..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsan - iþte tüm sýr burada. Bu sýr üzerinde çalýþýyorum, çünkü kendim de insan olmak istiyorum." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > pelin onay




14 Ocak 2003
Prematüre Aþklar  
pelin onay
her çiçek mevsiminde açar,beni neden erken çaðýrdýn, diye sordu kadýn / bilmiyorum,seni bu mevsim yetiþtirebilirim sanmýþtým ama sen soldun, diye cevap verdi adam...


:DFDI:
-her çiçek mevsiminde açar,beni neden erken
çaðýrdýn, diye sordu kadýn
-bilmiyorum,seni bu mevsim yetiþtirebilirim
sanmýþtým ama sen soldun, diye cevap verdi
adam.


Tutunamýyor aþklar gündüzlerin maskeli yüzlerinde..hep geceleri bekliyorlar, gecelere susuyorlar, gecelerden medet umuyorlar..Kapýnýn her çalýnýþýnda, acaba kim, sorusu yerini, acaba hangi aþk, sorusuna býrakýyor ve aþklar umutlarýn içinde yaþam mücadelesi verirken, insanlar bu mücadelenin içine umut depolamaya çalýþýyor. “Umutlarýmý kim rehin tutuyor?” diye baðýrýyor birisi. Kimse duymuyor, cevap vermiyor ve rehin tutulan umutlar baðýrýþlarýn içinde kimliðini ve sahibini arýyor. Alt alta verilen ilanlar göze çarpýyor gazete köþelerinde:

-umudumu kaybettim, hükümsüzdür.
-aþkýmý kaybettim, hükümsüzdür.
-kendimi kaybettim,hükümsüzdür.

Çoðalýp gidiyor ilanlar, okuyanlarýn þaþkýn bakýþlarý arasýnda. Herkes kapsama alaný içinde aþklar yaþamak istiyor ama çekim alanýnýn içine girmeye korkuyor..Çeliþkiler hayatýmýzýn öðütülmemiþ yüzü. Kendi yüreðimizle bile bazen çeliþkiye düþüyoruz...Ýþte bu yüzden hep korkuyla besleniyoruz ve saðlýksýz aþklar getiriyoruz dünyaya. Normal kilosunda olmayan, çelimsiz ve prematüre aþklar..Herkes yaþayacaðýný söylüyor, biz yaþayacaðýna inanarak dualar ediyoruz ve kötü haber bir anda geliyor kulaklarýmýza; “üzgünüz,aþkýnýzý kaybettik....!”.. Ne aðlamak geri getiriyor kaybettiklerimizi ne de aðýtlar yakmak..Çünkü bizler korkuyla besleniyoruz ve bu böyle devam ettikçe, saðlýksýz aþklar hep bizimle olmaya devam edecek..

Tutunamýyor aþklar gündüzlerin maskeli yüzlerinde. “Aþklarýnýzý tutun ve korkutmayýn..” diye sesleniyor bir çocuk.. “Geceleri beklemesin aþklar..gündüzleri de soyunabilsinler..” diye karýþýyor biri.. “ve kapsama alaný içinde yaþasýnlar..” diye ekliyor yaþlý bir amca.

Gülümsüyorum...

Gün aðaracak bir kaç saat sonra,maskeler takýlacak, göz yaþlarý silinecek ve gülümsenecek. Bu yüzden vakit geç olmadan çeliþkilerimi öðütüyorum....umutlarýmýn içinde mücadele eden gözü pek yüreðime hayat öpücüðü veriyorum..Hükümsüz kalmasýn hiçbir duygu ve us’larýn derinliðinde kaybolmasýn duygular, bunu inatla istiyorum..Tüm þehirler uyurken,ben, ben oluyorum; tüm þehirler uyanýkken ben de herkese benziyorum..Bir iyi geceler öpücüðüne hiç alýþkýn olmadýðým kadar ihtiyacým var..Öyleyse deðiþecek her þey..Ýnsanlar gündüzleri seviþecek ve gün yüzlü aþklar gelecek dünyaya..insanlar gündüzleri seviþmeyi öðrenecek ve utanmayacaklar yüreklerinin çýplaklýðýndan..Bu yüzden, herkes adýna, kendi sesimden haykýrýyorum ve olmasýn diyorum prematüre aþklar:

“eþ ruhum, nerdesin...?.... mevsimindeyim bir çiçeðin..”


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: þaþýracaksýn
Gönderen: z / Ýzmir
9 Eylül 2003
belki þaþýracaksýn! Tek hata bulamadým, kusursuz. Hep derim; yazarlar biraz da muhasebecilere benzerler. Herkes yaþar; yazarlar muhasebe kayýtlarýný döker kaðýtlara.... ve hesaplar hep eksik çýkar....

:: erken(mi)
Gönderen: Gülser / istanbul
27 Ocak 2003
aþk,zamansýzdýr. erken mi geldi, geç mi geldi? bunun hesabý yapabilir mi? erkensiz açmak ya da sadece baharda aþýk olmak... eline,diline,gönlüne saðlýk pelin.. yine harikasýn.. ve kalbim zamanlý veya zamansýz aþýk olduðun için aþkýna saðlýk.. acý ve haz..

:: Sadece aþklar mý
Gönderen: Refet / izmir
17 Ocak 2003
Yüreðinin kapýlarýný sonuna kadar açmak sadece aþklar için deðil dostluklar için de zor. Bütün samimiyetinle, en kestirme yoldan, sözlerini yapmacýk süslerle doldurmadan ifade ettiðin yakýnlýðýný þýmarmadan, derinliðini anlayabilecek insanlar nadir de o nedenle zor. Onun için býrakýn herþey sýr kalsýn, dostluklar, arkadaþlýklar... ve kimse þýmarmasýn, kimse kimseyi kýrmasýn




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Susuyorsun...devam et...
kýrýldým aþk'a ama onun haberi yok
Gidiyorum
Ben Yaðmurda Hiç Dans Etmedim
Bu senin son gidiþin miydi sevgili..?
Gidiþimin bir derinliði olmalý
Benim için yapar mýsýn..?
Bana Daðlarý ve Göçebeliði Anlatma
Kadýn Olmak
Göz yaþlarýmý biriktiriyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Üþüyorum... /... Sesimi Ört [Þiir]
Nisan Yaðmuru... /... Olma [Þiir]
Dilimde Ay Tutuldu... /... Dilsizim [Þiir]
Düþüme Düþtün... /... Canýn Acýmadý Ya [Þiir]
Kelimeleri Býrak, Ýþimiz Dokunmak [Þiir]
Ses (Ým) Duvardan Düþtü... /... Kaldýrýn [Þiir]
Düþünürken sizi [Þiir]
Düþ (Me) Ler... /... Aþk Bitti [Þiir]
Bana biraz hüzün ver usta, sek olsun! [Þiir]
Ýsmimi Unutma [Þiir]


pelin onay kimdir?

þiir tutkusu,müzik hayatý,deniz sevdalýsý,aþk ise bitiremediði romaný. . orhan veli'yle ayný derdi paylaþýyor; bir de raký þiþesinde balýk olabilse. .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet,Orhan Veli,Attilla Ýlhan,Murathan Mungan,Þükrü Erbaþ,Hayyam,Yýlmaz Odabaþý, Cemal Süreya, Buket Uzuner,Oðuzhan Akay, Akgün Akova,Altay Öktem, Akif Kurtuluþ,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © pelin onay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.