..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zamaný gelen bir düþüncenin gücüne hiçbir ordu karþý koyamaz. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > gürsel çolakoðlu




13 Mayýs 2011
Issýzlýkta...  
gürsel çolakoðlu
Þükredenler; iyi ki onun hissettiði sessizliði hissetmiyorum demiþlerdir herhalde. Gýpta edenler; ne kadar rahat, hesap verme derdi yok, diye mýrýldanmýþlardýr.


:BDIE:
Sessizlikte zaman dilimi aranmaz, yoktur. Gece gündüz, yaz kýþ ne fark eder ki ýssýzlýkta, hayat öylesine bir ýssýzlýk ki, hayal kýrýklýklarýnýn dahi düþünülmediði, geçmesi gereken bir zaman artýk.
Aslýnda çok nasihat veren de oldu ama emimin çok ders alanda olmuþtur yaþadýðým ýssýzlýktan. Ve kendi durumlarýyla karþýlaþtýrýp þükredenler yanýnda imrenerek bakanlar da olmuþtur sessizliðime.
Þükredenler; iyi ki onun hissettiði sessizliði hissetmiyorum demiþlerdir herhalde. Gýpta edenler; ne kadar rahat, hesap verme derdi yok, diye mýrýldanmýþlardýr. Seslice haykýramamýþ ve mýrýldanmýþlardýr, çünkü ýssýzlýðý yaþamaya cesaretleri yoktur. Þükredenleri ise boþ veriyorum çünkü onlardan daha çok sesliydim. Þimdi ise sadece ýssýzlýktayým, öyle diyorum.
***
Ve onlar, kadýnlarým; her biriyle helalleþmek isterdim, son zaman dilimim de. Son dileðin nedir diye soran olsa söyleyebilir miydim acaba? Söyleyebilir miydim son dileðimi? Kadýnlarýmla helalleþmek istiyorum, evet son dileðim bu… Ýþte yalnýzlýða itenlerden Issýzlýktan sonsuzluða gitmeden tek istediðim, acaba helalleþirler miydi?
Helalleþmek için ilk aradýðým çocukluk aþkýmdý. Karþýlaþtýðýmda, iyi ki ýssýz kalmýþým diye dua ettirdi. Dedi ki; yalansýzdýn doðru, ama çocuktun, çocukça konuþup durdun, üstelik sýnýfta saçýmý çekmiþtin.
Çocukluk aþkýndan ne bekliyordu ki acaba, üstelik daha on yaþýndayken. Neyse, en azýndan saçýný çekmiþim, helalleþecek bir þey var yani…
Ve helalleþmek istediðim gençlik aþklarýmdan biri; “ay ne kadar kilo almýþsýn, üstelik kulaklarýnda kýllanmýþ, bari gözaltlarýný gerdirseydin hayatým” dedi.
Buyurun iþte! Ýyi ki ýssýz kalmýþým, dedirten biri daha. Ýnsan düþünüyor iþte, buna aþýk olduðumda beyin hücrelerimin sayýsý kaçtý acaba? Ya da olgunlaþmamýþ beyin hücrelerim düþünme yerine o zamanlar ne halt ediyordu acaba? Hücreler suçlu, tanýyamamýþým aþkým dediðimi. Halbuki diyeceðim gayet basitti; seni üzmüþ olabilirim hakkýný helal et. Üzmemiþim demek o zamanlar onu, sevinmiþ sanki bitmesine… Zaten böyle biriyle aþk, ancak geliþmemiþ bir beyinle devam edebilirdi.
Ve bir diðeri; iki yýl 23 günlük beraberlikten sonra, beni anlamadýn hoþça kal diyerek gitmiþti. O zamandan beri içime dert oldu, anlaþýlmayý hak eden birini anlayamamak benim hatam diye üzülmüþtüm. Kesin hakký vardýr, helalleþmek gerek diye düþündüm. Bu sefer geçmiþten gelene lafý hiç bekletmeden söyledim; hakkýný helal et dedim.
Þaþkýn þaþkýn baktý. Ne hakký dedi, esas sen hakkýný helal et, sevememiþtim seni, o an ayrýlmak için aklýma mazeret gelmedi öylesine bir laf söyledim ama þimdi iyi ki seni gördüm içimde dert olmuþtu dedi ve yine gitti.
***
Ulan ne iþ be! Kendimi ýssýzlýða yeni gömdüm sanýyordum meðer aþklarýmýz varken bile ýssýzmýþýz. Sonsuzluk; anlaþýlan biraz daha bekleyeceksin, vazgeçtim ýssýzlýðýn keyfini biraz daha sürmeliyim.
(Gürsel ÇOLAKOÐLU)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Devlet Adamýna Öðüt...
Anneler ve Þehitleri...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadýným Yalnýzlýk Kokuyordu...
Vitrin Gibi Hisseden...
Gelincik Çiçeklerini Gözyaþýyla Sulamak...
Aynaya Yorgunca Bakan Kadýn...
Anlamsýzlýklarla Kavga Etmiyorum Artýk
Gardiyan Gölgeler...
Emekçi Olmayan Kadýn Var mý?
Deve Kuþundan Özür Diliyorum.
Düðün Mevsimi ve Havai Fiþekler...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ah... [Þiir]
Solduk Ama Ölmeyeceðiz... [Þiir]
Damla Gibi... [Þiir]
Bir Çýnar Altýnda Mesela... [Þiir]
Feleðin Ýþbirlikçisine... [Þiir]
Aþure Gibi Biri Ýþte... [Þiir]
Libya'dan... [Þiir]
Ýsyaným Var... [Þiir]
Þehitlerin Asenalarý... [Þiir]
Merhaba Arkadaþým... [Þiir]


gürsel çolakoðlu kimdir?

gurselc@hotmail. com


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © gürsel çolakoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.