerek. Düþüncelerinizi çok güzel ifade etmiþsiniz. 2003 tarihli yazýnýzýn üzerinden on bir yil geçmiþ. Ne yazýk ki ben 2014'ün son ayýnda okuma þansýna erdim. Sanýrýn bu 13 yýllýk dönemde bir çok kitabýnýz basýlmýþtýr. Eðer varsa ve bulabilirsem ilk fýrsatta temin edip okumak isterim. Saðlýcakla kalýn. Ayrýca öykülerime yaptýðýnýz yorumlar için de teþekkür ederim. Sevgiler ve saygýlar...

:: :)
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
14 Aralýk 2013
Kaleminize saðlýk :) Gönlünüzce olsun.

:: kitap nasýl yayýnlanýr
Gönderen: izzet dinçkurt / Aksaray/Türkiye
25 Haziran 2007
o kadar güzel içinizden gelenleri yazmýþsýnýzki þikayetmi eleþtirimi insan anlayamýyor bende þu an bir kitap yazýyorum bitme aþamasýnda kimbilir kaçkez yayýn evlerinden nazikce kovulacam olsun kitabým basýlanakadar yürekli olacam sizinde kitanýnýz basýlanakadar yürekli olmasýný temenli ederim saygýlar izzet dinçkurt

:: Bu pratik öneri
Gönderen: Hardal Biber / Ýstanbul/Türkiye
23 Haziran 2007
Kamuran Haným, Derde deva mý züyürt teselisi mi bilmem ama. Size yine de 4K 1B yi denemenizi tavsiye ederim. Ben bu yolu ergeç deneyeceðim. Önce Kendi Kitabýmýn Korsanýný Kendim Bastýrýp sonrada bak çok satýyorum deyip yayýnevlerinin kapýsýný çalacaðým. Saðlýkla kalýn.

:: sevgili kamuran teyze
Gönderen: merve burunkaya / Antalya/Türkiye
25 Mart 2007
butun yazýlarýnýzý buyuk bir heyecanla okuyorum ve begeniyorum bu guzel yazýlarýnýzýn devamýný bekliyorum.

:: Hedef Ayný, Oklar Farklý
Gönderen: zeynep küçük / kýrþehir/Türkiye
11 Þubat 2005
Deðerli Hocam, Duygularýnýzý o kadar güzel anlatmýþ sýnýz ki... Dün bir þiirim yayýnlandý. O kadar mutlu oldum ki, aileme yazar olmak istediðimden bahsetmemiþtim. Þiirimi okumalarý için telefon açtým. Þaþýrdýlar. "Çok güzel yazmýþsýn." gibisinden laflar ettiler. Ayaklarým yerden kesildi. Allah 'tan pencereler kapalý, yoksa pencereden uçar giderdim. Þimdilik biz yazma sevdalýlarý; kendimizi yetiþtirmek, üretmek, güzel eserler oluþturmak için uðraþýyoruz. Tabi ki bunun birde pazarlanmasý var. Bu konuda hiç bilðimiz yok. Hedef ayný ama oklar farklý. Keþke bacaðý, yüzü-gözü güzel olanlarýn, parasý çok olanlarýn deðil de... Çalýþan, alýn teri harcayanlarýn oku vursa hedefi. Baþarýlarýnýzýn devamýný diliyorum. Saygýlarýmla...

:: slm
Gönderen: ilknur / Ýstanbul/Türkiye
5 Aðustos 2004
ablacigim gördünmü emeginin karsiligini aldin ve artik bir kitabin var. Zaten bu adamlar kitabi degil parayi seviyormus. Sevgiler...

:: Aglamayana meme yok!!!
Gönderen: Çiðdem Narter Birced / Istanbul
19 Mayýs 2004
Sevgili Kamuran ESEN, Ne de guzel yazmissiniz duygularinizi. Samimi, yalin, dokunakli... Iz Edebiyat'ta yayinlanan bazi yazilarinizi okudum (Daha cok oykulerinizi). Hepsi de yurekleri isitan ve yureklere dokunan oykuler. Bence siz buyuk yayincilarin kapilarini bir kez daha calin. Hatta bir de Guiness Rekorlar kitabina basvurun belki de bu kategoride bir ilk olusturur ve unlu olursunuz belli mi olur ? Belki o zaman kitaplarinizi seve seve basarlar! Sevgi ve Saygilarimla, Cigdem Narter Birced

