..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Özcan Nevres




13 Eylül 2001
Aykýrý Aþklar  
Özcan Nevres
Hande ile Cemil çocukluk arkadaþlarýydýlar. Gece yarýsýna doðru kocasýnýn uyuduðuna emin olduktan sonra gidip sokak kapýsýný araladý


:BFEI:
     Hande ile Cemil çocukluk arkadaþýydýlar. Zaman ne kadar çabuk geçiyordu. Sokakta beraber kaydýrak , körebe oynadýklarý günler ne tez geçmiþti. Hande ilkokulu bitirir bitirmez eve kapatýlmýþtý. Zira o artýk yetiþkin kýz sayýlýyordu. Yýllar sonra bir düðünde karþýlaþtýlar. Eski çocukluk arkadaþý Cemil ile göz göze geldiklerinde, içinden sýmsýcak bir þeylerin aktýðýný hissetmiþti. Cemil de ayný duygularý yaþamýþtý, çocukluk arkadaþýyla göz göze geldiðinde. Uzaktan uzaða görüþelim diye iþaretleþtiler.
     Cemil’in yolu Hande’lerin evi üzerinde olmamasýna raðmen, yolunu uzatarak her gün Hande’nin evi önünden geçmeye baþlamýþtý. Çok seyrek görebiliyorlardý birbirlerini. Cemil çocukluk arkadaþýnýn yolunu gözlediðinin farkýndaydý ama, ailesinin çok mutaassýp olmasý nedeniyle konuþma olanaðý bulamýyorlardý. Cemil’in geçiþ saatinde sokak kapýsýný süpürme bahanesiyle sokak kapýsýnýn önünü süpürüp temizlerken, Cemil’in önüne bir kibrit kutusu attýðýný farkettiðinde yüreðinin yerinden fýrlayacaðýný zannetmiþti. Kibrit kutusunu diðer çöplerle birlikte faraþýn içine aldý. Eve girdiðinde hemen kibrit kutusunu alýp koynuna koydu. Faraþtaki çöpleri çöp kovasýna boþalttýktan sonra , annesine
     Sokaðý süpürürken yorulmuþum girip biraz yatacaðým diyerek yatak odasýna girip yataða uzandý. Annesinin kendisiyle ilgilenmediðine emin olduktan sonra koynundaki kibrit kutusunu alýp içindeki mektubu çýkardý. eyecanla okumaya baþladý.
     Hande’ciðim. Seninle çocukluðumuzda ne güzel anlýþýyor ve ne güzel oyunlar oynuyorduk. O günler seni sadece bir arkadaþ olarak görüyordum. Ölene dek hep öyle bir arkadaþ olarak kalacaðýmýzý zannediyordum. Seni o düðünde gördüðümde, hayalimdeki sevgilimin sen olduðunu anladým. Arkadaþlýk duygularým þimdi büyük bir aþka dönüþtü. Öylesine güzelsin ki sana aþýk olmamak olasý mý. Çýlgýncasýna seviyorum seni. Seni her gün görebilmek için evinin önünden geçiyorum. Senin de beni beklediðinin farkýndayým. Ailenden korktuðun için beni tül perdenin arkasýndan gözlediðini görüyorum. Seni tül perdenin arkasýndan hayal meyal görebilmek bile mutlu ediyor beni. Ne olur seninle uygun bir yerde buluþup konuþalým. Eðer bu olanaðý saðlarsan bana, beni son derece mutlu edeceksin. Seni çýlgýncasýna seven Cemil.
     Mektubu defalarca okudu ve belkide yüzlerce kez öptü mektubu. Onunla buluþmak ne güzel olurdu.Ama nasýl ve nerede buluþacaklardý. Böyle bir buluþmayý babasý duyarsa mutlaka keserdi onu. Ah o aþk denilen çýldýrtan duygu, dizginlenmesinin olasýlýðý var mýydý. Uzandýðý yatakta Cemil’ini düþündü uzun uzun. Annesinin sesiyle daldýðý hayal aleminden ayrýldý.
