..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En büyük mutluluk ve en büyük sýkýntý anlarýnda sanatçýya gereksinme duyarýz. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Fuat Türker




10 Ocak 2012
Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum  
Fuat Türker
Kin, nefret ve öfkeyi hakim kýlmayý amaçlayanlarýn sinsi oyununu dostluk, kardeþlik, birlik, sevgi, saygýyý ve güzel ahlaký yaygýnlaþtýrarak bozalým.


:CFAD:
PKK, “Kürt milliyetçisi gerilla örgütü” gibi gösterilmeye çalýþýlsa da gerçekte Marksist- Leninist bir örgüttür. Kuruluþ kongresinde yer alan ve örgütün internet sitesinde dikkati çeken bazý ifadeler, PKK’nýn Marksizm’e olan güçlü baðlýlýðýný açýk bir þekilde ortaya koyar:

“Marksist-Leninist teori çok iyi özümsenmelidir. Önder kadrolar sýk sýk Marksizm’e müracaat etmeli, Marksizm’in uygulanmasýný baþlangýç þekli yapmak için bu öðretiyi gerçekten özümsemeliler. ... Biz sosyalizmi siyasal sorunun çözümlenmesinde daha çok bir eylem kýlavuzu olarak ele alacaðýz. Mutlaka böyle bir öðretinin temsilcisi olarak, böyle bir öðretinin savunucusu olarak, bunun en önemli koþulu olarak bulunulan ülkenin siyasal iktidar meselesine uygulayarak, mevcut iktidarý parçalamada bir araç olarak, bir eylem kýlavuzu olarak kullanarak üzerimize düþeni yapacaðýz.”

Komünist hareketin engellenemediði ülkelerde bugüne kadar bölünmeler gerçekleþmiþtir. Birçok örneði olan bu bölünmelerde etnik unsurlar etken olmamýþ, yalnýzca komünist ideoloji rol oynamýþtýr.

Komünizm, 20. yüzyýla damgasýný vurmuþ, insanlýða zulüm, kan, gözyaþý ve acýlar yaþatmýþ bir ideolojidir. Geçtiðimiz yüzyýlda 120 milyon insan komünizm nedeniyle öldürülmüþtür. Dahasý, hayatýný yitiren bu insanlar savaþta ölen askerler deðil, komünist devletlerin kendi sivil halklarýdýr.

Ölenler dýþýnda, komünist rejimlerce hak ve özgürlükleri ellerinden alýnan, göç etmeye zorlanan, bilinçli ve sistemli olarak kýtlýk çektirilen, hapsedilen, çalýþma kamplarýnda köle gibi kullanýlan on milyonlarca insan olmuþtur. Korku içinde yaþayan milyonlarca insaný da ilave edersek, bu soðuk, katý ideolojinin insanlýða verdiði zararýn boyutlarýný görebiliriz. PKK’nýn ülkemizin doðusunda öngördüðü korku yapýlanmasý da budur.

PKK Atesittir

Marksizm ve Leninizm’in kökeninde terör vardýr. Hedefe ancak þiddet ve terörle ulaþýlabilir. PKK, son dönemde komünist-Marksist kimliði deþifre olunca paniðe kapýldý. Örtbas edebilmek amacýyla yeni stratejisi gereði ‘din’i kullanarak, dindar doðu halkýný kendi tarafýna çekmeye gayret etti. Marksist- Leninist- ateist çizgideki örgüt, bu tür bazý taktiklerle hem halk arasýnda, hem de kendi içinde farklý bir propaganda yöntemi geliþtirmeye çalýþtý. Ancak bu hiç de inandýrýcý olmadý. Ýþte bugün bu paniðin yansýmasýna tanýk oluyoruz

PKK ateisttir. Din ahlakýna ve din ahlakýnýn insanlara getireceði güzelliklere düþmandýr. Küçük yaþlardan itibaren dine düþman olarak eðitilen, vicdaný körelen örgüt üyeleri, devletimiz ve halkýmýz açýsýndan büyük bir tehdittir.

PKK, genç beyinlere öncelikle diyalektik materyalizm ve bu felsefenin kaynaðý olan Darwinizm eðitimi vermektedir. Bu yüzden yurt çapýnda anti-Darwinist, anti-materyalist, anti-komünist çok güçlü bir fikir propagandasý zorunludur.

Doðudaki vatandaþlarýmýz dindardýr. Bu topraklarda yaþayan güzel ahlaklý insanlarý, materyalist, ateist ve Ýslam karþýtý PKK’dan korumalý ve onlara destek olunmalýdýr.

PKK’ya çözüm, hamasi nutuklar ve sloganlar atmak deðil, Darwinizm’in ve materyalizmin çökertilmesidir; fikir mücadelesidir.

Fikir Mücadelesi Nasýl Olacak?

Terörle mücadele konusunda anti-komünist ve anti-Darwinist propagandanýn toplum genelinde de önemi fark edilmiþ ve ortak bir kamuoyu oluþmuþtur. Baþlangýç olarak bu geliþme oldukça sevindiricidir. Bundan sonra yapýlacak olan ise somut adýmlar atýlmasýdýr. Bu konuda çeþitli kurumlara da sorumluluklar düþmektedir.