:: DEMEK TEK BAÞIMA DEÐÝLMÝÞÝM
Gönderen: Ali Ziya Çamur / Anamur/MERSÝN
9 Þubat 2004
Deðerli dost, güzel yazýnýzýn daha adý ilgimi çekince bir okuyayým dedim. Gördüm ki hâli pür melalimiz ayný. Çünkü ben de elime her kitap alýþýmda "Kendi kitabýný ne zaman tutacaksýn?" diye sorardým. Ama ben sizin kadar yürekli de olamadým. Çünkü bu yaþtan sonra, senin kadar þiir üzerine kafa yormamýþ, okumamýþ bir postmodern velet, kalkacak senin alýnteri, göz nuruyla kurduðun þiir köþkünü bir saniyede toz dumana gömecek. Eleþtiri'ye her zaman açýk oldum. her zaman deðer verdim. Ama süslü püslü yabancý terim ve düþünür adlarý dolu bir kaç tümcelik eleþtiri müsveddesine de tahammülüm yok. Kýsacasý, biz bir yerlerde, bir türlü medyatik olmayý baþaramayýz, Parasýný verip de kendi adýmýza da kitap çýkaracak yükümüz yok. "Bizde hâlis bal var gelin tadýn, alýn" diyemeyiz. Öyleyse "açýlýn internet kapýlarý biz de girelim!"

:: Ýade-i ziyaret
Gönderen: despina kazak / Ýstanbul
25 Kasým 2003
Sevgili Kamuran Esen ikinci kez ayný isimden bir yorum gelmesi beni öyle mutlu etti ki bir bakayým neler yazmýþ dedim ve adeta tokat yemiþ gibi oldum. Sizin gibi kelimeleri adeta dansettiren usta bir yazarýn benim acemice karalanmýþ yazýmý okumuþ ve beðenip yorum yazmýþ olmasý benim için ne kadar anlamlý bilemezsiniz. Bugüne kadar bir çok sitede serseri mayýn gibi dolanýp durduktan sonra iyi ki iz edebiyatý bulmuþum diyorum. Okuyabildiðim tüm yazýlarýnýz birbirinden güzel ama bu yazý birebir benim hislerimle örtüþtüðü için yorum yazmak için seçtim. Ben boþver neden yayýnlansýn ki diyenlere çok kýzýyorum. Kahretsin neden biz yazabilen insanlar hayatýmýzý bu yolla kazanamýyoruz da memurluk, sekreterlik gibi abuk sabuk iþlerle boðuþmak zorunda kalýyoruz? Yazarlýk bir meslekse neden bizimki meslekten sayýlmýyor da medyatik insanlarýn yazdýklarý ille de güzel olarak düþünülüyor? Bu zihniyetin deðiþmesi dileðiyle. Sizinle tanýþmak çok güzel...

:: Yeni yazarlara fýrsat?
Gönderen: Mehmet Ay / Aydýn
11 Aðustos 2003
. “ Türkiye’de yeni yazar yetiþmiyor. ” diyenler çok haklýlar. Çünkü yeni yazarlara fýrsat verilmiyor.Evet tümüyle katýlýyorum bu söze.Ama izedebiyat sayesinde hiç olmazsa belli bir kitle bulusuyorsun.Biz seni takdir ediyoruz.Umarým bu sana yeter.

