..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsandaki gerçek güzelliði ancak yaþlandýkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - hasan tülüceoðlu
hasan tülüceoðlu - aktüel pencere
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Seçmeli Kuran Dersleri Bedrin Aslanlarý Kadar Þanlý mý? (hasan tülüceoðlu) 11 Mayýs 2012 Toplum ve Birey 

Burada Arapça ezan yasaðýnýn meclisce kaldýrýlma kararý fazlasýyla yetiyordu. Meclis kararýný duyan Anadolu minarelere Arapça ezan okumaya koþmuþtu.

  Asým’ýn Nesli Akif’i Býraktý mý? (hasan tülüceoðlu) 6 Nisan 2012 Yazarlar ve Yapýtlar 

Kurtuluþ mücadelesinde Anadolu’da cami cami gezerek vaazlarýyla kurtuluþ mücadelesini canlandýrýp destekleyen Akif’in Batýya bakýþý, yeni kurulan devlet ideolojisiyle pekte uyuþmuyordu. Bu farklýlýk ömrünün sonuna doðru onu çok sevdiði Anadolu dýþýna zorunlu yöneltmiþ ve vatan topraklarýndan uzakta hayata veda etmiþti.

  Kesintisizi Kesmeden Kur’an Dersleri (hasan tülüceoðlu) 23 Mart 2012 Eðitim 

Asýl hedefi Kuran öðrenimini sýnýrlamak olan kesintisiz sekin yýllýk eðitim, farkýnda olunmadan bu ülke gençliðinin eðitim seviyesini yükseltti. Bir düþünün beþ yýllýk eðitim gören gençle sekiz yýllýk eðitim gören bir genç bir olabilir mi? Sanki birileri böyle eðitimli gençlik yetiþmesinden rahatsýz olmuþ gibi.

  Dindarlýk Eðitimin Neresinde? (hasan tülüceoðlu) 8 Mart 2012 Toplum ve Birey 

Aslýnda bütün suç, Batýnýn reform ve rönesanslarla bilim devrimi yapýp kimsenin bileðini bükemeyeceði bilim ve teknoloji devi haline gelmesi ve tahrif edilmiþ Hýristiyanlýk-Antik Yunan kaynaklý aþýrý dominant kültürünü dünyaya dayatmasýnda. Yoksa öncelikle biz Müslüman Türkler ile doðu Müslüman halklarýn suçu neydi ki?

  Allah"tan Tanrý"ya, Tanrý"dan Rabbe! (hasan tülüceoðlu) 26 Ocak 2012 Yazarlar ve Yapýtlar 

Rab, Tanrý‘dan farklý olarak Kuran-ý Kerim ve Hadislerde kullanýlýr. Ancak, Allah ismi yerine tekil olarak kesinlikle kullanýlmaz. Kiþiselleþtirilerek kullanýlýr. Yani, Rabbim, Rabbin, Rabbimiz, Rabbiniz, Ey Rabbim, Ey Rabbimiz gibi. Ne Kuran‘da ne Hadislerde salt Rab ifadesini göremezsiniz. Bu Ýncil‘e has bir ifadedir. Ýncilin Türkçe çevirilerinde Tanrý yerine Rab ifadesi kullanýlmýþtýr. Hatta Ýncil çevirilerinin en karakteristik özelliðidir Rab ifadesi.

  Dizisine Bak Toplumunu Anla (hasan tülüceoðlu) 9 Ocak 2012 Toplumsal Olaylar 

Viski ve þampanya, içki içmenin günahlýðý yanýnda bir kültüre özentiyi beraberinde getiriyorsa; yerli diziler, benzerleri yabancý dizilerden daha etkin, içten, alttan ve samimi anlamda tarihi, dini, manevi deðer ve kültürlerimizi daha çok tahrip edip zarar veriyor.

  Kutlama mý, Hýrýstiyanlaþmak mý? (hasan tülüceoðlu) 30 Aralýk 2011 Toplum ve Birey 

Elbet kutlamalara karþý deðiliz. Kutlanýlacak bir þey varsa kendi dini ve kültürel deðerlerimizle gayri meþruluða kaçmadan kutlanmalýdýr. Güçlü batý kültürü tüm dünyaya yýlbaþýný kendi kültür kutlamalarýný dayatarak kutlatýyor. Müslüman toplumlar açýsýndan Müslüman biri olarak bu dayatmada dini sakýncalar görüyorum.

  Komün Krala Aðlamak (hasan tülüceoðlu) 24 Aralýk 2011 Toplumsal Olaylar 

Televizyon spikerinin içten ve samimi, doðallýkla gözyaþlarýna boðulmasý hem gerçekçi hem de inanýlmasý güç bir durum. Argo ifadeyle numara mý yapýyorlar diye insan alternatif olarak düþünebiliyor. Bu aðlamalarýn tamamen gerçek ve kendiliðinden olduðuna inanýyorum.

  Ýktidar, Uçkur ve Huri (hasan tülüceoðlu) 19 Aralýk 2011 Toplumsal Olaylar 

Her insanda olduðu gibi uçkur yada kadýn, adýna ne derseniz deyin dindarlarýn da en büyük zaaflarýndandýr. Yaratýlýþtan gelen bu zaaf huri özlemleriyle de birleþtiðinde dünyada belirli bir maddi imkan, güç ve yetkiye ulaþtýðýnda dindarlarýmýz maalesef cenneti bekleme zahmetinde bulunmuyor. Cennete ulaþtýðýný ve her nimeti tatmanýn artýk hakký olduðunu düþünüyor. Baþta kendi aklýný ikna etmek ve topluma davranýþý makul göstermek için iþi kýlýfýna çok güzel uyduruyor. Hem yazýlý hem de sözlü Ýslam hukuk kaynaklarýmýzda “hile-i þer’iye” uygulamasýnýn varlýðý bu insanlarý daha da cesaretlendirmektedir. Kanunlardan önce geçmiþteki Ýslam hukuk uygulamalarýndaki yanlýþlarýn acilen düzeltilmesi gerektiðini burada özellikle vurguluyorum.

