..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Ahmet Odabaþ




6 Þubat 2011
Ben Neyim  
Ahmet Odabaþ
Ben neyim...masum bir genin itiraflarý... kendi halinde bir itiraf, yorum veya ona benzer bir deðerlendirme..


:BDGE:
     Evrim kuramýnýn baþka bir garip yönü de, herkesin onu anladýðýný zannetmesidir. (Gen Bencildir, R.Dawkins, s.36-Tübitak Yayýnlarý)

     Siz nesiniz, biliyor musunuz.Dünyanýn en yakýþýklý, en güzel, en iyi, en sevecen, biraz doða harikasý ve biraz da en cömert insaný. Ya da bunlar arasý bir þey. Aslýnda ne olduðumuzu düþünmeye pek gerek duymuyoruz. Yada ezbere yaþayýp gidiyoruz. Eðer babam ve annem uygun zamanda aþk yapmamýþ olsalar ben diye bir þey olmazdý. Sizin için daha farklý bir yorum yapmak mümkün mü... bunu size býrakýyorum.

     Zamaný biraz geriye alýp, 35 yýl öncesine gidiyorum. Ben doðdum. Bir dokuz ay kadar daha önceye gidiyorum. Henüz ben diye bir varlýk yok. Annemin yumurtasý ve babamýn sperminin bir araya gelmesi, belki basit bir doða olayý. Ama ben diye bir varlýðýn meydana gelmesi , þekil almasý için bu iþlem gerekli idi.     

     Aslýnda ben 35 yýl 9 ay önce, annemin karnýnda oluþmaya çalýþan, o aþamada yalnýzca sperm ve yumurtadan ibaret çalýþma örneðiyim. Beni oluþturan þifreler o gün bir araya geldiler ve yeni ve özgün bir þifre oluþturdular. Beni ben yapan ilk parçalar, sanýrým ancak mikroskop ile görülebilecek kadar küçük elemanlardýr.

     Belki genleri görmek çok daha zor. Neyse. Doðal geliþmemi tamamlayýp , doðdum. Yani aslýnda ortam deðiþtirdim. Yine ben aslýnda, annem ve babama ait þifrelerin oluþturduðu bir þifreyim. Þimdi ben o halde olduðum zamanlarý düþünüyorum. Aslýnda sýradan bir zaman, ama bana göre geçilmesi gereken bir aþama idi. Gözle görülmeyecek kadar küçük bir þifre, bir hücreler kümesi.

     Aþýk mýyým ben yoksa. Ýstanbul’da, Kadýköy’de þiir yazýyorum yaðmurlu bir günde ve Karaköy Ýskelesi’nin önünde. Hayýr, hayýr...Maltepe’de, kim ipler Birleþmiþ Milletlerin bilmem hangi kararýný diyorum. Feci þekilde aþýkým. Çözmekte zorlanýyorum elbette aþkýn ne olduðunu.

     Ýnciraltý’ndan Fahrettin Altay Meydanýna koþuyor ve geri geliyorum. Demek ki þimdiki ölçülere göre bayaðý gencim. Koþarken düþünmek çok güzel. Ýnsanýn aklýna neler gelmiyor ki...Enerji tüketimi, sonuçta olumlu þeyler düþünmeme neden oluyor. Hangi kýzý ne kadar sevdiðimden, fakülteye, hocalara, derslere kadar pek çok soru sorulup, çözülüyor. Koþu sonrasý içilen, çay kalitesi düþük bir çayýn, sevdiðimiz insanlar nedeniyle ne kadar hoþ olduðunu anlatamam.

     Bir bardak çayýn 20 lira olduðu bir zamanda, dört güzel kýzdan beþer lira alarak kendine çay almanýn zevkini her babayiðit yaþamamýþtýr. Bu babayiðit, 35 yýl 9 ay önce bir araya gelmiþ bir genler kümesi. Ýki olayý yanyana koyduðunuzda, maddenin komik hali hakkýnda fikir edinilebilir. Bu genetik þifre, diðer genetik þifrelerle paslaþýyor, onlarýn ýsmarladýðý çayý, kahramanca içiyor. Çay bahane, iþimiz sohbet...

     Þimdi ise, bu genetik þifrenin bulunduðu durum. Yaklaþýk on yýldýr avukatlýk yapýyor. Müvekkilimin bu eylemi gerçekleþtirdiðine dair inandýrýcý hiçbir kanýt yoktur...diyor, diyor ve diyor. Adamlar idam kararý vermekte ýsrarlý. Bu genetik þifre, baþka þifrelerin kendi içinde tutarlý, ama gerçeklere aykýrý eylemine karþý çýkmaya çalýþýyor. Þansý yok. Þansý olmayan savunan ve savunulanlar...hepsi masum birer þifre



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beynimizin Çaresizlik Oyunu
Kendini Baþkasýnýn Yerine Koymak
Doða Düzeni ve Ýnsan
Ms ile Söyleþi
Duygusal Þiddet Nedir?
Hastalýðýn Ýlerlemesi Nasýl Durur
Yanlýþ Anlama Sanatý
Güvendiðim Dallar Elime Geldi
Kaygý ve Zihin Kaydý
Ms Sanýlan Rahatsýzlýk Örnekleri

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türkiye ve Komþuluk
Bayýndýr
Baþlarken
Neymiþ Biliyor Musun
Atatürk ve Türkiye
Bilirkiþi Raporu
Seçim Barajý
Madem ki Biliyorsun, Neden Öðretmiyorsun
Dna ve Evrim
1982 Anayasasý ve Tutukluluðun Devamý Kararý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kukla [Þiir]
1001 Gece Masallarý [Þiir]
Odabaþ Tüm Þiirler [Þiir]
Buluþalým [Þiir]
Kuklacý Amca [Þiir]
Çay Koy Ortak [Þiir]
Çay Koy Ortak [Þiir]
Geliyorum Ortak [Þiir]
Zamanýn Yaptýklarý [Þiir]
Akrabalar [Þiir]


Ahmet Odabaþ kimdir?

1963 Çarþamba/Samsun doðumluyum. Serbest avukat olarak çalýþýyorum. (Ýzmir'de)

Etkilendiði Yazarlar:
Karacaoðlan, Pir Sultan Abdal, Hayyam, O Veli, Aziz Nesin,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Odabaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.