..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hemen yüzüne gül suyu seperek Leyla'yý ayýlttýlar." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > gürsel çolakoðlu




23 Þubat 2011
Kadýným Yalnýzlýk Kokuyordu...  
gürsel çolakoðlu
Ya yalan dünya, ya yalan zaman yada yalancý insan… Ya sahte sözler, ya sahte bakýþlar ya da sahtekar bir ruh… Ya çakma düþünce, ya çakma aþk ya da çakma beklentiler… Ýþte karþýlaþýlanlar ve sonunda aldatýlma ya da anlaþýlamamanýn býraktýðý ve artýk þarj edilemeyen bir hayat; gerçek aþktan sonra kalan…


:CCDH:

Kaderine terk edilen bir hayat… Ne duygular, ne düþünce nede taþýdýðým beden… Birbiriyle hiç uyumlarý kalmamýþ ayrýk üçlü… Hayal kýrýklýðýna uðramanýn artýk bir yaþam biçimi olarak kabullendiði zamanlarý hatýrlayarak güvenini yitiren bir ruh…
Defalarca denenmiþ ve her biri baþarýsýzlýkla sonuçlandýðýnda bir öncesini arattýran çözüm önerilerinden býkan yorgunluða teslim olmuþ düþüncelerim... Hayata dönüþ için; çözüm önerisi yeni bir aþk mý yoksa? Ve bunu; ama bu bir teslimiyet deðil mi diye sorgulayan benliðim… ve soruya cevabý; “bu gurursuzluk” deðil mi? Yeni çözümün eskisinden olan farký ne? Baþýna “yeni” kelimesi eklenmesi mi?; Yeni aþk… Kaybedileni bulmanýn sevinci mi; bu yeni aþk?.
Sorgulamalýyým, daha çok sorgulamalýyým... Ama sonra mantýðým, cevabý hazýr olaný neden sorgulamak zorundasýn diyor. Ve bu çatýþmanýn galibi kim olacak düþüncesi. Ruhumla çatýþmanýn galibi kim olacak acaba? Sonra çatýþmanýn içinden bir ses; Bu nasýl bir güven; aþýk olacaðýn kadýný bulmadan aþýk olmalýyým diyebilmek. Sonra; Ne biliyorsun aþýk olacaðýn kadýnýn var olduðunu?
Sorgulama yeteneðimi yitirdiðim, mantýðýmla duygularýmý birleþtirdiðim bir an mý bu? Bu ben miyim? ”Evet, ben aþýk olmalýyým” diyerek aþýk olmanýn çözüm olmasýný bekleyemeyecek kadar tecrübeli bir insana en son tavsiye bu olmalý herhalde. Ama çaresizliðin öne çýkardýðý ruhuma yabancý, yeni bir duygu… Bu benim duygusal zekam mý?
***
Ya yalan dünya, ya yalan zaman yada yalancý insan… Ya sahte sözler, ya sahte bakýþlar ya da sahtekar bir ruh… Ya çakma düþünce, ya çakma aþk ya da çakma beklentiler… Ýþte karþýlaþýlanlar ve sonunda aldatýlma ya da anlaþýlamamanýn býraktýðý ve artýk þarj edilemeyen bir hayat; gerçek aþktan sonra kalan gerçek…
Düþünüyorum, ama o bana bunlarýn hiç birini yaþatmadý ki…
Kimdi yalnýzlýk kokan, soruyorum kendime.
Bir insanýn, hem de böyle zor bir insanýn hayatýný yeniden çizmek? Ya da ruhunu yenilemek… Hangi enerji bunu saðlayabilir? O enerjinin kaynaðý ne olabilir? Yeni bir aþk mý gerçekten?
Aþk ardý hayatý yaþayan yalnýz ben deðilim ki. Bunu tekrarlamam mý gerekli, bu mu avutacak beni?
Aþký yaþayanlar ve hala aþýk olanlarýn bulunduðu boyuttan çoktan uzaklaþtým. Baþka boyuttayým artýk þimdiye kadar ki dünyamla farklýlaþtýk.
Ýþte yeni düþüncelerim bunlar. Kimi kandýrýyorum, mantýðýmý mý duygusal zekamý mý, yoksa egomu mu?
Hadi melankoliye dalalým ruhum demekle de nereye kadar avutacaðým? Kendimi kandýrmak zorunda olmadýðýmý ne zaman öðreneceðim? Kabul etmeliyim, ama nasýl…
Hadi denesin egom, ama ya sonrasý; Çiçeklerin, bulutlarýn, rüzgarýn, denizin, mehtabýn hatta mahalle arasýndaki çocuklarýn sesi… Mutluluk yada huzur için bazen bir tanesinin varlýðýna sýðýndýðým kederimi paylaþtýklarým tekrar kabul edecekler mi temiz dünyalarýna aþkýn ardýndan? Ya onlarda küserse… Haklarý deðil mi? Sonra yine uzun bir sessizlik… Çaresiz deðilim, sadece sessizim artýk demek istediðim günleri yaþamanýn yalnýzlýðý.
Yüzüme en son ne zaman baktým hatýrlamýyorum, Çizgilerimi zaten merak ta etmiyorum. Kiþisel temizliðim dýþýnda kendimle de boðuþmuyorum artýk.