     Kýz ne bu uyku böyle bu saatte. Hadi kalk artýk neredeyse öðlen olacak.
     Tamam anneciðim kalkýyorum. Ne oldu bana bilmiyorum, uyuya kalmýþým. Hemen yatak odasýndan çýkýp öðle yemeði için annesine yardýma gitti. Öðleden sonra annesi komþularýna misafirliðe gittiðinde, komþu çocuðuyla bakkaldan kaðýt aldýrdý. Annesinin yokluðundan yararlanarak sevgilisine bir mektup yazdý.
     Cemil’ciðim, o düðün gecesinden beri hep seni düþünüyorum. Her gün evimin önünden geçmeye baþlaman beni öylesine mutlu ediyor ki. Seni gördüðümde sokaða çýkýp boynuna sarýlýp ben de seni deliler gibi seviyorum diyesim geliyor ama, nasýl yaparým bunu. Biliyorsun ailem bu konuda çok tutucu. Kendimden deðil de senin için korkuyorum, sana bir kötülük yaparlar diye. Annem ve babam erken saatlerde yatýyorlar. Gece yarýsý bekliyeceðim seni. Kapýyý aralýk býrakacaðým. Odamýn penceresinden gözleyeceðim seni. Geldiðinde hemen yanýna geleceðim. Avlumuzun uygun bir yerinde konuþuruz. Seni sabýrsýzlýkla ve özlemle bekliyorum sevgilim. Seni delicesine seven Hande.
     Sabah ayný saatte sokaðý süpürmeye baþladý. Gözü yoldaydý. Cemil’im neredeyse geçer diye geçirdi içinden. An iti hazýrla taþý derler ya. Cemil sokaðýn baþýnda göründü. Yakýnýna gelmesini bekledi. Avucunda tuttuðu kibrit kutusunu göstererek, kutuyu duvar dibine attý. Cemil yoluna devam etti. Az sonra geri dönerek duvar dibindeki kibrit kutusunu heyecanla aldý. Etrafta kimseler var mý, kutuyu aldýðýmý gören oldu mu diye bakýndý. Etrafta kimselerin olmadýðýný gördüðünde rahatladý. Az ileride kutuyu açýp içindeki mektubu çýkarýp okumaya baþladý. Mektubu okurken kalbi duracaktý sanki.
     Gün bir türlü bitmiyordu. Gece yarýsýna sanki daha yýllar vardý. Gece saat onikiye doðru, sevgilisinin evinin önüne geldiðinde, kapýnýn aralýk olduðunu gördü. Kapýyý iterek içeriye girdi. Korkudan mý heyecandan mý olacak kalbinin güm güm vuruþlarýný etraftan duyulacaðýný zannediyordu. Sokak lambasýnýn aydýnlatamadýðý bir yer bulup beklemeye baþladý. Sevgilisi evin kapýsýný açýp dýþarýya çýktýðýnda onu bir hayal aleminin güzeller güzeli perisi zannetti. Hayal mý görüyorum, yoksa gördüklerim gerçek mi diye düþünürken sevgilisinin boynuna sarýlmasýyla gördüðünün gerçek olduðunu kavradý. O da sarýldý sevgilisinin boynuna. Dudaklar biribirlerine kenetlendi. Ara sýra soluk almak için ayrýlýyordu dudaklarý. Etraftan duyan olur korkusuyla hiç konuþmuyorlarýdý. Günün aðarma belirtisi baþladýðýnda hande,
     Ne olur ayrýlalým artýk, neredeyse babam uyanacak diye fýsýldadý. Bu gece yine bekleyeceðim seni. Sakýn gelmemezlik etme. Cemil
     Gelmez olur muyum diye fýsýldadýktan sonra sokak kapýsýna yönelerek sessizce kapýyý kapatýp uzaklaþtý. Yaþadýðý o zevk dolu saatler çektiði korkuyu unutturmuþtu ona. Yine gece yarýsýný iple çekerek evine gidip yattý. Geç vakit kalkarak kahvaltý bile etmeden iþinin baþýna gitti. Her gece sürüyordu bu çýlgýn buluþmalarý. Hande
     Hadi artýk istet beni ailemden. Eðer yakalanýrsak ailem ikimize dre zýndan ederler dünyayý diyordu. Cemil
Ailem bana akrabalarýmýzdan bir kýzý almak istiyorlar. Seni istemeleri için bir türlü ikna edemiyorum onlarý. Eninde sonunda elbette benim istediðim olacak ve seni istemeye gelecekler demiþti. Buluþmalarýný aksatmadan sürdürüyorlardý.
