..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Benim yaradýlýþýmda fevkalade olan birþey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir. - Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Sevgi ve Arkadaþlýk > Mehmet SEÇKÝN




28 Kasým 2002
Okul Yýllarým ve Caným Hocalarým  
Mehmet SEÇKÝN

:CGJH:


Ýlkokul müdürüm,
Hiç unutmam,
Mustafa S. idi ismi.
Bir gün konuþma yaptý,
Bütün öðrencilere,
"Hayatýnýzda geçirdiðiniz bir saniye bile önemlidir"
Anlamadý çoðu öðrenci,
Güldüler.
Bir öðrenci vardý,
O da ben dondum kaldým.
Hala aklýmda sözün,
Hala uyguluyorum,
Gönlünüz rahat olsun,
Sayýn hocam..

Okul yýllarým geçti,
Buruktu sevimcim,
Bak! Lise yýllarým,
Gençliðin ateþindeki,
Dostluklarý, aþklarý,
Sevinçleri, hüzünleri,
Unutmadýðým lisedeki,
Arkadaþlarýmla yediðimiz,
Yüzlerce öðrencinin önünde,
Meydan dayaðýmýz,
Nasýl da bitti?
Böyle bir nefeste..

Lise arkadaþlarým,
Kulaklarýnýz çýnlasýn,
Aramazsýnýz, sormazsýnýz,
Burada bu satýrlarý yazan,
Size deðer veren bir insan vardý,
Hatýrlar mýsýnýz?
Ama bilirim kalbinizin atýþýný,
Hissederim yaþadýðýnýzý,
Sýk görüþemesek de sizler için atan,
Bir can var can,
Hisseder misiniz?

Yýllar sonra iki ilkokul öðretmeni tanýdým,
Çok ah dedim çok.
Neden benim ilkokul hocam olmadýnýz?
Neden beni siz güldürmediniz?
Benden uzaktaki yýllarda hayal ediyorum,
Ben sýrada heyecanla parmak kaldýrýyorum,
Ýyi kalpli bir hocanýn sesi güler yüzüyle,
"sen söyle" diyor.
Ben mutlu bir yüzle kalkýp cevaplýyorum,
"aferin" denen ama hayat katan bu sözle,
"yaþasýn yaþasýn" dedikten sonra
Baþarý sevincimle sýrama tekrar oturuyorum.
Þimdi iki soru soruyorum kendime,
Ýlkokulda öðrenemediklerimi
Neden þimdi öðreniyorum?
Geç gelen bu eðitimi,
Sevinci coþkuyu neden þimdi sizlerden
Öðreniyorum?
Olsun hocam ben hazýrým her zaman öðrenmeye,
Siz yine beni alýn bir sýnýfa koyun,
Ben nasýl mutlu oluyorsam,
Heyecanla cevaplanmayý bekleyen sorularýnýzda,
Ben yine parmak kaldýrayým,
Sizin tatlý dilinizden,
"sen söyle" çýksýn.



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: okulanýlarý
Gönderen: b.cüneyt yalçýn / izmir
30 Kasým 2002
þiirinizi kurduðum mail grubunda üye arkadaþlarla paylaþmak istiyorum.konusu o kadar güzel oturdu ki hep okumak istediðim þeylere... sizi de bu gruba üye olmaya davet ediyorum. okul anýlarýmýzý paylaþmak ve anlatmak istediðimiz þeyleri anlatmak, düþündürmek istediðimiz þeyleri düþündürmek için. saygýlar. okulanilari@yahoogroups.com

