..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hemen yüzüne gül suyu seperek Leyla'yý ayýlttýlar." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > gürsel çolakoðlu




15 Mart 2011
Anlamsýzlýklarla Kavga Etmiyorum Artýk  
gürsel çolakoðlu
Dönem yanlýþ belki de… Ya da yanlýþ zaman diliminde birileriyiz. Anlamlý düþünenlere, “anlamsýz anlamsýz bakanlarýn dönemindeyim”


:BCIE:
Düþündükçe çözülemeyen birçok problemin kaynaðýnda; adilikler ile þerefsizlikleri ve yaðdanlýða konacak kadar küçülmüþ yalakalarý buluyor insan. Ama hangi insanlar görüyor bunu, ne kadarý? Ya da ne kadarý bakýp göremiyor? Ya da görüp anlamasýna izin verilmiyor? Ya da anlayýp susuyor? Ya da susup o susmalarýnýn karþýlýðýný, susturanlardan bekliyor?
Dönem yanlýþ belki de… Ya da yanlýþ zaman diliminde birileriyiz. Anlamlý düþünenlere, anlamsýz anlamsýz bakanlarýn döneminde miyiz?” Görmemek için sanki bakýyorlar. Komut verenleri var belki de, bakýlacak bak! Görülecek gör! Düþünülmeyecek düþünme! Konuþulmayacak, sus! Bu emirlerle idare edilenlerin yani hür iradeden yoksunlarla nasýl özgürlük ve demokrasi ile insanýn insan gibi yaþama hakkýndan bahsedilebilir? Bakmama, konuþmama özgürlüðü mü istenilen? Demek bir de düþünmeme özgürlüðü var. Düþünmüyorum o halde kimse bana zarar veremez ve özgürüm. Yürüyorum çevreme bakmadan, hiçbir þey görmeden, hiç sorgulamadan… Düþünmeme özgürlüðü ve rahatlýðý var ya, söylüyor kendine; sakýn düþünme!
Sadece “nefes alýyorum, bu bana yeter” zihniyetinde olanlarla hangi baskýlarý ve eþitsizlikleri, adaletsizlikleri nasýl gösterebilirsiniz ki? “Bana bu özgürlük bile fazla” dedirtilenlerle neyi tartýþmalýyýz? Göremeyene, nasýl göremezsin demenin manasý ne? Göremeyen, konuþamayan, düþünemeyene, baskýlarýn üzerine neden gitmiyorsun demeye gerek var mý? Ýþte çoðu insanýn yaptýðýný sen neden yapamýyorsun; yani “düþünememe”ya da düþünemeyen gibi düþün, bakamayan gibi bak, konuþamayan gibi konuþ. Sonrada git, düþündürmeyeni, baktýrmayaný, susturaný alkýþla… Ýþte kaliteli bir yaþam sana… Daha ne istiyorsun? Hýrsýzlarý, arsýzlarý, þerefsizleri, adileri, hainleri, satýlmýþlarý göremeyeceksin iþte. Al sana huzur… Düþündürmek, konuþturmak istemeyenlerin bunlar olduðunu dayanamayýp ya düþünürsem ve konuþursam; “kin ve düþmanlýða sevkten” yargýlanýr mýyým acaba? Anlamsýzlýklarla kavga etmek yerine konuþmak ve düþünmek suçunu iþlemek bence çok anlamsýz, bunu düþündüm iþte, suçluyum o halde.
Anlamsýz ama suçluyum toplum önünde, öyle gösterilecek nasýlsa. Anlamsýzlýklara baþkaldýrmak yalnýzlýk olacaksa artýk olsun ne yapalým, anlamsýzlýklar arasýnda zaten yalnýz kalmadýk mý?
Gözünüz aydýn anlamsýzlýklarla kavga etmiyorum artýk sadece düþünüyorum… Demiþ ya Descartes; “düþünüyorum o halde varým”. Aslýnda gerçek bugün þu oldu; “düþünüyorum o halde rezil durumdayým”. E, buda tarihte bize yazýlsýn artýk…
(Gürsel ÇOLAKOÐLU)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gelincik Çiçeklerini Gözyaþýyla Sulamak...
Emekçi Olmayan Kadýn Var mý?
Deve Kuþundan Özür Diliyorum.
Düðün Mevsimi ve Havai Fiþekler...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadýným Yalnýzlýk Kokuyordu...
Devlet Adamýna Öðüt...
Vitrin Gibi Hisseden...
Issýzlýkta...
Aynaya Yorgunca Bakan Kadýn...
Gardiyan Gölgeler...
Anneler ve Þehitleri...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ah... [Þiir]
Solduk Ama Ölmeyeceðiz... [Þiir]
Damla Gibi... [Þiir]
Bir Çýnar Altýnda Mesela... [Þiir]
Feleðin Ýþbirlikçisine... [Þiir]
Aþure Gibi Biri Ýþte... [Þiir]
Libya'dan... [Þiir]
Ýsyaným Var... [Þiir]
Þehitlerin Asenalarý... [Þiir]
Merhaba Arkadaþým... [Þiir]


gürsel çolakoðlu kimdir?

gurselc@hotmail. com


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © gürsel çolakoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.