..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Mehmet Akif Uçar




1 Mart 2010
Dünya ve Diðer Alemler  
Mehmet Akif Uçar
“Ýnsanlarýn denendiði ya da bazý hakikatlerin yaþatýlarak öðretildiði mekân” þeklinde tercüme edebileceðimiz dünya, uzay diye isimlendirilen bir boþlukta güneþ ve kendi etrafýnda dönen bir gezegendir. Bu boþlukta dünya gibi baþkaca gezegen, yýldýz, uydu vb. niceliðini veya niteliðini bilemediðimiz daha nice âlemler mevcuttur.


:BJFF:
“Ýnsanlarýn denendiði ya da bazý hakikatlerin yaþatýlarak öðretildiði mekân” þeklinde tercüme edebileceðimiz dünya, uzay diye isimlendirilen bir boþlukta güneþ ve kendi etrafýnda dönen bir gezegendir. Bu boþlukta dünya gibi baþkaca gezegen, yýldýz, uydu vb. niceliðini veya niteliðini bilemediðimiz daha nice âlemler mevcuttur. Nitekim bazý kaynaklara göre yeryüzündeki insan sayýsý kadar, semada yýldýz olduðu belirtilmektedir ki; bu doðru olabilir. Çünkü meþhur bir ifade ile de sabittir ki, bazý özel vasýflý insanlar vefat ettiðinde, semada belirgin bir þekilde yýldýz kaymasý olmaktadýr. Ýþte bu, böylesi bir olgunun en belirgin kanýtýdýr. Zira bununla birlikte þunu da belirtmeliyiz ki, günümüz dünya semasýnýn görünen gökyüzünde ne kadar da az yýldýzým var, farkýndasýnýz deðil mi? Bu durumsa bir bakýma biz insanlarýn kalite düzeyinin, en büyük göstergesi anlamýna gelmektedir. Bilmem anlatabildim mi?

Güneþ, yýldýzlar, uydular ve adýný telaffuz ettiðimiz gezegenler. Yani Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün gibi… Nitekim dünya ismini verdiðimiz gezegen de, iþte bunlardan sadece birisidir.

Hani esrarengiz bir âlem olan rüyadan uyandýðýmýzda, kendimizi tuhaf bir þekilde hayatta buluruz ya, iþte o hayat dünya hayatýdýr. Zira biz bu dünya hayatýný, ebedi ve gerçek bir hayat zannederek yaþarýz. Aslýnda dünya hayatý, o uyurken gördüðümüz rüyalar âleminin bir baþka versiyonudur. Nitekim ölüm denen hakikat, her birimizi bu uzun bir süreç olan yaþadýkça hissettiðimiz rüya âleminden uyandýrýp yani dünyadan alýp en gerçek ve ebedi hayat olan mahþer ya da ahiret âlemine taþýyacaktýr. Öyle ki bu ölüm hakikatini, çevremizdeki insanlar üzerinde sürekli gözlemlemekteyiz. Zira gidenlerin, hiçbirinin geri gelmediðini de düþünerek, þüphesiz ki ilahi kitaplarda bu konuyla ilgili belirtilen ifadelerin hepsini kesinlikle dikkate almamýz gerekmektedir. Yani bu dünya hayatý, gerçekten de Allahýn iyi ve kötüyü ayýrt etme amacýyla inþa ettiði bir sýnav merkezi olsa gerek. Ki gerçekten de öyledir. Dolayýsýyla her insanýn kendi baþarý düzeyini sergileyeceði böylesi ciddi bir imtihanda, sýnýfta kalmak veya baþarýsýzlar grubunun içinde olmak, herkesçe kabul edilir ki iyi bir sonuç deðildir. Baþarmaksa, kesinlikle her þeyin hakiki sahibi olan Allahýn varlýðýný kabul etmek ve sonrasýnda da, peygamberleri aracýlýðýyla beyan ettiði buyruklarý yerine getirmekten geçmektedir.

