..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir dost nedir? Öteki ben. -Zenon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Didem




2 Ocak 2010
Gündüz Düþleri 1  
Göz bebeðim, Göz bebeðinin En Derininde

Didem


Yanýyorum alev alev... Yanaklarýmdan, kulaklarýmdan, ellerimden tüm sinir uçlarýmdan alevler fýþkýrýyor. Sanki bir yaným buz tutmuþ, diðer yaným ise alev alev yanýyor. Þu an uyumak, korkunun serin sularýna atýlmak, uykunun girdaplarýnda boðulmak, bilinmezlerle karþýlaþmak istiyorum. Bir bakýþ, bir his, bir güvence özlemimde.


:BCEG:
Yanýyorum alev alev... Yanaklarýmdan, kulaklarýmdan, ellerimden tüm sinir uçlarýmdan alevler fýþkýrýyor. Sanki bir yaným buz tutmuþ, diðer yaným ise alev alev yanýyor. Þu an uyumak, korkunun serin sularýna atýlmak, uykunun girdaplarýnda boðulmak, bilinmezlerle karþýlaþmak istiyorum. Bir bakýþ, bir his, bir güvence özlemimde.

Saç tokamý attým baþýmdan, kýzýl hareli saçlarým ipek bir fluar gibi omuzlarýma yayýldý, içimdeki alev kadar olmasa da sýmsýcak bir odada çýrýlçýplak oturmak, saçlarýmýn taranýrken okþanmasýndan zevk almak, mest olmak istiyorum. Kýzýþtýðýmý hissediyorum, her an üstüne atlayabilirim, ruhum bedenimden ayrýlýp bir zýplayýþta sýrtýna çýkýyor, bacaklarýmý doluyorum bedenine, üstüne çýktýðýmda parçan yarým kalýyor, gitarla çaldýðýn parçayý da, çalýþýný da dinlemeye bayýlýyorum aslýnda, sadece gitar yerine beni çalmaný istiyorum.

Yýllar önce Pera Cafe de yaptýðýn gibi, gözlerimi kapamalýyým ve parmaklarýn özenle dolaþsýn elimde, bileðimde, benliðimde. Aslýnda ellerini bir yandan hissediyorum yüzümde dolaþýyor, iþaret parmaðýn saçýmýn bir kýsmýný sol kulaðýmýn arkasýna atýyor. Göz bebeðim, göz bebeðinin en derininde kendimizden yansýyan benliðimizle bakýyoruz birbirimize.

Çaldýðýn parçanýn adýný hatýrlamýyorum, cd den müziðin çaldýðýný duyarak seninle sarmaþ dolaþ dans ediyorum, öyle sýmsýký sarýlýyoruz ki birbirimize, dengemizi bozarak devriliyoruz yere, yerdeki yumuþacýk tüylü halýyý parmaklarýmla okþuyorum. Senin parmaklarýn önce yüzümde sonra boynumda dolaþýyor. Dokunuþlarýnla kendimden geçiyor, bir yandan müziðinle seviþiyorum. Her þeyimle sana teslimim þu an, beni baþtan yaratýyor, her dokunuþunla canýma can katýyorsun. Titriyorum yanýnda ayný eski günlerdeki gibi, sana dokunmamak için kendimi zaptetmeme vücudumun ruhumun isyan ediþi gibi, Bonzai aðacýný þekillendiren biri gibi özenle dokunuyorsun bana, bir yandan kendinden emin, bir yandan güvenli, bir yandan yeni doðan bebeði kucaðýna almaya korkarcasýna, hele o bakýþlarýn anlatýyor bana senin sevgini, benim senin için olan önemimi, deðerimi, sevgi ýrmaðýnda yýkanýyorum, gözümden iki damla yaþ dökülüyor, dudaklarýnla içiyorsun gözyaþlarýmý, endiþe ile kýsýlýyor yüzün, canýmý yakmýþ olmaktan korkuyorsun. Korkma diyorum sadece çok mutluyum. Mutluluktan akýyor gözyaþlarým, baþýmý alýp göðsüne yaslýyor, usulca saçlarýmý okþuyorsun. Ýç içe geçmiþ bir halde, yumuþak tüylü halýnýn üstünde birbirimizin sýcaklýðýyla uykunun kollarýna gidiyoruz birlikte.      