Yine gecenin karanlýðýnda çýlgýnca seviþiyorlardý. Birden evin kapýsý açýldý. Handenin babasý dýþarýya çýktý. Yavaþ bir sesle
Hande, neredesin kýz. Bu saatte ne iþin var avluda. Seni yataðýnda göremeyince merak ettim.
Buradayým baba, uykum kaçtýda. Cemil yakalanma korkusuyla koþarak sokak kapýsýndan fýrlayýp kaçýnca, babasý durumu kavramýþtý. Avluyu aydýnlatan lambayý yaktýðýnda kýzýný korkudan tir tir titrediðini gördü. Yanýna gidip suratýna okkalý bir þamar patlattý. Saçlarýndan tutarak eve doðru sürüklemeye baþladý.
Sen ha, sen bizden habersiz ne haltlar karýþtýrýyormuþsun. Kim o buluþtuðun it. Çabuk söyle yoksa seni geberteceðim. Babasý acýmasýzca durmadan vuruyor ve tekmeliyordu. Gürültü üzerine annesi uyandý. Merakla geldi yanlarýna. Kocasýnýn, kýzýný fec iþekilde dövdüðünü görünce hemen araya girmeye çalýþtý. Kocasý öfkeden deliye dönmüþtü. Bu kez karýsýna vurmaya baþladý.
Sen mi yüz veriyorsun bu orospuya diye. Annesi yediði onca tokatlara raðmen yine araya girdi
Yeter bey, yeter öldüreceksin kýzý. Zor yatýþtý babasýnýn öfkesi. Kýzýný yine saçlarýndan tutarak yatak odasýna itti. Sonrada kendi odalarýna girdiler.
Bak haným bu kýz iyiden iyiye azmýþ. Bu ne cesaret böyle. Gecenin bu vaktinde eve erkek alacak. Hele bir daha onu böyle bir uygunsuz yakalayayým, mutlaka gebertirim onu. Konuþ onunla. Sakýn bir daha böyle bir bok yemesin.
Tamam bey, sen sakin ol. Ben onunla gerektiði gibi konuþurum.Yataða girdiklerinde bile baba birtürlü öfkesini yenemiyordu. Bu nedenle sabaha dek gözüne uyku girmedi. Sabah kahvaltýya oturduklarýnda, kýzý kahvaltýya gelmemiþti. Eþine
Git çaðýr þunu. Tepemi attýrmasýn. Onunla konuþacaklarým var.Annesinin çaðýrmasýyla korkuyla gelip oturdu kahvaltý masasýna. Babasýnýn yüzüne bile bakamýyordu. Babasý doyduðu halde masadan kalkmadý. Kýzýnýn kahvaltýsýný bitirmesini beklerken
Hadi haným kahve yap ta içelim dedi. Kahvelerini içerken Hande kalkýp odasýna gitmek istedi. Babasý sert bir sesle
Otur oturduðun yerde seninle konuþacaklarým var. Hande isteksizce oturdu. Babasýný kýzdýrmaktan korktuðu için her dediðine itaat etmek zorundaydý. Babasý
Haným bizim kýzý Celep Rýza oðluna istemiþti. Düþünelim demiþtik onlara. Ne dersin verelim mi kýzýmýzý onun oðluna
Sen bilirsin bey, kýzýmýz ne der buna.