Devlet, komünizm, materyalizm ve Darwinizm’e karþý halkýn bilinçlenmesini saðlayacak politikalar oluþturabilir. Konuyla ilgili donanýmlý olan sivil toplum kuruluþlarýnýn desteðini alabilir.

Yazýlý ve görsel medya kardeþlik, sevgi, merhamet ve inanç birliði yönünde yayýnlar yapabilir.

Yapýlacak olan mücadele kararlý ve sürekli olursa, umut edilen sonucu hýzlandýracaktýr. Bu fikir mücadelesi, PKK’nýn fikri dayanaðýný yok ederek, Allah’ýn dilemesiyle terör fitnesinin beynini daðýtacaktýr. Örgütün ideolojisi ortadan kalktýðýnda kendisine sempatizan ve yandaþ bulamayacak, böylece faaliyette de bulunamayacaktýr.

"Kürdün Kürtten Baþka Dostu Yoktur" Sözü Sinsi Bir Oyundur

Güneydoðu’daki kardeþlerimiz üzerinde sinsi bir oyun oynanýyor. “Bir arada yaþayamayýz”, “Kürdün Kürtten baþka dostu yoktur” fitnesi yayýlmaya çalýþýlýyor. Oysa hepimiz birbirimize Allah’ýn emanetiyiz. Kürtler de, Lazlar da, Çerkezler de; tek bir milletiz.

Hepimiz dostlar ve kardeþler olarak bu memlekette yaþayan insanlarýz ve çok güzel bir görevle; Ýslam Birliði’yle görevliyiz.

Bu oynanan oyun ve yaþananlar nedeniyle gerilime düþülmemeli. kimse paniðe kapýlmamalý. Yazýlý ve görsel medya, sürekli bir gerilim üslubundan kaçýnmalý. Þu an ortamý karmaþaya sürüklemek, insanlarý paniðe kaptýrmaya çalýþýyorlar. Bu geçici bir oyun. Bu gibi olaylarda soðukkanlýlýðý korumak çok önemli.

Bizler terör örgütü mensuplarý ile terör maðduru insanlarý çok iyi ayýrt etmeliyiz. Doðulu vatandaþlarýmýzý þefkatle koruyup kollamak güzel ahlakýn gereði. Aksi ise terör örgütünün ekmeðine yað sürmek olur. Kürt vatandaþlarýmýzla diðer vatandaþlarýmýzý düþman etmeye yönelik oynanan oyuna gelmeyelim. Kin, nefret ve öfkeyi hakim kýlmayý amaçlayanlarýn sinsi oyununu dostluk, kardeþlik, birlik, sevgi, saygýyý ve güzel ahlaký yaygýnlaþtýrarak bozalým.

Samimiyetle dini yaþayan kürt kökenli vatandaþlarýmýzý kendileri gibi saptýrarak, Allah`ý, peygamberleri, kitaplarý, ahireti inkara sürüklemeye çalýþan bu kirli örgütü Allah`ýn dilemesiyle bölgeden söküp atalým.


Fuat Türker

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: PKK Terör Örgütü
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
9 Aðustos 2015
PKK Terör örgütü, sol görüþlerle kurulmuþtur,doðrudur.. Fakat, 1991 yýlýndaki 1.Körfez Harekatý'ndan sonra, durum deðiþmiþ ve ABD tarafýndan destek gören bir örgüte dönüþmüþtür. Bunun sonucu olarak, PKK terörünün ülkemize yansýyan mahiyeti, kapsamý, þiddeti de deðiþmiþtir. Bu þartlarda, PKK sadece ABD' nin hedefleri doðrultusunda hareket etmektedir. Bunu görmezden gelemeyiz. Teþekkür ve saygýlar...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr
"Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler"
Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý
Toplumda Yerleþik Kur"an Dýþý Sözler - II
Birlikte Allah'ýn Ýpine Sarýlma Zamaný Gelmedi mi?
Darwinizm Putunu Kýrmak Neden Önemlidir? - I
Evlilik Programlarý
Toplumda Yerleþik Kur"an Dýþý Sözler - I
Kalpleri Ýslam'dan Soðutanlar
Özrünüz Kabul Deðil!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk
Münafýk Matruþka Gibidir...
Yalanýn Rengi
'Allah Baba' ve 'Allah Seni Yakar': Çocuk Eðitiminde Ýki Yanlýþ
Zulümden Yalnýzca Zulmeden Sorumludur
Medya Kaçýncý Kuvvet?
Toplumda Ahlaksýzlýk Nasýl Özendiriliyor? - II
Bilin (Mey) En Numaralar - I
"Allah Evrimle Yaratmýþ Olabilir" Düþüncesi Neden Yanýlgýdýr?
Aile Ýçi "Þiddetli" Þefkat

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler [Deneme]
Son Perde [Deneme]
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek [Deneme]
Ýnsan Neden Kýskanýr? [Deneme]
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr [Deneme]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.