..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam hoþtur, ölüm rahat ve huzurludur. Zor olan geçiþtir. -Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Nilüfer Aydur
Nilüfer Aydur - Kaosun Ýçinde Var Bir Ezgi
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Kadýn (Nilüfer Aydur) 24 Nisan 2014 Bireysel 

Vapur gibi gözleri vardý Kadýnýn.

  Örgüt (Nilüfer Aydur) 24 Nisan 2014 Bireysel 

Sevdamýn sýnýrlarýna çitler Hayallerime elbise biçtiler. Beni örgütlediler ki öyle Kokunu unuttum anne.

  Duymak (Nilüfer Aydur) 17 Nisan 2014 Bireysel 

Sessizlik olsun, yarýlsýn karanlýk Kendini duysun yürek.

  Aþýðýn Ömrü (Nilüfer Aydur) 17 Nisan 2014 Bireysel 

Kim demiþ ömrü uzatýr aþk. Çok aþýk bilirim ben vakitsiz ölen.

  Aðlama (Nilüfer Aydur) 19 Ocak 2014 Bireysel 


  Sen (Nilüfer Aydur) 15 Ekim 2012 Bireysel 

Yastýklara Kara lekesi bulaþýrdý insanlýðýn.

  Bilgi Donanýmýmýz ile Eylem Biçimimiz Arasýndaki Uçurumun Yarattýðý Gerginliðin Ortadan Kaldýrýlmasý Üzerine (Nilüfer Aydur) 28 Mart 2012 Toplum 

Unutmamak gerekir ki, hiçbir devletin varlýðý halk tarafýndan yýkýlmak suretiyle ortadan kalkmaz çünkü bir devleti yýkmaya çalýþan ancak baþka bir devlet olma iradesidir. Bir devletin varlýk alaný halk tarafýndan ancak daraltýlabilir ya da geniþletilebilir. Bu da ancak o devlete mensup olanlarýn devlete yüklediði anlam yoluyla mümkündür. Üzerimizde baský kuran, iradelerimizi hiçe sayan bir devlet istemiyorsak bunu baþarmanýn tek yolu öncelikle kendi irademizi tanýmak ve özgürlüðümüzü hemen yanýbaþýmýzdaki insanlara ilan etmek, kendimize kefil olmak ve davranýþlarýmýzýn sorumluluðunu üstlenmektir. Bunu biz yapamýyorsak yapacak bir erk her zaman bulunacaktýr.

  Bendeyiþler - 7 (Nilüfer Aydur) 10 Þubat 2012 Toplum 

Hakikate bilgiyle gelemezsin, bu yüzden bilimle gelmelisin. Bilim bilmeye çalýþmaktýr ki; bilerek ermen -bilmen- mümkün olmasa da, bilmeye çalýþarak hakikate yakýnlaþabilirsin. Yeter ki; bilimle bileceðin yanýlgýsýna kapýlýp kör olma, bilmeden bilime kör olabilirsin.

  Kutsala Ýliþkin (Nilüfer Aydur) 25 Ocak 2012 Toplum 

Bugün yaþamakta olduklarýmýz ve yakýn bir dönemde yaþayacak olduðumuzdan þüphe duymadýðýmýz; insanýn yýkýmýna, kýyýmýna yönelmiþ genel gidiþatýmýz bizi acil olarak bir zeminde buluþmaya zorunlu kýlýyor. Özellikle yaþadýðýmýz kültürel coðrafyanýn görmezden gelinmesi imkânsýz iradi teslimiyetçiliði; hýzlý devrimlerin, aþaðýlamalarýn, yok farz etmelerin üstesinden gelemeyeceði ve bu sebeple her þeyden önce anlaþýlmaya ve kabullenilmese bile, insanlýk adýna geleceðe yönelik daha iyiyi hedefleyenler için, en azýndan kendisini tanýmaya mecbur býrakýyor bizi.