Hiçbir þey demeyecek. Madem ki ben verelim diyorum, kýzýmýzýn da bunu kabul etmesi gerekir.
Ben Hande ile daha sonra konuþur onun fikrini alýrým.
Daha sonra niye konuþacaksýn. Ýþte karþýmýzda oturuyor. Ne söyleyecekse söylesin.
Olur mu bey, kýzýmýza düþünmesi için biraz zaman verelim.
Hayýr haným. Bu iþin zamaný kalmadý. Ben haber salacaðým onlara, gelsinler kýzýmýzý istesinler diye. Yeter bunca zaman düþünme payý için. Hande korkudan karþý çýkmayý denemedi bile. Babasý evden ayrýlýr ayrýlmaz annesinin boynuna sarýldý. Gözlerindeki yaþlar sele dönmüþtü. Hýçkýrýklar arasýnda.
Anneciðim ne olur karþý çýk bu isteðe. Ben o çocukla evlenemem. Ben Cemil’i seviyorum. Ben Cemil ile evlenmek istiyorum.
Tamam kýzým, yeter artýk aðlamayý býrak. Baban eve geldiðinde konuþacaðým onunla. Ana kýz ev iþleriyle oyalanarak olanlarý unutmaya çalýþtýlar. Akþam yemeðinden sonra babasý kahveye gidiyorum diye evden ayrýldý. Kahve dönüþü hiç konuþmadan yattýlar. Yataða girdiklerinde annesi eþine, kýzýyla konuþtuklarýný anlattýðýnda, babasý deliye dönmüþtü. Gidip o kýzý parçalayacaðým diye bas bas baðýrýyordu.
Sus bey, sus komþular duyacak rezil olacaðýz.
     Haným, haným zaten rezil olacaðýmýz kadar rezil olmuþuz. Kýzýn adý dillenmeden bu iþi bitireceðim. Sakýn karþý çýkmasýn bana. Hande yattýðý yerden babasýnýn bas bas baðýrdýðýný duyunca yataðýnýn içine iyice büzülerek uyumaya çalýþtý.
               ***
Celep Rýza, oðlu Mehmet’e can arkadaþý bakkal Mustafa’nýn kýzý güzel Hande’yi istediðinde aldýðý olumlu yanýt üzerine çok sevinmiþti.Hadi bakalým tatlýlar gelsin dedi. Böyle bir durumda, tatlý yemek uður getirir. Tatlýlar yenirken, gelin adayýnýn çok durgun olmasýný, utandýðýna yordu. Vedalaþýp ayrýldýlar. Yolda oðluna takýlmadan edemedi
Hadi oðlum Mehmet, durdun durdun turnayý gözünden vurdun. Gelinimiz çok güzel. Allah sizi bahtiyar etsin.
Amin dedi Mehmet utanarak.
          ***
Düðün hazýrlýklarý hýzla sürüyordu. Hande’nin durumu ise periþandý. Aralýksýz aðlýyordu. Anesi çok üzülüyordu kýzýnýn bu haline. Birkaç kez eþine
Bey bu kýz o delikanlýyla evlenmek istemiyor. Kýzýmýzýn durumu içler acýsý. Sürekli aðlýyor dediðinde eþi,
Býrak aðlasýn. Nikahta keramet vardýr. Nikahtan sonra her þey düzelir diyordu. Zaman zaman kýzýyla konuþuyor onu bu yeni duruma alýþtýrmaya çalýþýyordu. Ne yapsa fayda saðlamýyordu. Bazen aklýna kötü þeyler geliyordu.
Ya bu kýz son anda bir çýlgýnlýk yaparsa, canýna kýyarsa. Masaya vurdu üç kez. Allah yazdýysa bozsun. Allahým ne olur bana böyle bir acýyý tattýrma diye dua etti.
