..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak bir aðaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeþçesine...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > osman demircan




9 Kasým 2009
Neden Bütün Aynalarý Kýrmýyorsun  
osman demircan
Sorular ayný olunca cevaplar da ayný oluyor. Neden bana farklý sorular sormuyorsun? Neden bir fark yaratýp benden farklý cevaplar beklemiyorsun. Bilirim seni hep ayný ifadeler mutlu eder. Harikasýn, senden iyisi yok, sen dünyaya bir renk bir desen katýyorsun gibi...Oysa sana ben bir sapa benziyorsun, gülü ortada olmayan demek istiyorum. Yok illa sen bana gülüm deyin istiyorsun.


:ACAJ:
Sorular ayný olunca cevaplar da ayný oluyor. Neden bana farklý sorular sormuyorsun? Neden bir fark yaratýp benden farklý cevaplar beklemiyorsun.
Bilirim seni hep ayný ifadeler mutlu eder. Harikasýn, senden iyisi yok, sen dünyaya bir renk bir desen katýyorsun gibi...Oysa sana ben bir sapa benziyorsun, gülü ortada olmayan demek istiyorum. Yok illa sen bana gülüm deyin istiyorsun.
Bir gül bahçesi solduktan sonra yaðmuru beklemez olur. Bulutlara sevgilim demez bir daha. Ama sen o solgun yüzünle, gözlerini bulutlara döndürüp, hala yüreðine su serpecek bir bulut arýyorsun. Artýk anla bir damla bile düþmez yüreðinin o çorak duygularýna. Yüreðini kabartacak yaðmurlar baþka lalezarlara göç etti. Sen hala umutlusun.
Nerde kaldý o çakal yaðmurlarý? Nerde kaldý sana gülüm diyen o yalancý baharlar. Çoktan unutuldun ve býrakýldýn. Öptüðün dudaklar sana gülüm demiyor artýk. Öpüldüðün zamanlar kýþa döndü. Bunca çýraðý düþmesine raðman yüreðine sen hala oynaþtasýn. Hala çocuk çaðlarýnýn masalýndasýn.
Yok beyaz atlý prens. Yok peri kýzlarýnýn göle vuran güzelliði. Yok artýk sana masal okuyacak kimse. Büyüdün seni aþaðýlayan, seni küçük düþüren insanlara inat. Ama bir þeyi anlamýyorsun. Ortada bu kadar mezar varken, hala kendini özel sayýyorsun. Bu ölümlü dünyada yaþarken kendini kandýrýyorsun. Sen de herkes gibi ölümü tadacaksýn.
Neden bana cevabý belli sorular soruyorsun. Aklýna bu kadar söz kalabalýðýnýn içinden birey olmuþ, kendini bulmuþ bir cümle sormuyorsun. Sen de herkes gibi ayný sorular içinde kendine yer edinmeye çalýþýyorsun. Ayna ayna var mý benden güzeli gibi...Oysa güzellik þahit aramaz. Neden bütün aynalarý kýrmýyorsun. Dudaklarýný uzatmýþ, gözlerini yummuþ, bir öpücük bekliyorsun. Birinin seni derin uykundan uyandýrmasýný düþlüyorsun. Hayal kurmasý güzeldir, eðer bir cehennemde cennet hayaliyle yaþýyorsan. Eðer aðlayamýyorsan, mutluluk gözyaþlarý dökemiyorsan, gözlerine inanmalýsýn, gördüklerine inanmalýsýn. Çünkü sana mutlu bir gün gösterecek takvimler, acýnýn rüzgarlarýyla oraya buraya savrulmuþtur. O zaman beyaz atlý prensi býrakýp, kendine ve yaþamýna yön verecek rüzgarlara karþý yelkenli yapmalýsýn. Baþka limanlara doðru yol olmalýsýn. Bakýþlarýný yeni ufuklara doðru kaydýrmalýsýn.
Neden bana iddealý sorular sormuyorsun? Bu kadar mý cümle kýtlýðý yaþýyorsun? Sen ne için yaþýyorsun? Birisi sana sokak ortasýnda aptal diye baðýrsa yerin dibine batýyorsun. Neden insanlarýn yaptýklarý yanlýþlardan dolayý hep kendini suçluyorsun?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ah Angelina
Seninle Açarým Perdelerimi Güne
Ben Masallara Ýnanýrým, Senin Realiten Beþ Para Etmez
Of Of... Ne Güzel Bir Gün
Ey Kömür Gözlüm Yüreðimin Ateþinden Uzak Dur
Mum Iþýðý Neden Titrer Bilir misin?
Sürahi ile Bardak Gibiydik
Seni Býrakýrsam Eðer, Ellerimden Utanýrým.
Beni Þizofrenik Bir Halüsinasyon Sayýn
Hayal

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.