:: umarým gözünüz açýk gitmez:))
Gönderen: Meryem Uçar Kayalý / izmir
27 Temmuz 2003
Merhaba sevgili Kamuran; Bu yazýnýza gelen yorumlarý okudum ve birinde (hangisi olduðunu tam hatýrlayamýyorum, mazur görün) diyordu ki okuyucu: burada hiçdeðilse kendileri de yazan bir kitleye hitap ediyorsun ve böylesi daha nitelikli.. Ben bu fikre kesinlikle katýlýyorum.. Alýnmýþ olmak için alýnan kitaplardan ya da alanlarýn gereken deðeri vereceðinden emin olunmayanlardan olmaktansa basýlmamasý belki de daha iyi diye düþünüyorum.. Bana yazmýþ olduðunuz iletinize verdiðim cevapta da belirttiðim gibi, kendi çapýmda ben de yazýyorum amatörce birþeyler... Sizden bir farkým var gerçi, ben asla ve asla (büyük sözüme tövbe) basýlmalarýný istemiyorum ürettiklerimin.. Birkaç dostum inatla halen basýlmalarý yönünde uðraþýyorlar ama nafile; bir gün onlar da anlayacaklar bu konuda sabit fikirli olduðumu.. Neden mi böyle düþünüyorum: 1)Bir yayýnevi ile anlaþma imzaladýðýnýzda baþýnýza gelecek þeylerden biri þudur: bilmemkaç yýl içinde bilmemkaç kitap tamamlama sözü verirsiniz..Ki bu hiç bana göre deðil.. Ismarlama yazmak yani 2)Satýlan tüm kitaplarýnýzýn varoluþ serüvenini göremezsiniz.. yani; kimileri kütüphanelerin en baþ köþesindedir kimileri de fýrlatýlýp atýlmýþtýr.. Ki bu da hiç bana göre deðil (bilinmezlik yani, sanýrým biraz bencilim) 3)Sizin en gözde eseriniz diye düþündüðünüz yapýt az satarken diðerinin (gene sizin eseriniz olan diðeri bile olsa) çok satmasý.. Hoþ; az ya da çok satmasý okunmuþluðun göstergesi de deðildir ama.... bu liste daha da uzayabilir.. uzun lafýn kýsasý, elimde fýrsat ve imkan olduðu halde ben asla düþünmüyorum profosyonel olmayý.. Yazdýklarýmýn karþýlýðýnýn maddi olmasýnýn, benim gözümdeki deðerlerini azaltacak diye düþünüyorum sanýrým...Saçma belki ama bu benim kiþisel görüþüm.. Hep amatör kalmayý istiyorum.. Buradaki varlýðým da bu amatör ruha hizmet ediyor iþte:)) sevgilerimle meryem

:: Þiir sevgisi
Gönderen: Mehmet Ali Güneþ / Rize
13 Temmuz 2003
Sevgili Anneciðim; Þiir üstüne bütün düþündüklerini ve inandýklarýný tümüyle þiirlerine oradan da bizlere yansýttýn.Kimin þair olduðunu þiirlerinle kanýtladýn bizlere.Bizlerin gözünde sen bir sanatçýsýn.Onlarýn menfaatlerle, sahte gülüþlerle dolu dünyasýnda senin gibi bir meleðin ne iþi var.Sen burada bizimle güzelsin.Bizlerin þairisin.Býrak onlar kendi dünyalarýnda komik þiirleriyle birbirlerini kandýrsýnlar.Senin þiirlerin bizlerin yüreðinde çoktaaaaan kitap oldu.Gözün arkada kalmasýn!!!

:: Siz de buranýn ünlüsüsünüz
Gönderen: Gözde Kýlýç / Ankara
3 Temmuz 2003
Siz o kadar güzel yazýyorsunuz ki; bence de sizin yayýnevlerinden aldýðýnýz cevaplar haksýzlýk. Ama en azýndan belli bir okuyucu kitlesi ile buradan buluþabiliyorsunuz; üstelik kendileri de yazan okuyucular. Daha elit okuyuculardan takdir görüyorsunuz. Bunun ötesinde ne kadar güzel yazdýðýnýzý kendiniz de biliyorsunuz. Elbette bir yayýnevinde yazdýklarýnýzý yayýnlatmaya uðraþmaya devam edin ama siz zaten yazdýklarýnýzla pek çok gönüle akmaktasýnýz bunu da gözardý etmeyin. Sevgiler.

:: Yazmak kalem tükenene kadar deðil ömür tükenene k
Gönderen: Sýla / ist
17 Haziran 2003
Yazýnýz bir nehir gibi sürükleyici geldi.Ýnsaný içine davet ediyor hele ki okuyanýn gönlünde yazmak adýna küçük bir kýrýntý varsa ve balýk misali zýplayýp duruyorsa bu nehre kapýlmamak mümkün olmuyor... :))Paylaþtýðýnýz kelimeler dizinini kitap haline getirip raflara dizemeseniz de emin olun yüreklerimizde baharý yaþatýyor ve kelimeler o baharýn çiçeklerini temsil ederken de siz de onlarý içinde yaþatan o bahçeyi temsil ediyorsunuz......

:: Umudum o ki
Gönderen: Guvercin / Ankara
7 Haziran 2003
Yazdýklarýnýz internetten takip ediyorum.Yazýlarýnýzý okumak gerçekten büyük bir keyif ve zevk oldu benim için hep.Umarým ve dilerim ki yakýn bir zamanda sizin yazdýðýnýz kitabý okuma keyfinide yaþarým.Umudum var bu konuda.Kendinize çok iyi bakýn...Sevgiler saygýlar...