          ***
Cemil’in akrabasýnýn kýzýyla nýþanlandýðýnýn haberi geldiðinde Hande çok fena yýkýldý. Odasýna kapanýp uzun uzun aðladý. Komþularýnýn sesini sonuna kadar açtýðý radyodan hüzün dolu naðmeler dalga dalga yayýldý odasýna. Unutmadým seni ben, tüm dikkatini bu hüzün dolu þarkýnýn naðmelerine verdi. Bir yerlerde okumuþtu bu hüzünlü þarkýnýn öyküsünü. Eþi ölen bir ses sanatçýsýnýn sözlerini yazdýðý bir þarkýydý bu. Ýçin için eþlik etti bu hüzünlü þarkýya. O yine de benden þanslý diyi geçirdi içinden. Canýmdan çok sevdiðim, uðruna ölümü göze aldýðým Cemil’im, þimdi bir baþkasýný kollarýnýn arasýna alma hazýrlýðýnda. Belkide unutmuþtur beni. Oysa ben hep umutla beklemiþtim onu. Bir gün mutlaka gelip kaçýracak beni diye ne kadar da umutlanmýþtým. Boþuna umutlanmýþým. Yýkýlan bir dünyanýn yerine mutlaka yeni bir dünya kurulur derler. Doðru mu acaba. Ben Cemil’i unutup nýþanlým Mehmet ile mutlu olabilecek miyim acaba. Baþka þansý yoktu. Cemil artýk bir ölüydü umutlarýnda. Yaþamýnýn sürmesi gerekiyordu. Madem ki o beni unutup bir baþkasýyla evlenecek ben niye unutmayayým onu. Odasýndan çýkýp annesinin yanýna gitti. Annesine yardýma baþlamadan önce gidip radyoyu açtý. Annesine yardým ederken radyodaki þarkýlara eþlik etmeye baþlayýnca annesi çok þaþýrdý.
Güzel kýzým seni böyle deðiþmiþ görünce ne kadar sevindiðimi anlatamam sana. Bak göreceksin, evlendiðinde Mehmet ile çok mutlu olacaksýn. Mehmet gerçekten çok iyi bir çocuk dediðnde
Doðru söylüyorsun anneciðim, ben de öyle düþünmeye baþladým. Radyoda ki sevdiði þarkýlara daha yüksek sesle katýlarak annesine yardýmý sürdürdü.
               ***
Düðün günü gelinliðini giydirdiler. Nýþanlýsý kiraladýðý bir arabayla Kuaföre götürdü. Daha sonra çiçeklerle süslenilmiþ, plakasýnýn üzerine evleniyoruz, mutluyuz yazýsý geçirilmiþ bir araba ile düðün salonuna gittiler. Alkýþlar arasýnda damat ve gelin için hazýrlanmýþ masadaki sandalyelere oturdular. Yaþlý kadýnlar
Tüh tüh maþþallah ne de yakýþmýþlar biribirlerine diyorlardý. Tüm gece nikahlýsý ve arkadaþlarýyla dans edip oyunlar oynadý. Mutluluktan mý böyle yapýyordu, yoksa Cemil’den intikam mý alýyordu bilmiyordu.
Ne farkeder diye geçirdi içinden. Nasýl olsa o artýk benim için bir ölü. Gece yarýsýndan sonra düðün sona erdirildi. Ayný süslü arabaya binip evlerine gittiler. Yatak odasýna girip soyunmaya baþladýðýnda Mehmet’in kendisini aç bir kurt gibi seyretmesinden doyumsuz bir zevk alýyordu. Mehmet çabucak soyundu ve yataða girdiler. Sým sýký sarýldý kocasýnýn boynuna. Cemil’i tümden sildi kafasýndan. Doðanýn o sýnýr tanýmaz cinsel dürtülerine teslim etti kendisini. Tüm gece doyasýya seviþti kocasýyla.