Yaþýnýz kaç olursa olsun, zira bütün koþturmacalarý bir kenara býrakarak geriye yani þu ana kadar yaþadýðýnýz onca hayata dönüp bir bakýn ve düþünün. Kesinlikle görüp, anlayacaksýnýz ki zaman týpký bir su misali akýp gitmekte ve bu akýntý hepimizi bilmediðimiz bir yere taþýmaktadýr. Bu dünya âlemine laf olsun diye gönderilmeyeceðimize göre de, gelin tüm insanlýk olarak yaratýlýþ gayemizi ve yeryüzündeki yaptýðýmýz iþlerle neyin amaçlandýðýný bir düþünelim, araþtýralým ve öðrendiklerimizle hayatýmýza yön vermeye çalýþalým. Ýyice düþünürsek kesinlikle anlayacaðýz ki, bu dünya hayatýndan sonra farklý bir âlemin daha olduðu hiç þüphesiz kesindir.

Zira ne kadar çok araþtýrýlsa da bilinemeyen faili meçhul olaylarýn insanüstü bir güç ya da her þeyi görüp gözetleyen biri olan Allah tarafýndan, günü geldiðinde muhakeme edilmesi, hepimizce kabul edilebilir ve çok mantýklý bir durum olsa gerek. Ki zira iþte böylesi faili meçhul bir olayda caný yananýn yani mazlumun kendimiz olduðunu düþününce, suçlunun bulunup cezalandýrýlmasýný ne kadar da çok isteriz deðil mi? Nitekim böylesi faili meçhullerin ve aydýnlanamayan vakýalarýn gün yüzüne çýkarýlacaðý bir âlem ki iþte o âlem, ahiret âlemidir. Bize düþen görevse, böyle bir âlemin varlýðýna inanmak ve bu muhakeme âlemine olabildiðince en güzel þekilde hazýrlanmaya çalýþmaktýr.

Bu dünya hayatý için, hepimizin aðzýnda sakýz olmuþ, bazý meþhur deyimler vardýr ki, onlarsa dünyanýn yalan ya da vefasýz olduðu þeklindeki ifadelerdir. Fakat bunlar, kesinlikle doðru olmayan ve anlamsýzca söylenmiþ telaffuzlardýr. Çünkü yalan ve ihanet dolu olan dünya deðil, aksine üzerinde yaþayan insanlardýr. Zira en nihayetinde dünyayý güzelleþtirmek de, cehenneme çevirmek de biz insanlarýn elindedir. O nedenle gelin bir baþka âlemde cennet tasavvur etmektense, þu yaþadýðýmýz dünyayý elimizden geldiði kadarýyla cennete çevirmenin yoluna bakalým ve bu uðurda adýmlar atalým. Özgürlükçü ve barýþ dolu bir dünya var edelim. Zira gelin içimizdeki ve dünyamýzdaki tüm nefret belirtilerini yok edelim de yerine sadece sevgi tohumlarý ekelim. Bakýn iþte o zaman, yalan ya da vefasýz yakýþtýrmalarýný yaptýðýz dünya, nasýl da güzel bir hale gelecek...


Mehmet Akif UÇAR
www.yakamozkitapevi.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýyilikler ve Kötülükler
Er - Rab
Ölüm..!
Dabbe"tül Arz
Erkekler ve Kadýnlar
Kitap ve Hikmet
Þeytan Ya da Ýblis
Üstünlük Ya da Aþaðýlýk Kompleksi
Ýnsan
A L L A H (C C)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beyaz Balina
Türk"e Kurþun Yaðdýrmak
Dünya Müslümanlarýndan Papa'ya Mesaj

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nur Tacý [Þiir]
Kutlu Sevda [Þiir]
Yakarýþ - Müjgan Akyüz & Mehmet Akif Uçar [Þiir]
Peygamber [Þiir]
Beraat [Þiir]
Boþluk [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Titimoha [Þiir]
Af - Rika [Þiir]


Mehmet Akif Uçar kimdir?

www. yakamozkitapevi. com

Etkilendiði Yazarlar:
Mustafa Kemal Atatürk, Necip Fazýl Kýsakürek, Mehmet Akif Ersoy, Lev Nikolayeviç Tolstoy, Ebul'Ala El-Mevdudi, Fethullah Gülen, Mustafa Ýslamoðlu, Hayrettin Karaman vs.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet Akif Uçar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.