:: burda bu akþam
Gönderen: Mudarkeþ KANIK / izmir
4 Haziran 2003
yazmak çizmek güzel, hele ki kendini anlatabiliyorsan kaleminden akan mürekkepte, deðmeyelim keyfine, fakat insana lazým olan kalem yada kaðýt deðildir þu hayatta. yazýlardaki insaný yaþayabilmek ve ona layýk olabilmek vahim kýlýnan zihinlerde. vay be'ler hep oldu hayatýmýzda, ama neye yaradý? Yürümek ve bir avuç topraða karýþmak, ona layýk olamk, gerisi sen yada diðerlri..

:: :))
Gönderen: Mustafa K. Sürmeli / Tekirdað
25 Mayýs 2003
Yayýnevi dediðin, bir iþ yeri. Yaptýklarý masrafý çýkaracak ve üstüne de kar ettirecek, kiþilerin yazýlarýný, yayýnlamak. Yazýdan anlayanlarýn sayýsý da, ayný müzik dünyasýnýn yapýmcýlarý gibi oldukça azaldý. Bildikleri, iyi olaný ortaya koymaktan daha çok, nasýl kar edebilirim diye düþünmek. Esas sorunda, okuyanýn az olmasý ve okuduðunun derin deðil de, serinden etkilemesi. Yani kendini yormayacak, düþündürmeyecek ve içeriðinin, kendine kýsadan keyif verecek kadar az olmasý. Dikkat ederseniz, son zamanlarda, ne olduðu anlaþýlmayan ve erotik yazýlar daha çok okunuyor. Üstelik böylesine deðerli bir sitede!... :))

:: Ýnadýna.
Gönderen: nida / Istanbul
19 Mayýs 2003
Ýnadýna kapattým lambalarý. Ýnadýna seviyor ve senin inadýna daha çok yazýyorum. Karanlýk diye aldanma, büktüðün dudaklarý gördüm. Büzmelerinin inadýna, inadýna yaþýyor... Ýnadýna yazýyorsun, yaz... Çið taneleri titremeden, kurþun olarak düþmeden enselerine. Bir gül yapraðý hafifliðinde ve sadeleðinde, suskunluðun. Dikilmeden gece ve sýrtlanlar girmeden düþünüze, ne bu þafaklar kavuþacak aydýnlýða, ne de sizi paklar karanlýk. Bir sivri sinek sesinde uyuyamayan, gündüz... Davullar geliyor, davullar... Baþlasýn cümbüþ. Mizâh agýrlýklý gibi görünse de. Anlam yüklü, dað gibi... Tebrikler.

:: :)
Gönderen: pelin / izmir
14 Mayýs 2003
sevgili Kamuran Esen, alkýþlar size, kelimeleri böylesine dans ettirip, kinaye adasýna bir tur yapmýþsýnýz..Ýyi ki bir ünlü deðilsiniz de, þiirlerinizi bu yüzden yayýnlamayý kabul etmemiþler..O zaman kaleminize mi yoksa isminize mi deðer verildðini anlayamazdýnýz. Bir gün bir kitabýnýz çýkarsa, bu kaleminizin eseri olacaktýr, eminim..Bu arada, neden siz kendiniz bastýrmýyorsunuz..?..Yayýn evlerinin okuyabilme keyfini beklersek, bir çoðumuzun gözleri açýk gidecek sanýrým..Peki ya reklamý nasýl olacak derseniz..en iyi reklam kulaktan kulaða olandýr:) Þiirle kalýn ve kaleminizle..inadýna hemde..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çocukluðumdaki Çerçiciler Ve Düðünler
Yaðmur , Güneþ , Rüzgâr ve Babam
Eşeği Düğüne Çağırmışlar
Biz Üç Kardeþ
Ýpotek
Hafýzam Beni Nasýl Yanýlttý
Ýspiyoncu Kuþlar
Yaramaz Ýsmail Abi
Kesim Motoru / Aný
Salýncak Çamý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Farzederek Yaþayamazsýn
Yanmayan Bir Ampulden Nasýl Mutlu Olunur
Kiralýk Evin Þartlarý...........
Bir Doðum Günü Öyküsü
Bir Boyama Kursu Öyküsü
Aðýr Misafir
Kadýn Hastalýðý
Keltepe'nin Öyküsü
Bir Memleketin Dönüþüm Hikâyesi
Kiracýnýn Kapýsýný Her Gece Ecinniler mi Çalýyor!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.