Aylar, yýllar biribirini kovaladý. Doðan bebekleriyle yeni kurduðu dünyasýnda olabildiðince mutluydu. Zaman zaman eski sevgilis Cemil geliyordu usuna. Hemen kovuyordu o nakörü, haini usundan.
Bir düðüne davetliydiler. Küçük kýzýna en güzel giysisini giydirdi. Kendisi de en güzel giysisini giydi. Mehmet’te lacivert elbisesini giymiþti. Neþe içinde yola düþtüler. Evleri düðün salonuna çok yakýndý. Salona girip kendilerine ön tarafta gösterilen yere oturdular. Gelinle damat geldiðinde düðün baþladý. Kýzý çoktan atmýþtý kendini piste. Kendileri de dansa kalktýlar. Dans edenler arasýnda eski sevgilisini görünce neye uðradýðýný bilemedi. Eski sevgilisi gözlerini hiç ayýrmýyordu üstünden. Ona bakmamaya çalýþýyordu. Ona nispet yaparcasýna sýmsýký sarýldý kocasýna. Bak ne kadar mutluyum dekmek istiyordu eski sevgilisine. Göz göze geldiler. Ýçinden sým sýcak bir þeyler aktý. Ayakta duracak hali kalmamýþtý.
Hadi oturalým dedi eþine. Gidip yerlerine oturdular. Gözleriyle aradý Cemil’i. Onlarda terketmiþlerdi pisti. Oturulan yerlerde aradý eski sevgilisini. Az ötede oturduðunu gördü. Yine göz göze geldiler. Yine içinde sýmsýcak bir þeyler aktý. Gözlerini baþka tarafa çevirdi. Ona bir daha bakmayacaðým diye geçirdi içinden. Olasý mý. Onun gözleri dev bir mýknatýs gibi çekiyordu bakýþlarýný. Uzun uzun bakýþtýlar. Eski aþký bir alev gibi kapladý tüm benliðini.
Sabah penceresinin önünde oturmuþ sokaðý seyrediyordu. Sokaðýn baþýnda Cemil belirdiðinde yüreði yerinden fýrlayacakmýþ gibi oldu. Cemil penceresinin önüne geldiðinde avucunun içindeki kibrit kutusunu pencerenin altýna attý. Kutuyu gidip almakla almamak arasýnda ikircikliydi. Ya biri kutuyu alýr açar ve kutuyu bulursa diye bir korku sardý içini. Sokaða çýkýp cam temizler gibi yaparak etrafýný kolladý. Kimsenin görmeyeceðine emin olunca yerden kutuyu alýp evine girdi. Hemen kutunun içindeki kaðýdý çýkarýp okumaya baþladý.Mektupta
Hande’ciðim, benim seni canýmdan çok sevdiðimi bilmeni isterim. Sen nýþanlanýnca dünyam yýkýldý. Senden umudumu kesince ben de bildiðin gibi akrabamýn kýzýyla evlenmek zorunda kaldým. Seni yüreðimden hiçbir zaman silip atamadým. Ýnan bana karýmla yataða girerken hep seni düþünüyorum ve ona hep sen diye sarýlýyorum. Karýmý hep sen diye sevip okþuyorum. Kendimi bu þekilde teselli etmeye çalýþýyordum. Dün gece her þey deðiþti. Senden ayrý yaþamak dayanýlmaz bir azap oldu. Ne olur eskisi gibi buluþup dertleþelim. En kýsa zamanda ikimizde, eþlerimizden boþanýp bir araya gelmenin çaresini arayalým. Seni ölene kadar sevecek olan C.
