..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Özlem Özcan




8 Ocak 2010
Doðum Günü/n  
Özlem Özcan
Bugün sýrada ki tüm þarkýlar senin, saçlarýnda ki beyaz teller benim olsun...


:AHDC:
“Ýçimin en iç yaný!”*

Kimseyi ardýnda býrakmayacaðýn, býrakmak zorunda kalmayacaðýn yeni yaþlar dilerim sana. Sevdiklerimiz hep yanýmýzda olamýyor, bazen baþaramýyoruz yan yana yürümeyi biliyorsun; ama her ne kadar uzak olsa da sevdiklerin, sevmeyi baþarabildiðin, onlarýn adýný bir yerlerde doyasýya andýðýn bir ömür dilerim sana.

Gidenleri bekleme, yine de sabrýnýn suskunluða buladýðý her isyaný doyasýya haykýrabildiðin yüreklilikte vedalar olsun hayatýnda. Ne çaðýr gidenleri, ne de susmak zorunda kal ardýndan kayýplarýn. Eksilerek yaþamak, tekrar bütünlenmek için fýrsat aslýnda. Sen eksildiði yerde tekrar çoðalabilen vedalarla ilerle hep, yeni yaþlar yeni mutluluklar taþýsýn hep sana.

Baþarmasý zor olaný baþarmak her zaman marifet olmuyor ne yazýk ki… Unutmakta marifet deðil yani, ne kadar zor olsa da, karþýlýðý birilerini unutulmuþ býrakmak olan bir þey seni yüceltmez. Seviyorum dediðin hiçbir þeyi unutmadýðýn, marifetinin baþkalarýna zarar vermediði baþarýlarla dolsun senin ömrün. Öyle baþarýlar olsun ki, karþýnda kaybeden aslýnda kazandýðýný hissetsin.

Eðer seni ne olursa olsun býrakmayacaðým demediysen, gitmekten korkma. Ama gidiþlerin can yakacaktýr illa… Yine de giderken bile sen olabiliyorsan, hiç deðiþmemiþ olmanýn ihtimali avutur senden sonra adýný ananlarý. Giderken de kendin ol yani, þimdi neler yapýyor demesin ardýnda kalan, bilsin ki sen hep doðru bildiðin çizginin üzerinde, kimi zaman yalpalasan da yürümeye devam ediyorsun. Yine de her þeye raðmen yanýnda kalabileceðin insanlar olsun hayatýnda, gitmekten korkmadýðýn kadar, kalmaktan da piþmanlýk duymayacaðýn hayatlar dilerim sana.

Özlemekten haz duyduðun insanlarla dolu olsun ömrün. Özlemek acýtýr sanýyorlar, oysa özledikçe bir an daha kalýr yanýnda giden, sen onu özledikçe yaþatýrsýn. Kimseyi ölüme terk etme, her giden yine de sende yaþayabildiðini bilsin, özlendiðini bilmek, özlemek kadar yaþatýr ruhu.

Sahibi olduðun varlýk deðil, sahip olmadýklarýn göstersin gücünü. Varlýk içinde; ama yokluðu bildiðin bir ömür dilerim sana. Ancak öyle tadýna varabilirsin elindekilerin, yediðin her lokmanýn tadýný alabildiðin sofralar dilerim sana.

Yaþlanýyorum diye düþünme, yaþaya yaþaya ilerliyorum de kendine. Ardýndakiler, yanýndakiler ve gelecekte seni bekleyenler arasýnda, adým adým güzelliklere taþýyorsun kendini. Ýnsanlarýn seni çaðýrdýðý ve senin çaðýrdýðýn her insanýn yanýna geldiði, ismince bir ömür dilerim sana!

Bugün sýrada ki tüm þarkýlar senin, saçlarýnda ki beyaz teller benim olsun. Bütün doðum günlerin mutlu olsun…


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Doðum günü/n
Gönderen: Yalnýz Yolcu / , Türkiye
26 Nisan 2010
Bir insanýn doðum gününde alabileceði en güzel hediye... Teþekkürler...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölü Veda
Cam Kenarý Yolculuklar
En Güzel Hayalin

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ziyaret
Zamana Hükmeden Kadýn
Bedel
Yine Gel...
Senin Ayrýlýðýn
Kendime Aldanýrken, Aradýðým Gerçek...
Tek Gece
Raslantý...
Karalama
Gayri Resmi Hatýralar Geçidi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Rüya... [Þiir]
Dilek [Þiir]
Gidersem Eðer... [Þiir]
Saklý Yalnýzlýk [Þiir]
Dinleme Faslý [Þiir]
Gizil Bilmece [Þiir]
Taþýnma [Þiir]
Geç Kaldýk [Þiir]
Bekleyen [Þiir]
Düþününce, Sen... [Þiir]


Özlem Özcan kimdir?

Daha kendimi tanýyacak kadar yaþayamadým kendimde. . . Hep baþka hayatlarýn peþinde sürükledim kendi hayatýmý. . . Yorulduðumda çok geçti artýk,kimbilir kimde unutmuþtum bana ait tüm özellerimi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ümit Yaþar Oðuzcan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özlem Özcan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.