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Zevkle okunuyor...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
16 Nisan 2010
"Cesurca" ifadesi bana biraz hafif geldi,ama yerine hangi ifadeyi koyacaðýmý da bulamadým.Çok güzel,desem uymuyor,þahane desem abarttýn diyenler çýkabilir,"hayýr abartmadým hatta abartamadým" diye savunmak zorunda kalacaðým kendimi.Ancak bu denemeden anladýðým bir þey var o da þu:her þey çok doðal olarak anlatýlmýþ.Yazarýný yürekten kutluyorum.Saygýlarýmla...Ömer Faruk Bey bu samimi ve deðerli yorumunuz için çok teþekkür ederim.Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem

:: :)
Gönderen: Serdar Aygün / , Türkiye
9 Þubat 2010
"Geçmiþ, unutulduðu ölçüde geçmiþtir ve sevginin bilinen tek ölçüsü, ölçüsüz sevmektir." der Spinoza. Edebiyatýn iki kürek kemiðimiz arasýndaki ürperme olduðunu söyleyen Nabakov'a göre ise geçmiþ sadece ürpermedir. Her ne þekilde olursa olsun, geçmiþi anýmsamak bir yerde yazýyý anýmsamaktýr zaten. Elinize saðlýk. (Not: "Sýmsýký" ve "gözbebeði" kelimeleri birleþik yazýlýr. Güzel bir yazýda imla hatasýný içim kaldýrmadý.) Serdar Bey, deðerli yorumunuz ile beni onurlandýrdýnýz ve hatamý belirttiðiniz için de ayrýca teþekkür ederim.Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem

:: ...
Gönderen: Serdar Aygün / , Türkiye
9 Þubat 2010
Bu yazýya yorum yaptým; fakat -teknik nedenlerden ötürü olacak- yazý altýnda görünmedi. Bu göründüðü takdirde yorumu tekrar yazacaðým.

:: anlatým ve içerik ve çok iyi
Gönderen: kemal düz / , Türkiye
15 Ocak 2010
anlamýtým biçim ve içerik olarak ilginç ve güzel; doðal, sadeç abartýsýz duygu dolu ritmik öðelerle bezenmiþ bir yazý..elinize yüreðinize saðlýk... Yorumunuzla beni onurlandýrdýnýz, çok teþekkür ederim Kemal Bey.Sevgi ve saygýlarýmla.Didem

:: cesurca..
Gönderen: Aysu / , Türkiye
4 Ocak 2010
yazar bayanlarýn özgür oluþlarý ve içindekileri eðmeden bükmeden dolaþtýrmadan da açýkça yazabilmelerinin taraftarýyým sevgiler.Aysu Haklýsýnýz biraz zor ve ürkütücü olsa da gerekli,sevgiler. Didem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Duru Sohbetler 1
Anlamlandýrma Arayýþý
Bir Aldanýþýn Ardýndan
Ýyi ki Var Can Dostlar
Yýkýcý Eleþtiriler
Mutluluk Anahtarlarýna Örnekler

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cem Mumcu - Kendine Bakma Kitabý
Duru Sohbetler 2
Korkularýn; Engellerindir Yaþam Sevinçlerinin!
Sarmaþýk Sakal Yansýmalarý
Hayal Kafesi
Gündüz Düþlerim 2
Sekiz Saniye Yansýmalarým B
Gözlem Yansýmalarým2
Kýsalara Selam
Kendimi Kaybettim, Hükümsüzdür!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýrýlmak [Þiir]
Yaþam yakýnda yakala [Þiir]
Haykýrmak Ýstiyorum [Þiir]
Sanatla Soluklanmak [Þiir]
Anne Çocuk Eðitim Vakfý - Anne Destek Semineri [Öykü]
Gelen Gülüþ [Öykü]


Didem kimdir?

Kendini arayan, dünyayý ,hayatý anlamlandýrmaya ve onun içinde etkin olarak var olmaya çalýþan, suskunlar ordusundan ayrýlmaya çabalayan biriyim. Yazýlarýmda bazen; aklýmdan, yüreðimden, içimden geçenleri, bazende farklý kiþilikleri deneyimleme örneklerimi görebilirsiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
Doðan Cüceloðlu, Jülide Sevim, Üstün Dökmen, Louise Hay,Allice Miller,Leyla Navaro,Emre Kongar,Kemal Sayar, Milan Kundera, Engin Geçtan,Türkay Demir, Gabriel Garcia Marquez, J.R.R.Tolkien,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Didem, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.