               ***      
Gece yarýsýna doðru, kocasýnýn uyuduðuna emin olduktan sonra, gidip sokak kapýsýný araladý. Az sonra Cemil aralýk kapýyý iterek içeriyi girdi. Evyeri eski yer evlerindendi. Tuvalet avlunun öbür ucundaydý. Cemil’i hemen elinden tutup tuvalete götürdü. Sým sýký sarýldýlar biribirlerine. Cinselliðin en büyük zevkini çok büyük bir tehlike içinde yaþadýlar. Hemen hemen her gece sürdürdüler bu tehlikeli buluþmalarýný.
Yine biribirlerine sarýlmýþlar, cinsel dürtülerinin en büyük hazzýný yaþýyorlardý. Tuvaletin kapýsý sert bir þekilde açýldýðýnda korkudan ölecek gibi oldular. Gelen kocasý Mehmet’ti. Elinde tuttuðu býçak gecenin karanlýðýnda ýþýl ýþýl parlýyordu. Mehmet býçaðý kaldýrdý. Tam saplayacakken vaz geçti. Býçaðn sapýyla var gücüyle ikisine de vurmaya baþladý. Mehmet çok güçlüydü. Ne kaç mayý ne de býçak sapýnýn darbelerinden kurtulmayý baþaramýyorlardý. Kafalarýna yedikleri darbelere dayanamayýp yere yýðýldýlar. Mehmet hýzla dýþarý çýkýp ayný hýzla geri döndü. Elinde kalýn bir ip vardý. Cemil’in üzerine çöküp bileklerini yakalayýp geriye çekip belinin üzerinde sýmsýký baðladý.Ayný þekilde ipin öbür ucuyla eþininde ellerini arkadan baðladý. Ýkisini de ayaða kaldýrýp,
Hadi bakalým düþün önüme dedi. Cemil ile Hande inlercesine
Bizi nereye götüreceksin diye sordular.
Sizi öldürmeyeceðim. Zira pis kanýnýzla ellerimi kirletmek istemem. Sizin cezanýzý adalet verecek. Haydi davranýn bakalým öyle sümdük sümdük durmayýn orada. Ýkisinin de direnebilecek durumlarý yoktu. Çaresiz yürümeye baþladýlar. Sokaklarda kimse yoktu. Devriye gezen iki bekçiyle karþýlaþtýlar. Bekçiler Mehmet’ de Cemil’i de tanýyorlardý. Merakla sordular
Mehmet niye baðladýn bunlarý böyle biribirlerine. O elindeki satýrdan farksýz býçak ta ne öyle.
Tuvalette zina yaparken yakaladým namussuzlarý. Elimi pis kanlarýyla kirletmek istemedim. Götürüp karakola teslim edeceðim. Cezalarý ne ise adalet versin.
En doðrusunu yapýyorsun dediler. Hadi biz de sana yardým edelim. Hep beraber karakola gittiler. Nöbetçi polise olanlarý anlattý. Polis üçünün de ifadelerini aldýktan sonra, nezarethanenin birine Hande’yi diðerine de Cemil’ kapattýlar.
Sabah Mehmet bir avukata davasýyla ilgili vekaletname verdi. Vekalet ücretini de peþin ödedi. Evine dönerek kýzýný yolculuk için hazýrladý. Doðup büyüdüðü beldeyi kýzýyla birlikte terketti. Ne Mehmet’ten ne de kýzýndan bir daha haber alýnmadý. 2000-02-27


                              Özcan NEVRES







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýronik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çýldýrtan Aþk
Yasak Aþk
Karýsýndan Çok Çekmiþti
Cani Sevgililer
Bahadýr Delikanlý
Kasçak Kuþ
Aþýk Mucidin Sonu
Bir Yalnýz Adam

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muhabbet Kuþlarý Nasýl Üretilir
Onu Ölesiye Sevmiþti
Severek Ayrılalım
Mutluluðu Ölümü Ararken Buldu
Mustafa Efe
Bir Zamanlar Ben De Politikacýydým
Neden Terk Ettin
Baðýmsýz Aday Deli Osman
Güz Gülleri Gibi
O Yalancının Biriydi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.