..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðýn hangi filizi köreltilmek istenmiþse, tersine o filiz daha gür büyümüþtür. -Freud
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Arzu Kulaç Sevimli




4 Ekim 2010
Seni Kayýramam  
Yaralarýný gördüm Çýðlýklarýný duydum. Çaðrýlarýný aldým

Arzu Kulaç Sevimli


Çaðrýlarýný aldým.Mahallenin köpekleriyle paylaþtýðýmýz unufak leblebi tozlarý gibi yüreðime, yaralý anlayýþýmý yama yapmaktan yoruldum Anlamsýz sözlerin, samimiyetsiz seslerin kaçaðýyým. Öfkeliyim. Can deðil, kan çekiyor benim caným. Ve kararlýyým artýk kendimi ýsýrmayacaðým. Belki çýkýp kendime bir oje alýrým en kýrmýzýsýndan, karþýma çýkan ilk yanýlgýnýn göz bebeklerine saplayýp parmaklarýmý, doyana kadar oyarak kýpkýrmýzý boyarým týrnaklarýmý...


:BHDC:
Seni Kayýramam

Yaralarýný gördüm. Çýðlýklarýný duydum. Çaðrýlarýný aldým... Yüreklerimizin uçsuz bucaksýz çocuk, hesapsýz geniþ olduðu günlerin kerametiydi günahsýzlýk. Büyüklerimiz “Bak yavrum bu kötülük. Ýliþilmez, bulaþýlmaz, uðraþýlmaz. Gördüðün yerde kaç” dediðinde birleþti ellerimiz. Sýrf söz dinlemiþ olmak için onu illa bulacaktýk... Erken inen akþamda, cam önüne inen kara bulutta, çýlgýn taþra yaðmurlarýnda, çapkýn rüzgârlarda aradýk. Bir türlü kavrayamadýðýmýz öcü cümlelerin bunaltan saðnaðýnda bulduðumuz her defasýnda, el ele tutuþup hayale kaçtýk. Ah o masalcýlar yok mu, onlar söze sevdaladýlar bizi en karasýndan. Çocuktuk sözden, sesten ala kötülük olmadýðýný anlayamazdýk.

Olmadýk þeyler yaralýyor beni. Dostun attýðý gülden incinen pir misali. Birkaç gün önce geç bir akþamüstü aheste adýmlarla eve dönüyordum Arkamdan yetiþen bir ses beni olduðum yere mýhladý. Durduðum yerde doksan derece geri döndüm, kucaðýnda çocuk olan sýradan bir dilencinin önünden geçmiþim. Sese gelince anlatýlýr gibi deðil. Bir “Allah aþkýna” diyiþi var kadýnýn; O nasýl bir ifadedir. O ne uzman bir inandýrýcýlýktýr. O nasýl usta tonlama, nasýl bir katil vurgudur! Ýþte nasýlýný anlatmak kabil deðil. Bir an onlar orada açlýktan ölürken fark etmediðim için Tanrý tepelerinde durmuþ parmaðýný sallýyor sandým. Ýþte bu dramatizasyondaki sahiciliði aklým almýyor benim.

Yolun ortasýnda öylece dikilip sesi izleyerek, ifadesindeki etkileyiciliðin þifresini kýrmayý denedim. Koca þehrin en iþlek caddesinin baþýný tutmasýna izin verilen kadýnýn samimiyetine inanmak mümkün deðildi. Aklým biliyordu yalandý aç olduklarý. Aslýnda mantýða gerek yoktu çoktan beri tanýyordum onlarý.Sen de tanýrsýn; bunun gibi hünerli anlam dilencileriyle dolu yaþamýmýzýn en iþlek caddeleri, en manzaralý köþe baþlarý. Avucuna bir þeyler sýkýþtýrma arzumu, gönlümden kopanýn sergilenen hünerin ederi olamayacaðý düþüncesiyle dizginledim. Tabi bir de derinimde, her yeteneðin "Deðer hak eden bir marifet" olmadýðý tecrübesinin, baðýþlamak bilmeyen kýyamý var. Böylesinin de þifresinin de caný cehennemeydi.. Çenem zonkluyordu. Sað yanaðýmýn bir tokat sýzýsýyla þiþtiðini hissediyordum. Artýk ne zaman ruhumun yeryüzünde þiddetli bir deprem olsa sarsýntý yüzümde bir yerleri yýkýyor. Kalbim, diþimin ya da gözümün kökünde cümbüþe baþlamasa, farkýna bile varmayacaðým belki içimde bir þeylerin daha yýkýldýðýnýn.