Sekiz don, sekiz fanila, sekiz çorap, üç gömlek, iki kazak, bir mont… Yedi farklý çeþit paket çorba, yedi siyah çay, yedi yeþil çay ve yedi poþet kahve ve bir fincan… Ve yedi gün tek kiþiye yetecek kadar meyve ve donmuþ yemek… ve de kullanmadýðým odalarý ziyaret için saksýda bitkiler. Ýki günde her birine bir bardak su döktüðüm insan sesine hasret çiçeklerim… Bana muhtaç olan tek canlý; çiçekler… Ne çocuk, ne anne, ne baba nede kardeþ… Tozu aylardýr alýnmamýþ eþyalar, silinmemiþ camlar ve yýkanmamýþ halýlar. Yapraðý kopartýlmamýþ takvim…
Yalnýzlýða esir olmak, bir emekli maaþýna eþ deðer iki kira geliriyle…
     Sokaklarýn tenha zamanlarýnda, gecenin sessizliðinde, trafik lâmbalarýnýn senkronize deðiþimlerine ve vitrinlerden dýþarýyý izleyen mankenlere dalan gözlerim. Melankolinin hangi seviyesinde, neresindeyim? Kurtuluþum yeni bir aþk mý, yoksa insanlarýn benden farklýlýðýný kabul etmek mi?
Narsis miyim gerçekten? Öyle demiþti giderken o… Çocuk sesinden bahsettim ya, önceleri okul ve çocuk bahçelerinin yakýnýndan geçerken yorulurdum, anlamak ne zordu, þimdilerde ise her çocuk sesiyle irkiliyor ve düþüncelere dalýyorum. Bir aile kurmanýn bedeli nedir diye düþündüðüm zamanlarý hatýrlýyorum. Baðlý kalmak, baðlanmak, kendi rýzasýyla insanýn tutsak olmasý… Bir aile oluþturmak ve tutsaklar kampýna girmek… Evimiz mi yoksa tutsak kampýmýz mý sorusunu haykýranlarýn kervanýna katýlmak… Ama þimdi akþamüstü olmadan evin lambalarýný yakýyorum akþama girdiðimi hissetmemek için… Bir çift gözün, tebessümün, bir hýçkýrýðýnýn, dargýnlýðýnýn, siteminin, kahkahasýnýn, her yerde bekletmesinin, yataðý yastýðý, suyu, yemeði, arabayý, koltuðu, TV’yi paylaþmanýn, inatlaþmasýnýn, bilmiþliðinin… Onunla hayatý paylaþmanýn karþýlaþtýracaðý her þeyin tutsaðý olmamamýn piþmanlýðýný unutabilmek için… En hüzünlü, en rahatsýz edici saatleri, gecenin baþlangýcýnda ruhun daraldýðý, duygularýn karardýðý, o saatleri hissetmemek için... Kendi kendimi tutsak ettiðimin en belirgin saatleri yaþamamak için... Yalnýzlýk eþittir özgürlük dediðim zamanlarý unutmak için… Televizyonda doða belgeselleri yada filmleri izlemek, hava kararmadan çok önce sinemaya girip geç saatte çýkmak daha neler, neler… Çözüm mü? Cevap elbette koca bir hayýr…
Kabul etmeliyim; Kadýnýmý özledim… Narsis bir adam nasýl özlem duyar sorusunu cevaplayacak olan ben, yine cevabý ona mý býrakýrdým? Teþhisin hatalý olduðunu göstermek için böyle davrandýðýmý söylerdi eminim… Belki de giderken koyduðu teþhis yanlýþtý, belki kýzgýnlýkla söyledi, belki de ben gerçekten narsistim… hadi kabul et, benliðim, ruhum, beynim, tenim, nefesim, hissettiklerim, gördüklerim, duyduklarým, yaþadýðým her an.., Kabul edin sizlerde! Yalnýzlýk kokan benim… Kadýným yalnýzlýk hiç kokmadý…
     (Gürsel ÇOLAKOÐLU)






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vitrin Gibi Hisseden...
Gardiyan Gölgeler...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Devlet Adamýna Öðüt...
Gelincik Çiçeklerini Gözyaþýyla Sulamak...
Issýzlýkta...
Aynaya Yorgunca Bakan Kadýn...
Anlamsýzlýklarla Kavga Etmiyorum Artýk
Emekçi Olmayan Kadýn Var mý?
Anneler ve Þehitleri...
Deve Kuþundan Özür Diliyorum.
Düðün Mevsimi ve Havai Fiþekler...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ah... [Þiir]
Solduk Ama Ölmeyeceðiz... [Þiir]
Damla Gibi... [Þiir]
Bir Çýnar Altýnda Mesela... [Þiir]
Feleðin Ýþbirlikçisine... [Þiir]
Aþure Gibi Biri Ýþte... [Þiir]
Libya'dan... [Þiir]
Ýsyaným Var... [Þiir]
Þehitlerin Asenalarý... [Þiir]
Merhaba Arkadaþým... [Þiir]


gürsel çolakoðlu kimdir?

gurselc@hotmail. com


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © gürsel çolakoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.