..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýçtenlik bütün dehanýn kaynaðýdýr." -Boerne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Gökhan Duranal




27 Nisan 2012
N'aber?  
N'aber?

Gökhan Duranal


Ormanda 10 kaplan gücünde.


:AFGG:
*Selamlar.

*Kar yaðmazken beliren üzeri karlý araba da kafalarý karýþtýrmak içn özel görevlendirilmiþ gibi. Ýlk anda "Aa kar yaðmýþ" diye düþünürken sonradan durumu çakozlayýnca oluþan "Acaba daðdan falan mý geldi ki araba?" þeklindeki çeþitli düþünceler her yýl 11 futbol sahasý büyüklüðünde beyin gücünün boþa kullanýlmasýna neden oluyor.

*Telefonda "Alo" yerine "Aaaððlliiiyyoooo" diyen genç kýz sayýsý, kafasýný yana yatýrarak fotoðraf çektiren genç kýz sayýsýna yaklaþmakta.

*Yýllar önce bir reklam vardý, içinden futbolcu çýkartmasý çýkan sakýz reklamý mý ne tam hatýrlamýyorum, buna benzer bir þeydi. Reklamda eski futbolcu Maldini'nin çýkartmasýný görüyorduk ve birden kadýn sesi geliyordu, "Maldiiiniiiiiiii!" diye, ardýndan da bir erkek sesi "Ya anne yaa!" diyordu. Yani annesi futbolcu dostumuza sesleniyor ve o da henüz oyunu býrakýp eve gelmek istemediðini söylüyordu. Peki burda annesi neden "Paolo" deðil de "Maldini" diye sesleniyordu? Ne manyak aile lan bu. Halbuki sen de bir Maldini'sin a kadýn. Oðlunlu bu kadar resmi olma.

*Bu arada Maldini demiþken, bir futbolcunun bütün kariyeri boyunca ayný kulüpte oynamasý da sýkýcý gibi. Ben olsam "Bari 1 sezoncuk Hamburg'da, Osasuna'da, Güngören Belediyespor'da falan oynayayým, nasýl bir þeymiþ bir bakayým, sonra olmazsa yine geri dönerim" falan derdim.

*Bir yiyecekten bahsederken muhabbete girip "Aa onu asýl X'te yiyeceksin. Oradan daha güzel yapan yer tanýmam." diyen adam, git baþýmdan, ben orada yemeyeceðim, hatta sýrf sana inat oraya gidip paket yaptýrýp evde yiyeceðim, sus artýk.

*Yazýlarýnýn altýna "Paris, 2004.", "Berlin, Þubat 1992" falan yazan yazarlar da nasýl karizmatik görünüyor ulan. Adam diyorsun resmen orada yazmýþ diyorsun, baþka bir ülkede, þehirde falan yazmýþ diyorsun... Mesela ben yazar olsam kesin sýrf altýna þehrin ismini not düþmek için her gittiðim þehirde yazý yazardým. Aklýma hiç bir þey gelmese bile sýrf yazmýþ olmak için yazardým. "Her yaðmur tanesiyle tekrar yaðýyordu hasret üzerime, tüm þehir uyuyordu, ve sen tekrar karþýlaþacaðým yuvarlak, fincan þeklini almýþ kahve lekesiydin çalýþma masasýnda... Yine yaðmur yaðýyordu ve tüm þehir uyuyordu... Prag, 2011" falan gibi bir þeyler uydururdum. Çok özeniyorum.

*Okuldan çýkarken montunu sýrt çantasýnýn üzerine giyen ilkokullu çocuk da ilk anda ucube gibi bir izlenim býrakýyor insanda. Montun altýnda dev bir sýrt. Hele geçen gün böyle küçük bir kýz gördüm, aðýr adýmlarla tempolu bir þekilde yürüyerek gidiyordu dev sýrtýyla, ayný zamanda da kendi kendine bir þey anlatýyordu. Korku filmi gibi. Korktum, dönüp bakamadým. Sonra cesaretimi toplayýp döndüm ve bir an göz göze geldik, tam o anda kendiyle olan sohbeti esnasýnda "... bir düþünsenee!..." diyordu. Hemen gözlerimi kaçýrýp uzaklaþtým.

*Gýrgýra gerektiði deðer verilmiyor sevgili dostlarým. Bu sevimli alet, çalý süpürgesi ve elektrikli süpürgenin arasýnda kalmýþ hüzünlü bir alet. Oysa ki o elektrikli süpürgenin gürültüsünden ve kablo sistemlerinden uzak, huzurlu bir temizleme iþlemini müjdeliyor bizlere. Gýrgýra sahip çýkalým. Sen yoksan bir kiþi eksiðiz.

*Facebook'ta her yorumun, durum güncellemesinin sonuna þu lanet olasý kalp þeklini koymak ne oluyo lan?! Hadi ";))" iþaretini anlýyorum, ergenin "laf soktum" deme þekli, tamam da bu kalp nereden çýktý?

*Bazen bir emekli olup, yol yapým çalýþmasý olan bir yer bulup fütursuzca, doya doya iþ makinesi izlemek istiyorum. Böyle ellerimi arkadan baðlayýp.

*Peki neden kuzenimle ne zaman Yetenek Sizsiniz programýný izlesek programa katýlan bazý yarýþmacýlarýn yerine biz utanýyoruz? Adam çýkýyor mesela, aptal aptal taklitler, gerizekalý birkaç þaka, ya da sinir sistemiyle ilgili problemi varmýþ gibi ilginç danslar falan yapýyor, televizyon karþýsýnda biz utanýyoruz resmen.

*Görüþmek üzere.

Gökhan Duranal - Montreal, 2012. Þaka þaka, deðil.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
N'aber? - 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Süt ve Simit [Öykü]


Gökhan Duranal kimdir?

1991'de doðdu. Henüz ölmedi.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gökhan Duranal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.