  Geçmiþle Teselli Edilmek (hasan tülüceoðlu) 1 Aralýk 2011 Tarihsel Olaylar 

Üstat Necip Fazýl, “Son Devrin Din Mazlumlarý” adlý eserinde yakýn tarihimizle ilgili daha bir çok konuyu inceler ve açýklýða kavuþturmaya çalýþýr. Dersim olayýnýn dýþýnda þapka devrimiyle ilgili idam edilen Ýskilipli Atýf Hoca, bir saf ve genç subayýn kurban edildiði Menemen olayý, Bediüzzaman Said Nursi ve Süleymancýlar cemaatinin kurucusu Süleyman Efendinin(Süleyman Hilmi Tunahan) mazlumluklarý ayrýntýlý olarak anlatýlýr.

  Balans Ayarý ve Terör (hasan tülüceoðlu) 11 Kasým 2011 Günlük Olaylar 

Þu bir gerçek ki maruz kaldýðýmýz hain terör dýþardan destek alýyor. Yine dýþ güçlerin yýllar önce gerçekleþtirdikleri çalýþmalarla az da olsa kendi etnik tabanýnda yer bulup destek görüyor.

  7. 2"ler Kader Mi? (hasan tülüceoðlu) 25 Ekim 2011 Günlük Olaylar 

Ýþte size çýkarýlan kanunlarý uygulayýcýlar! Ve ben memuriyetimin henüz dördüncü yýlýndayken bu ülkenin en fazla bu kadar olabileceðine karar vermiþtim.

  Yerli Arabadan Teknolojimizi Kurmaya Cumhuriyet Ýdeolojimiz (hasan tülüceoðlu) 14 Ekim 2011 Günlük Olaylar 

Daha 1938’de uçak fabrikamýz varken 88 yýl sonra bugün montajdan ileri gidemeyen sanayi ve teknolojimizin bu halini devlet ideolojimizde aramak lazým diye düþünüyorum.

  Panoramik Fetih (hasan tülüceoðlu) 5 Ekim 2011 Tarihsel Olaylar 

Sanal bir müze oluþturmanýn yanýnda Topkapý surlarýna daha gerçekçi tarihi görsellikler eklenerek fetih aný daha hakiki ve canlý olarak yansýtýlabilinir. Ulubatlý Hasan’ýn bayraðý diktiði Topkapý surlarýna benzeri bir düzenleme fetih bilincini koruma açýsýndan gerekli.

  Türk Olup Ýngiliz Yazmak: Ýskender (hasan tülüceoðlu) 21 Eylül 2011 Yazarlar ve Yapýtlar 

Bu açýdan sayýn Elif Þafak, Ýngiliz dilinde yazmanýn havasýna kapýlmadan kendi öz dilinde Türkçemizi daha bir zenginleþtirerek ‘Ýskender’i yazmýþ olsaydý hem Türk insaný üzerinde etkili hem de yarýnlara kalýcý olurdu.

  Hz. Ömer"in Demokrasisi (hasan tülüceoðlu) 22 Aðustos 2011 Toplumsal Olaylar 

Ýslam dini özünde Antik Yunan’dan daha fazla demokrasi barýndýrmaktadýr. Bunu Peygamberin söz, davranýþ ve uygulamalarýnda gördüðümüz gibi dört halife döneminde de görürüz. Bilindiði gibi bugünkü demokratik uygulamalar benzeri o gün halifeler bir çeþit seçimle iþ baþýna gelmiþlerdir.

  Lale Devri'nin Demokrat Havasý (hasan tülüceoðlu) 24 Temmuz 2011 Toplumsal Olaylar 

Antik Yunan eserlerinin Arapça!ya tercümesi sonrasý yetiþen Farabi, Ýbn-i Sina, Biruni, Ýbn-i Rüþt gibi isimlerde o dönem Ýslam dünyasýnýn özgürlükçü ortamýnda yetiþmiþlerdi. Keza dini ilimlerin birer ilim dalý olarak ortaya çýkmasý Ýslam toplumundaki hoþgörü ve özgürlükçü yaklaþýmýn bir sonucuydu.

  Türkçe Olimpiyatlarý ve Kelebek Etkisi (hasan tülüceoðlu) 10 Temmuz 2011 Günlük Olaylar 

Türkçe olimpiyatlarý, Türk okullarýnýn, bu okuldaki öðrenci ve ailelerin birinci gündemi olmuþtur. Þampiyonluða ulaþmak için aylar öncesinden hummalý bir folklorik çalýþma yapýlmaktadýr.

  Yüzde Ellinin Kodlarý (hasan tülüceoðlu) 23 Haziran 2011 Toplumsal Olaylar 

Baþbakan Erdoðan, milliyetçilik duygularýný öne çýkararak ve Davos ile Obama görüþmeleri benzeri uygulamalarýyla dünya konvansiyonelinde güçlü bir Türkiye ümid ve beklentisi vermesi Türk halkýný heyecanlandýrýp ümitlendirmiþtir. Bu ümitle Türk halký büyük bir beklenti içindedir.

  Birileri Bu Milletin Manevi Deðerleriyle Fena Oynuyor! (hasan tülüceoðlu) 8 Haziran 2011 Günlük Olaylar 

Osmanlý gücünü din ve dini deðerlerden alýp beslenen bir devletti. Bu ortak payda Osmanlý adýyla bu millete en uzun devleti yaþattý.

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © hasan tülüceoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 12:50:37