Çýðlýklarýný duydum. Nefes alamýyor geçmiþte zamanlarým. Kimseleri hakkýyla aðýrlayamadýðým buz kesen yüreðimde hasar tespit yapacak teþkilatým yok artýk. Seni öldürmüyorum. Ölen ben de deðilim. Ölüm yok. Bu salt ikimize dair bir mesele deðil. Mahir bir yazarýn ilhamýna ürün saydýðým kurgularýn, gerçek insanlarýn kaderi olduðu kötülüðü peyda oldu masalýmda. Bildiðim tek þeyi yapýyorum. Hani þiþman, koca memeli, kütük baldýrlý kadýnlar toplanýp çamaþýr yýkadýðýnda, öldürülesiye sürtülüp yoðrulan çamaþýrlara acýrdýk. Ýþte o dev gibi hamarat kadýnlarýn, yitik hayatlarýnýn tüm acýsýyla saldýrdýðý sýkýlmýþ çamaþýrlar gibi hissediyorum kendimi. Kaçýyorum. Bu kez yalnýz, senin sýkýlmýþlýðýnýn da ucunu býrakýp. Belki o zaman kendimizi tutmayýp o leðenlerin içine atlasaydýk! Hem kirletilip hem aklanmaya mahkûm edilen o zavallý çamaþýrlar uðruna temiz bir dayak yemeyi göze alsaydýk… kutsal dut aðacýnýn kollarýna benzetilmiþ birer kahraman olarak týrmansaydýk... Kaçmaktan o zaman yorulmalý, bir yerde o zaman durmalýydýk. Ya gözünün içine bakarak kötülüðün burnunun tam ortasýna bir yumruk vurmalý ya da ne menem þeydir bir kez olsun, tadýna varmalýydýk. Kötülükten kaçýldýðýnda iyi de olunmayacaðýný söylenmeliydi bize. Masumduk, her þeye inanmaya hazýrdýk.

Çaðrýlarýný aldým.Mahallenin köpekleriyle paylaþtýðýmýz unufak leblebi tozlarý gibi yüreðime, yaralý anlayýþýmý yama yapmaktan yoruldum Anlamsýz sözlerin, samimiyetsiz seslerin kaçaðýyým. Öfkeliyim. Can deðil, kan çekiyor benim caným. Ve kararlýyým artýk kendimi ýsýrmayacaðým. Belki çýkýp kendime bir oje alýrým en kýrmýzýsýndan, karþýma çýkan ilk yanýlgýnýn göz bebeklerine saplayýp parmaklarýmý, doyana kadar oyarak kýpkýrmýzý boyarým týrnaklarýmý. Sonra yine bir masal yazarým en baþýbozuðundan. En yüce daðýnýn doruðuna doðru yola koyulurum yalnýz. Hatta kötü yürekli devi doðduðuna piþman eder gerçek bir kahraman bile olurum belki. Anladým ki yollara çýkýlmýyor aðýr çokluklarla, þefkatim yalnýz kendime yetecek kadar beni anla.


Issýzlýk istiyorum böyle iyiyim. Yalnýzlýk benim en enim. Ben onun her þeyiyim, o benim herkesim. Seni kayýramam…Beni özlediðinde kendine sarýl. Özünle seviþ. Yalnýzlýk doður. Sabýrla yoður. Ben ve o bir baþýmýza huzurluyuz. Sende yalnýzlýðýn yüreðinde kendini bulduðun zaman, güven meyhanesinde yalnýzlýk tokuþtururuz.

                     Arzu KULAÇ SEVÝMLÝ


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Bu kadarýna da pes
Gönderen: Bekir Öðretici / , Türkiye
12 Ekim 2010
Duvarýna yolladýðým son iletiyi bu yazný okumdan önce yollamýþtým oysa her iki yazýyý okuyan birisi kesinlikle bu yazýyý okuduktan sonra yazdýðýmý düþünür.

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
4 Ekim 2010
Gecenin bu geç saatinde etkileyici bir yazý okumaktan dolayý memnunum. Yazýnýzýn baþýnda sözünü ettiðiniz türden dilencilere ilk baþlarda ben hiç inanmazdým ve dolayýsýyla da yardým etmezdim. Ama "ya doðruysa" sorusunu sormaya baþladýðým son zamanlarda önceki davranýþýmýn tam tersini yapar oldum. "Ya yalansa" ihtimali de var tabii ki, ancak öyle olduðunda da benim kaybettiðim bir þey yok ki... Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Anlýk Her Þeyin Olur
Ben Sen Mecnun Arasýnda
Kelimelerin Bittiði Yer
Yüreðinin Ayarýna Su Katma Kayra
Kim Tutar Seni Be!
Yadýrgama

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Roman [Öykü]
Bir Küfür Kii! [Eleþtiri]
Bir Gram San_at Kadar [Eleþtiri]
Bayram Gelir Neyime! [Eleþtiri]
Dert Yok Hem Dert Çoooook [Eleþtiri]
Taþ Oldum Baþ Yarayým [Eleþtiri]


Arzu Kulaç Sevimli kimdir?

Yedi kat kuþtüyü yataðýn altýnda olsa da bezelye tanesi ,bütün gece uyuyamayan prensesim hala.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Arzu Kulaç Sevimli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.