  Bendeyiþler - 6 (Nilüfer Aydur) 17 Ocak 2012 Toplum 

Sezgi, hayat boyu helezonlar çizerek yürüdüðümüz yola býraktýðýmýz iþaretlerin, gerek gördüðümüzde bulunduðumuz yerden bakarak okunmasýdýr. Genellikle iþaret olarak ekmek kýrýntýlarý kullandýðýmýzdan okuma güçlüðü yaþarýz. Çünkü içimizdeki kuþlar, býraktýðýmýz bu kýrýntýlar sayesinde yaþar. Bazýlarýmýz en baþýndan itibaren iþaret olarak çakýl taþlarý kullanmýþtýr. Onlar sezgileri güçlü ve fakat yalnýzdýrlar.

  Kýzýma (Nilüfer Aydur) 27 Aralýk 2011 Sevgi ve Arkadaþlýk 


  Bendeyiþler - 5 (Nilüfer Aydur) 25 Kasým 2011 Toplum 

Zaman, acýlarýmýzýn aktýðý nehirdir bir bakýma. Bu nehrin yaný baþýndaki bir aðacýn altýna oturup, Nirvana’ya ulaþmayý bekleyebilir insan; ama bu hissizlikten medet ummaktan baþka nedir ki? Oysa insaný gerçek anlamda acýlarýnýn esaretinden kurtaracak olan, acýlarýndan kaçmak deðil, tersine onlarla savaþmaktýr. Ýnsan, acýlarýný yenmeyi, kazanarak bilmelidir. Kazanmak, yengiyi hak etmektir, savaþtýðýný yok etmek deðil. Yok saymak hiç deðil...

  Çirkin Ördek Yavrusu Ýnsan Hayvan mý? (Nilüfer Aydur) 15 Eylül 2011 Toplum 

Ben insanýn farklýlaþmýþ bir hayvan türü mü yoksa yaradýlýþ hikâyesinin kanýtý mý olduðu hususunda bir tartýþmaya girmektense, insana, hayvandan farklýlýðýnýn sonucu ve göstergesi olarak bulunduðu yerden bakmanýn en doðrusu olduðunu, ayný zamanda onu bir alt seviyeden çaðýrmak yerine bir üst seviyeye davetten kazanç elde edebileceðimizi düþünüyorum.

  Sus - II - (Nilüfer Aydur) 15 Eylül 2011 Soyut 


  Bendeyiþler - 4 (Nilüfer Aydur) 17 Aðustos 2011 Toplum 

Uðruna ölünebilecek tek kesinlik bilgidir ve o, kimse için kesin deðildir. Birileri bilgisinin kesinliðini kabul etmen için seni zorluyor mu? Ýþte bunun için ölebilirsin. Fakat öldürmek için hiçbir sebebin yok.

  Bendeyiþler - 3 (Nilüfer Aydur) 24 Mart 2011 Toplum 

Gürültü içinde sükûnet, tarihin en güzel saatleri bunlar. Bu saatlerde yazgýnýn ve seçimin, iyiliðin ve kötülüðün bütün dereceleri gün yüzüne çýkar. Ayetler biter topraktan; ciltler, levhalar, yýldýzlar dolusu bilgi iner tanýklardan. Sükûn et ve topla.

  Söz Vermiþtin Ýnanacaktým (Nilüfer Aydur) 8 Mart 2011 Bireysel 


  Hâlâ Bitmedik Ýnadýna - VII (Nilüfer Aydur) 5 Mart 2011 Baþkaldýrý 


  Hâlâ Bitmedik Ýnadýna - VI (Nilüfer Aydur) 5 Mart 2011 Baþkaldýrý 


  Hâlâ Bitmedik Ýnadýna - V (Nilüfer Aydur) 5 Mart 2011 Baþkaldýrý 

Fakat uçmuyor gül, Açmýyor toprakta balýk; Ýnsandan makine olmuyor, Oyun sayýlmýyor simülasyon cellâtlýk.

 

 



Özgürlük en acýmasýz efendidir. Çünkü yasalarýna uymakla uymamak arasýnda bir fark yoktur.
Onun olduðu yerde herkes köledir.

Nilüfer AYDUR



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nilüfer Aydur, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 12:08:14