:: Ah o öðrencilik anýlarý!
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu / Mudurnu
29 Kasým 2002
Merhaba Mehmet; Bir þiir sayfasýnda adýmýn geçmesi, doðrusu benim açýmdan çok sevindirici.Teþekkür ederim....Öðrencilik yýllarýna ait öðretmenlerini, biraz sitem koksa da okul arkadaþlarýný yadetmen ne güzel! Anýlar.....Gelecekle aramýzda köprü vazifesi gören ama sanki kýsa bir rüya gibi gelip geçiveren anýlar.Yaþamýmýzda, bizde iz býrakan olaylarýn ve anýlarýn çoðunun, çocukluk dönemimize veya öðrencilik yýllarýmýza ait olduðuna inanýyorum.Yani, kiþiliðimizin þekillenmeye baþladýðý, insanlarý ve hayatý tanýmaya baþladýðýmýz yýllara.....Ýnciten bir söz, suratta patlayan bir tokat, aþaðýlayan sözler; ya da tam tersine verilen bir ödül, yapýlan teþvik , sarfedilen güzel sözler gibi.....Ýþte bunlar, çocuðun hayatýnda çok önemli kilometre taþlarý olacaðý gibi; bazen de kötü baþlangýçlarýn, baþarýsýzlýklarýn ilk basamaðýný oluþturabilir......Hepimizin çocukluðumuzda, bizde iz býrakan, bizi yaralayan ya da bizi mutlu eden birçok olay vardýr mutlaka. Bu olaylarýn bazýlarýný gülümseyerek, bazýlarýný içimiz titreyerek hatýrlarýz, yýllar sonra...... Ýþte o nedenle (biz) öðretmenlere büyük görevler düþüyor.Sýnýfýndaki öðrenciye þekil veren, ona rehberlik eden öðretmenlerin, öðrencilerine sevgi ile yaklaþmalarý gerekiyor.Çocuðun dünyasýnda , ileride gülümseyerek hatýrlayacaðý, güç alacaðý izler býrakmasý gerekiyor.Ve çocuklarýn; baþarýsýzlýklarýndan dolayý cezalandýrýlmalarý yerine, en küçük baþarýlarý nedeniyle ödüllendirilmeleri, daha da iyiye yönlendirilmeleri gerekiyor.Yaratýcýlýklarýnýn; yanlýþ yaklaþýmlarla köreltilmemesi gerekiyor.Çünkü: ”Yaratýcýlýk özenle korunmasý gereken bir çiçeðe benzer. Sevgi ve ilgi onun geliþip serpilmesine; yergi ve ilgisizlik ise, henüz gonca iken onun kurumasýna yol açar.”.......A.F.Okxborn Bir öðretmen olarak, þiirini okuyunca öðretmenlik yýllarýmý düþündüm.Acaba öðrencilerimde acý izler býraktým mý yoksa diye, sordum kendime. Ve bir hatýrlatma:Hayatýmýzda bize gerekli olan birçok þeyi okul dýþýnda öðreniriz.Yeter ki almaya, öðrenmeye isteki ve hazýr olalým.Ses kaydetmek için mikrofonu her zaman açýk bir teyp gibi.:) Baþarýlý þiir çalýþmalarýnýn devamýný dilerim.Sevgiler. Kâmuran Esen

:: Duyguluyum!
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
29 Kasým 2002
Merhaba Mehmet! Sana söylenebilecek sözlerin tamamýný Sayýn Kamuran Esen arkadaþým söylemiþ.Teþekkür ediyorum kendilerine.Benim ekleyeceklerim þunlar olabilir ancak bu yazýya:Çocuk yüreðine dokunmasýný bilmeyen,onun ruhunda esen rüzgarlarý anlamayan,oyunlarýna katýlmayan,onlarla aðlayýp gülmeyen kiþi öðretmen olmamalýdýr bence.Anladým ki sitemlerin var geçmiþine çizgi çizenlere.Haklýsýn demek isterdim sana ama, diyemiyorum Mehmet!Çünkü her öðretmenin artýlarýnýn yanýnda eksileri de vardýr.Hatasýz kullar olmayý kim istemez ki!..Mesela ben;inanmazsýn belki ilk öðretmenlik yýllarýmda o güzel çocuk yüzlerine resmini çizmiþtim ellerimin..Þimdi düþününce utanýyorum bundan..Sonralarý anladým ki,tokatla hiçbir þey kazanýlmýyor.Bereket çabuk vardým bunun farkýna.Ýnsanýn sevdiði kadar sevileceðini,verdiði kadar alabileceðini anladým...Ýþte o zaman gitti ellerim özür dilercesine, daðýnýk,periþan saçlarýna çocuklarýn..Sevdim onlarý,okþadým,ördüm,kesip taradým!..Dað baþlarýnda temizlikten yoksun saçlardaki bitleri ayýkladým.Sýrf onlarý kazanabilmek,yüreðime tertemiz olarak sokabilmek için..Hepsinin,yaþlarý büyüse de yeri vardýr þimdi yüreðimde.Bakýþlarýný hiç unutmadým hiç birisinin..Ve mehmet!Þu an aðladýðýma tanýktýr ekran,tuþlar,duvarlar..Demek ki özledim onlarý.. Öðrenme,ömür boyu süren bir süreçtir.Önemli olan yeni þeylere açýk tutmaktýr kapýlarýmýzý.Yaþýnýn küçük oluþu senin artýndýr,unutma emi!Bu güzel þiir için teþekkür eder,sevgiyle kucaklarým.Daha nice güzel þiirlere kalem iþleteceðinin müjdesiyle..Hoþçakal!..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimsesizliðime Düþtün... (Muammer ERKUL)
Seni Saklayacaðým (Özdemir ASAF)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eski Bir Tapýnak Yazýtý [Bilimsel]


Mehmet SEÇKÝN kimdir?

-

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet SEÇKÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.