..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadýðý yerde us da arama. -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > osman demircan




15 Þubat 2011
Yaþamak, Kadýnlarda Dudaklara Ruj Sürmek, Erkeklerde Þarký Söylemektir  
osman demircan
Günlerden salý... Takvimler yýrtýlýrcasýna, günler geçmekte. Her günümde olduðu gibi bugünümde de kelebekleri salývermekteyim kavanozlardan. Çünkü ben en çok gökyüzüne açým. Karnýmý bulutlarla, gün ýþýklarýyla doldurmak istemekteyim. Bugün salý...


:BJDC:
Günlerden salý... Takvimler yýrtýlýrcasýna, günler geçmekte. Her günümde olduðu gibi bugünümde de kelebekleri salývermekteyim kavanozlardan. Çünkü ben en çok gökyüzüne açým. Karnýmý bulutlarla, gün ýþýklarýyla doldurmak istemekteyim. Bugün salý... Kavanozlarýmda kelebek yok. Açtýðým tüm kapaklardan yokluk uçuþmakta. Boþluk karýn boþluðuma dolmakta. Karným aðrýmakta. Kalktýðým bütün koltuklarda yorgunluðum oturmakta. Nereye gitsem, zavallý bedenim beni taþýyamamakta. Ýnsanýn kendi aðýrlýðý içinde bir hafiflik aramasý ne zor. Bugün gökyüzü bile aðýr. Ve ben kelebek kanadýnda deðilim. Kelimeler yerli yersiz bir araya gelmiþ insanlar gibi. Cümleler suskun ve anlamsýz. Baþým sýkýþmakta. Ruhum daralmakta. Gözyaþlarým bile beni anlamamakta. O yüzden aðlamaktan yana deðilim. Çürük elmalar arasýnda, saðlam kalmaya çalýþmaktayým. Ezelden ebede elma aðaçlarýyla dövüþmekteyim. Tüm ormanlarým yosunlarla, likenlerle kaplý. Asalak bir dünyada yaþamaktayým. Nedendir bilinmez, hiç yaprak kýpýrdamamakta dünyamda. Bir ölüm sessizliði mezarlýklarýn yanýndan ýslýk sesiyle geçmekte. Uykularýmda öldürülmekteyim. Yataktan kan revan içinde kalkmaktayým. Manzara ayný, zaman ayný... Bugün salý... Farký bugün yeni bir gömlek giymekteyim. Gömleðimin düðmelerinde iliklenmiþ kaným. Ýliklerime kadar üþümekteyim. Yalnýzlýðýn sokaðýnda, duvarlara yazý yazmaktayým. Her harf bir taþ gibi oturmakta yerine. Ben kelimelerin arasýnda bir sývayým. Katýlýðým iþlemekte cümlelerime. Hiçbir göz uðramamakta muhitime. Pasopartum yazýsýz, kimliðim boþ.... Bugün salý... Akþamý bekleyen þair gözlerimde, þiire kavuþmak özlemi var. Özlemler okunmayan bir þiir kitabý... Duygularýmýn alýcýsý yok. Herkes duygu zengini zaten. Oysa tüm yürekler, duygu metropolünde bir gecekondu. Arabesk duygular gezinmekte yüreklerde. Bugün salý... Senfonik mutluluklar istemekteyim bugün. Açmaktayým taþ duvarlardaki gramofonlarý. Bir tatlý ses kulaðýma dolmakta. Bir baktým ki, her yerde benim sesim yankýlanmakta. Kimseden ses seda yok. Anlamaktayým kimseden bana bir fayda yok. Bende tüm mezarlarýn yanýndan senfonik mutluluk içinde geçmekteyim. Çünkü susarsam, ölüm sessizliði dolar dudaklarýma. Yaþamak, kadýnlarda dudaklara ruj sürmek, erkeklerde þarký söylemektir. Ben de her renkte þarkýlar söylemekteyim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Asýrlardýr Yalnýzým
Ruhum Kokan Bir Demet Söz
Hýrs ve Azim
Ter de Pis Kokar; Ama Emek Olmazsa O Koku da Olmaz
Özlemek
Hayatýn Güzelliði Acýmasýzdýr
Hayatta Aslýnda Hiçbir Þey Yoktur
Her Beyazlýk Ayný Deðildir.
Bir Kadýn Gördüm
Sen Kimsin

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.